1875

Κώστας Ζαφείρης

Στα όρια του φάουλ…

Γεια χαρά…

Ο προπονητής των Γουόριορς Στιβ Κερ αποφάσισε να ξεκουράσει τον Κέβιν Ντουράντ στο παιχνίδι των πρωταθλητών στο Ορλάντο (είναι μέσα στο… μενού αυτά και το γνωρίζουμε) και οι «πολεμιστές» υπέκυψαν στην 4η περίοδο (33-15 υπέρ των Μάτζικ το επιμέρους σκορ!). Κάπως έτσι χάθηκε η χθεσινή δυαδούλα.

Γυρίζω σελίδα και πάω στα σημερινά.

Με τρία παιχνίδια ολοκληρώνεται η 24η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Αίμα και άμμος στην Βαρκελώνη (στο περιθώριο του αγώνα θα αποσυρθεί η φανέλα με το θρυλικό νούμερο 11 του τεράστιου Χουάν Κάρλος Ναβάρο), με την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά τα όσα έγιναν στον τελικό του Copa del Rey, στη Μαδρίτη στην έδρα της Εστουδιάντες πριν περίπου δύο εβδομάδες (θριαμβεύτρια η Μπάρτσα, με ανατροπή από το -17 στην 4η περίοδο).

Για να μην το κουράζω, δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε με την σημερινή τους κόντρα και τουλάχιστον εγώ θα περιοριστώ στο να απολαύσω το ματς από τον καναπέ μου.

Νωρίτερα, στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την ΤΣΣΚΑ. Καίγονται για τη νίκη οι «ερυθρόλευκοι» (προέρχονται από τέσσερις διαδοχικές ήττες – θα πέσει στη μάχη ο Σπανούλης, καθώς ξεπέρασε σε χρόνο ρεκόρ τον τραυματισμό του – νοκ άουτ για τον επόμενο 1,5 μήνα ο πολύτιμος Στρέλνιεκς).

Κομπλέ οι Ρώσοι (επιστρέφουν οι Ντε Κολό, Χίγκινς) αλλά και ουσιαστικά αδιάφοροι. Βέβαια, αυτό «παίζει» να τους κάνει απόψε πιο επικίνδυνους. Η λογική και τα δεδομένα που έχουμε στη διάθεσή μας «λένε» ότι ο πρώτος λόγος για το ροζ φύλλο ανήκει στην «ομάδα του στρατού», όμως ο Ολυμπιακός συνήθως όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, βγάζει αντίδραση.

Το μόνο που κρατάω από την αναμέτρηση του ΣΕΦ είναι το να βάλει η ομάδα του Ιτούδη περισσότερα τρίποντα…

Πάμε και στο Μαυροβούνιο. Στη Μοράτσα Αρένα η Μπούντουτσνοστ υποδέχεται την Μπάγερν. Μπορεί οι γηπεδούχοι να έχουν χάσει το βαθμολογικό τους ενδιαφέρον εδώ και καιρό, όμως στο «σπίτι» τους είναι «άλλη» ομάδα και το γεγονός ότι έχουν… βάλει κάτω την Μπασκόνια, την ΤΣΣΚΑ, την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ σίγουρα λέει πολλά.

Στην αντίπερα όχθη, οι Βαυαροί βρίσκονται οριακά εκτός οχτάδας και το σημερινό ματς γι’ αυτούς είναι κάτι σαν τελικός. Αφήνω στην άκρη την εκτίμησή μου για το ποιος θα νικήσει και θα βάλω στο παιχνίδι μου το Under. Αμυνα στα όρια του φάουλ παίζει το τελευταίο δίμηνο η Μπούντουτσνοστ μπροστά στο φανατικό κοινό της, προτεραιότητα ο συγκεκριμένος τομέας και για τον προπονητή των Γερμανών, Ντέγιαν Ράντονιτς.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης