1514

Skotostrious

Στην τελική ευθεία…

Καλησπέρα σε όλες και όλους !! Φτάσαμε πλέον στην τελική ευθεία για την έναρξη του διάσημου φεστιβάλ στο Cheltenham και παρά τους φόβους για ενδεχόμενη αναβολή του λόγω της γνωστής επιδημίας, όλα είναι στην θέση τους και έτοιμα να υποδεχτούν τους ίππους με τις ομάδες τους και τους χιλιάδες θεατές που θα κατακλύσουν το ιπποδρόμιο στο Prestbury Park.

Ταυτόχρονα έχουμε φτάσει και στο τελικό στάδιο αναγγελίας συμμετοχών όπου πλέον θα έχουμε και τα οριστικά lineups κάθε ιπποδρομίας. Στο σημερινό τρίτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος θα ασχοληθούμε με κάποιες κούρσες που δείχνουν να έχουν ιπποδρομιακό ενδιαφέρον, καθώς και να καταλήξουμε σε όποια antepost στοιχήματα θα τοποθετηθούν.

Μια από τις ιπποδρομίες που παρακολουθείται εδώ και καιρό καθώς γίνεται προσπάθεια να αποκρυπτογραφηθούν οι τελικές συμμετοχές είναι η Ryanair Chase, μια Grade 1 κούρσα με υψηλά εμπόδια, στην οποία συμμετέχουν πενταετείς και άνω ίπποι που διαγωνίζονται σε μια απόσταση περίπου 2.5 μιλίων και πρέπει να υπερπηδήσουν 17 φράκτες. Είχα σημαδέψει την συμμετοχή του περσινού νικητή FRODON (7,00 bet365) και για τη φετινή κούρσα άλλα ο εκπαιδευτής του έκανε μια προσπάθεια να το προετοιμάσει για το Gold Cup στο οποίο έχει δηλώσει συμμετοχή.

Τελικά μετά από μια προπαρασκευαστική κούρσα στην οποία το αποτέλεσμα ήταν πολύ άσχημο και ουσιαστικα “έκαψε” την πιθανότητα συμμετοχής στην σπουδαιότερη ιπποδρομία του φεστιβάλ, όλα δείχνουν πως θα είναι στη γραμμή εκκίνησης για να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Στην απόδοση που βρίσκεται σήμερα σίγουρα αξίζει να ρισκάρουμε.

Η δεύτερη ιπποδρομία στην οποία θα σταθούμε είναι η  Albert Bartlett Novices’ Hurdle, επίσης μια Grade 1 ιπποδρομία αρχαρίων ίππων σε χαμηλά εμπόδια, στην οποία αγωνίζονται τετραετείς και άνω ίπποι σε μια απόσταση σχεδόν 3 μιλίων και πρέπει να υπερπηδήσουν 12 εμπόδια. Είναι από τις ιπποδρομίες που έχουν ακόμα πολλές συμμετοχές από τις οποίες φυσικά οι περισσότερες θα αποσυρθούν τις επόμενες ημέρες και στις τρέχουσες αποδόσεις αυτό που δείχνει να έχει στοιχηματική αξία είναι ο FURY ROAD (15,00 bet365).

 Πολύ επιτυχημένος σε ιπποδρομίες point-to-point (κούρσες με πολύ χαμηλά εμπόδια) ξεκίνησε εντυπωσιακά την καριέρα του με εξαίρεση την τελευταία του κούρσα σε Grade 1 στο φεστιβάλ του Δουβλίνου. Είχε σοβαρή δικαιολογία καθώς το έδαφος ήταν πολύ πιο σταθερό απ ότι προτιμάει και με δεδομένο ότι στο Cheltenham οι προβλέψεις λένε για πιο μαλακή επιφάνεια αγώνων δείχνει ικανό να βρίσκεται στη διεκδίκηση μιας εκ των πρώτων θέσεων.

Tέλος θα προστεθεί στις επιλογές ante-post ο CLAN DES OBEAUX ο οποίος αναφέρθηκε στο προηγούμενο άρθρο στην ανάλυση για το Gold Cup.

Συνοπτικά

Πέμπτη 12/03 16:50 Cheltenham Ryanair Chase : FRODON (7,00)

Παρασκευή 13/03 16:50 Cheltenham Albert Bartlett Novices’ Hurdle : FURY ROAD (15,00 each-way)

Παρασκευή 13/03 17:30 Cheltenham Magners Cheltenham Gold Cup Chase : CLAN DES OBEAUX (8,00)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious