394

Κώστας Ζαφείρης

Στην καλή της μέρα… (update στο πινακάκι 29/3)

Γεια χαρά και χρόνια πολλά σε όλους!

Το Σαββατοκύριακο που διανύουμε η Lega A μπήκε στην 23η στροφή της, επτά και σήμερα έμειναν δηλαδή για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος και να ακολουθήσουν τα κρίσιμα (πλέι οφ).
Σε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες στο σπίτι της Βαρέζε (στο κατάμεστο Palasport Lino Oldrini/έχει ανακοινωθεί sold out), θα διεξαχθεί ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παιχνίδι ανάμεσα στους γηπεδούχους του Αμερικανού κόουτς Ματ Μπρέις και τη Βερόνα.


Η Βαρέζε φέτος πέταξε νωρίς από πάνω της το άγχος των περιπετειών που έζησε στο πρόσφατο παρελθόν, κάνοντας προσεγμένες κινήσεις στους ξένους, κατάλληλους για τον run-and- gun ρυθμό που δίνει σχεδόν σε όλους τους αγώνες της, ανεξάρτητα από το αν παίζει μπροστά στο κοινό της ή μακριά απ’ αυτό.
Με ρεκόρ 12-10 και στην 5η θέση της Lega A οι γηπεδούχοι (7-4 στο σπίτι τους) και με όνειρα τετράδας.


Βέβαια, την ίδια στιγμή γνωρίζουν καλά ότι ακόμα και η συμμετοχή τους στα πλέι οφ μόνο δεδομένη δεν είναι, αφού για παράδειγμα η Βενέτσια που θα είναι τεράστια αποτυχία γι’ αυτήν να μείνει εκτός 8άδας, βρίσκεται μόλις δύο νίκες μακριά.
Οπότε το πρώτο που κρατάμε είναι ότι η ομάδα του 40χρονου Αμερικανού τεχνικού Ματ Μπρέις δεν έχει την πολυτέλεια του εφησυχασμού.


Ταυτόχρονα, έχει στο μυαλό της και το στραπάτσο της προηγούμενης εβδομάδας στη Σαρδηνία (βαριά ήττα με 102-73 από τη Ντιναμό Σάσαρι), σε ένα παιχνίδι που πήγε να μετρήσει τις δυνάμεις της και πήρε βαθμό κάτω από τη βάση.
Από την άλλη πλευρά, η Βερόνα με ρεκόρ 7-15 (3-8 εκτός) δίνει μάχη επιβίωσης: σε τριπλή ισοβαθμία με Ρέτζιο Εμίλια/Νάπολι βρίσκεται οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.


Την προηγούμενη εβδομάδα έχασε μέσα από τα χέρια της – στην κανονική διάρκεια και στη συνέχεια στην παράταση – μία σπουδαία νίκη κόντρα στη Βενέτσια που θα της πρόσφερε πολύτιμο οξυγόνο και απόψε θα φανεί το αν ο τρόπος με τον οποίο έπεσε στο καναβάτσο της έκοψε τα φτερά.
Βάζοντάς τα όλα κάτω και κυρίως επηρεασμένος από την συνολική εικόνα των δύο ομάδων στο πρωτάθλημα, πήγα με την Βαρέζε που μπορεί να μην παίζει άμυνα, αλλά στο μπροστά μέρος του παρκέ (στην καλή της μέρα) μπορεί να νικήσει τις περισσότερες ομάδες της Lega A.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης