446

Skotostrious

Σε πιο χαλαρή διάθεση σήμερα…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο ! Σχετικά ήρεμη προβλέπεται η ιπποδρομιακή ημέρα καθώς το σημερινό πρόγραμμα είναι πιο χαλαρό σε σχέση με αυτό των προηγούμενων εβδομάδων. Εδώ να επισημάνουμε ότι σιγά σιγά μπαίνουμε και σε ρυθμούς φεστιβάλ με τη μεγάλη γιορτή του Μαρτίου στο Cheltenham να απέχει κάτι περισσότερο από ένα μήνα, με την προσοχή μας στις προσεχείς εβδομάδες να στρέφεται προς τα κει με κάποιες εμβόλιμες στήλες με μια πρώτη ανάλυση και πιθανόν κάποια στοιχήματα ante-post.

Πριν από αυτά όμως ας πάμε στο σαββατιάτικο κουπόνι και ας δούμε τις επιλογές που έχουμε.

Δύο οι σημερινές μας επιλογές και η πρώτη αγωνίζεται στην τέταρτη ιπποδρομία της ημερίδας στο Newbury, μια Grade 2 κούρσα στα 2 μίλια (3,200 μέτρα) και αναφερόμαστε στον MALYSTIC, ένα δρομέα που θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε Grade κούρσα. Δείχνει να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του αυτό το χειμώνα, κάτι που φαίνεται και από τις δύο συνεχόμενες νίκες που είχε σε πολύ δυνατά handicap, επιδόσεις που του δίνουν το δικαίωμα να δοκιμάσει τις τύχες του σε πολύ ανώτερο επίπεδο ιπποδρομιών όπως και η σημερινή.

Σίγουρα αντιμετωπίζει τον καλύτερο ανταγωνισμό που θα μπορούσε στο πρόσωπο του Greaneteen (τρεις φορές νικητή σε Grade 1 κούρσες από το 2021 και μετά) άλλα η εξαιρετική του εμφάνιση στο Doncaster στην τελευταία του έξοδο και οι 6 lbs βάρους που δίνει σε σχέση με το φαβορί μας δίνουν το δικαίωμα να τον στηρίξουμε στο πολύ δύσκολο σημερινό του έργο.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα έρχεται από την επόμενη κούρσα της κάρτας στο Newbury, ενός Premier Handicap στα 2 μίλια και θα στηρίξουμε τον μοναδικό εκπρόσωπο του κορυφαίου εκπαιδευτή της εποχής μας Willie Mullins στις σημερινές αγγλικές ιπποδρομίες. Σε τρομερή φόρμα ο στάβλος καθώς το προηγούμενο σαββατοκύριακο στο φεστιβάλ του Δουβλίνου κυριολεκτικά σάρωσε με 8 νίκες σε 15 αγώνες, και σήμερα στέλνει για το σημερινό αγώνα τον ICARE ALLEN (each-way).

Δύο νίκες στα χαμηλά εμπόδια στην καριέρα του και ακολούθησε η εξαιρετική τέταρτη θέση στο περσινό Cheltenham, στην Triumph hurdles (Grade 1 κούρσα μόνο για τετραετή άλογα), αφήνοντας μάλιστα πίσω του το φετινό φαβορί της Supreme Hurdles στη φετινή έκδοση του αντίστοιχου φεστιβάλ. Η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους για την τρέχουσα σεζόν ήρθε σε μια Grade A κούρσα στο Fairyhouse στις αρχές Δεκέμβρη με μια πολύ καλή τρίτη θέση απέναντι σε πιο έτοιμα άλογα που είχαν ήδη αγωνιστεί για φέτος σε μια κούρσα που πιθανόν να ήταν η προετοιμασία του για το σημερινό του αγώνα.

Πολύ επιεικής ο handicapper του δίνει ένα μικρό πλεονέκτημα στα βάρη κάτι που αναμένεται να βοηθήσει για να δούμε μια πολύ καλύτερη επίδοση σήμερα.

Συνοπτικά :

Σάββατο 11/02 17:00 Newbury Betfair Exchange Game Spirit Chase (Grade 2) : MALYSTIC (8,00).

Σάββατο 11/02 17:35 Newbury Betfair Hurdle : ICARE ALLEN (13,00 each-way)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious