2490

Μάκης Μηνδρινός

Στα μέτρα μας

Καλημέρες! Πολύ χαλαρό ήταν το μεσοβδόμαδο, οι μόνοι που… κάνουν παιχνίδι είναι οι Βραζιλιάνοι, οι οποίοι όταν ξεκινούν δεν σταματούν. Μοιάζουν λίγο με τους Αγγλους, και στους αγωνιστικούς ρυθμούς αλλά και στους στοιχηματικούς. Εχουν, όμως, ένα… μειονέκτημα: παίζουν καλοκαίρι (γέλια). Για εκείνους που παίζουν στοίχημα και η σεζόν τους δεν ολοκληρώνεται Μάιο-Ιούνιο, είναι μια χαρά.

Παρέα με τις Σκανδιναβές, γίνεται δουλειά. Ανεβάζω στήλη σήμερα και όχι αύριο γιατί έχουμε κάμποσα ματς Εθνικών ομάδων. Το τριήμερο θα διεξαχθεί η 6η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ευρωπαϊκή ζώνη, είναι η πρώτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου. Το πρόγραμμα ξεκινάει απόψε με 1ο, 2ο και 8ο όμιλο. Ο 8ος είναι ο δικός μας.

Βοσνία – Ελλάδα, Εσθονία – Βέλγιο και Γιβραλτάρ – Κύπρος. Το Γιβραλτάρ – Κύπρος είναι σαν να μην υπάρχει στοιχηματικά, οι Κύπριοι είναι σαφώς ανώτεροι, αναμένεται να το πάρουν. Οπως και το Βέλγιο, πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να αφήσει βαθμούς στην Εσθονία. ΟΚ, δεν θα έχουμε σκορ ανάλογο του 8-1 του πρώτου γύρου, αλλά και πάλι οι Βέλγοι περιμένω να καθαρίσουν.

Βοσνία – Ελλάδα, εδώ σε θέλω! Καθαρά αγωνιστικά, οι Βόσνιοι όσο τους έχω δει, δεν με τρομάζουν. Εχουν ορισμένες καλές μονάδες, έχουν κάποιους world class παίκτες (Τζέκο, Πιάνιτς), αλλά ΟΚ, κατά τ’ άλλα μια ομάδα στα μέτρα μας είναι. Διαθέτουν, βέβαια, πολύ δυνατή έδρα, θυμάστε ίσως ότι εκεί χάσαμε για τελευταία φορά σε προκριματική φάση Μουντιάλ! Από την άλλη, η Εθνική με τον Σκίμπε στον πάγκο έχει βρει ξανά τη διάθεσή της, έχουν γυρίσει τα χαμόγελα.

Αυτό ήταν το βασικό κομμάτι που έλειπε στην μετά-Σάντος εποχή. Εψαχνα να βρω φωτογραφίες από τις προπονήσεις των διεθνών για να τις χρησιμοποιήσω στην εφημερίδα, μου άρεσε πολύ που σχεδόν σε όλες υπήρχαν χαμόγελα, έβγαινε προς τα έξω καλό κλίμα, καμία σχέση με τη μεταβατική περίοδο που προηγήθηκε. Η προσωπική μου άποψη είναι πως για την Εθνική είναι καλύτερα που ένα τόσο σημαντικό ματς το δίνει εκεί και όχι εδώ.

Καλύτερα εκτός, με την πίεση, με την στάμπα του αουτσάιντερ, παρά στο μισοάδειο «Καραϊσκάκης», καλώντας να διαχειριστούμε το ρόλο του φαβορί. Το σετ αποδόσεων μας αδικεί. Ομάδα που τσίμπησε βαθμό στο Βέλγιο (παραλίγο και τη νίκη), εννοείται πως μπορεί να πάρει κάτι και από τη Βοσνία. Ας είναι και η ισοπαλία. Είμαι αρκετά αισιόδοξος… Στον 1ο όμιλο, υπάρχει ένα ματς που φαίνεται να έχει το «πακέτο», είναι το Λευκορωσία – Βουλγαρία.

Οι Βούλγαροι έχουν ελπίδες για τη 2η θέση, έρχονται από νίκη επί της Ολλανδίας, το διπλό κυκλοφορεί στο 3.00. Οι Λευκορώσοι τίποτα το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής στην προκριματική φάση. Αλλά, δεν θα πω ψέματα, ειλικρινά δεν έχω ιδέα ούτε για τους μεν, ούτε για τους δε. Δεν τους έχω δει καθόλου, δεν μου λένε καν κάτι τα ονόματα στα ρόστερ τους.

Οπότε, πέρα από τους ξερούς αριθμούς δεν μπορώ να βρω το κάτι παραπάνω, για να πω ότι παίζω. Ισως το Σουηδία – Γαλλία να μην είναι τόσο εύκολο για τους φιλοξενούμενους όσο δείχνουν οι αποδόσεις, αλλά αν κόντραρα θα το πήγαινα μέχρι το Χ. Από τον 2ο όμιλο δεν βγαίνει κάτι, και τα τρία ματς (Ανδόρα – Ουγγαρία, Λετονία – Πορτογαλία, Ν.

Φερόε – Ελβετία) έχουν ξεκάθαρο φαβορί. Στον 3ο, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν οι Τσέχοι περάσουν από τη Νορβηγία, η οποία για μία ακόμα φορά εμφανίζεται κατώτερη των προσδοκιών. Στο 2.90 το διπλό. Στον 4ο, πιθανή η ισοπαλία στο Ιρλανδία – Αυστρία, ενώ αυτό που ξεχωρίζει είναι το Σερβία – Ουαλία. Οι Ουαλοί έχουν μπλέξει με τις τόσες ισοπαλίες που έχουν (1-4-0), είναι ήδη στο -4 από Σερβία και Ιρλανδία.

Δεν θα έχουν και τον Μπέιλ την Κυριακή. Το θέμα μου, όμως, δεν είναι τόσοι οι Ουαλοί, όσο οι Σέρβοι. Παραδοσιακά αυτοκαταστροφικοί, εκεί που λες στρώσανε κάνουν τα πισωγυρίσματα και εκεί που λες δεν έχει πιο κάτω, σοβαρεύονται και διεκδικούν πρόκριση. Ενας Θεός ξέρει πως θα εμφανιστούν τώρα. Αυτό το πάνω-κάτω, πάντως, αυτόματα κάνει το 1.

70 εντελώς απαγορευτικό και βάζει… φιτιλιές για το 5.25 του διπλού. Τα Πολωνία – Ρουμανία (5ος) και Σκωτία – Αγγλία (6ος) μυρίζουν… μπαρούτι. Με παρελθόν και τα δύο ζευγάρια, έντονα μέτρα ασφαλείας υπό το φόβο επεισοδίων. Το Πολωνία – Ρουμανία θεωρώ ότι είναι καλό over και μου κάνει εντύπωση που είναι τόσο ψηλά (2.25). Στο Σκωτία – Αγγλία βλέπω οι Αγγλοι εύκολα-δύσκολα να καθαρίζουν αλλά η απόδοση είναι απαγορευτική.

Αυτά με τις Εθνικές ομάδες. Λάτιν δεν έχει, μόνο φιλικά. Τελευταία αγωνιστική στη Β’ Ισπανίας, το ενδιαφέρον πέφτει στην 6η θέση (πλέι οφ ανόδου) και στην αποφυγή της 19ης (υποβιβασμός). Τσεκάρετε τις ισοβαθμίες, ποιος ευνοείται και ποιος όχι, πιθανότατα θα έχουμε ισοβαθμίες. Αν έπρεπε να διαλέξω ένα σημείο απ’ όλη την αγωνιστική θα ήταν η ισοπαλία στο Ταραγόνα – Μούρθια, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να βολέψει τη φιλοξενούμενοι (με το Χ η Ταραγόνα σώζεται).

Ισχύει, πάντως, αυτό που λέμε σε κάθε τελευταία αγωνιστική, ότι ίσως υπάρχει θέμα στο live. Στη Β’ Σουηδίας, λέγαμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η ουραγός Γκέφλε άλλαξε προπονητή και επειδή ο συγκεκριμένος έκανε εξαιρετική δουλειά τα προηγούμενα χρόνια στην Ντάλκουρντ, δεν αποκλείω η Γκέφλε να εμφανιστεί βελτιωμένη στη συνέχεια.

Αντίπαλός της το Σάββατο είναι η Ντέγκερφορς, η οποία ούτε κάτι το ιδιαίτερο είναι, ούτε υπόδειγμα αξιοπιστίας. Στο 4.00 κυκλοφορεί το διπλό. Αυτά είναι, μέσες-άκρες. Προσοχή για όποιον μπλέξει με τις Βραζιλίες, έχει ήδη κάμποσες αλλαγές προπονητών, ενώ για αυτή την αγωνιστική υπάρχουν και πολλές απουσίες λόγω των Εθνικών ομάδων. Το κρίσιμο ερώτημα είναι το εξής: παίζουμε τίποτα; Με Εθνικές ομάδες δεν θα μπλέξω.

Αν έβαζα μια δυάδα πιθανότατα θα ήταν η Τσεχία με το over της Πολωνίας. Θα κάτσω να δω τα ματσάκια απόψε, κυρίως την Ελλάδα, αλλά στοιχηματικά δεν θέλω να ασχοληθώ, τουλάχιστον τώρα. Αν κάτι προκύψει στο live, καλώς. Αν όχι, πάλι καλώς! Γκέφλε, όμως, λέω να ρίξω κάνα ψιλό, στο διπλό draw no bet (3.00). Τελευταία στοιχήματα της σεζόν είναι, από την άλλη εβδομάδα κλείνουν κάβες και περνάμε στον απολογισμό.

ΥΓ. Το ευχαριστήθηκα το φιλικό της Τετάρτης, ανάμεσα στην Εθνική του 2004 και τους παλαίμαχους της Ιντερ. Το είδα όλο, είδα το πριν και το μετά. Πόσες αναμνήσεις, πόση ανατριχίλα βλέποντάς τους ξανά όλους μαζί στον αγωνιστικό χώρο. Πόσο ευλογημένοι είμαστε που τα ζήσαμε… ΥΓ1. Ανάλογη ανατριχίλα ένιωσα διαβάζοντας το «Είμαστε πια πρωταθλητές», που γράφτηκε με αφορμή το συμπλήρωμα 30 χρόνων από το Επος της Εθνικής μπάσκετ, το 1987.

Ο Βασίλης Σκουντής είναι ίσως ο κορυφαίος στο να διηγείται ιστορικά αθλητικά γεγονότα που μας έχουν συμαδέψει. Για μένα είναι ο Νο1. Το καλοκαίρι αυτό χτυπάει στον παλμό των μεγάλων τουρνουά τένις!TENNIS SUMMER TOUR (21+) Αρχική κάβα (06/08): 5.000 μονάδες Νέο υπόλοιπο (09/06): 4.885 μονάδες Μονό Ντέγκερφορς – Γκέφλε 2 dnb (3.00): 30 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 30 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 4.

855 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος