3486

Billaras

Σε μιά…”τζούφια” μέρα…

Τώρα ή δεν έχω διάθεση, ή η μέρα είναι όντως “τζούφια” σήμερα. Διαλέξτε και πάρτε. Προσωπικά διαλέγω το δεύτερο, γιατί από διάθεση Δόξα τω Θεώ, καλά είμαι! Καλό μεσημέρι, μετά από ένα τριήμερο που οι μπουκ “τα έδωσαν” Τρίτη-Τετάρτη και τα “ξαναπήραν πίσω” την Πέμπτη, μπαίνουμε σε φουλ κουπόνι. Η μέρα λοιπόν μου φαίνεται τζούφια.

Από το πρωί έκανα “μιά βόλτα” ξανά σε όλο το κουπόνι. Μονάχα ένα σημείο πρόσθεσα στα υπ'όψην μου. Στο νησί, βαρέθηκα να…κάνω στάσεις μεν, να τα προσπερνάω δε. Και Χάτερσφιλντ κοίταξα και Λιντς κοίταξα και Κάρντιφ κοίταξα, τα άφησα, δεν ψήθηκα. Ξέρετε, είναι η ρουφιάνα η πρώτη αίσθηση. Αμα δεν σου κάτσουν καλά από την αρχή, δύσκολα ψήνεσαι μετά.

Σε μικρότερες αποδόσεις οκ, μπορούμε να συζητήσουμε γιά μιά Λέιτον ή μιά Οξφορντ αλλά κι αυτά μέτρια είναι, όχι γιά να με πέισουν να τα κρατήσω. Οπότε, με τι έμεινα; Ρόδεραμ που είχα εξ' αρχής, Ντάγκεναμ που είχα εξ' αρχής, λίγο Τρανμίρ και το…σημερινό. Πριν μιά εβδομάδα “τσίμπησα” στο 90' που λένε, την Μίντλεσμπρο. Είχε λάθος η απόδοσή της και την πόνταρα, με δικαίωσε.

Τώρα…πάω ανάποδα. Μεσοβδόμαδα η Μπόρο έχασε -με μέτρια προς κακή εμφάνιση- στην Γουλβς. Και παρότι ξέρω ότι έχει σοβαρότητα και κλάση, σήμερα που παίζει με την Γουότφορντ λέω…να πάω ανάποδα, στην κόντρα της. Γιατί να βρίσκω στο 4.00 την Γουοτφορντ; Πέρασε από χίλια κύματα προπονητών (άλλαξε ήδη…τέσσερις) αλλά πέρασε όλα τα τεστ.

Γιατί η δεύτερη της βαθμολογίας, που έχει επτά ματς αήττητη και σκοράρει με χαρακτηριστική ευκολία (καλύτερη επίθεση με 25 γκολ) να είναι στο 4.00; Ξέρω ότι θα γίνει μάχη, ξέρω τι αντίπαλο κοντράρω, αλλά…4.00; Γιά τη Ρόδεραμ απλώς κοντράρω Μπράιτον στο 4.75. Ακου 4.75 και η γηπεδούχος να έχει ξεχάσει να κερδίζει! Η Ρόδεραμ βολεύεται εκτός έδρας, το άγχος είναι όλο στους “γλάρους”, δεν το ξανασκέφτομαι.

Και τέλος, από τα άλλα δύο επιλέγω Ντάγκεναμ. Εδώ μην ζητάτε αιτιολόγηση. Κάτι δηλώσεις του προπονητή είδα και σκάλωσα. Είναι κυριολεκτικά έμπνευση, δεν προκύπτει από κάπου. Αμα φάω τρίμπαλο, το έφαγα. Απλά -γιά να το σκιαγραφήσω κάπως- δεν θεωρώ ότι η Γουίκομ είναι γιά την κορυφή, κάπου θα πάρει την κατηφόρα και ίσως η ήττα στο Εξετερ να είναι σημαδί σοβαρό.

Πολύ γιά Γουίκομ τέτοιο σερί. Το 6.25 είναι υπεραρκετό γιά να καλύψει την έμπνευση, έχω ξαναγράψει ότι κα-νέ-να ματς στο νησί (από Championship και κάτω) δεν μπορεί να έχει αουτσάιντερ άνω του 5.00. Γιά Αγγλία μιλάμε. Θα παίξω λοιπόν αυτά τα τρία σε patent και πάπαλα η Αγγλία. Στεγνά αρκετά, αλλά..έτσι μου κάθονται. Αντε, ας τα…πασπαλίσω λίγο. Αφού δεν έχει και κάτι άλλο (στα μάτια μου), ας…τζογάρω λίγο.

Το έγραψα στην εφημερίδα χθες, το έγραψε ο Μάκης σήμερα, το 2-2 σκορ είναι το…πιό συχνό στην Premier! Κουφό, αλλά είναι. Και ..έχω μιά συμπάθεια στο 2-2 (γέλια). Θα παίξω λοιπόν Σάντερλαντ-Αρσεναλ και Λίβερπουλ-Χαλ στο 2-2. Στο 17.00 το ένα, στο 21.00 το άλλο. Χαβαλές καθαρά, να εξηγούμαι. Λίγες μονάδες στον τζόγο του σκορ…. Και εκτός νησιού; Πάλι περίπου τίποτα.

Θα κρατήσω οριακά ακόμα τρία, ακόμα ένα patent και αντίο. Αμα δεν ψήνομαι, δεν μπορώ να το αλλάξω αυτό. Πάτερμπορν το ένα, γουστάρω αντεπιθέσεις-φωτιά, σαν…άλλη Γουίκομ, σαν πολύ δεν πάει το σερί της Χοφενχάιμ; Δεν έγινε…Μπάγερν, μην τρελλαθούμε! Μετά, θα κρατήσω Σαμπντόρια. Αήττητη είναι, καλή έδρα είναι, ο Μιχαϊλοβιτς κάποτε πέρασε από Ρόμα και κατέληξε (γιά να κάνει μεγάλη καριέρα) στην…Λάτσιο.

Η Ρόμα μετά τα επτά, σαφώς μπορεί να βγάλει χαρακτήρα, αλλά σαφώς θα φοβάται και λίγο τον ίσκιο της, χώρια την ενέργεια που έβγαλε. Δέχομαι το ρίσκο. Το τρίτο; Η…Γκέφλε. Τελικό παίζει. Σήμερα ή ποτέ, δύο αγωνιστικές μένουν στη Σουηδία. Οκ, με την Τζουργκάρντεν “έπαιζαν” και εξωαγωνιστικά, τώρα δεν έχει χατήρια, στα ίσια είναι, απλώς το κίνητρο είναι δικό της, η Χάκεν δεν έχει να παίξει γιά τίποτα, είναι ντεφορμέ εδώ και καιρό, το 5.

50 είναι αποδεκτό, ξέροντας σε τι ομάδα ποντάρω. Αν πχ η Γουότφορντ βρεθεί πίσω στο σκορ, έχω “απαίτηση” να το παλέψει, ξέρω πως μπορεί. Αν στη Γκέφλε συμβεί το ίδιο, σαφώς ξέρω ότι…χλωμιάζει και αυτή και το μπετ μου. Η Γκέφλε δηλαδή μοιάζει πιό πολύ με την…Ντάγκεναμ. Στη σούμα; Δύο patent και δύο σκοράκια. Και…μπορεί να είναι και πολλά.

Εσεις κάντε τη δική σας χημεία. Εγώ με αυτά τα ολίγα θα πορευτώ, θα αράξω και θα δω μπαλίτσα στο ντέρμπι της Ισπανίας, δεν αποκλείω κι εκεί να “σκάσει” κανένα 2-2, αλλά…δεν είναι γιά χόρταση τα σκοράκια, γιά χαβαλέ είναι! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 7.820 μονάδες. Ποντάρισμα 25/10: Patent: Γουότφορντ 2 (4.00)-Ρόδεραμ 2 (4.

75)-Ντάγκεναμ 2 (6.25). Βάζω 60 μονάδες στην Γουότφορντ, 50 στην Ρόδεραμ και 40 στην Ντάγκεναμ. Ακολούθως, 15 μονάδες σε κάθε δυάδα και 5 στην τριάδα. Ολο μαζί 200 μονάδες. Patent: Γκέφλε 2 (5.50)-Πάτερμπορν 2 (4.75)-Σαμπντόρια 1 (3.60). Βάζω 45 στην Γκέφλε, 50 στην Πάτερμπορν, 65 στην Σαμπντόρια. Και ξανά, 15 σε κάθε δυάδα και 5 στην τριάδα. Σύνολο 210 μονάδες. Ακριβές σκορ: Σάντερλαντ-Αρσεναλ 2-2 (17.

00) με 20 μονάδες. Ακριβές σκορ: Λίβερπουλ-Χαλ 2-2 (21.00) με 15 μονάδες. Δυάδα τα σκορ (17.00Χ21.00) με 5 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 450 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.370 μονάδες. Νομίζω ξεκάθαρο το παιχνίδι μου. Ενα θέλω από κάθε patent, να βγω κι από πάνω. Αν κάπου “διπλώσω” έχω και καλά κέρδη. Είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο, γι αυτό πήγα σε patent. Ραντεβού αύριο πιό νωρίς, σε εξίσου χλιαρή μέρα στοιχηματικά (πιό νωρίς θα είναι απλά γιατί…θα τρέχουμε, πάλι αυτά τα “μπρος-πίσω” θα έχουμε, η Kingbet θα βγει λόγω 28ης την Δευτέρα, όχι την Τρίτη, άρα…εγώ πρέπει να γράψω εκτάκτως αύριο, άρα…πρέπει να μελετήσω απόψε και αύριο το επόμενο κουπόνι).

Απόψε πάντως θα είμαι στο chat, με αυτό τον καιρό, ότι πρέπει είναι να δούμε παρεούλα το σπανιόλικο ντέρμπι!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras