1517

Κώστας Ζαφείρης

Στήριγμα ο Τσάβι

Γεια χαρά σε όλους… Χοντραίνει το παιχνίδι στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας…

Η Εφές δεν ασχολείται με κανέναν (και έως τώρα δεν… βλέπει και κανέναν), Ρεάλ και Μπαρτσελόνα κρατούν την τύχη στα χέρια τους για μία θέση στην τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ενώ Μακάμπι και ΤΣΣΚΑ μονομαχούν για την 4η θέση.

Ακολουθεί ο Παναθηναϊκός που έχει αρχίσει να αγχώνεται και όχι άδικα (δεν το πάνε καλά οι πράσινοι, έχει αναφερθεί αρκετές φορές αυτό – και από… νωρίς – στο betsellers), η τίμια Βαλένθια παλεύει με νύχια και με δόντια για το δικαίωμα στο όνειρο και ακολουθούν τέσσερις ομάδες (Κίμκι, Ολυμπιακός, Αρμάνι, Φενέρ) με 11 νίκες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ζαλγκίρις του Σάρας έρχεται με φόρα, με 7 νίκες στα 10 τελευταία… Ιδιο ρεκόρ με τους Λιθουανούς έχει ο Ερυθρός Αστέρας, όμως η ομάδα του Σάκοτα (6 ήττες στα 7 τελευταία) δύσκολα θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της στην τελική ευθεία.

Κάπου εδώ στον βαθμολογικό πίνακα βρίσκουμε την Αλμπα που αν είχε αποφύγει κάποιες τζάμπα ήττες θα ήταν γερά στο κόλπο της πρόκρισης στα πλέι οφ (σαν την Βαλένθια για παράδειγμα). Η Μπασκόνια λύγισε από τους τραυματισμούς και τις αλλαγές επί αλλαγών στο ρόστερ και στην άκρη του πάγκου της, ενώ η Βιλερμπάν, όπως αναμενόταν, ξεφούσκωσε (8 ήττες στα 9 τελευταία).

Στον πάτο της βαθμολογίας η Ζενίτ που ψάχνει γιατρειά με τον Πασκουάλ στον πάγκο της, ενώ η Μπάγερν δείχνει να έχει πετάξει λευκή πετσέτα.

Πέντε ματς έχει σήμερα το μενού και μονομιάς «σβήνω» το Αλμπα (εκτός ο πλέι μέικερ Σίβα που τραυματίστηκε ξανά) – Εφές (εκτός ο ηγέτης Λάρκιν – κανονικά στην αποστολή οι Ντάνστον, Μίσιτς), το Μπασκόνια (γυρίζει ο πολύτιμος πόιντ γκαρντ Χένρι) – Ερυθρός Αστέρας (χωρίς τον Σάκοτα στον πάγκο του – ο Σέρβος είναι κλινήρης, στη θέση του ο βοηθός του Γκαβρίλοβιτς) αλλά δεν πρόκειται να ασχοληθώ στοιχηματικά ούτε και με την μάχη του Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ κόντρα στην Μακάμπι του Σφαιρόπουλου.

Σταθερά χωρίς τους Κάσπι, Μπλακ, Γουόλτερς, Ζούσμαν, ΝτιΜπαρτολομέο η «ομάδα του λαού», τρέχει για να προλάβει το σημερινό ο καλός ψηλός Εϊσι. Κάπως καλύτερα τα πράγματα στους «»ερυθρόλευκους», οι οποίοι θα έχουν για πρώτη φορά στην αποστολή τους τους νεοαποκτηθέντες Μπάικς (γκαρντ), ΜακΚίσικ (φόργουορντ), τον Ρότσεστι που αποθεραπεύτηκε και τους Πολ, Ρούμπιτ που ξεπέρασαν την ίωση που τους ταλαιπώρησε αρκετά το τελευταίο διάστημα.

Εκτός οι Μιλουτίνοφ (διάστρεμμα), Σπανούλης, Χαραλαμπόπουλος. Εχει σκληρύνει ο Ολυμπιακός με τον Μπαρτζώκα και το 1,25 της Μακάμπι δεν λέει κάτι. Επίσης, δεν μου λέει πολλά και το 1,70 της ΤΣΣΚΑ. Η Μπαρτσελόνα στη μέρα της με τα «εργαλεία» που διαθέτει μπορεί να νικήσει οπουδήποτε. Δεν ξέρω αν στο σημερινό παιχνίδι οι παίκτες του Πέσιτς θα βάλουν τα χέρια τους στη φωτιά και δεν πρόκειται να πληρώσω για να μάθω.

Οπότε τι έμεινε; Το ντέρμπι ουραγών Ζενίτ – Μπάγερν. Πέντε ήττες στα 6 τελευταία για την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, 10 ήττες στα 11 τελευταία για τους Βαυαρούς.

Ο Πασκουάλ προσπαθεί να βάλει σιγά σιγά τις αρχές του στο παιχνίδι των Ρώσων, κάτι που δεν είναι εύκολο. Καθόλου εύκολο για να είμαι σωστός. Ο Καταλανός σήμερα δεν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τον πολύτιμο φόργουορντ Πονίτκα, ενώ τρέχει για να προλάβει ο πλέι μέικερ Ρένφρο.

Την ίδια ώρα, η Μπάγερν βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη χωρίς τους βασικούς γκαρντ Κόπονεν και Ντζέντοβιτς. Ευκαιρία για τον Τσάβι να χαμογελάσει για πρώτη φορά στον πάγκο της Ζενίτ.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης