2233

Μάκης Μηνδρινός

Στην κόντρα λόγω Κυπέλλων

Χαιρετώ! Το Σάββατο την… πάτησα με τον κακό αγωνιστικό χώρο στο Σάουθεντ – Ντόνκαστερ (το over που παίξαμε έμεινε στο 0-0), τη Δευτέρα μελετώντας το Χάνγκερφορντ – Σεντ Αλμπανς (για το οποίο είχαμε μιλήσει την Παρασκευή), είδα ένα τερέν-χωράφι και έκανα πίσω για τον άσο (έφτασε στο 3.60). Εκ του αποτελέσματος δεν δικαιώθηκα: ούτε με το ρίσκο που πήρα το Σάββατο γνωρίζοντας ότι ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν στα καλύτερά του, ούτε με το να αφήσω το χθεσινό.

Επαναλαμβάνω, εκ του αποτελέσματος όλα αυτά. Ολα από εκεί κρίνονται, από το αποτέλεσμα, αυτό είναι που διαμορφώνει καταστάσεις, είτε θετικές είτε αρνητικές. Αυτά ως πρόλογο σε ένα γενικά ήσυχο Σ/Κ, που προσεγγίστηκε από εμένα σαν μεσοβδόμαδο (για τους λόγους που αναφέραμε την Παρασκευή). Πάμε στα φρέσκα, έχουμε κλασικά Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ και φυσικά μικρές Αγγλίες.

Από τα ευρωπαϊκά, θεωρώ ότι υπάρχουν προϋποθέσεις να κυνηγήσει κάποιος την κόντρα στο αποψινό Ρόμα – Σαχτάρ. Δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας όσο δείχνουν οι αποδόσεις και όσο κι αν οι μπουκ συνήθως δεν κάνουν μεγάλα λάθη σε νοκ άουτ φάσεις Τσάμπιονς Λιγκ, εδώ νομίζω ότι υποτιμούν τη Σαχτάρ. Το μοναδικό «αλλά», είναι ότι η Σαχτάρ περνάει και με ισοπαλία.

Πιθανός αλλά αναμενόμενα μικρός ο άσος στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σεβίλλη, τίποτα απολύτως στο Μπεσίκτας – Μπάγερν, ενώ το Μπαρτσελόνα – Τσέλσι σηκώνει κουβέντα. Λέγαμε και παραμονές του πρώτο αγώνα, πως η Μπαρτσελόνα φέτος έχει αλλάξει στυλ. Δεν σε πνίγει, δεν είναι τόσο επιθετική όσο τα προηγούμενα χρόνια, από την άλλη βέβαια είναι και πιο «σφιχτή» πίσω, παίζει καλύτερα ανασταλτικά.

Εντυπωσιακό ότι τα 9 από τα 10 τελευταία ματς των «μπλαουγκράνα» ήταν under! Δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν δούμε ακόμα ένα την Τετάρτη το βράδυ. Χωρίς τον Ινιέστα (πιθανότατα θα ξεκινήσει από τον πάγκο) και τον Κουτίνιο (που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη), δεν θα είναι τόσο εύκολο για τους «μπλαουγκράνα» να ανοίξουν το ρυθμό.

Η Τσέλσι έτσι κι αλλιώς περιμένω να κάνει παιχνίδι υπομονής και να επιχειρήσει να βγει στην κόντρα όποτε χρειαστεί. Ασος στην απόδοση αυτή δεν παίζεται σίγουρα, ενώ όπως είπαμε, το under είναι σε απόδοση αουτσάιντερ. Στο Γιουρόπα ένας πιθανός άσος φαίνεται να είναι αυτός της Ζενίτ απέναντι στη Λειψία και ένα πιθανό το Πλζεν – Σπόρτινγκ.

Από αουτσάιντερ, μεγάλη προσοχή στο Αρσεναλ – Μίλαν. Είναι εντυπωσιακό ότι η Αρσεναλ μετράει 6 σερί εντός έδρας ήττες σε νοκ άουτ ευρωπαϊκά ματς! Εξι! Τεράστιος αριθμός για το μέγεθός της. Και η Μίλαν δεν είναι ομάδα της σειράς, θεωρώ ότι θα παλέψει πολύ. Αγγλία Στην Τσάμπιονσιπ, έχουμε 6 ζευγάρια. Στο Μπρέντφορντ – Κάρντιφ το διπλό άνοιξε κάπου στο 3.

50, τώρα είναι στο 3.10 και με… βγάζει από τη δύσκολη θέση να παίξω διπλό! Προφανώς μπορεί να έρθει διπλό, η Κάρντιφ έχει πάρει φόρα, είναι 10 ματς χωρίς ήττα και πλησίασε σε απόσταση βολής. Το 3.50 ήταν 100% λάθος. Προσωπικά, όμως, έχω ένα θέμα με την Μπρέντφορντ, δεν την ψυχολογώ εύκολα και δεν την πιάνω σχεδόν ποτέ: ούτε στις νίκες της ούτε στις ήττες της.

Και είναι μια ομάδα που δεν παύει εντός έδρας να είναι αρκετά αξιόπιστη (μόλις 2 ήττες σε 17 ματς). Γι’ αυτό λέω ότι από τη στιγμή που έπεσε στο 3.10 το διπλό, βγήκα από τη δύσκολη θέση να το ποντάρω. Το 3.10 δεν θεωρώ ότι είναι κραυγαλέο λάθος, δεν είναι εύκολη η έδρα της Μπρέντφορντ. Στα υπόλοιπα της Τσάμπιονσιπ δεν βλέπω κάτι ενδιαφέρον.

Στη Λιγκ 1 έχουμε πέντε ματς, το Μπράντφορντ – Γουίγκαν είναι αύριο. Και νομίζω ότι αυτό είναι και το πιο ενδιαφέρον στοιχηματικά. Θα συμφωνήσω ότι η Μπράντφορντ δεν είναι στα καλύτερά της, είναι 9 χωρίς νίκη (0-2-7), το «Βάλεϊ Παρέιντ» από εκεί που μέχρι πέρσι ήταν «κάστρο», φέτος πληγώνει (6-2-8). Ομως, πέρα από τους αριθμούς, έχουμε μια Μπράντφορντ με νέο προπονητή τον Σάιμον Γκρέισον, ο οποίος μετά από δύο αναβολές, επιτέλους θα κάνει εντός έδρας ντεμπούτο (είχαν προηγηθεί δύο εκτός με τον Γκρέισον: 1-1 με Τσάρλτον, 1-0 στην Πλίμουθ).

Εχει να παίξει από τις 24/02 η Μπράντφορντ και στη φάση που ήταν, με έλευση νέου προπονητή, μάλλον καλό είναι ότι είχε χρόνο να δουλέψει και να συνέλθει. Η Γουίγκαν είναι ομαδάρα, το έχουμε ξαναπεί. Απλά είναι η περίοδος τέτοια που είναι λογικό να μην… πετάει. Ερχεται από σπουδαία πορεία στο Κύπελλο όπου απέκλεισε κάμποσες ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ (μεταξύ των οποίων τη Μάντσεστερ Σίτι), ενώ την Κυριακή έχει τον προημιτελικό με τη Σαουθάμπτον.

Είναι λογικό να έχει λίγο… ξεμυαλιστεί και δικαιολογείται ως ένα βαθμό η μίνι κοιλιά που κάνει στο πρωτάθλημα (νίκησε μόλις σε ένα από 5 τελευταία, δύσκολα 1-0 τη Ρότσντεϊλ). Η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος στα 5 τελευταία παιχνίδια στη Λιγκ 1 δέχθηκε συνολικά 10 γκολ. Η βαθμολογία λέει ότι η Γουίγκαν είναι τρίτη αυτή τη στιγμή, άρα εκτός ζώνης απευθείας ανόδου, αλλά μην ξεγελιέστε, έχει κάμποσες αγώνες λιγότερους από Σριούσμπερι και κυρίως από Μπλάκμπερν… Στο 4.

75 ο άσος, στο 3.25 το draw no bet, στη λογική που αναφέραμε: εντός έδρας ντεμπούτο για Γκρέισον, ο οποίος έχει ξεκούραστη την ομάδα του, τη στιγμή που η Γουίγκαν κάνει νερά τελευταία και έχει μπροστά της το μεγάλο ματς με τη Σαουθάμπτον, στον προημιτελικό του Κυπέλλου. Αδιάφορα στοιχηματικά τα τρία ματς στη Λιγκ 2. Στη Νάσιοναλ Λιγκ, χρειάζεται μεγάλη προσοχή το Γκέιτσχεντ – Σόλιχαλ.

Ναι μεν έριξε 7άρα η Γκέιτσχεντ στο τελευταίο (είχαμε πει την Παρασκευή για το ματς με την Μέιντενχεντ), όμως ουσιαστικά ήταν ένα σκορ που διαμορφώθηκε στο εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο που είχε. Και από κάποιο σημείο και μετά η Μέιντενχεντ ήταν σαν να μην υπάρχει στο γήπεδο. Επιπλέον, η Γκέιτσχεντ έχει μπροστά της ημιτελικό Τρόφι, το Σάββατο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η Σόλιχαλ παραμένει εντός ζώνης υποβιβασμού αλλά παλεύει πολύ η ρουφιάνα. Από τις 30/12 και μετά δύο ήττες έχει όλες κι όλες, αμφότερες σε δύσκολες έδρες, στο όριο: 1-0 από την Εμπσφλιτ και το Σάββατο 1-0 από τη Σάτον, όπου πάλεψε πολύ και όσο ήταν 0-0 είχε ευκαιρίες να προηγηθεί. Στο 4.00 το διπλό… Στο Νότο, και οι δύο μικροί άσοι στα Μπαθ – Ιστμπουρν και Χάβαντ – Γουίλντστοουν θα έπρεπε να είναι πιο ψηλά.

Επικίνδυνες εκτός έδρας οι φιλοξενούμενες, ενώ η Χάβαντ τις περισσότερες γκέλες της τις έκανε εντός. Δεν θα έπαιζα ούτε τον έναν άσο ούτε τον άλλο, από την άλλη ΟΚ, είναι και λίγο τραβηγμένες σκέψεις να πάμε στα διπλά. Στο Βορρά, λίγο καλύτερα να ήταν η Γιορκ θα έπαιζα. Διπλό το 3.70 μαξ, μας το δίνουν στο 4.50, στην έδρα της Κιντερμίνστερ που έρχεται από τρεις σερί ήττες.

Στη σούμα. Ουσιαστικά δύο ματς μ’ αρέσουν περισσότερο: Μπράντφορντ από Λιγκ 1 και Σόλιχαλ από Νάσιοναλ Λιγκ. Κοντράρω δηλαδή τις δύο ομάδες που το Σ/Κ που ακολουθεί έχουν Κύπελλα. Στη Μπράντφορντ θα πάρω και κάλυψη, τη Σόλιχαλ θα την παίξω ξερά, στο 4άρι. Χαλαρά πονταρίσματα, το ένα από τα δύο να έρθει θα είμαστε από πάνω. Τα λέμε ξανά την Παρασκευή, εκτός αν προκύψει κάτι, οπότε θα γίνει update.

Και φυσικά τα λέμε και από το twitter. ΥΓ. Κάθε Δευτέρα απόγευμα-βραδάκι αράζω και βλέπω εκπομπές και στιγμιότυπα απ' όλες τις κατηγορίες της Αγγλίας. Δεν είχα δει live το Σάββατο τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Γουέστ Χαμ, σε βιντάκια στα social τα παρακολούθησα το Σάββατο το βράδυ. Λέω, λοιπόν, χθες, «κάτσε να δούμε τι έγινε στο Γουέστ Χαμ – Μπέρνλι, να δούμε τι σχολίασαν και οι Αγγλοι για τη… μπούκα κάποιων οπαδών».

Ερχεται η σειρά του Γουέστ Χαμ – Μπέρνλι, φάσεις, γκολ, εικόνες από τον πρόεδρο στην εξέδρα να αποχωρεί, ΠΟΥΘΕΝΑ η εισβολή 2-3 οπαδών (σε διαφορετικά χρονικά σημεία) στον αγωνιστικό χώρο. Η αναφορά των δημοσιογράφων; Ανεπαίσθητη. Ισα που. Δεν θέλουν ρε παιδί μου οι άνθρωποι να ασχολούνται με τον κάθε τυχαίο που διακόπτει ένα παιχνίδι.

Αν ασχοληθούν μαζί του, του δίνουν αξία. Και σ' αυτόν και στην κίνησή του γενικότερα. Η Γουέστ Χαμ είναι πολύ πιθανό να δώσει τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια της χωρίς οπαδούς, κάτι που δεν συνηθίζεται στο Νησί. Για τα δικά μας, τα του ελληνικού ποδοσφαίρου (του ποιου;), ας τα γράψουν-σχολιάσουν-πάρουν θέση όσοι ασχολούνται. Δεν με απασχολεί το… άθλημα, χρόνια τώρα.

Το έχω ξαναπεί, είμαι πολύ τυχερός που αν και αθλητικός δημοσιογράφος δεν είμαι αναγκασμένος να ασχολούμαι μ' αυτό που αποκαλούμε ελληνικό ποδόσφαιρο. Οταν το ποδόσφαιρο παύει να είναι διασκέδαση και γίνεται πρωτεύον θέμα στη ζωή, απλά είναι κάτι άλλο. Οχι ποδόσφαιρο.   Twitter:@makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (10/03): 97 μονάδες Νέο υπόλοιπο (13/03): 97 μονάδες Ποντάρισμα (13/03) Μονά Μπράντφορντ – Γουίγκαν 1 dnb (3.

25): 30 μονάδες Γκέιτσχεντ – Σόλιχαλ 2 (4.00): 25 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 55 μονάδες Νέο υπόλοιπο: 42 μονάδες  

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος