1708

Κώστας Ζαφείρης

Σε ρυθμούς Greek Freak…

Γεια χαρά σε όλους… Το απόγευμα ξεκινά στο ΟΑΚΑ το τουρνουά «Ακρόπολις», με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Σερβίας και της Τουρκίας. Οι τέσσερις ομάδες μπαίνουν σε μουντ Παγκοσμίου Κυπέλλου, καθώς άπαντες θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους που μεσοβδόμαδα θα επιβιβαστούν… παρέα με τις φιλοδοξίες τους στο αεροπλάνο με προορισμό την Κίνα!

Στις 18.

00 η Σερβία (χωρίς τον τραυματία ηγέτη και αρχηγό της Μίλος Τεόντοσιτς, αλλά και τον πολύτιμο φόργουορντ, Λούτσιτς, τον οποίο προφυλάσσει ο Σάσα Τζόρτζεβιτς) αντιμετωπίζει την Τουρκία, που ήρθε στην Αθήνα με όλα της τα όπλα (Ιλιασόβα, Οσμάν, Κορκμάζ). Ξεκάθαρα πιο γεμάτη η Σερβία με Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Γκούντουριτς, Νεμάνια Μπιέλιτσα, Γιόκιτς, Μαριάνοβιτς, Μιλουτίνοφ και Ραντούλιτσα που πάντα «σκυλιάζει» όταν φορά τη φανέλα με το Εθνόσημο, έχει τον πρώτο λόγο για το ροζ φύλλο, ωστόσο θα το αφήσω στην άκρη.

Τα… εγκαίνια της νέας σεζόν για το πινακάκι, θα γίνουν με το παιχνίδι της Εθνικής μας κόντρα στην Ιταλία. Εντάξει, φιλικό είναι το τουρνουά και είναι δεδομένο ότι όλοι οι προπονητές δεν θα φανερώσουν στο παρκέ τα… ακριβή σχέδιά τους και θα δώσουν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που συμμετέχουν στην προετοιμασία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μετά το «κόψιμο» των Μάντζαρη, Κώστα Αντετοκούνμπο και Σαλούστρου εκκρεμούν άλλες δύο… αποχωρήσεις από το ρόστερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Εν ολίγοις, το βράδυ της Κυριακής (όταν ολοκληρωθεί δηλαδή το τουρνουά) ο Σκουρτόπουλος θα ανακοινώσει τα ονόματα άλλων δύο παικτών που δεν θα μπουν στο αεροπλάνο για την Κίνα. Οι 14 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ρόστερ είναι οι Μπουρούσης, Λαρεντζάκης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κόνιαρης, Αθηναίου, Καλάθης, Σλούκας, Παπαγιάννης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Βασιλόπουλος, Μήτογλου.

Την ίδια ώρα, η Ιταλία θα παίξει με σημαντικές απουσίες στο «Ακρόπολις». Ο Ρομέο Σακέτι δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες του καλύτερου ψηλού του, Νικολό Μέλι (δεν προλαβαίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο), όπως επίσης και σ’ αυτές των δύο πολύ ποιοτικών φόργουορντ, Ντανίλο Γκαλινάρι και Τζίτζι Ντατόμε, οι οποίοι πάντως θα βρεθούν στα γήπεδα της Κίνας.

Ετσι, οι «ατζούρι» θα παραταχθούν στο ΟΑΚΑ με τους Αμπάς, Μ. Σακέτι, Λ. Βιτάλι, Αραντόρι, Μάρκο Μπελινέλι, Μπίλιγκα, Μπρουκς, Ντέλα Βάλε, Φίλοϊ, Τζεντίλε, Χάκετ, Ρίτσι και Τεσιτόρι.

Το έγραψα και στην στήλη που ανέβασα την Τρίτη: ο Γιάννης, ο MVP του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου (για να μην ξεχνιόμαστε) είναι… φουλ αγριεμένος και το τριήμερο που έχουμε μπροστά μας θέλει με τις εμφανίσεις του να κάνει ένα… πρώτο δώρο στους φιλάθλους που θα δώσουν το παρών στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Δεν θα παίξει 40 λεπτά, αλλά με την ορμή του είναι ικανός να παρασύρει ακόμα και τις… πολυθρόνες που βρίσκονται δίπλα στο παρκέ…

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης