227

Skotostrious

Στήριγμα στα αουτσάιντερ…

Καλησπέρα σε όλες και όλους !! Μια τετραήμερη γιορτή ξεκινάει σήμερα καθώς στο ιπποδρόμιο του Doncaster θα πραγματοποιηθεί το St Leger Festival. Ο χώρος στον οποίο θα διεξαχθεί το φεστιβάλ είναι ένας από τους παλαιότερους στην Βρετανία καθώς υπάρχουν καταγραφές από τακτικές ιπποδρομιακές ημερίδες από τον 16ο αιώνα και είναι χαρακτηριστικό ότι στο Doncaster διεξάγονται δύο από τις αρχαιότερες κούρσες στον κόσμο, με το Doncaster Cup (πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1766) να είναι η πιο παλιά ιπποδρομία η οποία συνεχίζεται ακόμα με την ίδια μορφή.

Δέκα χρόνια αργότερα το ιπποδρόμιο μεταφέρθηκε στην τωρινή του τοποθεσία και την ίδια χρονιά ο συνταγματάρχης Anthony St Leger οργάνωσε μια κούρσα η οποία έμελλε να πάρει το όνομα του και να γίνει η παλιότερη κλασική ιπποδρομία στο ετήσιο καλεντάρι και η οποία κλείνει το πρόγραμμα των κουρσών αυτών. Ενα χαρακτηριστικό ακόμα του ιπποδρομίου είναι πως εκεί διεξήχθη για πρώτη φορά το 1992 αγωνιστική ημερίδα ημέρα Κυριακή στο νησί, με 23,000 θεατές να παρακολουθούν το γεγονός παρά την απουσία στοιχηματισμού στις κούρσες.

Μετά από αυτό τον μικρό πρόλογο ας πάμε να δούμε τι επιλογές έχουμε από την πρώτη μέρα του σπουδαίου φεστιβάλ και πάμε στην τέταρτη κούρσα της ημερίδας, μια Group 2 ιπποδρομία για διετείς φοραδίτσες οι οποίες θα αγωνιστούν στο μίλι (1,600 μέτρα) και θα στηρίξουμε ένα από τα αουτσάιντερ της κάρτας, την LES BLEUS (each-way) η οποία θα προσπαθήσει να επαναλάβει την επιτυχία της Polly Pott όταν κέρδισε και εκείνη σαν αουτσάιντερ την περσινή έκδοση της κούρας.

Στα χαρτιά φαίνεται να υπάρχουν φοράδες με καλύτερη φόρμα άλλα οι 2 τελευταίες εξόδοι της μετά την νίκη της σε novice κούρσα στο Newmarket τον Ιούλιο ήρθαν σε πολύ υψηλό επίπεδο και η φόρμα της ενισχύθηκε πολύ περισσότερο καθώς η νικήτρια της Sweet Solera Stakes στην οποία βγήκε τρίτη, Fallen Angel, κέρδισε στην επόμενη της έξοδο σε Group 1 κούρσα στην Ιρλανδία.

Χαρακτηριστικό και στις δύο τελευταίες τις εξόδους το γεγονός ότι είχε πολύ δυνατό φίνις καταγράφοντας τον καλύτερο χρόνο στο τελευταίο furlong ακόμα και από τους νικητές των δύο ιπποδρομιών, κάτι που υποδεικνύει πως ίσως η καλή της απόσταση είναι το 1 mile (1,600 μέτρα). Στα συν η παρουσία του κορυφαίου αναβάτη στον κόσμο αυτή την περίοδο Ryan Moore.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα και πάμε στην επόμενη κούρσα του προγράμματος, μια Group 2 κούρσα για φοράδες οι οποίες θα αγωνιστούν στην ημιμαραθώνια απόσταση του 1 mile 6 furlongs (2,900 μέτρα περίπου) σε μια ιπποδρομία στην οποία οι τριετείς έχουν κερδίσει τις τρεις τελευταίες εκδόσεις της κούρσας, κάτι που μπορεί να συνεχιστεί και με την CRACK OF LIGHT.

Πολύ καλή φόρμα και στις 5 εμφανίσεις της φέτος ξεχωρίζουν οι επιδόσεις της σε Listed κούρσα στο Newmarket τον Μάιο όταν κατέλαβε την τρίτη θέση πίσω από φοράδες επιπέδου Group 1, πριν μεταφερθεί στη Γαλλία για τους επόμενους τρεις αγώνες της όταν και σκόραρε επίσης σε Listed κούρσα. Στη συνέχεια ανέβηκε επίπεδο και αγωνίστηκε σε Group 2 και 3 με πολύ καλές εμφανίσεις στις οποίες είχε παρόμοιο προφίλ με την πρώτη μας επιλογή, δηλαδή καλό βάδισμα και εξαιρετικό φίνις στο οποίο έδειξε να χρειάζεται μεγαλύτερη απόσταση για να δείξει όλες τις ικανότητες της.

Αυτό θα συμβεί σήμερα και αν παραμείνει το έδαφος στην τωρινή κατάσταση σίγουρα θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστική απ ότι λένε οι αποδόσεις.

Συνοπτικά :

Πέμπτη 14/09 17:00 Doncaster Betfrend May Hill Stakes : LES BLEUS (11,50 3 θέσεις each-way).

Πέμπτη 14/09 17:35 Doncaster Betfred Park Hill Fillies’ Stakes : CRACK OF LIGHT (11,00 each-way).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ : (κωδ : 028, αρ : 5 // κωδ : 029, αρ : 8).

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious