4372

Billaras

Σε δύο διαφορετικά πεδία..

Οπως έγραφα και στην χθεσινή KingBet, μέσα σε ένα 24ωρο άλλαξαν τα κέφια και οι…εντυπώσεις. Αυτός ο οποίος αναθεμάτιζε την Λιντς, την Αγγλία, το..τσάι της, τα…fish and chips, τα…πάντα της (και που ορκιζόταν ότι δεν θα ξανακουμπήσει ματς στο νησί), την Τετάρτη άξαφνα έδωσε…όρκους αιώνιας πίστης στην Αγγλία, την αποθέωσε, τα ξέχασε όλα, πήρε τα κέρδη από την ΚΠΡ και η ζωη συνεχίζεται….

Κάπως έτσι ήταν η ιστορία, με λίγη υπερβολή, αλλά αρκετά αληθινή στην ουσία. Ενω σε όλο το κουπόνι γινόταν της ακολασίας, φαβορί δεν πέρασε, η…Αγγλία ενόχλησε πολλούς την Τρίτη. Ναι, αλλά…η Αγγλία πλήρωσε την Τετάρτη! Καμιά Μαρσέιγ, καμιά Ρεάλ, καμιά Βαλένθια, καμιά Μπεσίκτας, καμιά Μπάγερν. Η…ΚΠΡ πλήρωσε! Και η Αρσεναλ από κοντά.

Οπως την Τρίτη είδαμε 3-7 σε ένα ματς, έτσι είδαμε 3-2 με 0-2 ως το 75' την Τετάρτη. Γιά να καταδειχθεί …κραυγαλέα ότι στο νησί τίποτα δεν τελειώνει αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής και πως θέλει…άντερο να ποντάρεις εκεί. Ολα καλά λοιπόν και εδώ γιά την στήλη. Πήραμε και τα χαμένα της Τρίτης πίσω, πήραμε σχεδόν όλα και του…περασμένου Σαββάτου, πάλι πάνω από 26.

000 μονάδες η κάβα. Και πάμε στο σήμερα. Γενικά πάμε σε ένα Σαββατοκύριακο που το πεδίο της μάχης θα είναι αγγλικό και ιταλικό. Εκεί θα παιχθούν πολλά, αν όχι όλα. Βέβαια, αυτά τα δύο πεδία δεν έχουν..καμιά ομοιότητα. Και οφείλει ο κάθε παίκτης να παίζει αναλόγως, να προσαρμόζεται. Στην Αγγλία κοιτάς φόρμα, παράδοση, ειδήσεις, απόδοση κλπ.

Στην Ιταλία (από την περασμένη εβδόμαδα) κοιτάς πρώτα…βαθμολογία και μετά… παλιά αποτελέσματα! Και κάπου θα κάνεις και τα στραβά μάτια (στις αποδόσεις). Μέχρι ένα όριο βέβαια. Κι αυτό αναγκαστικά γίνεται, γιατί έτσι αντιμετωπίζουν τα δύο πρωταθλήματα οι μπουκ. Αν το σημερινό ζευγάρι Σάντερλαντ-ΚΠΡ ήταν ….ιταλικό, με την Σάντερλαντ από κάκιστη εμφάνιση, με το βλέμμα της στο κύπελλο, με πιθανές αλλαγές, και την ΚΠΡ να καίγεται, να έρχεται από ανατροπή με την Λίβερπουλ, τότε το διπλό θα “άνοιγε” στο 3.

00 και σήμερα θα ήταν στο 2.70, μπορεί και παρακάτω. Ενώ στο νησί, δεν έχει τέτοια. Τι είχα ξεχωρίσει; Μιά 12αδα. Η Μπέρμιγχαμ είναι αυριανή, άρα μιά εντεκάδα σημερινή. Σουόνσι, ΚΠΡ, Τσέλσι, Πιτέρμπορο, Λιντς, Μπράιτον, Μπλάκπουλ, Οξφορντ, Πρέστον, Γκρίσμπι και Νταντί Γιουνάιτεντ. Τέσσερις είναι φαβορί. Τα μελέτησα πολύ ώρα. Πάνω από…48ωρο.

Ολες έχουν φτάσει ως την προτελευταία διαλογή γιατί είναι όντως καλά σημεία. Μετά, έπιασα τον εαυτό μου να βάζει “ψευτοδιλλήματα” γιά κάποια από αυτά. Τσέλσι; Χμ… Κακή απόδοση γαμώτο. Μπλάκπουλ; Χμ…Αφερέγγυα η άτιμη. Μπράιτον; Καλή, αλλά η άλλη… έβαλε επτά και έχει ηθικό! Οξφορντ; Χμ… Μιά χαρά, αλλά…πολύ Χ φέρνει ρε γαμώτο εκτός έδρας.

Πρέστον; Χμ…Δεν σκοράρει εύκολα. Γκρίσμπι; Ωραία, αλλά… αν ξεσπάσει το άλλη θηρίο; Νταντί; Χμ…Τραίνο μεν, χωρίς ουσιαστικό στόχο δε… Τα ονόμασα “ψευτοδιλλήματα” γιατί τέτοια είναι. Τα σημεία δεν είναι άσχημα, το αντίθετο. Εγω…έψαχνα αφορμή να τα σβήσω από το τεφτέρι μου. Και κατέληξα αβίαστα στο συμπέρασμα γιατί το έκανα αυτό! Μα γιατί… εξ' αρχής ίσως, ήθελα και θέλω να πάιξω μια τετράδα! Εκεί… όλα μου φαινόντουσαν ρόδινα! Σουόνσι; Κάστρο, μπαλάρα, η Εβερτον με το μυαλό στο κύπελλο.

ΚΠΡ; Τα είπαμε. Πιτέρμπορο; Στρίβει φανερά και πάει πάνω στο…ψοφίμι. Λιντς; Την παρομοίασα με την Αρσεναλ. Ντόρτια από την Μίλαν. Ξεφτίλα. Και αυτό λειτούργησε…ευεργετικά! Βγήκε εγωισμός, βγήκαν όλα τα θετικά, πετάει από τότε. Ε, αυτό θέλω και γιά τη Λιντς μετά την 7αρα. Συν ότι παίζει σε έδρα που (περίεργο αλήθεια) είναι κάκιστη.

Η Μίλγουλ πάντα τρόμαζε εντός. Τώρα… όλο χάνει εντός. Να μην το πολυπαιδεύω. Εχω σκαλώσει με αυτά τα τέσσερα και το αποτέλεσμα θα δείξει αν ορθώς ορμάω εκεί ή όχι. Ενα βαρβάτο yankee (2-3-4) και πάπαλα από το νησί. Τόσο απλά. Ακούω το ενστικτό μου και πορεύομαι…. Εκτός νησιού; Κι εδώ έχω φάει δύο σκαλώματα! Με Βαλένθια και Μίλαν! Η μιά έρχεται από σφαλιάρα ολκής και…μαντηλάκια αποχαιρετισμού του Εμερι (ε, κάτι μύριζε πάντως, δεν μπορώ να μην το γράψω).

Και έχει και την Αλκμάαρ την Πέμπτη! Η Μίλαν έχει να παίξει με την Μπάρτσα σε λίγα 24ωρα, η απόδοση είναι…τραγική επιεικώς, αλλά πιστεύω θα κερδίσει. Εδώ όμως- το έγραψα παραπάνω- υπάρχει ένα όριο. Δεν μπορώ να δεχθώ 1.70 στη Μίλαν. Το αφήνω παρότι επιμένω ότι κερδίζει. Βαλένθια κρατάω, κι ας φάω τα μούτρα μου. Τι άλλο έχει σήμερα εκτός νησιού; Μιά.

. Νις κοίταξα (απορώ πως δεν έχουν πέσει ακόμα γιαούρτια στην Μαρσέιγ), το καλό over στο Ρόντα-Φιτέσε, το καλό over στην Φενέρμπαχτσε, το καλο goal/goal στο Εβιάν-Λιλ, ψίχουλα. Εσβησα όλη τη Γερμανία γιά διάφορους λόγους (πχ Φράιμπουργκ γιατί άλλαξε τεχνικό η Κάιζερ, Σάλκε γιατί έχει την Μπιλμπάο την Πέμπτη), δεν θέλησα να…δηλητηριάσω το μυαλό μου με κάτι Σαμπντόριες στην Β' Ιταλίας, ενώ εδώ μου άρεσε και το Χ στο Λιβόρνο-Μόντενα….

Με τι να βάλω την Βαλένθια λοιπόν; Με αυτά τα ελάχιστα που έμειναν. Το over στη Ρόντα και το over στην Φενέρμπαχτσε. Και….τέλος γιά σήμερα. Ας κερδίσει και η Σαμπντόρια, ας χάσει και η Μαρσέιγ, ας έρθει Χ και η Λιβόρνο, ας…κερδίσει και η Μίλαν, δεν ανοίγω το παιχνίδι μου. Το σήμερα το κλείσαμε. Ενα καλό yankee εγγλέζικο, ένα παρολί μη εγγλέζικο.

Καπούτ. Πάω στο αύριο. Σας θυμίζω δύο πράγματα: Πρώτον, απόψε αλλάζει η ώρα. Πάμε μιά ώρα μπροστά. Το λέω μην…ξεχαστεί κανένας! Δεύτερον, γιά όσους παίζουνε μόνο ΟΠΑΠ, αύριο τα πρακτορεία είναι κλειστά!! Το νου σας. Οπότε, αναφέρω τι μου κάνει γιά αύριο από σήμερα. ΦΥΣΙΚΑ και θα υπάρχει στήλη σε ένα 24ωρο, κανονικά. Και φυσικά μπορεί να αλλάξω κάτι.

Λοιπόν: Αταλάντα-Μπολόνια Χ ξερό, Μπέρμιγχαμ άσος, Πάρμα διπλό, Τζένοα άσος, Στουτγάρδη άσος, Αγιαξ-PSV over 3,5, Γιουβέντους άσος (μοιάζει με της Μίλαν αυτός). Γιά…αρχή, αυτά είναι. Αλλά ξαναλέω, οι εποχές …είναι ανοιξιάτικες, οι κεραίες τεντωμένες, οπότε… το νου σας. Α, και κάτι ακόμα. Οπως βλέπετε, δεν έχω στα υπ' όψην μου το Κιέβο-Σιένα Χ.

ΔΕΝ το έχω. Τα είπα και χθες στο ράδιο γιατί…. Αν θα παίξω κάτι από σήμερα; Ναι, μιά καλή δυάδα. Αταλάντα Χ-Πάρμα 2. Από σήμερα. Καλό μπετ. Και γιατί οι αποδόσεις πέφτουν και γιατί η Αταλάντα είναι νωρίς και δεν θέλω να βάλω στήλη από τις 12 το μεσημέρι αύριο και γιατί…κάποιοι παίζουν μόνο ΟΠΑΠ, το βάζω στο παιχνίδι μου από σήμερα….

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 25.100 μονάδες. Κέρδη από 21/3: 954 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 26.054 μονάδες. Ποντάρισμα 24/3: Yankee (2-3-4): Σουόνσι 1 (2.25)-ΚΠΡ 2 (3.75)-Πιτέρμπορο 2 (2.75)-Λιντς 2 (3.10). Από 80 μονάδες σε κάθε δυάδα (σύνολο 480), από 30 μονάδες σε κάθε τριάδα (σύνολο 120) και 14 στην τετράδα. Σύνολο 614 μονάδες. Παρολί: Βαλένθια 2-Φενερμπαχτσε over-Ροντα over (6.

41), 110 μονάδες. Δυάδα Κυριακής: Αταλάντα Χ-Πάρμα 2 (5.36), 170 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 894 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 25.160 μονάδες. Νομίζω το παιχνίδι μου είναι ξεκάθαρο. Ομως, το ξαναγράφω, οι κεραίες (ειδικά γιά αύριο) παραμένουν τεντωμένες. Επίσης, αυτά που απέρριψα, μόνο άσχημα δεν είναι. Ο καθένας ας κάνει την χημεία του. Απλά εγώ…έχω σκαλώσει με συγκεκριμένα σημεία.

Ραντεβού στο chat και βέβαια αύριο μεσημέρι νέα στήλη.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras