1865

Μάκης Μηνδρινός

Στα χαμηλά είναι τα καλύτερα!

Χαιρετώ! Καλή Σαρακοστή! Η Τρανμίρ έφερε κάτι πίσω, όμως γενικά δεν είμαι ικανοποιημένος από το πώς εξελίχθηκε στοιχηματικά το Σάββατο. Αρχικά ξενέρωσα με την αναβολή στο Χάλιξαξ – Εμπσφλιτ, μετά ήρθε και η δεύτερη… ξενέρα, όταν η Μίντλεσμπρο δέχθηκε την ανατροπή. Ετσι όπως το πήγαινε το ματς, ανοιχτά, φαινόταν ότι έπαιζε με τη… φωτιά.

Περίμενα πιο μαζεμένη την ομάδα του Πιούλις, ειδικά από τη στιγμή που προηγήθηκε.

Στα υπόλοιπα, προφανώς τα βάζω με τον εαυτό μου για την Μπράιτον. «Οι εμπνεύσεις είναι για να τις ακολουθούμε», είναι μια φράση που την έχω ακούσει από συγκεκριμένους ανθρώπους πολλές φορές στην επαγγελματική μου ζωή, αλλά στην περίπτωση της Μπράιτον «κώλωσα».

Κακώς, όπως αποδείχθηκε.

Πάμε στα φρέσκα γιατί είναι πολλά (σε ποσότητα). Εχουμε εμβόλιμες αγωνιστικές στις μικρές κατηγορίες, έχουμε και τις ρεβάνς σε Τσάμπιονς και Γιουρόπα Λιγκ. Ας ξεκινήσουμε με τα ευρωπαϊκά πριν καταλήξουμε στα δικά μας, τα οποία μπορεί να είναι πολλά όμως από ποιότητα λίγα πράγματα!

Τσάμπιονς Λιγκ

Με όλα αυτά που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για τίποτα.

Δεν μπορούμε να πούμε, δηλαδή, ότι η Ατλέτικο είναι τόσο… σίγουρη για τα προημιτελικά μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα. Θα το παλέψει πολύ η Γιούβε και το κλειδί είναι να κρατήσει το μηδέν. Γι’ αυτό δεν περιμένω ότι θα μπει με τα… χίλια στο ματς, παίρνοντας από νωρίς ρίσκα. Στοιχηματικά δεν πιάνεται από πουθενά. Μικρό το 1.

70 του άσου, από την άλλη δεν βλέπω και κόντρα. Ή, αν ήθελα να κοντράρω τον άσο, θα πήγαινα μέχρι το Χ.

Το Μπάγερν – Λίβερπουλ είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι, ειδικά μετά το 0-0 του πρώτου ματς. Στο οποίο η Λίβερπουλ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να σκοράρει. Η διαφορά σε σχέση με τότε είναι ότι η Μπάγερν είναι σε ακόμα καλύτερη κατάσταση.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια η Μπάγερν δείχνει να ανεβάζει στροφές στο πιο κρίσιμο σημείο.

Από την άλλη, η Λίβερπουλ καιρό τώρα «πάει-δεν πάει». Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ντεφορμάρισμα, από την άλλη δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι και στα καλύτερά της. Το κλειδί εδώ είναι ποια από τις δύο άμυνες θα αντέξει περισσότερο.

Η ποιότητα των δύο ομάδων στην επίθεση είναι δεδομένη και νομίζω ότι αυτή τη φορά θα έχουμε γκολ. Πολύ ανοικτή η πρόκριση, νομίζω ότι στοιχηματικά αν προκύψει κάτι θα είναι στο live.

Μάντσεστερ Σίτι – Σάλκε σαν να μην υπάρχει, όπως και το Μπαρτσελόνα – Λυών.

Γιουρόπα Λιγκ

Πιθανό over το Σάλτσμπουργκ – Νάπολι και αναμενόμενα χαμηλό, το ίδιο ισχύει και για το Σλάβια Πράγας – Σεβίλλη.

Το Ιντερ – Αϊντραχτ είναι πολύ επικίνδυνο, θεωρώ πιθανή την έκπληξη, αλλά οι μπουκ το έχουν διαβάσει αρκετά καλά. Στο 3,40 το διπλό, είναι μια δίκαιη απόδοση. Επίσης, όλος ο κόσμος έπαιξε Ζενίτ στο πρώτο ματς με τη Βιγιαρεάλ, αλλά το… έργο με τους Ρώσους το έχουμε μάθει πια. Ο ορισμός της αλλοπρόσαλλης ομάδας, της ικανής για το καλύτερο και το χειρότερο.

Και αν αξίζει κάτι στο ματς της Πέμπτης είναι η κόντρα της Βιγιαρεάλ.

Τσάμπιονσιπ

Μακάρι να ‘ξερα πως θα ανταπεξέλθει η Γουέστ Μπρομ μετά την αλλαγή προπονητή. Ηταν απρόσμενη η απόλυση του Μουρ, προσπαθεί να πάρει τον Γιοκάνοβιτς, σήμερα θα είναι με υπηρεσιακό. Δεν έχω πρόβλημα να την κοντράρω τη Γουέστ Μπρομ, το έχω κάνει άλλωστε και στο παρελθόν, εξάλλου αγωνιστικά δεν είναι στα καλύτερά της.

Η Σουόνσι, όμως, είναι κι αυτή ό,τι να ‘ναι. Και εκτός έδρας έρχεται από 4 διαδοχικές ήττες. Θα το ξαναδώ μέχρι αύριο, να δούμε αν θα υπάρξουν και εξελίξεις με τον προπονητή της Γουέστ Μπρομ. Στο 4,33 αυτή τη στιγμή το διπλό.

* Υπουλο το Μίντλεσμπρο – Πρέστον, αλλά ως εκεί. Συνήθως οι ομάδες του Πιούλις αντιδρούν μετά από γκέλες, ειδικά όταν αυτές γίνονται εντός έδρας.

Λιγκ 1

Κακή αγωνιστική, δεν προκύπτει κάτι σοβαρό. Όπως και το Σάββατο, μόνο η Μπλάκπουλ μπορεί να συζητηθεί για τους ίδιους λόγους που την αναφέραμε και τις προάλλες. Το κλίμα είναι καλό, ο κόσμος ενισχύει, γενικά βλέπεις μια άλλη αύρα. Το γεγονός ότι δεν κέρδισε το Σάββατο τη Σάουθεντ ήταν μάλλον τυχαίο, καλύτερη ήταν απλά αναποτελεσματική.

Υποδέχεται μια καλύτερη ομάδα από τη Σάουθεντ, την Ντόνκαστερ, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει θεματάκια. Τέσσερα χωρίς νίκη, έχασε από τη Γουίμπλεντον στο τελευταίο, γενικά δεν πατάει καλά. Οριακό αουτσάιντερ ο άσος (2,87).

Λιγκ 2

Εδώ τα πράγματα είναι ακόμα… χειρότερα και από τη Λιγκ 1. Λίγο Μάκλσφιλντ ως αουτσάιντερ (3,10), λίγο Κόλτσεστερ ως φαβορί (2,55), αλλά όχι με τόσο… πάθος.

Τα αναφέρω, χωρίς να είμαι ψημένος για να παίξω. Δείτε τα κι εσείς, μπορεί να σας κάνουν περισσότερο απ’ ό,τι εμένα.

Νάσιοναλ Λιγκ

Εδώ υπάρχουν πράγματα να πούμε. Συγκεκριμένα, κουβέντα θα γίνει για τα Χάβαντ – Ντάγκεναμ (2,70 το διπλό), Σόλιχαλ – Γκέιτσχεντ (5,00 το διπλό), Μπρόμλι – Τσέστερφιλντ (3,30 το διπλό) και Μπάρνετ – Χάλιφαξ (3,70 το διπλό).

Ακόμα και για το Φάιλντ – Χάρτλπουλ (4,85 το διπλό) θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, έστω κι αν είναι μια πιο… τραβηγμένη σκέψη.

* Στα Χάβαντ – Ντάγκεναμ και Μπρόμλι – Τσέστερφιλντ δεν υπάρχουν πάρα πολλά για να πεις, αρκεί η εικόνα τους τόσο στα τελευταία ματς όσο και γενικότερα. Η Χάβαντ δείχνει να θέλει αλλά να μην μπορεί να σωθεί.

Μέχρι και από τη Μέιντστοουν έχασε το Σάββατο. Η Ντάγκεναμ ναι μεν δεν έχει χειροπιαστό βαθμολογικό κίνητρο αλλά δεν έχει χαλαρώσει και δεν δείχνει ότι θέλει να κάνει δώρα.

* Η Μπρόμλι έρχεται από τρεις σερί ήττες χωρίς να σκοράρει, βγάζει ντεφορμάρισμα. Και όσο καλή και να είναι εντός έδρας, δεν παύει να μετράει 2 ήττες στα τρία τελευταία εντός.

Η Τσέστερφιλντ δεν έχει σωθεί ακόμα και εκτός έδρας είναι εντυπωσιακά αποτελεσματική: 4 νίκες στις 5 τελευταίες εξόδους, μόλις δύο ήττες στα 13 πιο πρόσφατα εκτός: από τη Ρέξαμ και από τη Λέιτον, που αμφότερες διεκδικούν άνοδο.

* Στο Μπάρνετ – Χάλιφαξ εκείνη που έχει ισχυρότερο βαθμολογικό κίνητρο είναι η Μπάρνετ, η οποία όμως έχει θέματα και τα έχουμε σημειώσει εδώ και κάποιες εβδομάδες.

«Θεωρητικά έχει ισχυρότερο βαθμολογικό κίνητρο, καθώς αν προσέξετε μετράει 4 ματς λιγότερα από τις περισσότερες ομάδες της βαθμολογίας! Το πρόγραμμά της είναι «φωτιά», διαδοχικά παιχνίδια, παίζει και θα παίζει κάθε 3-4 μέρες. Προσθέστε σ’ αυτό το γεγονός ότι το Σάββατο έπαιζε με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο απέναντι στην Γκέιτσχεντ και δέχθηκε την ανατροπή.

Αποβλήθηκε ο πιο πολύτιμος παίκτης της επιθετικά, ο οποίος θα λείψει στο σημερινό.

Από την άλλη, η Χάλιφαξ είναι ξεκούραστη, δεν έπαιξε το Σάββατο λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου της, αγωνιστικά είναι καλά (έστω κι αν εκτός έδρας δεν είναι τόσο αποτελεσματική όσο εντός – παρ’ όλα αυτά στα 7 τελευταία εκτός έχασε μόνο το ένα), νομίζω ότι το 3,70 παίζεται.

Και κάτι τελευταίο: το πιο πρόσφατο ματς της Χάλιφαξ ήταν απέναντι στην… Μπάρνετ, την προηγούμενη Τρίτη, όπου κέρδισε με σκορ 3-0. Ηταν το 5ο διαδοχικό παιχνίδι που η Χάλιφαξ κράτησε ανέπαφη την εστία της.

* Στο Σόλιχαμ – Γκέιτσχεντ η ιστορία είναι μεγάλη. Για τη Γκέιτσχεντ είχαμε μιλήσει και στην αρχή της σεζόν, ότι τα πράγματα ήταν δύσκολα.

Πολλά οικονομικά προβλήματα, μεταγραφικό εμπάργκο, έχασε πολλούς βασικούς παίκτες, άλλαξε και διοίκηση. Ανέλαβε τότε ο επιχειρηματίας, γιατρός, από το Χονγκ Κονγκ, Ραντζάν Βαργκέζε και στην αρχή υπήρχαν υποσχέσεις για σταθερά βήματα μπροστά, ώστε τα οικονομικά προβλήματα να λυθούν το συντομότερο δυνατό. Στην πορεία αποδείχθηκε ότι ο Βαργκέζε είχε ως οικονομικό σύμβουλο τον Ιταλοαμερικανό Τζόσεφ Κάλα, γνωστό… λαμόγιο στην Αγγλία (με ανάμιξη παλαιότερα στη Μόρκαμ και προσπάθεια να μπει στην Πόρτσμουθ).

Ο κόσμος άρχισε να ξεσηκώνεται καθώς δεν μάθαινε και τα καλύτερα για τον Κάλα. Εβλεπε το… κακό να έρχεται. Και την προηγούμενη εβδομάδα επιβεβαιώθηκε κάτι που πολλοί περίμεναν να γίνει νωρίτερα. Η διοίκηση συναντήθηκε με τον σύνδεσμο οπαδών που έχουν αναλάβει να σώσουν την κατάσταση και ανακοινώθηκε η πώληση του συλλόγου αντί… μιας λίρας! Η ενημέρωση από την πλευρά των οπαδών (Gateshead Soul) ήταν ότι ο επόμενος που θα αναλάβει πρέπει να είναι 100% σίγουρο ότι θα έχει την επιφάνεια για να βάλει την Γκέιτσχεντ ξανά στο σωστό δρόμο.

Επίσης, ο κόσμος δήλωσε ότι θα είναι όσο πιο κοντά γίνεται σε προπονητή και παίκτες, θα τους στηρίξει όσο δεν πάει, ανεξάρτητα αν παράλληλα σχεδιάζει συλλαλητήρια κατά της διοίκησης. Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει και το αγωνιστικό κομμάτι. Λόγω του μικρού ρόστερ, πολλές φορές η Γκέιτσχεντ κλήθηκε να κατέβει με αποστολή ανάγκης σε κάποια παιχνίδια, ακόμα και με 15 παίκτες.

Όμως, όπως γράφει και το τοπικός Τύπος, η ομάδα κάνει διαδοχικά «θαύματα» .

Στο πρώτο ματς μετά τις τελευταίες εξελίξεις έβγαλε συσπείρωση και κέρδισε με ανατροπή την Μπάρνετ, παίζοντας για ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη παραπάνω. Είναι εντός ζώνης πλέι οφ, σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση (4-4-0) και αήττητη με τον Μπεν Κλαρκ στον πάγκο.

Αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Σόλιχαλ, η οποία επίσης διεκδικεί άνοδο. Δεν είναι εύκολη ομάδα, όμως έρχεται από ήττα στο ντέρμπι με τη Σάλφορντ και εντός έδρας έχει κάνει τις γκελίτσες της φέτος (6 ισοπαλίες, 3 ήττες σε 18 ματς). Λέω να το πάρω το ρίσκο, καθώς αφενός η απόδοση είναι πολύ υψηλή για τα δεδομένα (5,00), αφετέρου μ’ αρέσει αυτό το κλίμα συσπείρωσης της Γκέιτσχεντ.

* Από Βορρά και Νότο λίγο την Μπράντφορντ ΠΑ είδα πιο ζεστά, σαν ν ξεφεύγει το 3,75 απέναντι στη Σπένιμουρ, όμως είναι ένα ματς που έχει και πολύ Χ.

 Στη σούμα. Σουόνσι θα περιμένω εξελίξεις αύριο και αν τελικά παίξω θα κάνω update. Από Λιγκ 1 ανέφερα την Μπλάκπουλ (2,87), από Λιγκ 2 ουσιαστικά τίποτα. Στη Νάσιοναλ Λιγκ μιλήσαμε για Ντάγκεναμ (2,70), Τσέστερφιλντ (3,30), Γκέιτσχεντ (5,00) και Χάλιφαξ (3,70).

Θα παίξω μόνο τα δύο μεγάλα, Γκέιτσχεντ και Χάλιφαξ. Θα μπορούσα να κάνω και μια δυάδα, π.χ. με Μπλάκπουλ και Ντάγκεναμ, ή να πάω σε ένα τρίξι με αυτά τα δύο και την Τσέστερφιλντ. Δείτε και πράξτε ανάλογα με το παιχνίδι σας. Νέα στήλη την Παρασκευή.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος