2010

Μάκης Μηνδρινός

Ενα βήμα παραπέρα!

Καλωσήρθατε, καλωσήρθαμε στο νέο betsellers! Ανανεωμένο από κάθε άποψη, με νέο look, νέα πρόσωπα, νέες λειτουργίες. Νέα εποχή γενικότερα. Δεν είναι απλό ένα site 7 ετών να αλλάζει και να γίνεται συνδρομητικό και δεν είναι εύκολο για κανέναν. Ούτε για μας, ακόμα περισσότερο για σας.

Θα σερφάρετε, θα δείτε τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει και εδώ είμαστε να τα κουβεντιάσουμε και να λύσουμε τις όποιες απορίες έχουν δημιουργηθεί.

Όπως βλέπετε μηνύματα κάτω από τις στήλες δεν υπάρχουν, οπότε ό,τι θέλετε να μας πείτε θα στέλνετε στα mail που φαίνονται στο site. Το… γενικό mail είναι το [email protected], το προσωπικό μου είναι το [email protected].

Η στοιχηματική φιλοσοφία προφανώς δεν αλλάζει. Το στοίχημα μπορεί να έχει αλλάξει και να αλλάζει συνεχώς, εμείς είμαστε έτοιμοι να προσαρμοστούμε όπου και όταν χρειαστεί, πάντα όμως με τον ίδιο γνώμονα και την ίδια φιλοσοφία: στόχος είναι να ψάχνουμε τα λάθη, να τα αναλύουμε και να παίζουμε πάνω σ’ αυτά.

Σε ό,τι αφορά τα πονταρίσματα (αναφέρομαι σε όλους όσους γράφουν στο betsellers) το ταβάνι θα είναι οι 10 μονάδες (δεν θα δείτε ποντάρισμα πάνω από 10 μονάδες) και το… πάτωμα θα είναι η 1 μονάδα. Με… άριστα το 10 λοιπόν θα γίνονται τα πονταρίσματα. Αν ένα ματς το βλέπουμε πολύ οι μονάδες θα πλησιάζουν το 10. Αν είναι ένα fun bet, οι μονάδες προφανώς θα είναι λιγότερες.

Αυτά με τα… διαδικαστικά. Πάμε στα αμιγώς στοιχηματικά. Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ επιστρέφουν, όπως και όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα που είχαν διακοπεί λόγω Εθνικών ομάδων. Κανονικά συνεχίζουν Λιγκ 1 και Λιγκ 2, όμως δεν έχουμε Νάσιοναλ Λιγκ, Βορρά και Νότο. Για την ακρίβεια, έχουμε ελάχιστα μας σε Βορράς και Νότο, καθώς διεξάγεται ο 4ος προκριματικός γύρος του Κυπέλλου.

Οπότε επικεντρωνόμαστε σε Πρέμιερ Λιγκ, Τσάμπιονσιπ, Λιγκ 1 και Λιγκ 2.

Πρέμιερ Λιγκ

Πολύ δύσκολη αγωνιστική, πάντα είναι περίεργες αυτές που ακολουθούν τις Εθνικές ομάδες (και πριν από Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ). Ακόμα περισσότερο τώρα που δεν βοηθούν και τα σταυρώματα. Ένα που πηγαίνει το μάτι κατευθείαν είναι το Γουέστ Χαμ – Τότεναμ.

Λονδρέζικο ντέρμπι, με την Γουέστ Χαμ να είναι ανεβασμένη τελευταία και ειδικά όταν κάνει παιχνίδι υπομονής να γίνεται πολύ επικίνδυνη: αυτό έκανε κόντρα σε Τσέλσι και Γιουνάιτεντ και πήρε αποτέλεσμα, όμως στο τελευταίο με την Μπράιτον έπρεπε να πάρει μπάλα, έπρεπε να κάνει παιχνίδι, έφαγε και… ξύλο και μοιραία έχασε.

Η Τότεναμ είναι ερωτηματικό ως τώρα.

Σίγουρα δεν έχει πιάσει τα γνωστά της στάνταρ, για μένα κομβικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι είχε πολλούς διεθνείς στο Μουντιάλ. Παίκτες-κλειδιά που ακόμα δεν έχουν βρει ρυθμό. Αν θα βρουν και πότε θα βρουν δεν το γνωρίζω, όμως όσο η Τότεναμ δεν είναι στα καλά της προφανώς δίνει δικαιώματα για κόντρα (στο 4.20 κυκλοφορεί ο άσος).

* Το Τσέλσι – Γιουνάιτεντ προφανώς δεν είναι για 1.

75 άσος-5.25 το διπλό. Η Γιουνάιτεντ, παρά τα προβλήματά της, δεν παύει να είναι η Γιουνάιτεντ. Βάσει απόδοσης παίζεται το διπλό, από ‘κει και πέρα όμως δεν βοηθάει ούτε η αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων, ούτε το κλίμα, ούτε τα νέα (Μάτιτς, Ερέρα, Φελαϊνί, Λίνγκαρντ αμφίβολοι για Γιουνάιτεντ). Οπότε κάνω πίσω.

* Αν έπαιζε ένα φαβορί θα ήταν η Νιουκάστλ, η οποία υποδέχεται τη Μπράιτον και τον πρώην προπονητή της (Χιούτον).

Ψάχνει το πρώτο της τρίποντο στο θεωρητικά πιο στα μέτρα της παιχνίδι που έχει να παίξει από την αρχή της σεζόν. Είχε πολύ δύσκολο πρόγραμμα, πάλεψε στα περισσότερα, όμως πήρε μόλις 2 βαθμούς σε 8 ματς. Το 2.25 δεν είναι η ευκαιρία της σεζόν αλλά μπορεί να παιχτεί.

* Από ‘κει και πέρα, μία… τρελή σκέψη έκανα για το δευτεριάτικο Αρσεναλ – Λέστερ.

Ο Κοσιελνί είναι εκτός, ο Τσεχ δεν ξέρουμε αν θα προλάβει, χτύπησε και ο Παπασταθόπουλος στο τελευταίο. Η Αρσεναλ φαίνεται να έχει βρει ρυθμό, αλλά βοήθησε και το πρόγραμμα στα τελευταία παιχνίδια της. Η Λέστερ είναι ύπουλη ομάδα, ειδικά όταν βρίσκει χώρους και για μένα έχει ένα συν: ότι είναι τιμωρημένος ο στόπερ Μόργκαν. Ο Πιέλ επιμένει να τον βάζει βασικό, όμως είναι πολύ αργός και δεν βοηθάει καθόλου φέτος.

Δύο φορές έλλειψε: Λέστερ – Χάντερσφιλντ 3-1, Λέστερ – Γουλβς 2-0.

Τσάμπιονσιπ

Υπό άλλες συνθήκες του Αστον Βίλα – Σουόνσι θα ήταν υπό σοβαρή παρακολούθηση όσο το διπλό είναι στο 4.00+. Η Αστον Βίλα πήγε στη διακοπή ντεφορμέ και με τον Στιβ Μπρους απολυμένο. Υπήρχαν προϋποθέσεις για κόντρα. Τώρα δεν υπάρχουν.

Εφερε από την Μπρέντφορντ τον πολύ καλό Ντιν Σμιθ (ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και δηλωμένος οπαδός της Αστον Βίλα), έφερε και τον Τζον Τέρι βοηθό για τα αποδυτήρια, οπότε αργά-γρήγορα περιμένω η Αστον Βίλα να αντιδράσει. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αντιδράσει άμεσα. Είναι ματς για συμπεράσματα αυτό με την πάντα επικίνδυνη Σουόνσι.

* Σε συνέχεια των παραπάνω, δεν αποκλείω να εμφανιστεί επηρεασμένη η Μπρέντφορντ από την απώλεια του Ντιν Σμιθ. Δική του ομάδα είναι η Μπρέντφορντ, ήταν εξαιρετικό το κλίμα, ίσως να διαταράχθηκε. Ισως και όχι, καθώς ανέλαβε ο βοηθός του Σμιθ, Τόμας Φρανκ. Η Μπρέντφορντ, πάντως, είναι αήττητη εντός έδρας (4-2-0), αν και μετράει δύο σερί γκέλες κόντρα σε ομάδες θεωρητικά στα μέτρα της (1-1 Μπέρμιγχαμ, 2-2 Ρέντινγκ).

Η Μπρίστολ Σίτι σίγουρα δεν είναι η περσινή ομάδα αλλά σταδιακά εμφανίζεται βελτιωμένη. Και στο τελευταίο, στην ήττα 2-1 από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ, πλήρωσε κάποια ατομικά λάθη αλλά και την αστοχία της (δοκάρι και χαμένο τετ α τετ στο 0-0). Μπορεί τη μαγκιά; Στο 4.75 το διπλό.

Λιγκ 1

Στο Λούτον – Γουόλσολ παίζουν δύο αήττητες: στο 4-2-0 το εντός έδρας ρεκόρ της Λούτον, στο 4-2-0 το εκτός της Γουόλσολ! Ετυχε να δω το Μπάρνσλεϊ – Λούτον της προηγούμενης αγωνιστικής, με την Μπάρνσλεϊ να κερδίζει πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το 3-2.

Πολλά προβλήματα πίσω η Λούτον, θα μπορούσε να… γράψει περισσότερα. Εντός έδρας βελτιώνεται, αυτό είναι γεγονός. Το ερώτημα είναι αν βελτιώνεται τόσο ώστε να δικαιολογείται το 1.75 κόντρα σε μια αήττητη εκτός έδρας ομάδα. Και η βαθμολογία λέει Λούτον 19 και Γουόλσολ 22.

* Πάλι κάνω σκέψεις για Πλίμουθ. Αν μείνω στην τελευταία της εμφάνιση, κακώς κάνω σκέψεις.

Αν μείνω στην εικόνα της στα τρία προηγούμενα, ορθώς το σκέφτομαι. Υποδέχεται την Μπέρτον, η οποία εκτός έδρας εξαφανίζεται (0-1-4) και –όπως και η Πλίμουθ- σκοράρει με το σταγονόμετρο. Το περίμενα ισορροπημένο, στο 3.40 είναι ο άσος.

Λιγκ 2

Μπέρι – Νοτς Κάουντι: φαίνεται ότι αρχίζει σιγά σιγά η Νοτς Κάουντι και βρίσκει τα πατήματά της με τον Κιούελ στον πάγκο.

Οι αριθμοί λένε τρεις σερί νίκες και πέντε ματς αήττητη (3-2-0), όμως η αλήθεια είναι ότι σε κανένα δεν εντυπωσίασε. Ούτε στο τελευταίο με την ουραγό Μάκλσφιλντ, την οποία κέρδισε πολύ ζόρικα την προηγούμενη αγωνιστική εκτός έδρας, με σκορ 1-0. Το γκολ με πέναλτι σε φάση που ξεκίνησε από γκέλα ολκής αντίπαλου αμυντικού. Στο τέλος η Μάκλσφιλντ είχε ευκαιριάρα να ισοφαρίσει.

Η Μπέρι σαν να έχει κολλήσει τελευταία. Τρεις σερί ισοπαλίες, μία νίκη στα 5 τελευταία, στις 8 Σεπτέμβρη επικράτησε τελευταία φορά εντός έδρας. Κόντρα στην Κρου, στο πιο πρόσφατο, δυσκολεύτηκε αρκετά (1-1) και μόνο στο τελευταίο 20λεπτο ήταν όντως καλή. Σαν να ξεφεύγει το 4.50…

Βορράς – Νότος

Εφτά ματς έχει όλα κι όλα και στις δύο κατηγορίες.

Στον Βορρά, στο 3.40 είναι το διπλό της Σπένιμουρ στην έδρα της Μπρέικλι. Οι φιλοξενούμενοι έρχονται από 5άρα κόντρα στην Αστον Γιουνάιτεντ φτάνοντας τις τέσσερις διαδοχικές νίκες και μένοντας 7ο ματς αήττητοι. Η Μπρέικλι έρχεται από ήττα στην έδρα της Γκάισλι και γενικά η μοναδική της αξιόλογη νίκη φέτος ήταν κόντρα στην Αλφρετον τη δεύτερη αγωνιστική (3-1).

Όχι ότι η Αλφρετον είναι κάνα μεγαθήριο, αλλά οι άλλες νίκες που έκανε ήταν απέναντι σε ομάδες που διεκδικούν παραμονή: 2-0 την προτελευταία Σάουθπορτ, 2-0 την 18η Χέρεφορντ, 3-1 την 20η Νάνιτον, 5-1 την 17η Αστον.

Στο Νότο, η 13η Ντάρτφορντ υποδέχεται την 16η Ντάλγουιτς, σε μια περίοδο που και οι δύο δείχνουν καλά: 4 αήττητη η Ντάρτφορντ με δύο σερί νίκες (η μία κόντρα στην ουραγό), ενώ η Ντάλγουιτς έχει τρεις διαδοχικές νίκες, οι δύο από τις τρεις εκτός έδρας.

Το πώς κέρδισε η Ντάρτφορντ με 2-1 την Τσίπενχαμ την προηγούμενη αγωνιστική ίσως να το είδατε στα social media, γενικά έπαιξε πολύ την προηγούμενη εβδομάδα. Το 2-1 διαμόρφωσε ο τερματοφύλακας της Ντάρτφορντ εκτελώντας φάουλ λίγο έξω από τη δική του περιοχή. Η μπάλα πήρε πολύ ύψος και δύναμη του αέρα και κατέληξε στα δίχτυα της Τσίπενχαμ!

Το τι έγινε στο τελευταίο της Ντάλγουιτς (που κέρδισε 2-1 με ανατροπή στην Χάνγκερφορντ), μπορεί επίσης να το έχετε δει: ο γκολκίπερ της, Πρέστον Εντουαρντς, επειδή άργησε να πάει στο γήπεδο δεν έβρισκε θέση πάρκινγκ και άφησε το αυτοκίνητό του όπως όπως, μπροστά από την έξοδο κινδύνου.

Δύο φορές από τα μεγάφωνα έγινε έκκληση για να πάρει το αμάξι του όποιος είχε παρκάρει εκεί, όμως ο Εντουαρντς το κατάλαβε… με την τρίτη! Όταν λοιπόν το κατάλαβε, κατά τη διάρκεια του ματς, έγινε… σύνθημα στην εξέδρα και κάποιος οπαδός πήγε και μετακίνησε το αμάξι του!

Anyway. Αγωνιστικά δεν ήταν κάτι εντυπωσιακό η Ντάλγουιτς, παρ’  όλα αυτά στα τελευταία ματς εμφανίζεται αρκετά αποτελεσματική.

Στο 3.50 το διπλό και προφανώς θα το ήθελα λίγο παραπάνω, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ξεκάθαρο λάθος των μπουκ.

Αυτά μέσες-άκρες με τα του Σ/Κ από την Αγγλία. Ουσιαστικά δύο ματς είναι που κοιτάζω πιο ζεστά, η Νοτς Κάουντι στη Λιγκ 2 (4.50 το διπλό, 3.25 το dnb) και η Σπένιμουρ από το Βορρά της Νάσιοναλ Λιγκ (3.40). Και τη Νιουκάστλ αν κάποιος θέλει ένα νορμάλ φαβορί.

Μένω με τα δύο προς το παρόν και αν προκύψει κάτι θα τα πούμε είτε στο chat, είτε στο twitter.

Υπενθυμίζω ότι για να μπείτε στο chat τώρα που το site είναι ανοιχτό, πρέπει να κάνετε log in μέσω facebook. Είναι πανεύκολη η διαδικασία. Επίσης, υπενθυμίζω τα twitter, το προσωπικό μου και του Betsellers:

@makismindrinos

@betsellerscom

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος