4362

Billaras

Σούβλα-στοίχημα….Χ!

Καλημέρα, καλή Ανάσταση, καλό Πάσχα, να είστε όλοι καλά, να περάσετε ακόμα καλύτερα, να γλεντήσετε και να ξεχαστείτε όσο γίνεται από την καθημερινότητα! Πολλές ευχές, αλλά…πολλά και τα ματς, χωρίς περιστροφές πάμε στο ζουμί, ξεκινώντας από… προχθές. Τελικά λοιπόν, αυτή η εβδομάδα χωρίς ανάσα έκλεισε καλά. Δεν έχω παράπονο. Να'ναι καλά η Ντε Γκράαφσαπ και η Μπολόνια προχθες.

Θυμίζω ότι παίζαμε σερί από τις 6 του μήνα, την περασμένη Παρασκεύη. Είχαμε μπει σε αυτό το πρόγραμμα με 28.095 μονάδες, το ανώτατο φετινό όριο. Προχθές, όταν είχε…τελειώσει αυτός ο μαραθώνιος, έκλεισε η κάβα με 26.875 μονάδες. Not bad! Γιατί…όχι άσχημα; Μα γιατί αυτός ήταν ο στόχος, να διατηρήσω τα (άριστα) κέρδη της σαιζόν. Οι 1200 μονάδες που “υπολείπεται” ας πούμε τώρα, είναι…ψίχουλα.

Τίποτα. Γιατί και άσχημα ξεκίνησε, με απανωτές ήττες (το περασμένο Σαββατοκύριακο) και τζίρος υψηλός έγινε και βάζοντας μέσα δυό καλά live χτυπήματα (τα ξέρετε όσοι…κατοικοεδρεύετε στο chat) σε Χάνσα και Βιγιαρεάλ, τους…πάτσισα τους μπουκ. Μακάρι να είχα και άλλα κέρδη, αλλά δέχομαι και την… ισοπαλία εφ' όσον κερδίζω όλη τη σαιζόν.

Λίγοι μπορούν να καταλάβουν πόσο δύσκολο είναι να ..βαράς μιά ολόκληρη εβδομάδα και να βγαίνεις αλώβητος. Να το πω απλά; Η σαιζόν τελειώνει. Αφού…δεν μου τα πήραν τώρα, δεν θα μου τα πάρουν…φέτος. Πάνε αυτά. Πάμε στο σήμερα ΚΑΙ το αύριο. Γιά αρχή, ανακοινώνω μιά απόφαση: ΔΕΝ θα γράψω αύριο. Ούτε update. Τίποτα. Από σήμερα όλα. Αρχικά σκεφτόμουν να “βάλω μιά πινελιά ακόμα” αύριο, αλλά μετά, άλλαξα γνώμη.

Ποντάρω από σήμερα, τέλος. Να σουβλίσω με την ησυχία μου το αρνάκι, να χαλαρώσω, να το κάνετε όλοι σας. Στοίχημα ξανά από Τρίτη. Χάσω-κερδίσω, γιά μένα (και έτσι πρέπει γιά όλους) προέχει η οικογένεια, η παρέα, το Πάσχα. Οχι το κουμάρι. Θα χωρίσω λοιπόν τη στήλη σήμερα σε Σάββατο και Κυριακή. Και ξεκινάω… ΣΑΒΒΑΤΟ Σήμερα είχε δύο ματς εκτός νησιού που με απασχολούσαν, Σάλκε και Χιρόνα.

Πέταξα το ένα (το ντέρμπι του Ρουρ), έμεινα με την Χιρόνα. Καταλανική ομάδα, παίζει με…καταλανική, χρειάζεται βαθμούς, είναι καλή με σερί νίκες εντός, η Μπάρτσα Β' δεν πάει (έτσι κι αλλιώς) πουθενά. Μου κάνει ο άσος του 2.90. Το κρατάω. Και μετά…έχει Αγγλία. Αρχική διαλογή; Μπράιτον, Λέστερ, Π.Βέιλ, Μπράντφορντ, Ρόδεραμ, Σ.Γουένσντεϊ, Εξετερ, Μπλάκμπερν και Τότεναμ αύριο.

Σήμερα πρόσθεσα ακόμα δύο, Λούτον και ΚΠΡ. Και ξεκίνησα να…πετάω σημεία αμέσως μετά. Πέταξα Τότεναμ που είναι αύριο, πολλές ελλείψεις στο κέντρο άμυνας. Πέταξα Πορτ Βέιλ, μαζεύτηκαν άρδην οι αρχικές τεράστιες αποδόσεις, οπότε σε αδιάφορο ματς κάνω πίσω. Πέταξα Μπράιτον, αφού χθες υπήρξε νικητής στο Σαουθάμπτον-Ρέντινγκ. Αν δεν υπήρχε, θα πόνταρα και στην απογοήτευση της Γουέστ Χαμ.

Τώρα που ξέρει ότι ίσως προλαβει την Σαουθάμπτον, εγώ δεν την κοντράρω. Και πέταξα και Μπλάκμπερν. Το ξανασκέφτηκα. Ισως η προχθεσινή ήττα να της έκοψε τα πόδια. Αντίθετα, γιά τον ίδιο λόγο (επειδή έκανε νίκη και πήρε ηθικό) πρόσθεσα ΚΠΡ. Και κατέληξα. Τρία μεσαία σημεία. Λούτον, Σέφιλντ Γουέν, Λέστερ. Και τα μεγάλα: ΚΠΡ, Μπράντφορντ, Ρόδεραμ, Εξετερ.

Αυτά έχει το μενού. Ολές, έχουν κίνητρο. Βασικό αυτό. Λούτον γιά πλέι οφ (και μέ νέο τεχνικό τον Μπακλ), Ρόδεραμ επίσης γιά πλέι οφ (και με νέο τεχνικό τον Εβανς), Σέφιλντ γιά απ' ευθείας άνοδο, Λέστερ επίσης γιά να μπει πλέι οφ, οι άλλες ΚΠΡ, Εξετερ, Μπράντφορντ γιά να σωθούν. Επίσης, εξίσου σημαντικό, όλες πλήν της Μπράντφορντ έρχονται από νίκες.

Γενικά, είναι καλά. Και επίσης σημαντικό; Λούτον, Σέφιλντ, Λέστερ, ΚΠΡ, Εξερερ, Μπράνφορντ, παίζουν με αντιπάλους που δεν έχουν κίνητρο. Βέβαια, στην Αγγλία αυτά μετράνε ΠΟΛΥ λίγοτερο από αλλού, αλλά όπως και να έχει, έχουν κάτι να προσθέσουν σε ένα παιχνίδι. Το πλέον ζόρικο βέβαια είναι η Ρόδεραμ, γιατί παίζει στο…κάστρο. Στο 15-5-0 της Σριούσμπερι που πάει (είναι μέσα στην τριάδα) γιά απ' ευθείας άνοδο.

Και από εκεί και πέρα, ζόρικο είναι και η Λέστερ, γιατί και ολίγον αφερέγγυα είναι και η Μίλγουλ μοιάζει καλά. Αν “απομονώσω” τα εγγλέζικα, την Χιρόνα…τι να την κάνω; Μπορώ να την παίξω μονό (2.96 στο ανταλλακτήριο) αλλά λέω να είναι και το μοναδικό ματς που θα το…συνδέσω με τα αυριανά! Να είναι ο…συνδετικός κρίκος! Χωρίς άλλες περιστροφές: Χαλαρό trixie με τα τρία φαβορί, Λέστερ-Λούτον-Σέφιλντ Γουεν.

Και ενα yankee με τα τέσσερα μεγάλα, ΚΠΡ-Ρόδεραμ-Εξετερ-Μπράντφορντ (θα μπορούσα να κάνω κι άλλο trixie και να σπάσω την Ρόδεραμ σε μονό, αλλά…γουστάρω ρίσκο σήμερα). Και το μοναδικό μονό αποδεκτό θα είναι η Χιρόνα, που θα μπει όμως (θα το δείτε παρακάτω) και σε yankee της Κυριακής. ΚΥΡΙΑΚΗ Πάμε τώρα στα αυριανά (θα' θελα να έβλεπα πόσα λάπτοπ και νέτμπουκ θα ειναι ακουμπισμένα σε κάποιο…τσιμεντόλιθο στο χωράφι, δίπλα στα κοκορέτσια, το.

.δικό μου πάντως θα είναι!). Ψάχτηκα πολύ κυριώς με Ιταλία και Ισπανία. Στην δεύτερη, κατέληξα εύκολα. Πολύ εύκολα. Θα κοντράρω τις δυό ομάδες που με 40 βαθμούς δεν πάνε πουθενά. Ποιές είναι αυτές; Βαγιεκάνο και Μαγιόρκα! Με ποιές παίζουνε; Ατλέτικο και Μπιλμπάο! Η πρώτη κυνηγάει Ευρώπη ακόμα και -γιατί όχι;- κυνηγάνε και οι δύο την 4η θέση του Champions League.

Βλέποντας πχ την Μπιλμπάο με την Σεβίλλη, οκ, Ευρώπη έχει εξασφαλίσει, αλλά το έπαιξε το ματς. Και προχθές, ενώ έχανε 2-0, γιατί δεν το παράτησε στην Γρανάδα και ισοφάρισε; Η Μάλαγα που είναι τώρα 4η, έχει και Βαλένθια και …Ατλέτικο (σημαντικό αυτό) και Μπαρτσελόνα και Οσασούνα εκτός την άλλη εβδομάδα! Εχει…ψωμί εν ολίγοις, δεν έχει τελειώσει κάτι.

Η Ατλέτικο έχει καλές σχετικά σχέσεις με την Βαγιεκάνο, της έχει δώσει πολλούς δανεικούς, ενώ στο Σαν Μαμές επιστρέφει ο Καπαρός ως αντίπαλος και εδώ οι σχέσεις είναι επίσης φιλικές. Κρατάω την δυάδα. Μου κάνει. Μετά, πήγα στην Γαλλία. Αντί γιά Μονπελιέ και Παρί που παίζουν κόντρα σε ομάδες που καίγονται, λέω να κρατήσω Νανσί και Σόσο! Φόρμα εξαιρετική και οι δύο, ειδικά η Νανσί …σακατεύει τελευταία όποιον βρει.

Η δε Σοσό και καίγεται και μετά την αλλαγή προπονητή παίζει μιά χαρά και…αυτό το ματς θέλει πολύ να το πάρει, η Ντιζόν είναι μιά από αυτές που κυνηγάει. Και έκλεισα με Ιταλία… Εδώ, μετά από ωρες μελέτης, είπα κάποια στιγμή μέσα μου “ρε συ, δεν τα…παρατάς όλα;”. Ενα κλικ ήμουνα. Μετά, μίλησα με έναν καλό μου φίλο, και με έπεισε γιά μιά δυάδα.

Οχι βέβαια καμιά …Γιούβε. Ούτε κάποιο από τα Χ που παίζονται κατά κόρον (ειδικά της Αταλάντα, βρωμάει και ζέχνει γιά σπάσιμο). Με έπεισε να παίξω κόντρα ένα χινάρι που αρχικά το “έβλεπα” κι εγω, αυτό στο Σιένα-Μπολόνια. Αλλαγή πλάνων λοιπόν εδώ. Πάω με τον άσο. Ο βασικότερος λόγος είναι το πρόγραμμα! Η Σιένα μετά πάει στην Τζένοα που θα τσουρουφλίζεται, έχει και Μίλαν και Λάτσιο και Νάπολι, μόνο σε ένα Σιένα-Πάρμα μπορεί να πάρει κάτι ακόμα, αλλά…αν ως τότε θέλει και η Πάρμα κάτι; Ενώ η Μπολόνια, με τη νίκη που μας πλήρωσε προχθές, έχει την άνεση να χάσει και να θέλει 2-3 ισοπαλίες ως το τέλος (πχ με Κατάνια, ή Πάρμα ή με Τζένοα).

Το άλλο ματς ποιό είναι; Μιά ισοπαλία που (ακόμα) είναι ψηλά. Και αξίζει ένα ρίσκο. Παλέρμο-Πάρμα. Η Πάρμα ναι μεν ειναι πιό κοντά στη ζώνη, αλλά έχει καλό πρόγραμμα. Της αρκεί ο πόντος. Εχει Κάλιαρι εντός κατ' αρχάς στη συνέχεια. Και έχει και Σιένα, Μπολόνια προς το φινάλε, άρα…μπορεί να παίξει με δύο άνετες (έχει συνάρτηση δηλαδή και με το παραπάνω ματς).

Καταλήγω: Χωρίς να…. τρελλαίνομαι, πάω με δυάδα Σιένα 1-Παλέρμο Χ. Τουλάχιστον οι αποδόσεις είναι οκ. Εχω λοιπόν τρεις δυάδες. Ισως να είναι λάθος που “χώρισα” τα πρωταθλήματα, αλλά… έτσι μου έκατσε. Και αφού θα παίξω τις τρεις δυάδες, θα κάνω κι ένα σύστημα, βάζοντας μέσα και την Χιρόνα ξανά, τον…συνδετικό κρίκο του διημέρου.

Ποιές θα “ενώσω”; Το Χ της Παλέρμο, το διπλό της Ατλέτικο και τον άσο της Νανσί. Και θα κάνω ένα yankee ακόμα. Ενα από κάθε πρωτάθλημα δηλαδή εδώ. Και…τέλος. Παιχνίδι ξανά την Τρίτη! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 25.770 μονάδες. Κέρδη από 12/4: 1.105 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 26.875 μονάδες. Ποντάρισμα 14/4: Trixie (2-3): Λούτον 2 (2.00)-Σέφιλντ Γουεν 2 (1.

90)-Λέστερ 2 (2.38), από 80 μονάδες σε κάθε δυάδα και 30 στην τριάδα, σύνολο 270 μονάδες. Yankee (2-3-4): Ρόδεραμ 2 (4.00)-Μπράνφορντ 2 (3.00)-Εξετερ 2 (3.20)-ΚΠΡ 2 (3.50), από 40 μονάδες σε κάθε δυάδα, 20 σε κάθε τριάδα και 5 στην τετράδα. Σύνολο 325 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Χιρόνα-Μπαρτσελόνα Β' 1 (2.96), επί 120 μονάδες. Σύνολο πονταρίσματος 14/4: 715 μονάδες. Ποντάρισμα 15/4: Δυάδα: Ατλέτικο 2-Μπιλμπαο 1 (3.

9), επί 180 μονάδες. Δυάδα: Νανσί 1-Σοσό 1 (5.2), επί 100 μονάδες. Δυάδα: Παλέρμο Χ-Σιένα 1 (6.05), επί 90 μονάδες. Yankee (2-3-4 διημέρου): Χιρόνα 1 (2.90)-Παλέρμο Χ (2.75)-Ατλέτικο 2 (2.30)-Νανσί 1 (2.60), από 45 μονάδες κάθε δυάδα, από 20 κάθε τριάδα και 10 στην τετράδα, σύνολο 360 μονάδες. Σύνολο πονταρίσμος 15/4: 730 μονάδες. Ανοιχτά μπετ διημέρου: 1445 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 25.

430 μονάδες. Κλείσαμε. Προσέξτε τις μικρές λεπτομέρειες. Γιά παράδειγμα, στο yankee της Κυριακης βάζω παραπάνω στις δυάδες σε σχέση με αυτό του Σαββάτο, γιατί είναι πιό μικρά σημεια. Επίσης κάνει μπαμ ότι η ισπανική δυάδα μου αρέσει πολύ και μόνο αυτή αν βγει, μου δίνει όλο το ποντάρισμα της Κυριακής πίσω! Το συνολικό μου ποντάρισμα είναι “κανονικό”, από 700 και κάτι μονάδες την ημέρα.

Γιά να δούμε τι θα βγάλουμε, αν και …λίγο με καίει. Θα με έκαιγε, ναι, αν δεν είχα μαζέψει μεσοβδόμαδα την χασούρα του περασμένου Σαββατοκύριακου. Ναι, τότε θα με έκαιγε. Τώρα, αν γυρίσετε λίγο πίσω, θα δείτε πχ ότι την Τετάρτη είχα…λιγότερες μονάδες από ότι έχω τώρα, μετά το ποντάρισμα μου! Γι αυτό και χαμογελάω, κλείνω το λάπτοπ και φεύγω γιά καφέ! Καλή Ανάσταση ακόμα μιά φορά, ραντεβού (και με νέα KingBet και στο www.

betradio.com 3-4 το μεσημέρι και φυσικά με νέα στήλη εδώ), την Τρίτη!! Ως τότε, να είστε όλοι καλά, ούτε στο chat θα τα πούμε, εξαφανίζομαι να απολαύσω το διήμερο. Α, κάτι ακόμα. Συγγνώμη από όσους παίζουν μόνο ΟΠΑΠ, που έχω σημεία που..δεν υπάρχουν στο ελληνικό κουπόνι. Δεν φταίω εγώ όμως που πετάνε ματς από Κόνφερενς ( πχ Λούτον) ως και Ισπανία (πχ Μπιλμπάο) και Ιταλία (πχ Σιένα).

Τα παραπονά σας…εκεί.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras