2554

Μάκης Μηνδρινός

Σοκαρισμένη η Τότεναμ

Ο ξαφνικός θάνατος του προπονητή της U23 της Τότεναμ, Ούγκο Εχιόγκου, σόκαρε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Αγγλία και ακόμα περισσότερο τους ανθρώπους της λονδρέζικης ομάδας. Στον ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στην Τσέλσι στο «Γουέμπλεϊ», η Τότεναμ θέλει την πρόκριση «και για τον Εχιόγκου», όπως δηλώνουν παίκτες-προπονητής.

Το συγκεκριμένο γήπεδο, πάντως, δεν φέρνει ευχάριστες αναμνήσεις στα «σπιρούνια». ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ Ημιτελικοί του Κυπέλλου, τα δύο ματς διεξάγονται στο ουδέτερο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου. Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και –αν χρειαστεί- πέναλτι. Ο νικητής της διοργάνωσης κερδίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο (Γιουρόπα Λιγκ).

ΤΣΕΛΣΙ – ΤΟΤΕΝΑΜ (19:15) Κωδ. ΟΠΑΠ: 885 Γήπεδο: ΓΟΥΕΜΠΛΕΪ (90.000), ΛΟΝΔΙΝΟ Απόσταση (χλμ.): ΟΥΔΕΤΕΡΟ Σετ αποδόσεων: 2.60 – 3.30 – 2.75 * Ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη του αγώνα, στη μνήμη του Ούγκο Εχιόγκου, πρώην προπονητή της U23 της Τότεναμ. Ο πρώην παίκτης των Γουέστ Μπρομ, Αστον Βίλα, Μίντλεσμπρο, Λιντς, Ρέιντζερς και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ άφησε την τελευταία του πνοή χθες, σε ηλικία 45 ετών.

Την Πέμπτη είχε καρδιακό επεισόδιο στο προπονητικό κέντρο της Τότεναμ και τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Συγκλονισμένη η ποδοσφαιρική Αγγλία, ακόμα περισσότεροι οι άνθρωποι της Τότεναμ… * Στο πρωτάθλημα: Τσέλσι – Τότεναμ 2-1 (26/11), Τότεναμ – Τσέλσι 2-0 (04/01). * Τελευταία φορά που έπαιξαν Τότεναμ και Τσέλσι σε ημιτελικό Κυπέλλου στο «Γουέμπλεϊ» ήταν το 2012, με την Τσέλσι να κάνει… περίπατο (5-1)! Γενικά, η Τσέλσι είναι αήττητη στα 4 τελευταία κόντρα στην Τότεναμ στο Κύπελλο (3-1-0), ανεξαρτήτως έδρας.

* Η Τότεναμ χρησιμοποίησε φέτος το «Γουέμπλεϊ» στα ευρωπαϊκά της ματς, έχοντας απολογισμό 2 ήττες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 νίκη (επί της ΤΣΣΚΑ). Γενικά, σε συνολικά 9 ματς στο νέο «Γουέμπλεϊ» μετράει τη νίκη που προαναφέραμε, 4 ήττες και 4 ισοπαλίες. Μόλις μία από τις ισοπαλίες… εξελίχθηκε σε νίκη, στην παράταση, το 2008 στον τελικό του Λιγκ Καπ κόντρα στην Τσέλσι (1-1 κ.

α., 2-1 παρ.). ΤΣΕΛΣΙ Ρεπορτάζ: Πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες φετινές της εμφανίσεις στην Πρέμιερ Λιγκ, δίκαιο 2-0 από τη Γιουνάιτεντ και πλησιάζει επικίνδυνα η Τότεναμ (4 βαθμοί). Εμεινε νωρίς πίσω, στο 7’, σε φάση πάντως που φωνάζει σωστά ότι ξεκίνησε από χέρι του Ερέρα στη μεσαία γραμμή. Ανύπαρκτη επιθετικά, δεν μπόρεσε να αντιδράσει, στο 49’ δέχθηκε και το δεύτερο.

Ο Κόντε παραδέχθηκε ότι η ευθύνη είναι δική του, η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες του εγκλωβίστηκαν στην εξαιρετική τακτική του Μουρίνιο και ο Ιταλός δεν μπόρεσε να κάνει κάτι από τον πάγκο για να αλλάξει την κατάσταση. Ολοκλήρωσε το ματς χωρίς ούτε ένα σουτ on target, τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο ήταν το 2007. Και επίσης, δέχθηκε για 10ο σερί παιχνίδι γκολ, κάτι που είχε να συμβεί από το 1996 (τότε δέχθηκε γκολ 13 διαδοχικά παιχνίδια).

Τελευταία φορά που κατέκτησε το Κύπελλο ήταν το 2012, ήταν η 7η κατάκτηση στην ιστορία της. Μάλιστα, οι 5 από τις 7 κατακτήσεις ήταν από το 2000 και μετά. «Αυτή τη στιγμή η Τότεναμ είναι σε εξαιρετική κατάσταση, πρόκειται για μία πραγματική δύναμη στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Οπότε νομίζω πως είναι η κατάλληλη στιγμή να πούμε πως δεν πρέπει να τους υπολογίζει πια ο κόσμος ως αουτσάιντερ», δήλωσε ο Κόντε.

Αγωνιστικά νέα: Κουρτουά (βασικός γκολκίπερ), Αλόνσο (μπακ, 26/5), και Μόουζες (μπακ χαφ, 29/3) αντιμετώπισαν προβλήματα το προηγούμενο διάστημα, όμως αναμένεται να είναι κανονικά στη διάθεση του προπονητή τους. Πολύ δύσκολα θα προλάβει ο Κέιχιλ (στόπερ, 32/4), ο οποίος υπέφερε τις προηγούμενες ημέρες από γαστρεντερίτιδα. Bet info: Για να φτάσει ως εδώ απέκλεισε Πίτερμπορο (4-1 εντός), Μπρέντφορντ (4-0 εντός), Γουλβς (2-0 εκτός), Γιουνάιτεντ (1-0 εντός).

Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Κουρτουά – Αθπιλικουέτα, Λουίς, Ακέ (ή Ζουμά) – Μόουζες, Καντέ, Μάτιτς, Αλόνσο – Πέδρο, Αζάρ, Κόστα ΤΟΤΕΝΑΜ Ρεπορτάζ: Από το 1967 είχε να κάνει 7 σερί νίκες στο πρωτάθλημα, εύκολο 4-0 επί της Μπόρνμουθ και παραμένει η μόνη εντός έδρας αήττητη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ντεμπελέ στο 16’ άνοιξε το σκορ, ο Σον στο 19’ το 2-0 και ουσιαστικά κάπου εκεί τελείωσαν όλα.

Κέιν (48’) και Γιάνσεν (92’) έκλεισαν το σκορ, με τον Ολλανδό να σκοράρει για πρώτη φορά σε κανονική ροή (ό,τι γκολ είχε πετύχει ήταν με πέναλτι). Μείωσε στους 4 τη διαφορά από την Τσέλσι, όμως έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα από τους «μπλε» (την Τετάρτη παίζει με την Πάλας, εκτός). Βασικός στόχος το Κύπελλο, το οποίο έχει να κατακτήσει από το 1991.

Εχει, πάντως, συνολικά 8 κατακτήσεις, περισσότερες έχουν μόνο η Γιουνάιτεντ και η Αρσεναλ, που το έχουν πάρει 12 φορές. Μάλιστα, από το 1991 και μετά δεν έχει φτάσει καν στον τελικό της διοργάνωσης. «Αν υπάρχει ένα φαβορί, αυτό προφανώς είναι η Τσέλσι. Είναι πρώτοι στην Πρέμιερ Λιγκ, έχουν πολύ έμπειρους παίκτες και έχουν έναν εξαιρετικό προπονητή.

Μιλάμε για μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Αλλά είμαστε σε καλή κατάσταση κι εμείς, διψάμε για διάκριση και έχουμε τις πιθανότητές μας, δήλωσε ο Ποκετίνο. «Είναι μια πολύ άσχημη μέρα για τον σύλλογο, μετά την τραγική απώλεια ενός τόσο ταλαντούχου ανθρώπου, που πια δεν είναι στην οικογένειά μας. Ηταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, αποδεκτός από όλους και έκανε σπουδαία δουλειά με τα παιδιά.

Θα λείψει πολύ σε όλους. Ολες μας οι σκέψεις σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι στην οικογένειά του», πρόσθεσε ο Αργεντινός προπονητής για τον Εχιόγκου. Αγωνιστικά νέα: Παραμένει εκτός ο Φορμ (αναπληρωματικός γκολκίπερ), που στα Κύπελλα έπαιζε βασικός. Πάλι έξω οι Γουίνκς (χαφ, 21/1), Ρόους (μπακ, 18/2), με τον τελευταίο να ανεβάζει στροφές και από βδομάδα αναμένεται να μπει σε κανονικούς ρυθμούς.

Bet info: Στους προηγούμενους γύρους απέκλεισε Αστον Βίλα (2-0 εντός), Γουίκομ (4-3 εντός), Φούλαμ (3-0 εκτός) και Μίλγουολ (6-0 εντός). Πιθανή ενδεκάδα (3-4-3): Γιορίς – Ντάιερ, Αλντερβάιρελντ, Βερτόνχεν – Γουόκερ, Γουανιάμα, Ντεμπελέ, Ντέιβις – Ερικσεν, Αλι, Κέιν Πηγή: Kingbet.net 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος