2699

Billaras

Στα δύο προστέθηκε τρίτο…

To καλύτερο πράγμα που κάνω αυτή την εποχή, είναι που…δεν το ζορίζω. Τα έγραφα και προχθές, τα είδατε. Αμα μουλαρώσει, δεν γίνεται τίποτα. Σε “νορμάλ” εποχή, ένα σημείο θα το είχαμε φάει, δεν θα είχα χάσει (τουλάχιστον). Σε “καλή” εποχή, θα είχε γίνει (μέχρι και γλέντι αλλά) σίγουρα νίκη. Τώρα απλά σου λέει με…όλους τους τρόπους “κάτσε στα αυγά σου και περίμενε”.

Κυνηγάς σημείο του 9.00 (πήγε και 10.00), προηγείσαι 0-2 ημίχρονο και δεν το παιρνεις. Κυνηγάς ματς του 5.50, χάνεις πέναλτι στο 0-0 και μετά ο ανύπαρκτος αντίπαλος σου κάνει ένα σουτ, γκολ, τέλος. Σημειώνεις πέντε over γιά όλο το διήμερο, περνάνε τα τέσσερα (και μάλιστα το τελευταίο στο 90', έτσι γιά να σου σπάσει τα νεύρα), παίζεις εσύ αυτό το ένα που στραβώνει.

Την ίδια ώρα, αυτό που αφήνεις (πχ το χθεσινό τούρκικο με την κόντρα της Φενέρ) περνάει. Ε, πρέπει να είσαι χαζός να μην πάρεις χαμπάρι αυτό που γίνεται εδώ και έναμισι-δύο μήνες. Θα έπαιζα τα ίδια ακριβώς. Δεν θα άλλαζα κανένα. Η μελέτη η ίδια, η φιλοσοφία η ίδια, απλά…έχει μουλαρώσει. Πάντα γίνεται αυτό, ακόμα και περύσι που ήταν απίστευτα καλή σαιζόν, αν θυμάστε, στο διάστημα μέσα Γενάρη-μέσα Μάρτη υπήρξε ξανά κακό δίμηνο.

Οπότε…κάθομαι στα αυγά μου. Εγραφα, αν είσαι ποδοσφαιριστής, ο προπονητής έχει επιλογή. Είτε σε αφήνει πάγκο 2-3 ματς και σε βλέπει στις προπονήσεις πότε φορμάρεσαι, είτε σε αφήνει μέσα και περιμένει μέσω των αγώνων. Εδώ την πρώτη επιλογή δεν την έχεις. Θα μπεις στο ματς. Αυτό που έχεις, είναι να παίζεις με σβηστές μηχανές. Η φράση κλειδί στο τελευταίο κείμενο ήταν “φιλοσοφία δεν αλλάζεις-μίζα αλλάζεις”.

Και αυτό έχω κάνει. Πάμε παρακάτω. Τρίτη και 13 λέει, δηλαδή…γκαντέμικη μέρα! Γιά την ιστορία, ξεκίνησε από την Αλωση της Πόλης αυτό. Πχ ακόμα και σήμερα ο στρατός μας κάνει νυχτερινή άσκηση την Τρίτη. Εγώ δεν πιστεύω σε αυτά, ούτε κατά διάνοια, οπότε έβαλα μιά…παιχνιδιάρικη φωτό, να διασκεδάσω και το προηγούμενο διάστημα! Το μόνο “γκαντέμικο” σε αυτή τη ζωή (και σε αυτό πιστεύω) είναι ο…άνθρωπος.

Η κακή αύρα, το μάτι, ο φθόνος, το κόμπλεξ, μονάχα σε αυτά πιστεύω. Ούτε η μαύρη γατούλα μας φταίει, ούτε η ανοιχτή σκάλα μας φταίει. Γιά όλα τα καλά ή τα κακά, απόλυτη ευθύνη έχει το ανθρώπινο είδος… Στα ματσάκια; Δυο από αυτά που από χθες ειχα σημαδέψει, τα κρατάω. Τα έβαλα από χθες στην εφημερίδα, εξακολουθούν να υφίστανται. Αστον Βίλλα στο 3.

30 και Μπάρνσλεϊ στο 5.25. Δέχομαι να κοντράρω την Νόριτς έτσι όπως είναι (με ντεφορμάρισμα και γκρίνια), δέχομαι να κοντράρω την αλλοπρόσαλλη Σέφιλντ χωρίς Φορεστιέρι. Και αν μη τι άλλο και η Βίλα και η Μπάρνσλεϊ μου δείχνουν καλά ως πολύ καλά. Μετά..άρχισα να ζορίζομαι γιά το τρίτο. Ιστλι και Τσάρλτον από το κύπελλο τις έσβησα λόγω απουσιών.

Λέστερ έσβησα γιατί αυτό το 0-1-6 εκτός δεν το προσπερνάς έτσι εύκολα (γιά όσους κοιτάνε τυχόν Αρσεναλ, έτσι εύκολα δεν προσπερνάς και το αήττητο της Εβερτον εντός όπως και την απουσία του Μουστάφι στους “κανονιέρηδες”). Τα υπόλοιπα της Championship δεν μου λένε τίποτα, του κυπελλου τα υπόλοιπα επίσης τίποτα. Και εκτος νησιού πάλι τίποτα, δεν ψήνομαι.

Μου έμεινε η Premier League η αυριανή… Αρχικά κοίταξα Μίντλεσμπρο. Και…ακόμα την στραβοκοιτάω (θα περιμένω να δω αν θα γυρίσει ο Νεγκρέδο). Λίγο ήθελα να πάω στην Γουότφορντ. Τα έγραψα και στην σημερινή Kingbet γιά την Σίτι. Ο Γουαρδιόλα καλός και άγιος, αλλά πολύ αλαζόνας. Ο Μουρίνιο ας πούμε επειδή προκαλεί συχνά, βγάζει μιά ξυνίλα σε πολλούς.

Ο Πεπ δεν προκαλέι, είναι συμπαθής, αλλά βαθιά στη ρίζα είναι πιό αλαζόνας από τον Ζοσέ. Να μην θυμηθώ το πως έδιωξε τον Χαρτ (και πως τρώει τα γκολ επειδή… απαγορεύετα το βολέ), δείχνει να μην έχει συναίσθηση της Premier (του είπαν γιά τις δεύτερες μπάλες προχθές και απάντησε “δεν είμαι προπονητής γιά τα τάκλιν”, ο Κόντε ήταν χαζός που τα έσκασε γιά τον Καντέ και έχει ξενοιάσει), δείχνει να μην έχει συναίσθηση του υλικού του.

Κάποτε είχες Πουγιόλ (και Μπούσκετς) και σκούπιζαν, κάποτε είχες Χάβι Μαρτίνεζ και Τσάμπι Αλόνσο και έκαναν το ίδιο, τώρα…τι έχεις εκεί όταν οι μισοί μαρκάρουν με τα μάτια; Και γιά να κλείσω με την Σίτι, όταν σε κερδίζει η Τσέλσι με δολοφονικές κόντρες και μετά από λίγα 24ωρα πας να κάνεις επίδειξη κυριαρχίας και σου χώνει ντόρτι με τον…ίδιο τρόπο η Λέστερ, δείχνεις να μην βλέπεις τι συμβαίνει.

Σαν να βλέπω εγώ ότι χάνω και να παίζω αλόγιστα, να ορμάω σαν ταύρος αντί να φυλαχθώ (αυτό που έγραφα παραπάνω). Γιατί δεν το κάνω εν τέλει; Γιατί δεν με πείθει η Γουότφορντ. Ισως ομως την παρακολουθώ στο live την αναμέτρηση… Με τα πολλά, διάβασα και τον Μάκη, η Στόουκ απέμεινε. Καλή είναι, εντός είναι, και προχθές κόντραρα Σαουθάμπτον, πάλι χωρίς Οστιν, στο 3.

20 είναι αποδεκτό. Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι άλλο. Αφήνω ένα παραθυράκι να δείτε ένα update στον κεντρικό τίτλο αύριο (και κατ' επέκταση και στο κείμενο, ίσως τελικά αποφασίσω κάτι εντελώς…ακροβατικό, να κοντράρω και Σίτι και Λίβερπουλ). Αν δεν το δείτε, μένω με αυτά. Νέα κανονική στήλη το Σαββατο. Και απόψε στο chat που μου έλειψε.

Θα παίξω ένα trixie, απλώς θα βάλω και κάτι στο μονό της Μπάρνσλεϊ που είναι μεγάλο. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 5.130 μονάδες. Ποντάρισμα 13-14/12: Trixie: Αστον Βίλα 2 (3.30)-Στόουκ 1 (3.20)-Μπάρνσλεϊ 2 (5.25). Με 10 μονάδες η τριάδα, με 30 κάθε δυάδα, σύνολο 100 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Μπάρνσλεϊ 2 (5.25) με 30 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 130 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 5.

000 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras