2114

Billaras

Σκορ και θέαμα!

Στοιχηματικά, αναμφίβολα καλά ήταν. Δικαιώθηκα στο 100% με Κροατία και Αγγλία. Ηταν το μακροχρόνιο που πόνταρα καλά αμέσως μετά τους ομίλους, αφού είχα δει τις ομάδες και ήξερα τα ταμπλό τους. Η μιά πήγε τελικό, η άλλη σταμάτησε στον ημιτελικό, ήρθε καλό κέρδος. Και γενικά, πέρα από το “διπλό” μακροχρόνιο, σωστός και ο άσος της Γαλλίας, ακόμα και το 1-1 που έδωσα ως σκορ στο Κροατία-Αγγλία στην εφημεριδα (εδώ δεν μπορούσα να το κάνω, θα ήταν “ενάντια” στο μακροχρόνιο αλλά οι καλύψεις που έκανα μόνο για παράταση και πέναλτι “κόλλαγαν” σε αυτό το 1-1), ήρθε κι αυτό.

Ολα καλά λοιπόν στο προτελευταίο αγωνιστικό διήμερο του Μουντιάλ. Μένει το…τελευταίο. Γιά τα αμιγώς αγωνιστικά, θα κοπιάρω ότι έγραψα στην Kingbet: “Αποδόθηκε δικαιοσύνη. Το ζευγάρι Γαλλία-Κροατία που θα απολαύσουμε την Κυριακή, δικαιώς είναι εκεί που είναι. Και στους ημιτελικούς που έγιναν το άξιζαν αλλά και μακροχρόνια όλο αυτό το μήνα.

Τώρα που καταλάγιασε η σκόνη των ημιτελικών, κοιτόντας πιό ήρεμα και χαλαρά, τι άλλο θα μπορούσε να έχει συμβεί; Η Γαλλία έκανε αυτό που ξέρει άψογα. Μηδένισε λίγο λίγο τα ατού της αντιπάλου. Τώρα ήταν το Βέλγιο. Οι τρικολόρ είναι η κλασική ομάδα “τόσο-όσο”. Εχουν έναν…ιταλικό κυνισμό στο ποδόσφαιρό τους πλέον. Θέλουν “κάτι” από το ματς; Πατάνε γκάζι (όπως όταν βρέθηκαν πίσω με την Αργεντινή).

Δεν θέλουν; Κατεβάζουν στροφές, απαξιούν γιά το θέαμα, ροκανίζουν χρόνο. Είδαμε παίκτες σαν τον Γκριεζμάν, τον Πογκμπά, τον Μ'Μπαπέ, να φρενάρουν, να παίζουνε πασούλες, να κάνουν καθυστερήσεις, τουλάχιστον για 15 λεπτά. Με το Βέλγιο, είχαν πάρει γομολάστιχα και έσβηναν ένα-ένα τους αντιπάλους τους. Πρώτα Λουκάκου (εξαφανίσθηκε). Μετά Ντε Μπρούιν.

Αφησαν τελευταίο τον πιό δύσκολο, τον Αζάρ. Αυτός εξαφανίσθηκε μετά το 70'. Ο Ντεσάν πριν 2 χρόνια στον τελικό του EURO έχασε (και με χειρότερα εργαλεία-παίκτες τότε ο Σάντος) από την Πορτογαλία. Προφανώς έπαθε-έμαθε. Αμα θέλετε θέαμα, να βλέπετε Βέλγιο-Παναμά. Εγώ θα κερδίζω “τόσο-όσο”. Αλλά θα είμαι ξανά τελικό”.Το Βέλγιο, το γράφαμε εδώ, έχει fire power.

Δεκτόν. Τελεία. Κάτι άλλο δεν έχει. Ο κόσμος παρασέρνετε εύκολα, βλέπει γκολ σε εύκολα ματς και λέει “πωπω, πετάνε”. Κι όμως, το Βέλγιο πίσω έμπαζε. Τρελλά. Και με τη Βραζιλία απλά είχε όλη την εύνοια πάνω του. Το ανέλυσα στο προηγούμενο φύλλο. Μέ 11-23-19 (σύνολο 53) τελικές εναντίον σου στα ματς με Ιαπωνία-Βραζιλία-Γαλλία αντίστοιχα, δεν πας πουθενά.

Οπως και με 4-9-5 (σύνολο 18) on target εναντίον σου. Πάει να πει, η αντίπαλός σου βρίσκει στόχο 6 φορές σε κάθε ματς. Πάει να πει μιά φορά το τέταρτο σε τρία παιχνίδια! Η Γαλλία θα το έβρισκε το γκολ. Ετσι-αλλιώς, θα το έβρισκε. Με Καντέ…κλασικό μοτέρ, χωρίς μαν του μαν αλλά με κλείσιμο χώρων, ουσιαστικά μιά φορά απειλήθηκε σοβαρά. Οπως και μιά με Ουρουγουάη! Τα έπιασε και τα δύο ο Γιορίς.

Ο Κουρτουά με Βραζιλία-Γαλλία έκανε 15 καίριες επεμβάσεις, ο Γιορίς με Ουρουγουάη-Βέλγιο έκανε…δύο! Ούτε η κατοχή, ούτε τα πολλά γκολ δίνουν κούπες. Η μεσοαμυντική λειτουργία δίνουν. Απλό. Οσο γιά το Κροατία-Αγγλία; Προχθές βράδυ, μετά το ματς, ο Μόντριτς τα είπε όλα στα αγγλικά media: "English journalists, pundits from television, they underestimated Croatia and that was a huge mistake.

They should be more humble and respect more opponents. All these words from them we take, we were reading and we were saying, 'OK, today we will see who will be tired'." “Μας υποτιμήσατε. Μιλάγατε γιά κούραση. Θα πρέπε να είστε πιό ταπεινοί και με σεβασμό στην αντίπαλό σας. Εμείς τα διαβάζαμε όλα και είπαμε, οκ, απόψε θα δούμε ποιός είναι κουρασμένος”. Τρεις σερί παρατάσεις η Κροατία. Ε και; Οσο πέρναγε η ώρα, οι άγγλοι έπεφταν και οι κροάτες ανέβαιναν.

Και επειδή ανέφερα στον πρόλογο και την συνολική εικόνα τους στο τουρνουά, ομάδα που βρίσκεται πίσω σε όλα τα νοκ άουτ ματς και τα γυρνάει όλα και περνάει είτε σε παράταση είτε σε πέναλτι, αξίζει υπόκλισης. Οι Κροάτες είχαν-έχουν και θα έχουν ταλέντο. Πολύ ταλέντο. Μιά χώρα περίπου όσο το…μισό Λονδίνο! Με παίκτες που ηλικιακά έρχονται από έναν πόλεμο.

Σκεφτείτε το. Και από την άλλη, οι Εγγλεζοι. Εχω την άισθηση ότι έπεσαν (ξανά) στην παγίδα τους. Που ίδιοι “στήνουν” στον εαυτό τους κάθε 2 χρόνια. Οσο ήταν ανέμελοι, χωρίς άγχος, χωρίς “υποχρέωση” νίκης, ήταν μιά χαρά. Μόλις άρχισε από την πατρίδα αυτό το “It's coming home”, ολοένα και βάραινε. Μέρα μέρα. Οι άγγλοι πάντα πίστευαν ότι η…ιστορία τους χρωστάει.

Οτι ο (ποδοσφαιρικός) πλανήτης τους χρωστάει. Παραμύθια. Φέτος πρώτη φορά ο Σάουθγκέιτ αυτό το απέβαλλε (αρχικά). Μόλις τους ξαναπότισαν το μυαλό άπαντες, είδαμε τα κλασικά εγγλέζικα σύνδρομα. Στο φινάλε, ήταν μιά καλή ομάδα. Νέα, με μέλλον. Αλλά… όχι και κούπα! Ως εδώ τεράστιο επίτευγμα”. Πάνε όμως αυτά, έχουμε τα τελευταία δύο ματς μπροστά μας.

Για τον τελικό- νομίζω του αξίζει- θα κάνω ένα ξεχωριστό κείμενο αύριο. Αλλα στο τέλος, στα μπετ θα δείτε και κάτι από αύριο, θα πάρετε μιά γεύση. Ας μείνω προς το παρόν στο σήμερα. Περιμένω ότι οι Βέλγοι το έχουν πάρει λιγότερο ελαφριά ότι έμειναν εκτός τελικού. Οκ, με την Γαλλία έπαιζαν, δεν ηταν φαβορί, ενώ ήδη είχαν πάρει ένα σκαλπ τεράστιο, αυτό της Βραζιλίας.

Θελουν να δείξουν (ξανά) πράγματα στην Αγγλία που τους…ταίζει σε ατομικό επίπεδο και εδώ που τα λέμε υπάρχει τουλάχιστον μιά 4αδα παικτών που οι άγγλοι ούτε στα όνειρά τους δεν έχουν. Η ομάδα του Σάουθγκέιτ και πιό πρόσφατο κατά ένα 24ωρο έχει τον αποκλεισμό και το είχαν πιστέψει και κούραση έβγαλαν και οι δυνατότητές τους είναι με ταβάνι.

Και σαφώς….πονάνε. Κουδουνίζει το κεφάλι. Είπαμε, νοιώθουν σαν να τους πήραν κάτι “δικό τους δικαιωματικά”. Βάζω και την απειρία μέσα. Οι μικροί τελικοί παραδοσιακά έχουν γκολ και θέαμα. Λογικό, δεν υπάρχει άγχος πλέον, δεν βαραίνουν τα πόδια, ενώ Κέιν και Λουκάκου κυνηγάνε και την πρωτιά των σκόρερ. Κοίταγα λίγο ιστορικά στοιχεία, από το….

1978, μιλάμε για 40 ολόκληρα χρόνια και 10 μικρούς τελικούς, πάντα έχουμε over! Από το 2002 και μετά μάλιστα, ο νικητής μονίμως βάζει τρία γκολ! Τουρκία-Κορέα 3-2 το 2002, Γερμανία-Πορτογαλία 3-1 το 2006, Γερμανία-Ουρουγουάη 3-2 το 2010 και Βραζιλία-Ολλανδία 0-3 το 2014! Πάω…ανάλαφρα λοιπόν κι εγώ. Οποιος θέλει ξερό άσο του 2.25 δεν έχω αντίρρηση (είναι τίμια απόδοση, αντίθετα είναι ψείρα το over), εγώ θα παίξω το 1+g/g (μαζί με το …ίδιο από τον τελικό), θα παίξω τα 2-1 και 3-1 σκορ και έτσι χαβαλέ, σαν το…υφος του μικρού τελικού, θα παίξω και ένα εντελώς fun bet ξανά το 3-1 μαζί με Αζάρ any time.

Μπορεί Κέιν και Λουκάκου να κυνηγανε το παπούτσι, αλλά ο Αζάρ είναι ο παιχταράς κι ενα γκολ σήμερα το έχει. Αρκεί να…παίξει φυσικά, ενδεκάδες δεν ξέρω τώρα που γράφω. ΚΑΒΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: 1.300 μονάδες. ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ: 1ος ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: ΓΚΡΙΕΖΜΑΝ (13.00), 40 μονάδες. ΣΥΝΟΛΙΚΑ μπετ σε μακροχρόνια: 500 μονάδες. Τρέχουσα κάβα: 390 μονάδες (αφαίρεσα ακόμα 40 μονάδες που έπαιξα live κάλυψη την Αγγλία).

Κέρδη από μακροχρόνια: 405 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 795 μονάδες. Ποντάρισμα 14/7: Δυάδα: Βέλγιο-Αγγλία 1+g/g – Γάλλια-Κροατία 1+g/g (20.62) με 15 μονάδες Fun bet: Βέλγιο 3-1 σκορ+any time Αζαρ (26.00) με 8 μονάδες. Μονά αποδεκτά: Βέλγιο ακριβές σκορ 2-1 (10) με 20 μονάδες. Βέλγιο ακριβές σκορ 3-1 (17.00) με 12 μοναδες Ανοιχτά μπετ: 55 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 740 μονάδες. Βλέπετε οτι έχω και κάτι αυριανό.

Είναι “πονηρό” αυτο, αν περάσει το σημερινό, θα το “διαχειριστώ” αναλόγως σε ένα 24ωρο. Να δούμε γκολ, να τσιμπήσουμε και κάτι ακόμα στοιχηματικό και όλα καλά. Αύριο (νωρίς) νέα στήλη γιά τον μεγάλο τελικό. Και την Τρίτη ξανά, απολογισμός-ανάλυση όσων είδαμε (από τα μακροχρόνια αφαίρεσα και τα κερδισμένα, άφησα μόνο ότι “τρέχει”).

Φυσικά, απόψε θα πούμε και στο chat μήπως κάνουμε και τα τελευταία μας live πονταρίσματα!  

Παλαιότερα άρθρα του Billaras