1950

Billaras

Στην αρχή του Μαραθωνίου-UPDATE!!

Καλό μεσημέρι, καλό Σαββατοκύριακο! Καλά Χριστούγεννα δεν εύχομαι ακόμα, λέω να σας πω τα… κάλαντα την Τρίτη σε ένα editorial ελεύθερο γιά όλους.

Σημασία έχει να έχουμε και καλές στοιχηματικές γιορτές. Μπαίνουμε σε ένα μίνι-μαραθώνιο, σκεφτείτε λίγο το δίκο μας πρόγραμμα! Τώρα γράφω γιά τα παιχνίδια που θα παίξουν σε λίγες ώρες.

Το βράδυ, θα κάτσω να δω αναλυτικά τι έγινε, reports, στιγμιότυπα, τα πάντα όλα. Αύριο πρωί νωρίς, θα γράψω γιά την Kingbet (γιατί θα κυκλοφορήσει εκτάκτως τη Δεύτερα, να έχετε το νου σας). Μετά αύριο μεσημέρι θα κάνω update (ή νέα στήλη, ανάλογα τι ώρα θα δείχνει ρολόι και πόσο θα πιέζει ο χρόνος) για το Betsellers.

Κυριακή βράδυ αργα θα μελετήσω πάλι γιατί Δευτερα πρώι θα γράψω γιά την Metrosport. Μικρή ανάσα, Τρίτη ανήμερα θα γραψω ένα editorial και μετά Τετάρτη νέα στήλη εδώ, γιά την Boxing day, με μπόλικο chat το απόγευμα της ίδιας μέρας, να δούμε μαζί τα ματς!

Πως…το βλέπετε; Χωρίς ανάσα που λένε (και έχουμε και συνέχεια, ούτε στα μισά δεν έφτασα, το πρόγραμμα ως την Τετάρτη παρέθεσα).

Και σκεφτείτε τώρα ότι αυτό το πρόγραμμα πρέπει να ακολουθηθεί ενώ είμαι στο νησί, να περάσω με τους εγγονούς μου τις μέρες, τώρα που σας γράφω ο μεγάλος μου…μαγειρεύει ένα …μανταρίνι (γέλια).

Το μυστικό γιά τις γιορτές (πέρα από καλό πρόγραμμα, εύνοια, γνώση, καθαρό μυαλό) είναι -το ανέφερε και ο Μάκης- η επιλεκτικότητα.

Δεν γίνεται να παιχθεί το…σύμπαν. Γιά μένα που δεν στέκομαι μόνο στην Αγγλία είναι ακόμα πιό δύσκολο. Αλλά οκ, μαθημένος τόσα χρόνια.

Να τα πάρουμε λοιπόν με τη σειρά! Στο Νησί, απέρριψα κάμποσα (όχι πολλά, συνολικά δεν μου άρεσε το πρόγραμμα) και στάθηκα τελικά σε τέσσερα.

Σαουθάμπτον (2,75), Μπέρμιγχαμ (2,95), Σάντερλαντ (4,15) και Ντόβερ (4,60).

Δηλαδή ένα από Premier, ένα από Championship, ένα από 1η και ένα από Νάσιοναλ Λιγκ. Μπορεί να…είναι και πολλά. Αυτά που έσβησα; Ρέντινγκ, Μπλάκπουλ, Πλίμουθ, Ντάγκεναμ ήταν. Ακομα μιά τετράδα δηλαδή.

Γιά τη Σαουθάμπτον τα ξέρετε, άλλαξε προπονητή, έκανε μεγάλη νίκη με την Αρσεναλ, πάντα έγραφα ότι υλικό έχει απλως….

προπονητή δεν είχε! Οπως τα ξέρετε και για την Χάτερσφιλντ που προ ημερών την κόντραρα ξανά με επιτυχία. Ανευ Μούι έχει μπλέξει, ήδη έγινε πάλι πρώτο φαβορί γιά φούντο. Η Μπέρμιγχαμ σαφώς είναι καλύτερη ομάδα, ήταν αρχικά πάνω από 3,00 αλλά οκ με καλύπτει και το 2,95 γιατί εγώ θα την έδινα (οριακό) φαβορί! Η Γουίγκαν δεν με τρομάζει, μιά νίκη σε δέκα ματς έχει.

Επειδή και τα δυο σημεία είναι κάτω του 3,00, θα τα κάνω “ξερή” δυάδα. Ρίσκο; Σαφώς. Αλλά δεν θέλω να ξανοιχτώ, ξεκάθαρα. Στο 8,11 η δυάδα, είναι καλή. Οταν σήμερα θα παίζει το…σύμπαν τη δυάδα Μάντσεστερ-Μονακό, εδώ θα παίζουμε…λίγο διαφορετικά.

Τα άλλα δύο σε μονά. Δεν δέχομαι το 4,15 της Σάντερλαντ. Σαφώς ζόρικο, αλλά όπως δεν δεχόμουν τόσο ψηλά το διπλό Μπάρσνλεϊ-Πόρτσμουθ, έτσι δεν δέχομαι και τούτο.

Μιά μονάδα κάτω έπρεπε να είναι, έτσι το εκτιμώ. Η Πόρτσμουθ δεν είναι και στα καλύτερά της, η Σάντερλαντ έχει τρομακτική δυναμική, γιά την Boxing Day θα κάνει νέο ρεκόρ κατηγορίας, έχει προπωλήσει πάνω από 40,000 τικέτα γιά το ματς με την Μπράντφορντ. Σκεφτείτε το λίγο. Γ’ Εθνική, δύο υποβιβασμοί την τριετία, sold out μεθαύριο (ανάποδα στην Ελλάδα θα…είχε ερημώσει το γήπεδο)! Και καπάκι πάνω από 7,000 φανς θα πάνε και στο Μπλάκπουλ στο ματς της Πρωτοχρονιάς.

Νούμερα…ασύλληπτα, δείχνουν πολλά. Τέλος, η Ντόβερ με τον Χέσενθάλερ σαφώς έχει αναγεννηθεί, η Μπάρνετ με 4 ήττες στα τελευταία 5 (έχει ανακατευτεί με τα κύπελλα), ενώ η φιλοξενούμενη είναι στην ακριβώς ανάποδη (προς το καλύτερο) φόρμα, με 3-1-0! Να το πω πιό λιανά, η Σάντερλαντ είναι σημείο απόδοσης, η Ντόβερ καθαρά σημείο φόρμας.

Αρα, μιά δυάδα και δύο μονά.

Και κλείσαμε. Τα ζορια ειναι τώρα…εκτός Νησιού. Εχοντας τέσσερα μπετ στο χέρι, πόσο επιλεκτικός να γίνω; Εσβησα Σάντα Κλάρα, έσβησα Βαγιαδολιδ, έσβησα και Στουτγάρδη. Αύριο νωρίς, το λέω από σήμερα, θα παίξω Ουτρέχτη με κάλυψη. Αλλά ας μείνω στο σήμερα. Δύο κρατάω. Αιντραχτ στο 5,75 και Κορτράικ στο 3,50. Σε αυτές κατέληξα.

Γιά το πρώτο, όλοι ξέρετε πάνω κάτω.

Μιά ομάδα ανανεωμένη (της…έκανε καλό που έφυγε γίά τη Μπάγερν ο Κόβατς), με πίστη, σε φόρμα, με εξαιρετική έδρα. Και που…πήρε και τον αέρα της Μπάγερν στο κύπελλο πέρυσι. Με λίγα λόγια δεν θα “μασήσει”. Την ίδια ώρα, η Μπάγερν με απουσίες και μιά σαιζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα και άφθονη γκρίνια. Γιά 5,75 δέχομαι το ρίσκο χωρίς ενδοιασμούς.

Οσο γιά το βέλγικο; H Σεντ Τρούιντεν σαν να έσβησε τις μηχανές, αγνώριστη με την ουραγό Λόκερεν, αγνώριστη και με την Γάνδη στο κύπελλο, δύο ήττες. Την ίδια ώρα, η Κορτράικ σαν να “έγραψε” το ματς κυπελλου (με καμποσους αναπληρωματικούς), γιατι στο πρωτάθλημα βγαζει φωτιές, αήττητη με τον νέο προπονητή. Δεν έχασε ούτε σε Γκενκ, ουτε με Μπριζ!

Αρα, στη σουμα, τέσσερα μονά, μιά δυάδα.

Οριακά είμαι γιατί…έχει και αύριο (ήδη ανέφερα Ουτρέχτη). Επιφυλλάσομαι γιά το chat σήμερα, μπορεί να με…απασχολεί ο εγγονός (γέλια). Αύριο μεσημέρι είτε νέα στήλη- είτε update στην υπάρχουσα!

UPDATE: Ο…κακός χαμούλης χθες στην Premier League αλλά εδώ αυτά δεν μας αγγίζουν.

Εύστοχη η δυάδα με Μπέρμιγχαμ και Σαουθάμπτον (δυάδα…βαρβάτη, όχι μισοριξιά), έδωσε κέρδος. Ευστοχος και ο Μάκης, εύστοχος και ο Skotostrious με άλογο-σίφουνα, μιά χαρά μπήκαμε στις γιορτές! Αναλυση δεν μπορώ να κάνω, ο χρόνος πιέζει, οπότε πάμε στα φρέσκα.

Το έγραψα και χθες, παίζω Ουτρέχτη.

Καυτη έδρα, εκεί ζορίζεται πάντα ο Αγιαξ, ας είναι “τραίνο”, εγώ ξέρω ότι και η Ουτρέχτη με τον Ανβοκαατ πάει άερας. Το 8,50 (ή μάλλον το 6,5 του draw no bet) με καλύπτει απόλυτα. Περίμενα 5,5 στον άσο, άρα τώρα έχω υπεραξία καθαρή.

Παίζω και Αντβέρπ, τα’χουμε ξαναπεί (και ξαναπαίξει) γιά την ομάδα του Μπόλονι εκτός έδρας.

Σφιχτή, μιά κόντρα, χαίρετε. Και η Μπριζ δεν είναι σόι, έχει και κούραση από το σεντόνι, μου κάνει το 5,25, όποιος θέλει κάνει και κάλυψη, εγώ πάω σε “σέκο” διπλό.

Τέλος, πάιζω και Σίβασπορ. Δεν μάσησε πουθενά, δείτε τι διπλά κάνει τελευταία. Μέσα στην άθλια (άθλια όμως, μονο η φανέλα την θυμίζει) Γαλατά θα μασήσει; Μιά χαρά κι εδώ το σέκο 4,75.

Τρία…θηρία σε αποδόσεις, πολύ το ρίσκο αλλά μου κάνει. Οποιος θέλει κάνει κάλυψη και στα άλλα δύο. Γιά την ιστορία, ψάχτηκα και για Μαλάτια και γιά Μπράγκα αλλά τις άφησα. Νέα στήλη οπως φαντάζεστε, την Τετάρτη το πρωί γιά την Boxing Day! Σας εύχομαι και από εδώ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ αν και αύριο λέω να το κάνω και “επίσημα” με ένα Editorial ελεύθερο γιά όλους, συνδρομητές και μή.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras