1164

Μάκης Μηνδρινός

Σε καλύτερη κατάσταση

Χαιρετώ! Μπράντφορντ και Σέφιλντ Γουένσντεϊ προηγήθηκαν το Σάββατο, αλλά δέχθηκαν αμφότερες ανατροπή και έφυγαν με άδεια χέρια. Μαζί κι εγώ! Το ντεφορμάρισμα συνεχίζεται και απλά περιμένω να περάσει…  

Προφανώς δεν ρίχνω τις ευθύνες μόνο στη… μοίρα, εννοείται πως κάτι δεν πάει καλά και με μένα, στη χημεία μου προφανώς, οπότε ψυχραιμία και συνεχίζουμε!

Μεσοβδόμαδα έχει αρκετά μεγάλο πρόγραμμα, με ματς για τους 16 του Κυπέλλου, αλλά και κάμποσα παιχνίδια σε Λιγκ 1 και Λιγκ 2 Αγγλίας.

Στα γρήγορα λέω ότι στην αρχική μου διαλογή μπήκαν Πλίμουθ (3,05 στην Ακρινγκτον), Ντόνκαστερ (2,70 στη Φλίτγουντ), Κέμπριτζ (στο 4,00 με Σάλφορντ) και Μπρίστολ Σίτι (5,50 στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ). Τα δύο πρώτα από τη Λιγκ 1, η Κέμπριτζ από τη Λιγκ 2 και η Μπρίστολ Σίτι στο Κύπελλο.

Την Μπρίστολ Σίτι την αφήνω γιατί αυτό που φάνηκε από τη Σέφιλντ στους προηγούμενους γύρους είναι ότι προσπαθεί να βρει ρυθμό μέσω του Κυπέλλου.

Ναι μεν η παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ είναι το ζητούμενο, όμως αφενός οι πιθανότητες να σωθεί είναι ούτως ή άλλως πολύ λίγες (για μένα προσωπικά έχει ήδη πέσει, δεν μου βγαίνουν τα μαθηματικά!), αφετέρου έχουμε φτάσει στους 16 του Κυπέλλου και μπροστά της έχει αντίπαλο μικρότερης κατηγορίας. Οπότε είναι μια ευκαιρία να προχωρήσει παραπέρα.

Αρα δεν περιμένω χαλαρή προσέγγιση.

Αφήνω και Ντόνκαστερ γιατί από αουτσάιντερ που ήταν το σετ πλέον έχει ισορροπήσει και είναι δίκαιο. Οριακά μένει εκτός και η Πλίμουθ για τους γνωστούς λόγους (η Ακρινγκτον είναι στην ίδια κατηγορία με την Κρου, δεν μπορώ να τις ψυχολογήσω εύκολα και συνήθως τις αποφεύγω), οπότε μένει η Κέμπριτζ.

Ματσάρα, λοιπόν, το Σάλφορντ – Κέμπριτζ. Ιδιος στόχος, η άνοδος στην κατηγορία. Παρ’ όλα αυτά η Κέμπριτζ είναι αυτή τη στιγμή πρωτοπόρος στη Λιγκ 2, αήττητη στα 7 τελευταία και με τρεις νίκες (και μία ισοπαλία) στα τέσσερα πιο πρόσφατα εκτός. Σκοράρει με άνεση (δεύτερη καλύτερη επίθεση στην κατηγορία) και γενικώς πατάει καλά.

Η Σάλφορντ, βέβαια, είναι αήττητη εντός έδρας. Η μοναδική αήττητη εντός έδρας στο πρωτάθλημα. Εστω και με 7 ισοπαλίες σε 12 ματς. Ο βασικός λόγος που σκέφτομαι την κόντρα είναι ότι τελευταία βγάζει κούραση και άγχος. Δεν έπαιξε το Σάββατο και ίσως να ξεκουράστηκε, αλλά πιο πριν έτρεχε ένα σερί με μετριότατες εμφανίσεις και μόλις μία νίκη σε 6 ματς.

Στα 4 τελευταία εντός νίκησε μόνο τη Γουόλσολ (τρεις ισοπαλίες με Τσέλτεναμ, Νιούπορτ και Χάρογκεϊτ). Στα παραπάνω αν συνυπολογίσουμε και την απόδοση, που φτάνει στο 4,00 για την Κέμπριτζ, βγάζουμε το συμπέρασμα ότι υπάρχει αξία.

OK, έχει και ισοπαλία το ματς, είναι άλλωστε το αγαπημένο αποτέλεσμα στα εντός της Σάλφορντ, αλλά λέω να το ρισκάρω και να πάω στο «ξερό» διπλό, στο 4,00.

Αν αλλάξει κάτι θα γίνει update στη στήλη, διαφορετικά τα λέμε την Παρασκευή (αυτή τη φορά και ραδιοφωνικά, καλά να ‘μαστε!).

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος