247

Skotostrious

Σε κλίμα βαρύ…

Καλημέρα σε όλες και όλους !! Τέλος στο μικρό άλλα απαραίτητο διάλειμμα για ξεκούραση και πίσω στις επάλξεις σε μια περίοδο που ομολογουμένως δεν είναι και η καλύτερη για όλους μας με όλα αυτά που συμβαίνουν καθημερινά τριγύρω μας και τον κόσμο να καίγεται (κυριολεκτικά). Με την ευχή να τελειώσει το συντομότερο η καταστροφή που συντελείται τις τελευταίες ημέρες ας αλλάξουμε λίγο κλίμα και διάθεση και ας δούμε τι επιλογές έχουμε από το σημερινό κουπόνι.

Παραδοσιακά αυτές τις ημέρες διεξάγεται στο York ένα πολύ σημαντικό τετραήμερο φεστιβάλ, το Ebor Festival, μια διοργάνωση η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1843 και περιλαμβάνει πολύ σπουδαίες κούρσες όπως η Juddmonte International, η Yorkshire Oaks και το ομώνυμο Ebor Handicap. Σήμερα είναι η δεύτερη ημερίδα του τουρνουά, η γνωστή και ως Ladies’ Day και πάμε να δούμε τι επιλογές υπάρχουν από τις κούρσες του προγράμματος.

Ξεκινάμε από την εναρκτήρια κούρσα της ημερίδας, μια Group 2 ιπποδρομία για διετείς φοραδίτσες που θα αγωνιστούν στην απόσταση των 6 furlongs (1,200 μέτρα περίπου) και ανάμεσα στις εξαιρετικές συμμετοχές αυτή που δείχνει να έχει το κάτι παραπάνω είναι η εκπρόσωπος του κορυφαίου εκπαιδευτή παγκοσμίως στην Flat Racing, τον Ιρλανδό Aidan O’Brien, CHERRY BLOSSOM.

Εχει αγωνιστεί δύο φορές στην καριέρα της, με την πρεμιέρα της να έρχεται σε Listed κούρσα στα 5 furlongs (1,000 μέτρα), μια απόσταση που έδειξε ότι δε της ταιριάζει, κάτι που αποδείχτηκε στην επόμενη της έξοδο πριν 12 μέρες σε κούρσα maiden (άλογα χωρίς νίκη) στο Curragh όταν και κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση τερματίζοντας σε χρόνο πολύ κοντά σε αυτόν που έτρεξαν τα άλογα σε κούρσα Group 1 στην ίδια ημερίδα λίγη ώρα αργότερα, κάτι που δείχνει πως η συγκεκριμένη φοράδα πιθανόν να είναι ένα άλογο με πολύ λαμπρό μέλλον στο κορυφαίο επίπεδο.

Συνεχίζουμε την περιήγηση μας στο ιπποδρόμιο του York και φτάνουμε στην τρίτη κούρσα του προγράμματος, ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά (Heritage) handicaps της σεζόν στο μίλι (1,600 μέτρα περίπου). Πάρα πολύ ανοιχτή κούρσα με την αφρόκρεμα της κατηγορίας να είναι παρούσα στην σημερινή ιπποδρομία και οριακά την ψήφο μας για σήμερα παίρνει ο εξαιρετικός τριετής TERWADA (each-way).

Προέρχεται από εξαιρετικό γενεαλογικό δέντρο (Tamayuz 3 Group 1 νίκες στη Γαλλία στο μίλι), έχει τέσσερις αγώνες στα πόδια του και βελτιώνεται ραγδαία από κούρσα σε κούρσα με αποκορύφωμα τις δύο τελευταίες του εξόδους τις οποίες κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση δείχνοντας ότι έχει μέλλον ακόμα και σε επίπεδο Group. Θεωρητικά ο handicapper δεν έχει αξιολογήσει πλήρως τις επιδόσεις του με το μικρό δείγμα των τεσσάρων αγώνω που έχει οπότε και το ότι θα αγωνιστεί με 6 lbs βάρους λόγω των επιτυχιών του δεν αναμένεται να το εμποδίσει να έχει και σήμερα μια εξαιρετική εμφάνιση.

Τρίτη και τελευταία επιλογή για σήμερα και πάμε στη σπουδαιότερη κούρσα της ημερίδας, την Group 1 Yorkshire Oaks, μια ιπποδρομία για φοράδες οι οποίες αγωνίζονται στην απόσταση του 1 mile 4 furlong (2,400 μέτρα περίπου). Πολύ σημαντική κούρσα στο ετήσιο καλεντάρι προσελκύει παραδοσιακά τις καλύτερες φοράδες στο νησί και πάλι στο όριο την προτίμηση μας την παίρνει η SAVETHELASTDANCE, μια από τις δύο εκπροσώπους του O’ Brien στη σημερινή ιπποδρομία.

Εχει εντυπωσιάσει φέτος δείχνοντας συνεχή βελτίωση και καταφέρνοντας να βρίσκεται στο βάθρο και στις τέσσερις εξόδους της για τη σεζόν με 3 νίκες και μια δεύτερη θέση με τους δύο τελευταίους αγώνες της να είναι σε Group 1 κούρσες (Epsom Oaks και Irish Oaks). Δείχνει να έχει περαιτέρω περιθώρια βελτίωσης και παρά το γεγονός ότι πιθανόν να αγωνίζεται καλύτερα σε μαλακό έδαφος έχει τη φόρμα και τις ικανότητες να σκοράρει ξανά σε Group 1 κούρσα.

Συνοπτικά :

Πέμπτη 24/08 15:50 York Sky bet Lowther Stakes : CHERRY BLOSSOM (4,00).

Πέμπτη 24/08 17:00 York Clipper Handicap : TERWADA (13,00 each-way).

Πέμπτη 24/08 17:35 York Pertemps Network Yorkshire Oaks : SAVETHELASTDANCE (5,00).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ.

Το αμοιβαίο πληρώνει μόνο 3 θέσεις πλασέ. (κωδ : 023, αρ : 2 // κωδ : 027, αρ : 20 // κωδ : 029, αρ : 9).

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious