1257

Skotostrious

Στήριγμα στα αδέλφια…

Kαλησπέρα σε όλες και όλους! Τελευταία ημέρα για το November Meeting στο ιστορικό ιπποδρόμιο του Cheltenham, μια ημερίδα που περιλαμβάνει μια από τις πιο σημαντικές κούρσες της σεζόν, την Cheltenham Chase η οποία έχει το όνομα λόγω χορηγού “Shloer Chase”. Xωρίς περαιτέρω καθυστέρηση λοιπόν ας δούμε τι έχει το σημερινό “μενού”.

Θα ξεκινήσω κάνοντας μια αναφορά στην σπουδαία αυτή κούρσα.

Πρόκειται για μια κούρσα με ψηλά εμπόδια/φράκτες (fences) στη μικρότερη δυνατή απόσταση αυτού του τύπου ιπποδρομιών του 1 mile 7 furlongs ή περίπου 3,200 μέτρα και είναι επιπέδου Grade 2. Οι συμμετοχές στην κούρσα αυτή ιστορικά είναι άλογα τα οποία κατά τη διάρκεια της σεζόν διεκδικούν τα τρόπαια σε κορυφαία φεστιβάλ όπως το αντίστοιχο του Μαρτίου στο ίδιο ιπποδρόμιο ή στο Grand National.

To φετινό ρόστερ είναι αρκετά μικρό μετά από 2 αποσύρσεις της τελευταίας στιγμής άλλα θεωρώ πως ο περσινός νικητής Defi Du Seuil έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες νίκης παρά το σχετικά μεγάλο διάστημα αποχής του από τις κούρσες. Από κει και πέρα η δυναμική και των υπολοίπων συμμετοχών αναμένεται να μας χαρίσει ωραίο θέαμα για μια φορά ακόμα.

Η μοναδική σημερινή επιλογή έρχεται από την επόμενη κούρσα, ένα από τα πιο δυνατά χάντικαπ της σεζόν και ανάμεσα στις αρκετές ενδιαφέρουσες συμμετοχές ξεχωρίζει ο εκτομίας PROSCHEMA. Είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως άλογο για ιπποδρομίες σε επίπεδο στίβο (Flat) με αρκετά μεγάλη επιτυχία την οποία δεν έφτασε ως αρχάριος στα χαμηλα εμπόδια.

Παρόλα αυτά ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με πολλές υποσχέσεις στο ντεμπούτο του στα handicap με μια πολύ καλή δεύτερη θέση σε πολύ ανταγωνιστική ιπποδρομία. Εκπροσωπεί ένα συνδυασμό εκπαιδευτή και τζόκεύ στο πρόσωπο των αδελφών Skelton οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τη σεζόν πάρα πολύ δυνατά και έχοντας ως εχέγγυο την πολύ καλή παρουσία στον επίπεδο και το φετινό του ντεμπούτο αναμένεται να είναι στους πρωταγωνιστές και σήμερα.

Συνοπτικά

Κυριακή 15/11 17:00 Cheltenham Unibet Greatwood Handicap Hurdle : PROSCHEMA (7,50)

Η ώρα είναι Ελλάδος

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious