632

Billaras

Σκέψεις-ιδέες γιά τις “μικρούλες”!

Aλλοι ασχολούνται με τα προκριματικά σήμερα και αύριο. Των ελληνικών ομάδων κι όχι μόνο. Κι εγώ θα δω τα ματς τα δικά μας, αλλά ως εκεί. Αλλοι ασχολούνται με τα πρωταθλήματα που έχουν ξεκινήσει. Αλλοι με τα “λαμπερά” που θα ερθουν.

Εγώ…κλασικά. Με τι να ασχοληθώ; Με τις “μικρούλες”! Ε-ε-ερχονται! Αυτή είναι η καψούρα μου, το βίτσιο μου τέλος πάντων.

Οπότε…εδώ είμαστε. Είπα να κάνω ένα κείμενο και αγωνιστικό αλλά κυρίως στοιχηματικό. Ξέρουν όλοι τα…διάφορα βίτσια μου, ένα από αυτά ειναι ότι δεν παίζω μακροχρόνια σε πρωταθλήματα. Αλλά πολλοί παίζουν. Και θέλω να βάλω ένα χεράκι βοηθείας. Διαλέξτε και αποφασίστε, εγώ δεν βάζω τίποτα στο πινακάκι. Και θα τα ξαναπούμε πλέον το Σάββατο με τα ματς της πρεμιέρας.

Ας τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά: Γιά αρχή, η Championship. Όπως ξέρετε κάθε χρόνο τουλάχιστον μιά από αυτές που έπεσε, καπάκι…ξαναανεβαίνει! Πρώτη και καλύτερη η Νόριτς, το κάνει σταθερά εδώ και χρόνια, η κυρία ιδιοκτήτρια Ντέλια Σμιθ (παγκοσμίως γνωστή μαγείρισσα, κάτι σαν την Βέφα Αλεξιάδου την δική μας) το’χει πιάσει το νόημα!

Εδώ που τα λέμε, κοιτώντας Γουότφορντ και Μπέρνλι, τις άλλες δύο που έπεσαν, δεν σε ψήνουν.

Κυρίως λόγω πάγκου. Προφανώς θα διεκδικήσουν, προφανώς θα είναι δεκάδα μίνιμουμ (και η εξάδα σημαίνει είτε άνοδος-είτε πλέι οφ), αλλά κυρίως λόγω πάγκων. Η μιά με τον Ρομπ Εντουαρτς στον πάγκο, ξεκάθαρα ένα στοίχημα. Ο 39χρονος ανέβηκε με την Φόρεστ Γκριν από την 2η στην 1η ως πρωταθλητής και άξιος, αλλά στην Championship δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα και ο Εντουαρτς είναι άπειρος.

Η άλλη, η Μπέρνλι, με τον Βίνσεντ Κομπανί. Γνωστός σε όλους, αλλά ως παιχταράς. Ως κόουτς….έχω αμφιβολίες, δεν μου έδειξε και κάτι με την Αντερλεχτ. Και τώρα θα ζοριστεί, ενώ γενικά η Μπέρνλι είχε “κακομάθει” με τον Ντάις στην Premier και ίσως αυτό της κοστίσει.

Οπότε Νόριτς. Με Ντιν Σμιθ πολύπειρο στον πάγκο από πέρυσι, ίδιο υλικό, κάθε χρόνο το κάνει, μπορεί να το ξανακάνει.

Κοινώς: Δίκαιο το 6,50 γιά πρωταθλήτρια, είναι το 1ο φαβορί. Και πιό “λάιτ” το 3,75 για δυάδα. Σωστό και το 9,00 του Πούκι γιά 1ος σκόρερ. Εχει το know how, κίλλερ είναι, τίμια απόδοση.

Ομως, στο Betsellers…σπάνια μιλάμε γιά τα πρώτα φαβορί (γέλια). Ψάχτηκα γιά έκπληξη. Σάντερλαντ; Ισως, ακόμα το σκέφτομαι. Και σίγουρα βλέπω ανεβασμένες (θα παίξουν γιά άνοδο) τις δύο του Γουάιλντερ (την πρώην Σέφιλντ Γιουναϊτεντ και την νυν Μίντλεσμπρο).

Αλλά οι αποδόσεις δεν φτουράνε. Κάτι 2,10 γιά εξάδα τις βλέπω και τις δυο, δεν αξίζουν. Οπως και στις…βουτιές, δεν βρίσκω αξία. Δικαίως Ρόδεραμ 1ο φαβορί γιά φούντο, κάνει ότι και η Νόριτς. Μιά χρονιά πέφτει-μιά ανεβαίνει. Οπότε, γιά να κλείσω με την κατηγορία, στραφήκα στους σκόρερς.

Γιά τον Πούκι τα είπαμε ήδη. Καμιά αντίρρηση γιά το 9αρι.

Αλλά ψάχτηκα παραπάνω. Και η αίσθησή μου είναι ότι αδικούν οι μπουκ τα δύο κανόνια της Γουέστ Μπρομ!

Ντάριλ Ντάικ και Κάρλαν Γκράντ έκαστος στο 17,00. Κακώς. Ναι, πέρυσι η Μπρομ έκανε κακή σαιζόν. Ναι, έβαλε μόλις 52 γκολ (17η στην κατάταξη αυτή), αλλά από τον Φλέβάρη και μετά ήρθε ο Στιβ Μπρους και αυτό άρχισε να αλλάζει. Και φέτος θα αλλάξει κι άλλο.

Θεωρώ ότι η Γουέστ Μπρομ θα παίξει γιά άνοδο και θα σκοράρει (πολύ) παραπάνω. Πέρυσι ας πούμε σε κακή σαιζόν και με τόσο λίγα γκολ, ο Γκράντ έβαλε 18, τα 8 μετά τον Φλεβάρη με Μπρους στον πάγκο. Και ανακυρήχθηκε παίκτης της χρονιάς από τους άλλους παίκτες! Εκτελεί και τα πέναλτι. Ηταν 3ος στα expected goals. Και μιά χρονιά πριν έβαλε 19 με την Χάτερσφιλντ.

Ο δε Ντάικ, βγήκε καλύτερος νέος της σαιζόν στο MLS το 2020 με το Ορλάντο, ήρθε στην Μπάρνσλεϊ δανείκος Φλέβάρη του 2021, έβγαλε μάτια (τρομερά γκολ, ανάποδα ψαλίδια, πλέι οφ η Μπάρνσλεϊ, 9 γκολ σε 19 ματς) αλλά οι άγγλοι δεν έδωσαν τα 20 μύρια ρητρας να τον πάρουν μόνιμα, γύρισε Αμερική, ξανάβγαλε μάτια και τον Γενάρη του 2022 υπέγραψε 4ετες στην Γουέστ Μπρομ! Δεν έπαιξε πέρυσι βασικός γιατί ήταν τρελλά άτυχος (δύο φορές πρόβλημα στον τένοντα), αλλά φέτος το…νου σας.

Δίδυμο με τον Γκράντ θα είναι και θα δούμε καλά πράγματα και απ΄τους δύο, αυτούς βάζω και στην φωτό του άρθρου (τον Ντάικ θα τον δούμε και στο Μουντιάλ με τις ΗΠΑ).

Εχουν αξία λοιπόν και οι δύο στο 17,00. Διαλέξτε και πάρτε.

Αφήνω την Championship και πάω στην Λιγκ 1: Κι εδώ, δεν θα διαφωνήσω με τους μπουκ. Ορθώς πρώτο φαβορί Σέφιλντ Γουένσντεϊ και 1ο φαβορί σκόρερ ο Κλαρκ Χάρις της Πιτέρμπορο.

Κλασικά, θα “φτύσει γκολ” η Μπόρο φέτος. Ομως, ας ψαχτώ και γιά αουτσάιντερ που οι μπουκ τα έχουν αδικήσει! Από πλέυρας ομάδων, ένα καλούτσικο bet είναι το 3,50 της Ιπσουϊτς να είναι στη δυάδα. Οριακά δεν είναι 1ο φοβορί ανόδου. Γιά την Ντέρμπι που έπεσε όπως έπεσε πέρυσι, κρατάω πισινή. Ναι, ενισχύεται πλέον, θα είναι 6αδα, αλλά δεν ξέρω πότε θα “δέσουν” τόσα νέα πρόσωπα.

Και ψάχτηκα περαιτέρω. Και κατέληξα σε…μένα (γέλια). Η Μπόλτον μου. Πέμπτο φαβορί να ανέβει, στο 5,00. Not bad at all. Δεν το ρισκάρω γιά άνοδο απ’ευθείας, αλλά γιά πλεί οφ μας έχω φέτος και εκεί θα παίξουμε ρέστα. Πέρυσι το πατήσαμε αργά το γκάζι (13 νίκες στα τελευταία 20 ματς), ο Εβατ είναι φουλ επιθετικός τεχνικός αλλά ενίσχυσε την άμυνα μας ως τώρα και αυτό είναι καλό.

Αν βρει χημεία και βάζουμε τα ίδια-τρώμε λιγότερα (σε σχέση με πέρυσι), η Μπόλτον θα παίξει γιά άνοδο και αξίζει. Σε ότι αφορά στους σκόρερς, είπα ότι συμφωνώ με Κλαρκ Χάρις ως πρώτο φαβορί, αλλά η αξία είναι κάπου αλλού. Πιστεύω ειναι στον Φρέντι Λάνταπο της Ιπσουϊτς. Καλός γκολτζής, σκεφτείτε άφησε τη Ρόδεραμ μετά από τρία χρόνια (παρότι ανέβηκε φέτος) και ο ίδιος προτίμησε να μείνει στη Λιγκ 1! Ηρθε στην Ιπσουϊτς με τριετές, πέρυσι με τη Ρόδεραμ 15 γκολ συνολικά, πρόπερσι 9 (στην δυσκολη Championship), παραπρόπερσι 17 που ήταν παλί στην 1η.

Δηλαδή στις 2 από τις 3 χρονιές του στη Ρόδεραμ, σε επίπεδο Λιγκ 1, πήγε σε διπλάσια νούμερα. Και η Ιπσουϊτς θα χτυπήσει απ’ευθείας άνοδο, ο 29χρονος είναι στο 15,00 γιά 1ος. Αυτό αξίζει.

Και πάμε και στην Λιγκ 2 γιά φινάλε. Ομοίως, τρία στα τρία, δεν διαφωνώ με τον φαβοριτισμό της Στόκπορτ. Να ανέβει back to back. Και πληρώνει καλά γιά πρωταθλήτρια, στο 7,00.

Συμφωνώ και γιά Μπράντφορντ ως 2ο φαβορί, με safe bet “να είναι στην 3αδα” στο 3,25. Νομίζω με Μαρκ Χιούζ στον πάγκο θα τα καταφέρει η Μπράντφορντ φέτος. Την…τρίτη ψάχνουμε, αλλά θα γίνει μακελειό και δεν εμπιστεύομαι την Σαλφορντ, τα λέμε κάθε χρονο. Πέρυσι ήταν 1ο φαβορί και τζίφος. Να ρισκάρω δύο άλλα bets; Το 5,00 της Τζίλιγχαμ να ανέβει και το 3,75 της Κρόουλι να είναι 7αδα (θυμίζω στην Λιγκ 2 ανεβαίνουν τρεις απ’ευθείας και παίζουν πλέι οφ οι ομάδες στις θέσεις 4-7).

Αυτά τα δύο.

Η Τζίλιγχαμ έπεσε πέρυσι, αλλά με Νιλ Χάρις στον πάγκο της δίνω credit να επιστρέψει άμεσα. Και η τιμή αξίζει. Είδα ένα στατιστικό, πόσο άθλια ήταν με τον Εβανς πέρυσι και πόσο βελτιώθηκε με τον Χάρις ειδικά στην άμυνα. Πριν 10 χρόνια που ήταν ξανά στην Λιγκ 2 ανέβηκαν άμεσα ως πρωταθλητές! Τώρα το βλέπω δύσκολο, αλλά γιά πλέι οφ τους πιστεύω.

Και πιστεύω και την Κρόουλι. Την οποία ανέλυσαμε ήδη και ο Μάκης και εγώ. Καλό project, περνάει κάτω απ΄τα ραντάρ. Και επίσης, έχουν υποτιμήσει οι μπουκ τον Τέλφορντ. Ο περσινός 1ος σκόρερ με 25 γκολ, έφυγε από τη Νιούπορτ, είναι πλέον στην Κρόουλι και δίνει 11,00 να (ξανα)βγει κορυφαίος. Εδώ υπάρχει αξία.

Κάπου εδώ κλείσαμε. Μακάρι να είχαμε ανταλλακτήριο, ΟΛΑ τα παραπάνω θα είχαν μεγάλη αξία αν μπορούσαμε κατά τον Μάρτη να τα κάνουμε lay.

Δεν έχουμε δυστυχώς. Και επίσης λάβετε υπ’ όψιν σας ότι οι μεταγραφές συνεχίζονται, οπότε κάτι ίσως αλλάξει. Ομως-και παρότι δεν παίζω μακροχρόνια- έπρεπε αφού ξεκινάνε να σας δώσω μερικές ιδέες. Και σας τις έδωσα. Και αποδόσεις φαβορί και -μεγάλες-εκπλήξεις. Να δούμε ως το Μάη που θα πέσω μέσα (γέλια).

Υ,Γ: Μην ξεχνάτε, κατεβάστε το Telegram σε κινητό και λάπτοπ!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras