94

Κώστας Ζαφείρης

Στα ίδια κυβικά

Γεια χαρά σε όλους.

Μεταφερόμαστε στη Σαρδηνία, βάζοντας στη συζήτηση ένα παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής της Lega A ανάμεσα στη Ντιναμό Σάσαρι και την Κρεμόνα.
Το συγκεκριμένο ματς δεν είναι εύκολη εξίσωση, όμως έχει το ενδιαφέρον του: από τη μία πλευρά είναι η Σάσαρι, με νέο προπονητή εδώ και 10 ημέρες τον γνωστό μας Νέναντ Μάρκοβιτς (άλλοτε προπονητή του Πανιωνίου και του ΚΑΟΔ), ο οποίος υπέγραψε με τον σύλλογο από τη Σαρδηνία συμβόλαιο διάρκειας μέχρι το καλοκαίρι του 2025 – και όχι μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν, όπως γίνεται συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις κι αυτό έχει τη σημασία του.


Ο 55χρονος (αξιόλογος) Βόσνιος προπονητής αντικατέστησε τον έμπειρο Πιέρο Μπούκι, ο οποίος η αλήθεια είναι ότι κάπου το έχασε από ένα σημείο και μετά τη φετινή σεζόν.
Ο Μάρκοβιτς έκανε πολύ καλή δουλειά στη Ντιζόν τα δύο τελευταία χρόνια (τόσο στο γαλλικό πρωτάθλημα όσο και στο Basketball Champions League) και μάλλον αποχώρησε από τον πάγκο της κάπως άτσαλα πριν μερικές εβδομάδες.


Το ρόστερ με το οποίο καλείται να δουλέψει δεν είναι και το ποιοτικότερο, όμως έχει κάποια σημεία αναφοράς που η λογική λέει ότι θα τον βοηθήσουν να φτάσει στον βασικό στόχο, που έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα για τη Σάσαρι, είναι η παραμονή στην κατηγορία.
Με ρεκόρ 7-11 (6-3 εντός) και μόλις δύο νίκες μακριά από την επικίνδυνη ζώνη η ομάδα της Σαρδηνίας, λίγο πιο άνετη η Κρεμόνα (ρεκόρ 8-10/2-7 εκτός έδρας), που είναι μια χαρά σύνολο, σαφώς καλύτερο από όσο το περίμεναν στην Ιταλία πριν το πρώτο τζάμπολ της σεζόν.


Η Κρεμόνα έχει στον πάγκο της τον Ντεμίς Κάβινα, έναν «εργάτη» του κλαμπ, που έχει δημιουργήσει μια ομάδα με χαρακτήρα, μαχητική και 3-4 παίκτες (Λέισι, Ζαγκαρόφσκι, ‘Ειντριεν) να ξεχωρίζουν από το υπόλοιπο παζλ.
Το γεγονός ότι η Σάσαρι έχει κυκλώσει το συγκεκριμένο παιχνίδι (ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα με Ντερτόνα εκτός και Βίρτους εντός), συν του ότι έχει φρέσκο προπονητή στον πάγκο της και ένα ρόστερ πάνω-κάτω στα ίδια κυβικά με τον αντίπαλό της, με οδήγησαν να πάω με την έδρα και την (μεγαλύτερη) ανάγκη.

Καλό ξημέρωμα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης