3345

Billaras

Σε ρηχά νερά…

Τελικά, όπως με ρώτησε ένας φίλος που “δεν έβλεπε καλά”, κέρδισα ή έχασα μεσοβδόμαδα; Διάβασε σχόλια ο άνθρωπος, μετά κοίταξε αποτελέσματα και…απόρησε δικαιολογημένα! Η απάντηση φυσικά ήταν στο γεγονός ότι κάποιοι…γενικά βιάζονται πολύ. Δεν περίμεναν την Τετάρτη το βράδυ. Αλλες φορές βιάζονται να πανηγυρίσουν (τραγικό), άλλες να γκρινιάξουν (επίσης τραγικό).

Γιατί η κατακλείδα είναι ότι με…ρίσκο του θανατά, βγήκα κι από πάνω. Και θα μπορούσε και καλύτερα, γιατί όποιος είδε είτε την Καιζερλάουτερν, είτε την Πάλας, θα είδε ότι μπορούσαν κάλλιστα, με μεγάλες ευκαιρίες όσο τα παχνίδια τους ήταν στο 0-0. Ας είναι. Μέσα σε μιά εικοσαετία τα έχω δεί όλα στο στοίχημα και όπου “όλα”, εννόω και τα παραπάνω.

Δεν με εκπλήσσει κάτι. Εχω χοντροπετσιάσει τόσο πολύ…. Τα αφήνουμε αυτά. Νέο κουπόνι. Κατ' αρχάς, σιγά μην μπλέξω με όλα αυτά τα νέα φυντάνια-πρωταθλήματα. Ούτε τα ξέρω, ούτε βοηθάει να έχεις 300+ σε ένα κουπόνι. Αυτό το γράφω γι αυτούς που παίζουνε ότι πετάει κι ότι κολυμπάει. Κατά δεύτερον, δεν μου αρέσει το μενού. Καθόλου. Ολο “ναι μεν, αλλά”.

Σημεία με το στανιό βγήκαν, πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων. Μπορώ να γεμίσω σελίδα με όσα απέρριψα (και το γιατί). Αλλά θα φάω τσάμπα χρόνο. Συμβαδίζω με τον Μάκη απόλυτα. Το κουπόνι “δεν λέει”. Στο νησί, ρηχά νερά. Προφανώς οι Νορθάμπτον (λόγω σούπερ φόρμας) και Νοτς Κάουντι (λόγω απόδοσης και ντεφορμαρίσματος αντιπάλου) ξεχωρίζουν.

Αυτή η Σουίντον με εκνευρίζει (γέλια). Στα τελευταία έξι κέρδισε ένα. Ποιό; Αυτό που -απολύτως δικαιολογημένα- την κόντραρα εγώ (με την Μπράντφορντ). Η πορεία της δείχνει αν ήταν λάθος μπετ ή όχι. Σήμερα ας…μου τα δώσει πίσω αν θέλει. Η δε Νορθάμπτον, πάει…αέρας και προφανώς δεν μπορώ να αγνοήσω τα 3.60 πάνω της. Και μετά από αυτά; Εδώ…σφίξαμε.

Εσβηνα και έσβηνα και έσβηνα σημεία. Κατέληξα σε 3-4 ακόμα. Μπάρνσλεϊ επειδή σήμερα γύρισε η απόδοση και…δεν θα πω όχι. Με τίμησε την Τρίτη, στο 2.80 θα το πάρω. Θα κρατήσω και Νταγκεναμ που οριακά άφησε ο Μάκης. Ολο το άγχος είναι πάνω στην Τρανμίρ και το 3.75 του διπλού είναι λάθος. Τι άλλο; Σκέφτομαι Πιτέρμπορο. Λύθηκε με την αποχώρηση Φέργκιουσον.

Στο 2.40 δεν είναι κακό. Απλά…είναι Πιτέρμπορο, έχουν δει πολλά τα μάτια μας με δαύτη. Και τέλος; Ανασήκωσα φρύδια με κάτι τούμπες αποδόσεων και πονταρίσματα (μέχρι και την Ιστ Στέρλινγκ σκάναρα και λίγο έλειψε να την ποντάρω, περίεργα σετ στα μπετ που πέφτουν εκεί), αλλά κατέληξα στην Μπρέντφορντ. Μπούκωμα η Ιπσουϊτς, χωρίς άγχος παίζει σε κάθε ματς η Μπρέντφορντ, στο 3.

50 πάω χωρίς πρόβλημα. Αυτά είναι στο νησί. Ξαναγράφω όμως: Πλην Νοτς Κάουντι και Νορθάμπτον, όλα τα άλλα είναι “κομψί-κομψά”. Θα κάνω μιά δυάδα γηπεδούχων με Μπάρνσλεϊ-Πιτέρμπορο, ένα trixie με Νορθάμπτον, Ντάγκεναμ, Μπρέντφορντ και το μονό της Νοτς Κάουντι. Εκτός νησιού; Επέσε…τρέλλο σβήσιμο κι εδώ. Μπελενένσες, Βόλφσμπουργκ, Βέστερλο, Μπιλμπάο, Ρεν, όλα αυτά σβήστηκαν.

Και τι έμεινε να κοιτάω; Η…καλή μας Νόισταντ (μην πάει στο πονηρό το νου σας σήμερα, στα ίσα είναι το εξάποντο, απλά της αναγνωρίζω μιά φόρ(μ)α). Και όντως η Σταντάρ Λιέγης που είδε ο Μάκης, είναι τίμιο φαβορί. Και δύο μεγάλα. “Πονηρούτσικα”. Μπέβερεν και Γκρόντινγκ. Βάση φόρμας δεν προκύπτουν, μην το ψάξετε τσάμπα. Αλλά είναι όπως το είπα, πονηρούτσικα… Τι θα κάνω; Σε μέρα που δεν μ'αρέσει, θα κάνω την ίδια δυάδα με τον Μάκη.

Μαζί θα την πληρωθούμε. Σταντάρ και Νόισταντ. Και τέλος. Τα άλλα τα άφησα γιά να…πάρετε τυχόν ιδέες. Δεν θα ξανοιχτώ, το αντίθετο. Μαζεμένος όσο δεν πάει. Αφού δεν μ'άρέσουν, δεν το ψειρίζω. Πρώτος στόχος να μην χάσω (σ.σ αυτή η φράση έχει παρεξηγηθεί από πολλούς, έχουν συνηθίσει να διαβάζουν “πάμε να τους σκίσουμε” και να ποντάρουν τα 1.

50 σε παρολί. Ενώ εγώ που λέω “πρώτα να μην ΄χασω”, είμαι ουσιαστικά δέκα φορές πιό επιθετικός παίκτης με τις αποδόσεις και τα yankee που παίζω, αλλά…τους είναι δύσκολο να το δουνε και να το καταλάβουνε). Μικρή η στήλη, δεν έχω να σχολιάσω και τίποτα άλλο, όταν δεν ψήνομαι δεν αφιερώνω χώρο σε κάτι που δεν αξίζει. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες.

Επιστροφές από 3-4/3: 709 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 3.559 μονάδες. Ποντάρισμα 7/3: Μονό αποδεκτό: Νοτς Κάουντι 2 (6.00) με 55 μονάδες. Δυάδα: Μπάρνσλεί 1-Πιτέρμπορο 1 (6,72) (Βetshop) με 65 μονάδες. Τrixie: Νορθάμπτον 2 (3.60)-Ντάγκεναμ 2 (3.75)-Μπρεντφορντ 2 (3.50) (Βetshop) με 40 σε κάθε δυάδα και 19 στην τριάδα, όλο μαζί 139 μονάδες. Δυάδα: Νόισταντ 1 -Σταντάρ Λιέγης 2 (5,26) (Βetshop) με 80 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 339 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 3.220 μονάδες. Βλέπετε ότι παίζω οριακά. Και με ένα ακόμα σημείο ή δύο, πήρα πίσω τα πάντα ή βγήκα και από πάνω. Ανάλογα πως (και αν) κάτσουν. Εγώ θα γράψω στήλη αύριο. Παρόμοια μέρα με σήμερα θα είναι, στο μαζεμένο θα πάω. Αλλά θα γράψω. Καλό βόλι, μακάρι να βγω ψεύτης και να είναι τελικά καλή η μέρα.

Αλλά αυτό δεν το ξέρει κανεις εκ των προτέρων.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras