311

Skotostrious

Στηρίζοντας τον πολυνίκη…

Καλησπέρα σε όλες και όλους ! Λίγο σύντομη η σημερινή στήλη λόγω κάποιων υποχρεώσεων οπότε πάμε στις σημερινές επιλογές.

Δύο σημεία έχω τσεκάρει για σήμερα και το πρώτο τρέχει σε ένα από τα ιστορικά handicap του φεστιβάλ, το Royal Hunt Cup και θα στηρίξουμε ένα από τα φαβορί PEROTTO στη σημερινή του προσπάθεια να επανέλθει στις νίκες.

Εχει κερδίσει στο φεστιβάλ του 2021 σε αντίστοιχο μεγάλο handicap (Britannia). Δεν ακολούθησε εξίσου καλή πορεία την προηγούμενη σεζόν καθώς οι νίκες του είχαν μεγάλο αντίκτυπο στα βάρη στο handicap άλλα πλέον είναι σε πολύ ευνοϊκό mark (3 lbs κάτω από τη νίκη του στη Britannia) και με την μετακίνηση του σε νέο στάβλο στον πολύ ικανό εκπαιδευτή Roger Varian αναμένεται να έχει πολύ καλύτερη παρουσία, κάτι που έδειξε και στην φετινή του πρεμιέρα στον ίδιο με σήμερα στίβο σε μια κούρσα προετοιμασία για σήμερα.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα από την τελευταία κούρσα της ημερίδας, μια Listed ιπποδρομία μόνο για διετείς και η πρόταση μας είναι ο JOHANNES BRAHMS, ο ένας από τους εκπροσώπους του πολυνίκη πλέον στο Royal Ascot Aidan O’Brien (83 νίκες) ο οποίος έχει κερδίσει και το συγκεκριμένο αγώνα 3 φορές τα τελευταία 8 χρόνια. Πανάκριβη αγορά από ένα πολύ καλό γενεαλογικό δέντρο (Siyouni από τον Pivotal έχει βγάλει άλογα που έχουν κερδίσει πάνω από 25 Group 1 κούρσες από το 2012 και μετά) έχει μια κούρσα στα πόδια του στην οποία κατάφερε να ξεπεράσει την απειρία του στους αγώνες και να νικήσει με ένα εξαιρετικό χρόνο.

Με μεγαλύτερη εμπειρία στους αγώνες αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει την αναμενόμενη βελτίωση των διετών του O’Brien και σε μια πολύ ανταγωνιστική κούρσα να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Συνοπτικά :

Τετάρτη 21/06 19:00 Royal Ascot Royal Hunt Cup : PEROTTO (9,00).

Τετάρτη 21/06 20:10 Royal Ascot Windsor Castle Stakes : JOHANNES BRAHMS (5.00).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 031, αρ : 21 / κωδ : 037, αρ : 12)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious