1388

Μάκης Μηνδρινός

Στην Τσάμπιονσιπ το ενδιαφέρον

Χαιρετώ! Καλή ήταν η αγωνιστική το Σάββατο, η Τσάρλτον επιβεβαίωσε ότι ο άσος της απέναντι στην ΚΠΡ ήταν το σημείο της αγωνιστικής, ενώ ξέρω και πολλούς που πληρώθηκαν με το διπλό της Μίντλεσμπρο, στο ντεμπούτο του Νιλ Γουόρνοκ.

Κατά τ’ άλλα, στο Κύπελλο τα φαβορί πέρασαν στα ημιτελικά, όχι όμως εύκολα. Η Γιουνάιτεντ χρειάστηκε την παράταση, η Αρσεναλ καθάρισε στο τέλος.

Στην Ισπανία η Ρεάλ πήρε προβάδισμα τίτλου καθώς η Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να μη βλέπεται και να κάνει γκέλες, το ίδιο και στην Ιταλία η Γιούβε. Στη Γερμανία έγιναν πάλι… ωραία πράγματα και η Βέρντερ θα διεκδικήσει την παραμονή της μέσω των μπαράζ. Γενικά οι τελευταίες αγωνιστικές στην Μπουντεσλίγκα είχαν κάτι από Ιταλία και Ισπανία!

Μεσοβδόμαδα έχουμε πάλι Πρέμιερ Λιγκ, έχουμε και Τσάμπιονσιπ.

Για την ακρίβεια, θα… βαρεθούμε να τη βλέπουμε την Τσάμπιονσιπ. Δεν υπάρχει μεσοβδόμαδο από σήμερα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος (22 Ιουλίου) που δεν θα έχει αγωνιστική. Μπάλα κάθε 2-3 μέρες οι Αγγλοι και όποιος αντέξει. Για εμάς, για όσους παίζουν στοίχημα, θεωρώ ότι είναι καλό ότι θα έχουμε διαδοχικά παιχνίδια.

Πρέμιερ Λιγκ

Μπράιτον – Γιουνάιτεντ: Ο Σόλσκιερ ξεκίνησε το ματς Κυπέλλου με τη Νόριτς κάνοντας κάμποσες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, αλλά δεν του πολυβγήκε.

Γενικά ήταν η χειρότερη εμφάνισή της εδώ και καιρό, όμως πλέον έχει ψυχολογία και ακόμα κι όταν το ματς δεν της πάει όπως θέλει, έχει την υπομονή. Καλά έχει μπει και η Μπράιτον μετά τη διακοπή, με νίκη επί της Αρσεναλ και το 0-0 στο Λέστερ, σε ένα ματς που είχε και χαμένο πέναλτι. Γενικά δείχνει να πατάει καλύτερα από τις ομάδες της ουράς.

Προφανώς δεν θα έπαιζα διπλό, ίσα-ίσα που το θεωρώ και αρκετά ύπουλο το ματς.

Αρσεναλ – Νόριτς: Σαν να μην υπάρχει. Δεν με ψήνει η Νόριτς για κόντρα, Αρσεναλ προφανώς δεν αξίζει στην κατάσταση που είναι.

Μπόρνμουθ – Νιουκάστλ: Αυτή που καίγεται είναι η Μπόρνμουθ, η οποία επέστρεψε μετά τη διακοπή όπως πήγε σε αυτήν: με προβληματικό πρόσωπο.

Η εικόνα της αυτή τη στιγμή δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, όμως η μάχη παραμονής ενδέχεται να κριθεί κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες, οπότε ενδεχομένως να αρκούν 2-3 καλά ματς για να σώσει την παρτίδα. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις άλλες υποψήφιες. Σε κάθε περίπτωση, το αυριανό με τη Νιουκάστλ είναι στην κατηγορία των must win.

Αυτό δεν σημαίνει κάτι από μόνο του, ιδίως αν κοιτάξουμε την εικόνα της Μπόρνμουθ στα δύο ματς μετά την επανέναρξη, κόντρα σε Γουλβς (1-0) και Πάλας (0-2).

Η Νιουκάστλ έχει και αυτή τις… αγωνίες της, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν τόσο με το αγωνιστικό κομμάτι (έχει σχεδόν σωθεί), όσο με το ιδιοκτησιακό και τη μεταβίβαση των μετοχών της.

Μέρα με τη μέρα περιμένει τις εξελίξεις, αλλά δεν… Ερχεται από αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Σίτι, πρώτη ήττα μετά από 5 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Αγωνιστικά και κοιτάζοντας και την απόδοση, το 3,20 του διπλού είναι λάθος. Η Μπόρνμουθ μπορεί να καίγεται αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί σε αυτή τη φάση να σηκώσει αποδόσεις φαβορί.

No Bet και εδώ από μένα, κυρίως επειδή η Νιουκάστλ δεν καίγεται και ίσως έχει αλλού το μυαλό της.

Εβερτον – Λέστερ: Τέλος και το Κύπελλο για τη Λέστερ, έχασε από την Τσέλσι 1-0 και αποκλείστηκε. Εξακολουθεί να μην μπορεί να πιάσει τα στάνταρ του πρώτου μισού της σεζόν και έτσι όπως είναι αυτή τη στιγμή, δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη αν από εκεί που είχε σίγουρη θέση στην τετράδα, τη χάσει.

Ακόμα ένα δύσκολο ματς μπροστά της, η Εβερτον με τον Αντσελότι στον πάγκο έχει στρώσει αμυντικά (σιγά μη δεν την έστρωνε ο Ιταλός) και αν έπρεπε να επιλέξω σημείο στο αυριανό, θα πήγαινα οριακά στον άσο του 2,55.

Γουέστ Χαμ – Τσέλσι: Οσο δεν μπορεί να κερδίσει η Γουέστ Χαμ τόσο πιο πολύ αγχώνεται. Με μόλις μία νίκη στα 11 τελευταία, έχουμε ξαναπεί ότι αδικεί τον εαυτό της.

Όταν όμως διαλέγεις τον Μόγιες να σε βγάλει από το αδιέξοδο, sorry κιόλας, αλλά καλά να πάθεις! Μια ομάδα με εξαιρετικό υλικό, με παίκτες που θα μπορούσαν να παίξουν βασικοί σε όλες τις ομάδες πλην του Big-6, αλλά σίγουρα ορισμένοι και σε ομάδες του Big-6. Η Τσέλσι έρχεται από την νίκη-πρόκριση στο Λέστερ, ενώ είχε προηγηθεί το 2-1 επί της Σίτι.

Δύσκολα ματς σε μικρό χρονικό διάστημα, αλλά ανταπεξήλθε. Πιθανό over, θα σκεφτόμουν την κόντρα της Τσέλσι πατώντας σε ενδεχόμενη κούραση ή ροτέισον, όμως η Γουέστ Χαμ είναι εντελώς αναξιόπιστη.

Σέφιλντ – Τότεναμ: Η Σέφιλντ το πάλεψε πολύ στο Κύπελλο με την Αρσεναλ, ισοφάρισε λίγο πριν από το φινάλε, αλλά στις καθυστερήσεις δέχθηκε δεύτερο και έμεινε εκτός ημιτελικών.

Είχαν προηγηθεί δύο ήττες με 3-0 από Νιουκάστλ και Γιουνάιτεντ, αλλά και το 0-0 στην έδρα της Αστον Βίλα, όλα εκτός έδρας που υποτίθεται είναι πιο επικίνδυνη. Αν θυμάστε στο Σέφιλντ – Αρσεναλ την Κυριακή ο άσος ήταν οριακά στο 3,00. Πλέον, οι μπουκ βλέπουν ότι η Σέφιλντ κάνει νερά και στο αυριανό ο άσος ξεπερνάει το 4,00. Παράλληλα δείχνει να… κουνιέται λίγο η Τότεναμ, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι εντυπωσιάζει.

Δεν θα έχουν εύκολο έργο οι Λονδρέζοι και αν δεν ήταν η επιπλέον κούραση της Σέφιλντ ίσως έπαιρνα το ρίσκο.

Σίτι – Λίβερπουλ: Η Σίτι θα υποδεχθεί την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ με πασίγιο, κάτι που πιστεύω πως θα την… πεισμώσει ακόμα περισσότερο για να νικήσει στο ματς της Πέμπτης. Εχουν εγωισμό, θέλουν να δείξουν ότι παραμένουν η καλύτερη ομάδα στην Αγγλία και θα την κυνηγήσουν τη νίκη.

Από την άλλη, δεν περιμένω προφανώς αδιάφορη τη Λίβερπουλ, ειδικά σε τέτοιο ματς, όμως δεν θα έπαιζα και διπλό. Τίποτα κι εδώ.

Με άλλα λόγια, η Πρέμιερ Λιγκ δεν μου βγάζει τίποτα απολύτως.

Τσάμπιονσιπ

Όπως ήδη είπαμε, από ‘δω και πέρα η Τσάμπιονσιπ θα είναι non stop. Συνέχεια ματς, καλύτερη εικόνα για εμάς που το βλέπουμε απ’ έξω.

Για όποιον θέλει να παίξει over, θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ καλή περίπτωση στο Πρέστον – Ντέρμπι. Παραδοσιακά τα ματς της Πρέστον εντός έδρας είναι ανοιχτά, κάτι άλλωστε που φαίνεται και από τα στατιστικά της, ενώ πολλά γκολ έχουν και τα ματς της Ντέρμπι. Κακώς για μένα το over είναι στο 2,00+, είναι από τα πιο πιθανά του προγράμματος.

Τουλάχιστον με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας.

Από σημεία ούτε εδώ είναι ξεκάθαρα τα πράγματα. Μικρές σκέψεις έκανα για Σουόνσι (είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι η Μίλγουολ είναι από τις ομάδες που πολύ πιθανόν να επηρεαστούν από την απουσία του κόσμου), αλλά ήθελα κάτι παραπάνω από 3,00.

Θεωρώ ότι είναι ύπουλο και το Νότιγχαμ – Μπρίστολ Σίτι.

Λίγο καλύτερα να ήταν η Μπρίστολ Σίτι θα το σκεφτόμουν πιο σοβαρά.

Για μένα το πιο ξεκάθαρο σημείο είναι η Χάντερσφιλντ, στην έδρα της Μπέρμιγχαμ. Όπως γράφω και στην εφημερίδα σήμερα, η Μπέρμιγχαμ μάλλον δεν πάει πουθενά. Στο +7 από τη γραμμή υποβιβασμού, κάτι ψιλά θέλει ακόμα για να είναι εντελώς ασφαλής. Σε μέτρια αγωνιστική κατάσταση, στο τελευταίο με την προβληματική Χαλ (3-3), πήρε περισσότερα απ’ όσα άξιζε, ισοφάρισε στο φινάλε.

Είναι χωρίς τρίποντο στα 7 τελευταία και γενικά όταν έχει το ρόλο του φαβορί δυσκολεύεται.

Η Χάντερσφιλντ μπήκε με δύο ήττες μετά τη διακοπή, από Γουίγκαν εντός και Νότιγχαμ εκτός. Πάντως στο τελευταίο με τη Νότιγχαμ δεν ήταν τόσο κακή όσο δείχνει το 1-3. Μπορεί το γεγονός ότι έπεσε ξανά στη ζώνη του υποβιβασμού να έχει φέρει γκρίνια και πίεση, όμως τον Κόουλι προσωπικά τον θεωρώ καλό προπονητή και πιστεύω θα τη βρει την άκρη.

Οσο το διπλό είναι πάνω από 3,00 (στο 3,05 τώρα), με ενδιαφέρει. Το παιχνίδι είναι αύριο, Τετάρτη.

Με τα υπόλοιπα πρωταθλήματα δεν θέλω να μπλέξω (προς το παρόν). Ουσιαστικά δύο μου αρέσουν περισσότερο στο μεσοβδόμαδο πρόγραμμα: το over στο Πρέστον – Ντέρμπι και το διπλό της Χάντερσφιλντ στο Μπέρμιγχαμ. Παίζω διπλό Χάντερσφιλντ, στο 3,05 και αν δεν αλλάξει κάτι μένω με αυτό.

Νέα στήλη κανονικά την Παρασκευή.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος