229

Germanos

Σε κρίση η Ουνιον

Καλημέρα φίλοι! Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να ανεβάσω στήλη από την Κυριακή το βράδυ, όμως πως να το κάνω αυτό αν δεν έχω αποδόσεις. Μέχρι χτες βραδάκι δεν είχαν βγει αποδόσεις για την Dritte Liga που έχει εμβόλιμη, ενώ μέχρι και τώρα που γράφω την στήλη δεν έχουν βγει όλες οι αποδόσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ νέων, τουλάχιστον όσον αφορά τα σημερινά παιχνίδια.

Εν τέλει όμως η μελέτη ολοκληρώθηκε και αν δω κάτι, τότε πολύ απλά θα υπάρξει άμεσο update. Ευρωπαϊκή εβδομάδα λοιπόν, μένει μετά η αγωνιστική για το πρωτάθλημα και μετά θα έχουμε εκ νέου διακοπή εθνικών ομάδων.

Αλλαγή έδρας για την Ουνιόν

Ας τα πιάσουμε ένα-ένα. Πρώτα το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου για μένα υπάρχουν ματς που μπορούμε να ασχοληθούμε στοιχηματικά.

Η κόντρα της Ουνιόν Βερολίνου είναι το πρώτο. Γενικότερα οι πρεμιέρες για τις γερμανικές ομάδες κάπου, είτε καινούριο γήπεδο, είτε πρώτη φορά στον θεσμό, ποτέ δεν είχαν επιτυχία. Να σας θυμίσω μια με ελληνική παρουσία ; Σάλκε – Παναθηναϊκός, το 2001 νομίζω. Η Ουνιόν Βερολίνου δίνει σήμερα το πρώτο ματς Τσάμπιονς Λιγκ εντός συνόρων.

Για την ίδια πάντως είναι λίγο περίεργο το συναίσθημα, αφού το ματς δεν θα γίνει στη φυσική της έδρας αλλά στην έδρα της Χέρτα Βερολίνου, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Κατάμεστο ασφαλώς, έχουν πουληθεί όλα τα εισιτήρια, όμως αυτό για μένα κάνει την κατάσταση ακόμα πιο επικίνδυνη για την Ουνιόν. Καταρχάς η Ουνιόν έρχεται από πέντε σερί ήττες, μάλιστα στα τρία τελευταία δεν έχει καταφέρει να σκοράρει καν.

Ο ίδιος ο Φίσερ είπε μετά το ματς της Χάιντενχαϊμ στον προπονητή της Χάιντενχαϊμ «ωραίο βιβλίο έγραψες Σμιντ, συγχαρητήρια και για τη νίκη, μακάρι αν διαβάσω το βιβλίο να βρω λύση για την αγωνιστική μας κρίση». Η Ουνιόν δεν είναι καλά, σαν να έχει χάσει το κοκαλάκι της νυχτερίδας και απέναντι της η Μπράγκα, μια πολύ έμπειρη ομάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Μπράγκα έχει παίξει ένα παρόμοιο παιχνίδι φέτος με αυτό που θα δώσει τώρα, φυσικά ο λόγος για το ΠΑΟ – Μπράγκα. Στο 4,00 το διπλό δεν μπορώ να μην το ποντάρω, ξέροντας πως η Μπράγκα θα προσπαθήσει να κλείσει πίσω τους χώρους και η ίδια θα παίξει το παιχνίδι των αντεπιθέσεων, εκεί όπου δείχνει ιδιαίτερα ευάλωτη η Ουνιόν.

Στα έτερα δύο παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ με αυστριακό και γερμανικό ενδιαφέρον, κράτησα μόνο στο ένα κάτι.

«Σβήνω» εντελώς το Κοπενχάγη – Μπάγερν, δεν με τραβάει τίποτα στο ματς. Αντίθετα, στο Σάλτσμπουργκ – Ρεάλ Σοσιεδάδ θεωρώ θα δούμε γκολ, αρκετά γκολ, ιδιαίτερα αν η Σοσιεδάδ πάει μαζί με τον ρυθμό της Σάλτσμπουργκ. Θεωρώ το 5,00 στο γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου άκρως υπερβολικό. Το έχω κοστολογήσει στο 3,20-3,30.

Από το αυριανό πρόγραμμα του Τσάμπιονς Λιγκ μένω εντελώς μακριά από το Ντόρτμουντ – Μίλαν.

Η Ντόρτμουντ έχει ρέντα, παρότι παίζει άσχημα είναι αήττητη στο γερμανικό πρωτάθλημα, ενώ από την άλλη η Μίλαν «συμμαζεύτηκε» μετά την πεντάρα στο ντέρμπι με την Ίντερ. Πάει παντού το ματς, το αφήνω στην ησυχία του.

Εκεί που δεν θα πάω πάσο είναι στο Λειψία – Μάνσεστερ Σίτυ. Η 5η φορά που ο Ρόζε θα παίξει αντίπαλος του Πεπ, μέχρι στιγμής δεν έχει νίκη απέναντι στον Ισπανό, μια νίκη που την αναζητάει επί εποχής Γκλάντμπαχ.

Η Λειψία έχει τρομερή ταχύτητα και ποιότητα μπροστά (Ξάβι Σίμονς, Οπέντα κ.α.). Πιστεύω πως ο Ρόζε θα θωρακίσει πρώτα τα μετόπισθεν και έπειτα θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα μπροστά. Το 4,75 το αγοράζω χωρίς δεύτερη σκέψη, γνωρίζοντας καλά τις δυνατότητες της Λειψίας αλλά και βλέποντας πως η Σίτυ «ζορίζεται» αυτόν τον καιρό.

Το Γιουρόπα Λιγκ για… πέταμα

Στο Γιουρόπα Λιγκ δεν κράτησα τίποτα. Η Λεβερκούζεν έχει πιθανόν το πιο δύσκολο ματς της σε αυτόν τον όμιλο, καθώς παίζει στο Μόλντε, με το διπλό να πληρώνει γύρω στο 1,50. Η Φρανκφούρτη παίζει στη Θεσσαλονίκη και η αλήθεια είναι πως η Φρανκφούρτη φέτος θα έχει πρόβλημα γενικότερα, κάτι που τόνισα στο preview και φυσικά δεν θα μου κάνει εντύπωση αν ο ΠAOK επικρατήσει.

Δύσκολο ματς και για την Φράιμπουργκ απέναντι στη Χαμ, όπου η λογική λέει πως η Χαμ θα επικρατήσει. Για τις δύο αυστριακές επίσης δεν υπάρχει κάτι στοιχηματικό να σημειώσουμε, μένουμε μακριά και από την Στουρμ και από τη Λίντσερ.

«Φτωχή» εμβόλιμη στη Dritte Liga

Περίμενα «λάθη» από τους Μπουκ στην 3η κατηγορία της Γερμανίας, όμως η αλήθεια είναι δεν έκαναν ούτε ένα λάθος.

Πολύ σωστά τα σετ σε όλα τα παιχνίδια σήμερα και αύριο. Δεν βγάζω ούτε 0,10 αξία στα σημεία. Φαβορί η Σαντχάουζεν, που εκεί περίμενα λάθος, προσεγμένη η Ίνγκολστατ, που πετάει φωτιές, προσεγμένη η Μάνχαϊμ αλλά και η Άουε. Γενικά δηλαδή από σημεία τίποτα. Τα δύο που σημείωσα για γκολ ήταν η Βερλ και η Βικτόρια Κολωνίας. Βερλ αφήνω, αφού μας «πλήγωσε», συν του ότι η Αρμίνια μετά την εξάρα θεωρώ θα θέλει να βελτιώσει άμυνα.

Αντίθετα, στο Βικτόρια – Ινγκόλστατ, δυσκολεύομαι να φανταστώ πως αυτό το παιχνίδι δεν θα έχει γκολ. Στο 3,75 το γκολ/γκολ πρώτου ημιχρόνου.

Τέλος, όσον αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ νέων, θα ήθελα πολύ να είχα κάποια απόδοση στο Σάλτσμπουργκ – Σοσιεδάδ, όμως δεν έχω. Στο Κοπενχάγη – Μπάγερν, έχω όμως και έτσι όπως παίζει η Μπάγερν U19, ειδικά εκτός έδρας, θα δούμε γκολ.

Αν προκύψει κάτι από τα αυριανά, θα το δείτε με update!

Αυτά για σήμερα, για αύριο και για την Πέμπτη. Δύσκολα θα είμαι τσατ σήμερα και αύριο, την Πέμπτη όμως σίγουρα για τα ματς του Γιουρόπα Λιγκ, αφού θα έχω επιστρέψει στη βάση μου τη Γερμανία. Καλή μας τύχη στα πονταρίσματα! Τα φιλιά μου!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS