3676

Billaras

Σημεία που ταυτίζονται…

Οποιος είχε την διάθεση να ανατρέξει στα κείμενα του τελευταίου μήνα, θα έβλεπε ότι αυτό που έγινε την Τρίτη…ερχόταν-ψηνόταν. Πρώτα έγραφα (γιά καιρό) ότι αφού είμαι εκεί που θέλω, δεν φοβάμαι τίποτα. Πέρυσι τέτοια εποχή έτρεχα να…μαζέψω τις ήττες (πχ ο Μάρτης πέρυσι ήταν τραγικός, τα κατάφερα τελικά και βγήκα από πάνω με 4.

500 μονάδες κέρδος σε έναμισι μήνα από αρχές Απρίλη). Φέτος ήμουν σταθερά …καβάλα στο άλογο. Μήνες ολόκληροι πέρασαν και ήμουν ελαφρά από πάνω, αλλά αυτό ήξερα τι σήμαινε και γελούσα πονηρά. Ηξερα ότι με παρόμοια νούμερα (4.500 μονάδες σε έναμισι μήνα) θα έβγαινα με εξαιρετική σαιζόν, δεν θα πάλευα να αποφύγω την τελική ήττα, απλώς θα έγραφα κέρδη.

Μετά, έγραφα γιά το τι περιμένω. Πόσες νίκες, πόσες ισοπαλίες, πόσες ήττες. Αυτό πριν ένα μήνα. Πάνε…κατά γράμμα. Εγραφα γιά τρεις νίκες ως το φινάλε, έχουν γίνει οι δύο. Εγραφα γιά πολλές ισοπαλίες που θα παίξουν το ρόλο τους, έχουν γίνει κάμποσες. Και γιά ήττες όσο το δυνατόν ανώδυνες και όντως κάποια σοβαρή δεν δέχθηκα (θα έρθει όμως, να είστε βέβαιοι).

Μετά, έγραφα γιά την…κατασκήνωση στην περιοχή του μπουκ. Μιά, δύο, τρεις, όλο 2 στα 3, όλο στο τσακ, θέμα χρόνου ήταν. Εκανα και μερικές ντρίπλες καλές, που λίγα μάτια τις πιάνουν, αλλά αυτά φέρνουν τις νίκες (πχ αποφυγή σημείων στο …90΄, σαν αυτό της Αταλάντα ή της Κιέβο). Πολλοί στη θέση μου τώρα θα έπαιζαν σβηστοί ως το φινάλε και θα κράταγαν τα κέρδη τους.

Εγώ δεν το κάνω αυτό. Δεν “φούσκωσα” ποτέ τεχνητά την κάβα, δεν μαζεύτηκα επειδή κέρδιζα, δεν έπαιζα ψίχουλα επειδή έχανα. Παίζω ΚΑΝΟΝΙΚΑ. Τι σημαίνει αυτό; Θα μαζευτώ όταν δω ότι δεν θέλει, ότι το φεγγάρι είναι κακό, ότι είμαι ντεφορμέ, ότι το πρόγραμμα δεν βολεύει. Θυμάστε πόσες σερί Κυριακές γράφαμε “κακό μενού, παίζουμε ελάχιστα;”.

Γραφικοί κοντεύαμε να καταντήσουμε με τον Μάκη. Οταν το μενού ήταν καλό όμως, εγώ τουλάχιστον και 1100 μονάδες μονοκοπανιά έπαιξα σε ένα Σαββατοκύριακο. Τον μπουκ δεν τον φοβάμαι. Αν δεν έπαιζε με αντίπαλους χιλιάδες παίκτες και είχε μόνο εμένα απέναντί του, τότε…αυτός θα με φοβόταν. Τώρα…χάνομαι στο πλήθος (και καλύτερα). Η σαιζόν λοιπόν έχει ακόμα ένα μήνα.

Κάπου 8-10 κουπόνια καλά. Η Αγγλία πχ ουσιαστικά σφυρίζει λήξη την Δευτέρα του Πάσχα. Μένουν 5 αγώνες, σήμερα-Μ.Σάββατο-Δευτέρα του Πάσχα. Εκεί…πάπαλα εκτός απροόπτου. Μετά θα μένουν δύο αγώνες και πλέι οφ, αλλά επειδή δεν είναι… Ιταλία, ότι θα παίζω θα είναι με άλλη φιλοσοφία, όχι “ιταλική” και “ελληνική”. Και φυσικά ελάχιστα.

Σωστή διαχείριση, μιά ακόμα νίκη αν γίνει, τότε θα …λήξει το ματς. Δέχομαι πλέον και 3-4 “καθαρές” ήττες, αν ξέρω ότι ακόμα μιά φορά θα τον βάλω καλά από κάτω. Κάπως έτσι θα πάει… Πάμε τώρα στα φρέσκα. Ο Μάκης κατέληξε…εκεί περίπου που θα καταλήξω κι εγώ, η μόνη διαφορά είναι ότι η δίκη μου διαλογή ήταν μεγάλη. Γουίγκαν-Φούλαμ- Λιντς, Μίλγουολ, Μίντλεσμπρο, Μπλάκμπερν-Νοτς Κάουντι, Μπρίστολ Σίτι, Τζίλιγχαμ, Καρλάιλ-Μπρίστολ Ρόβερς, Γουίκομ, Πόρτσμουθ, Πλίμουθ-Ντάρτφορντ, Αλφερτον.

Αυτά ήταν τα εγγλέζικα, οι παύλες είναι γιά να τα χωρίσω ανά κατηγορία. Φυσικά και…έσβησα πολλά. Μίντλεσμπρο (απουσίες)-Μπλάκμπερν (κακή απόδοση πλέον στο 2.60)-Νοτς Κάουντι (δεν πάει γιά τουρισμό ο Ανταμς)-Καρλάιλ (σέβομαι την σταθερότητα της Πρέστον)-Γουίκομ (δεν με πείθει)-Αλφερτον (ντεφορμέ) ήταν οι πρώτες που έφυγαν. Από αυτά που έμειναν, οι Φούλαμ-Λιντς-Μπρίστολ Ρόβερς-Πόρτσμουθ είναι φαβορί και οι Γουίγκαν-Μίλγουολ-Μπρίστολ Σίτι-Τζίλιγχαμ-Πόρτσμουθ-Ντάρτφορντ αουτσάιντερ.

Βλέπετε ότι με τον Μάκη…αρχίζουμε να ταυτιζόμαστε πλέον. Και στην Kingbet χθες, έγραφα ότι τα δύο καλύτερα είναι Μπρίστολ Σίτι και Πόρτσμουθ. Είναι έξι μεγάλα, τέσσερα μικρά. Ο Μάκης πήγε σε trixie και μονό την Γουίγκαν, εγώ λέω να πάω σε yankee. Να σβήσω Τζίλιγχαμ (με…βαρειά καρδιά, το λέω, απλά δεν…χωράει), να πάω σε yankee με τα τρία κοινά (Μίλγουολ-Μπρίστολ-Πόρτσμουθ) και την Ντάρτφορντ.

Και την Γουίγκαν μονό φυσικά. Να κάνω και παρολί; Μπα…. Μιά δυάδα που πιστεύω αρκετά είναι Λιντς-Μπρίστολ Ρόβερς. Παίζουνε με δύο….πεθαμένες, ελπίζω επειδή είναι του Λαζάρου να μην…αναστηθούν (γέλια). Οπότε, ας κάνω και μιά δυάδα με αυτές, ή μήπως….να κάνω κάτι άλλο; Ηδη το παιχνίδι “άπλωσε” και εδώ είναι το…ζόρι μου σήμερα.

Γιατί και εκτός νησιού έχω κάμποσα. Αρχικά είχα: Αμβούργο, Ντόρτμουντ, Γκρασχόπερς, Ζούλτε Βάρεγκεμ, Σαραγόσα, Μπελενένσες, Ολανένσε, Μπέβερεν, Εβιάν, Σοσό over και…Αταλάντα. Και την Μπέτις μέσα, γιατί είναι νωρίς αύριο. Πέταξα Αμβούργο (όχι και στο 2.70), πέταξα Μπέβερεν (αν και αυτό με βαριά καρδιά, απλά το κάνω γιατί έδιωξαν τον προπονητή στη Γάνδη), πέταξα Μπέτις (ίσως το ξανασκεφτώ ως αύριο), πέταξα Ντόρτμουντ (λείπει κόσμος και κοσμάκης), πέταξα Μπελενένσες (δεν θα χαριστεί η Γκιμαράες), κι έμεινα να κοιτάω τα υπόλοιπα… Εβιαν, Γκρασχόπερς, over Σοσό τα φαβορί.

Κι εδώ μοιάζω με τον Μάκη, πήρε τα δύο και έβαλε το g/g στην Ρόμα. Εξαιρετική επιλογή. Να κάνω…το ίδιο; Από μεγάλα έμειναν Ζούλτε-Σαραγόσα-Ολανένσε-Αταλάντα. Ο Μάκης έπαιξε μόνο την Ολανένσε. Τραγική ομάδα, μην γελιέστε, ευτυχώς θα λείπει ένας άμπαλος, αυτός που έκανε…όλα τα πέναλτι σερί δύο ματς, μέχρι που αποβλήθηκε! Αλλά όντως η συγκυρία είναι καλή.

Και σκέφτομαι ότι αν την αφήσω και περάσει, θα…τσαντιστώ μετά τα δυο μπετ που μου “έφαγε”. Θα…κάνω μιά τα πάνω-κάτω! Θα παίξω ξερό παρολί, μικτό. Και με ασόδια. Σπάνιο αυτό, σπανιότατο. Γιά να μην περάσει έτσι η Γκρασχόπερς, θα την “κολλήσω” σε Λιντς-Μπρίστολ Ρόβερς. Αυτό είναι το “κάτι άλλο” που γράφω παραπάνω.

Και επειδή το…γινάτι βγάζει μάτι λένε, πεισματικά δεν παίζω, αφήνω και την Ολανένσε. Ας βγει να πληρωθεί ο Μάκης. Θα παίξω μόνο την Αταλάντα, σέκο διπλό, απόδοση-βουνό (8.50). Μου'χει… καρφωθεί άσχημα, αφού έκανε “ότι έκανε” πριν μιά εβδομάδα, ότι τώρα θα το κάνει ανάποδα. Καλή ομάδα είναι, η Ρόμα και άνευ κινήτρου είναι (εκεί θα μείνει, 2η) και με απουσίες.

Τώρα έκλεισε το παιχνίδι μου, χωρίς να απλώσω παραπάνω, αφήνω και Ζούλτε και Σαραγόσα, εσείς αποφασίστε γιά την τσέπη σας, γιά να φτάσουν ως εδώ, “κάτι” αξίζουν. Ενα yankee εγγλέζικο, ένα παρολί, δύο μονά. Να δούμε τι χημεία έγινε. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 13.886 μονάδες. Ποντάρισμα 12/4: Μονό αποδεκτό: Γουίγκαν 1 (7.

00) με 70 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Αταλάντα 2 (8.50) με 60 μονάδες. Yankee (2-3-4): Μπρίστολ Σίτι 2 (3.75)-Πόρτσμουθ 2 (2.90)-Μίλγουολ 1 (3.00)-Ντάρτφορντ 1 (3.00) με 50 μονάδες κάθε δυάδα (σύνολο 300), με 20 κάθε τριάδα (ακόμα 80) και 10 στην τετράδα. Ολο μαζί 390 μονάδες. Παρολί: Λιντς 1-Μπρίστολ Ρόβερς 1-Γκρασχόπερς 2 (6.64) με 96 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 616 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 13.

270 μονάδες. Βλέπετε ότι έπαιξα περίπου 150 μονάδες πάνω από το μέσο όρο μου. Με παίρνει να το κάνω. Ομως, δεν είναι αλόγιστο μπετ. Ενα και μόνο σημείο, ή μιά οποιαδήποτε ευστοχία (είτε το παρολί, είτε δύο στα τέσσερα στο yankee), μου δίνει πίσω το 70-80% του μπετ, θα είναι σαν ισοπαλία. Είναι όλα μαζί 9 σημεία. Με μόλις 33%, με 3 στα 9, μπορώ να έχω και κέρδος, ακόμα και με δύο στα εννιά (αν είναι τα δύο μονά).

Αυτό είναι το “μυστικό” (που δεν…είναι πλέον μυστικό μετά από τόσα χρόνια στο Βetsellers). Και να χάσω, είναι ήττα εντός προγράμματος. Αύριο θα παίξω λιγότερα, απλά γιατί το πρόγραμμα με οδηγεί εκεί. Τα λέμε λοιπόν σε ένα 24ωρο.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras