476

Skotostrious

Σε εορταστική διάθεση με τους Skelton…

Καλημέρα σε όλες και όλους, χρόνια πολλά με υγεία και καλοτυχία για εσάς και όλους τους αγαπημένους σας ! Η κακοκαιρία που έπληξε την Αγγλία οδήγησε σε αναβολή όλων των ιπποδρομιών τις τελευταίες 2 εβδομάδες, ακόμα και αυτών που διεξάγονται σε συνθετικό έδαφος (All Weather) κάτι που σήμανε μια αναγκαστική αποχή και από τα δικά μας στοιχηματικά δρώμενα.

Η επιστροφή στη δράση όμως έρχεται ακριβώς την στιγμή που πρέπει, καθώς η εορταστική Boxing Day έρχεται με ημερίδες σε 11 διαφορετικά ιπποδρόμια σε Αγγλία και Ιρλανδία και τη διεξαγωγή συνολικά 77 (!!) ιπποδρομιών. Το μόνο αρνητικό στην σημερινή περίσταση είναι η αγωνιστική αποχή των δύο τελευταίων εβδομάδων και το πως θα έχουν επηρεαστεί τα άλογα κάτι που μας αναγκάζει ειδικά για σήμερα να έχουμε μια πιο προσεκτική προσέγγιση.

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση λοιπόν ας δούμε τι επιλογές έχουμε από το σημερινό κουπόνι.

Ξεκινάμε την περιήγηση μας στα αγγλικά ιπποδρόμια και κάνουμε την πρώτη μας στάση στο Kempton, όπου και διεξάγεται η σημαντικότερη ημερίδα και πάμε στην τρίτη κούρσα του προγράμματος, μια Grade 1 ιπποδρομία στα ψηλά εμπόδια στην οποία συμμετέχουν αρχάριοι σε αυτού του τύπου κούρσες άλογα και θα στηρίξουμε την εκπρόσωπο των εξαιρετικά φορμαρισμένων αδελφών Skelton GALIA DES LITEAUX.

Πολύ λίγα μίλια στα πόδια της για εξαετής με σχετικά αξιόλογη καριέρα στα χαμηλά εμπόδια, έχει αγωνιστεί μόνο σε 5 κούρσες στην καριέρα της και έχει να επιδείξει 3 νίκες και 2 πλασαρίσματα. Η τελευταία της νίκη ήρθε στην πρεμιέρα της στους φράκτες (fences) και ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τη δυναμική της ιπποδρομίας (Listed).

Θα αγωνιστεί με πλεονέκτημα 7 lbs στα βάρη λόγω φύλου. Δείχνει να έχει μεγάλες δυνατότητες και παρά το γεγονός ότι θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στα 3 μίλια αξίζει να στηριχτεί καθώς φαίνεται πως οι προοπτικές στην καριέρα της είναι πολύ θετικές.

Για την επόμενη επιλογή μας μεταφερόμαστε στο ιπποδρόμιο του Wetherby και πάμε στην τέταρτη κούρσα του προγράμματος, ενα Premier Handicap στα ψηλά εμπόδια (fences) και θα συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στην πολύ καλή φόρμα των Skelton (ήδη έχουν 66 νίκες στη φετινή σεζόν και έχουν θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο του εκπαιδευτή) οι οποίο εκπροσωπούνται από τον SHAN BLUE.

Τον είχαμε στηρίξει και στο παρελθόν όταν μια πτώση στο τρίτο εμπόδιο πριν το τέλος έπεσε χάνοντας μια άνετη νίκη απ τα χέρια του όντας 25 μήκη σώματος μπροστά από τον δεύτερο τη στιγμή εκείνη. Στην περσινή Boxing day πέτυχε τη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του σε Grade 1 ιπποδρομία στο Kempton. Δεν είχε καλή παρουσία στο μεγάλο φεστιβάλ του Μαρτίου στο Cheltenham άλλα επανήλθε άμεσα σε καλά αγωνιστικά επίπεδα στην τελευταία περσινή του κούρσα (Grade 3) στο Aintree.

Επιστρέφει μετά από 261 ημέρες αποχής από τους αγώνες κάτι που μεταφράζεται σε ένα πολύ ευνοϊκό rating, καθώς θα αγωνιστεί χωρίς ποινή στα handicap. Αν επανέλθει κοντά στα περσινά επίπεδα φόρμας, αναμένεται να είναι ο πρωταγωνιστής της σημερινής ιπποδρομίας.

Τρίτη και τελευταία σημερινή επιλογή και πάμε στο ιπποδρόμιο του Market Rasen, στην έκτη κούρσα της ημερίδας για να δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης ακόμα μια φορά στους Skelton και να στηρίξουμε τον JET PLANE.

Ικανός δρομέας με καλή καριέρα στα χαμηλά εμπόδια δεν έκλεισε με τον αναμενόμενο τρόπο την περσινή σεζόν καθώς στις 3 τελευταίες του κούρσες έδειξε καταπονημένο. Φέτος ξεκινάει νέα καριέρα στους φράκτες και ήδη στην πρεμιέρα τους στις κούρσες αυτές και στις μαραθώνιες αποστάσεις έδειξε να άφησε πίσω του το κακό διάστημα καθώς σκόραρε με χαρακτηριστική ευκολία (24 μήκη σώματος διαφορά) σε ένα αρκετά δυνατό handicap.

Η επιτυχία του αυτή όπως ήταν αναμενόμενο έφερε και αρκετή πίεση στα βάρη από τον handicapper άλλα η δυναμική που έδειξε ήταν τέτοια που φαίνεται πως δεν έχει φτάσει ακόμα το αγωνιστικό του ταβάνι.

Στην κεντρική φωτογραφία του κειμένου ο KAUTO STAR, ίσως ο σπουδαιότερος σύγχρονος δρομέας στις κούρσες με εμπόδια, ο οποίος έχει γράψει ιστορία στην Boxing Day καθώς έχει το μοναδικό ρεκόρ με 5 νίκες στην σπουδαιότερη κούρσα που διεξάγεται κάθε χρόνο την ημέρα αυτή και την τρίτη σε σπουδαιότητα από όλο το ετήσιο καλεντάρι, την King George VI Chase (Group 1).

Συνοπτικά :

Δευτέρα 26/12 15:20 Kempton Ladbrokes Kauto Star Novices’ Chase : GALIA DES LITEAUX (3,25)

Δευτέρα 26/12 15:35 Wetherby William Hill Rowland Meyrick Handicap Chase : SHAN BLUE (3,50)

Δευτέρα 26/12 16:0 Market Rasen Chris Liesack Lincolnshire National Handicap Chase : JET PLANE (6,50)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious