580

Skotostrious

Στην κορύφωση της φόρμας…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο ! Πλούσιο το σημερινό πρόγραμμα των ιπποδρομιών στην Βρετανία καθώς έχουμε κούρσες σε 7 διαφορετικά ιπποδρόμια, με την ημερίδα στο Newbury να ξεχωρίζει καθώς εκεί διεξάγονται 3 κούρσες Group 2 και 3 άλλα και την αντίστοιχη στο Ayr με το ιστορικό handicap Ayr Gold Cup να ξεχωρίζει. Ας πάμε λοιπόν να δούμε τις σημερινές μας επιλογές.

Πρώτη στάση για σήμερα στη δεύτερη κούρσα στο Newbury, μια Group 3 ιπποδρομία στην απόσταση του 1 mile 3 furlongs (2,200 μέτρα) και η επιλογή μας είναι η φοράδα STAY ALERT. Δύο νίκες και ένα πλασέ σε 5 αγώνες στην μέχρι τώρα καριέρα της με πιο σημαντική την νίκη της σε Listed ιπποδρομία στον ίδιο αγωνιστικό χώρο που θα αγωνιστεί και σήμερα στις αρχές Ιουλίου.

Ετρεξε μια φορά ακόμα τον Ιούλιο στο Haydock σε Group 2 κούρσα με μέτρια επίδοση καθώς το μαλακό έδαφος φάνηκε να τη δυσκολεύει. Γενικά δείχνει να αρέσκεται στο έδαφος του Newbury καθώς έχει την καλύτερη της φόρμα όταν τρέχει εκεί και σε μια ανοιχτή κούρσα χωρίς το ξεκάθαρο φαβορί αναμένεται να δείξει την αναμενόμενη πρόοδο βάσει και των επιτυχιών της άλλα και του γενεαλογικού της δέντρου που έχει βγάλει αξιόλογους νικητές στην κατηγορία αυτή.

Συνεχίζουμε τη βόλτα μας και θα κάνουμε μια στάση στην επόμενη ιπποδρομία της ημερίδας στο Newbury, ένα Group 3 sprint στην απόσταση των 5 furlongs (1,000) μέτρα και θα ποντάρουμε τη φοράδα CHIL CHIL στην δική της προσπάθεια να επανέλθει στο πόντιουμ μετά από αρκετό διάστημα. Εχει ίσως την καλύτερη φόρμα στο επίπεδο αυτό μετά από τη νίκη της σε αντίστοιχη Group ιπποδρομία τον Ιούνιο του 2021 κάτι που την κάνει άμεσο διεκδικητή.

Δεν έχει σκοράρει ακόμα την φετινή σεζόν άλλα έχει δοκιμαστεί στο κορυφαίο επίπεδο με πιο σημαντική την πέμπτη θέση στο Group 1 Sprint Cup πριν 15 μέρες όπου και έτρεξε πολύ ικανοποιητικά χωρίς να προβληματιίσει βέβαια το νικητή. Επιστρέφει σήμ

ερα σε πιο ήρεμα νερά να αγωνιστεί φέροντας και ειδικό προστατευτικό για τη γλώσσα της κάτι που αναμένεται να τη βοηθήσει να είναι κοντά στις πρώτες θέσεις.

Τρίτη και τελευταία επιλογή μας για σήμερα και θα πάμε στο ιπποδρόμιο του Ayr, στο ιστορικό Ayr Gold Cup Handicap, ένα σπριντ στα 6 furlongs (1,200 μέτρα). Πολύ ανοιχτή κούρσα με αρκετούς διεκδικητές όπως συμβαίνει πάντα σε αυτά τα ιστορικά handicaps και με ρίσκο εμείς θα ποντάρουμε τον τριετή ALEEZDANCER (each-way). Αγωνιζόταν κυρίως στα 7 furlongs (1,400 μέτρα) άλλα οι εκπαιδευτές του αποφάσισαν να τον ρίξουν στην κατηγορίω των sprint, κάτι που έδειξε να το ευνοεί και έρχεται σήμερα σε αυτό που πιθανόν είναι η κορυφή της φετινής του φόρμας καθώς στις δύο τελευταίες εξόδους του έχει μία νίκη και μια πολύ καλή τρίτη θέση σε πολύ ανταγωνιστικές ιπποδρομίες.

Αγωνίζεται πολύ καλά σε μαλακό προς καλό έδαφος όπως αναμένεται να είναι και ο σημερινός στίβος και σε αποδόσεις αουτσάιντερ αξίζει να τον στηρίξουμε.

Συνοπτικά

Σάββατο 17/09 15:40 Newbury Dubai Duty Free Legacy Cup Stakes : STAY ALERT (8,50)

Σάββατο 17/09 16:15 Newbury Dubai International Airport World Trophy Series : CHIL CHIL (6,50).

Σάββατο 17/09 17:40 Ayr Virgin Bet Ayr Gold Cup Handicap : ALEEZDANCER (17,00 each-way)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious