218

Skotostrious

Στηρίζουμε το βετεράνο…

Καλησπέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο !! Πλησιάζουμε σιγά σιγά στο τέλος της αγωνιστικής σεζόν στη Flat Racing, μια περίοδος που τυπικά θα κλείσει στις 23 Οκτωβρίου όταν και θα πραγματοποιηθεί η Qipco British Champions Day. Παράλληλα έχουμε την επόμενη εβδομάδα το πολύ σπουδαίο φεστιβάλ στη Γαλλία με τη διεξαγωγή της Arc De Triomphe, άλλα και του Breeders’ Cup, ενός εξίσου σπουδαίου φεστιβάλ στην άλλη όχθη του Ατλαντικού στις αρχές Νοέμβρη, διοργανώσεις που θα μας απασχολήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Πρακτικά για εμάς αυτό σημαίνει πως σιγά σιγά μειώνονται οι αγώνες στον επίπεδο στίβο και σύντομα θα μεταφερθούμε στις ιπποδρομίες με εμπόδια (National Hunt) και την αντίστοιχη αγωνιστική σεζόν 2023-2024.

Στα σημερινά τώρα, έχουμε τη διεξαγωγή μιας πολύ σπουδαίας ημερίδας στο Ayr, σε μια κάρτα που περιλαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα Heritage Handicap της σεζόν,το Ayr Gold Cup, μια δυνατή ημερίδα στο Newbury που περιλαμβάνει 2 Group κούρσες καθώς και ιπποδρομίες στο ιρλανδικό σιρκουί του Curragh με μια κάρτα που επικεντρώνεται σε αγώνες διετών.

Πάμε λοιπόν σιγά σιγά να δούμε τις σημερινές μας επιλογές.

Πρώτη μας στάση στην εναρκτήρια ιπποδρομία στο ιπποδρόμιο του Newbury, σε ένα Group 3 sprint στα 5 furlongs (1,000 μέτρα περίπου) και σε μια κούρσα στην οποία στα χαρτιά υπάρχει ένα πολύ δυνατό φαβορί, την προτίμηση μας έχει ο πολύ έμπειρος στην κατηγορία RAASEL. Στην περσινή του καμπάνια έδειξε εξαιρετικές επιδόσεις σε Group 3 επίπεδο σκοράροντας δις.

Εδειξε να του λείπει κάτι για να ανέβει στο κορυφαίο επίπεδο Group 1 άλλα σε όλους τους αγώνες του είχε αξιόλογες επιδόσεις με αποκορύφωμα την τρίτη θέση σε Group 2 κούρσα στο Glorious Goodwood, όπου και άφησε πίσω μια από τους σημερινούς ανταγωνιστές. Μια νίκη και μια δεύτερη θέση ακολούθησαν την εξαιρετική του εμφάνιση στο μεγάλο φεστιβάλ και έρχεται σήμερα σαφώς πιο έτοιμο αγωνιστικά σε σχέση με τη φοράδα Sense of Duty (φαβορί) η οποία προέρχεται από αποχή απ’ τις κούρσες για 455 ημέρες.

Δεύτερη επιλογή για σήμερα και πάμε στο πρώτο από τα μεγάλα handicap της ημέρας, το Ayr Silver Cup, ένα sprint στα 6 furlongs (1,200 μέτρα) και σε μια άκρως ανταγωνιστική κούρσα θα στηρίξουμε τον πολύ καλό APLOMB στην προσπάθεια του να βελτιώσει τις επιδόσεις του σε σχέση με την περσινή έκτη θέση στην αντίστοιχη ιπποδρομία. Είναι γεγονός ότι έχει αρκετό καιρό να νικήσει άλλα έρχεται αρκετά πιο φρέσκο σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε αυτό το τελευταίο κομμάτι της αγωνιστικής σεζόν και δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση μετά από ένα διάλειμμα σχεδόν 3 μηνών, καθώς στις δύο τελευταίες εξόδους του είχε μια δεύτερη και μια τρίτη θέση σε πολύ δυνατά handicap.

Το μαλακό έδαφος στο οποίο θα αγωνιστούν σήμερα δείχνει να το ευνοεί και ερχόμενο σε πολύ καλό επίπεδο στα βάρη (8 lbs λιγότερο απ ότι στην περσινή του έξοδο) αναμένουμε να εμφανιστεί πολύ ανταγωνιστικός σήμερα.

Κλείνουμε τις σημερινές μας επιλογές από την σπουδαιότερη κούρσα της ημέρας, το Ayr Gold Cup, ενα Heritage Handicap sprint στην απόσταση των 6 furlongs και σε μια κούρσα με εξαιρετικές συμμετοχές θα στηρίξουμε το βετεράνο της κατηγορίας SUMMERGHAND, νικητή της αντίστοιχης περσινής ιπποδρομίας.

Εχει φτάσει πλέον 9 ετών άλλα δε δείχνει σημάδια κόπωσης και είναι συνεχώς στις υψηλές θέσεις σε όλα τα μεγάλα handicap τα τελευταία χρόνια. Ερχεται σήμερα στην κορύφωση της φετινής του φόρμας έχοντας στα πόδια του μια νίκη και ένα πλασάρισμα σε πολύ υψηλού επιπέδου κούρσες. Στην τελευταία του έξοδο πριν 13 μέρες στην Ιρλανδία παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε με αρκετά μεγάλη ποινή στο handicap και εμποδίστηκε κατά τη διάρκεια της κούρας είχε μια πολύ αξιόλογη τέταρτη θέση.

Παρά το γεγονός ότι και σήμερα θα αγωνιστεί φέροντας το περισσότερο βάρος έχει τη δυναμική να το ξεπεράσει και με το χαρακτηριστικό δυναμικό του φίνις να πρωταγωνιστήσει και σήμερα.

Συνοπτικά :

Σάββατο 23/09 15:30 Newbury Dubai International Airport World Trophy Series : RAASEL (3,50).

Σάββατο 23/09 16:25 Ayr Virgin Bet Ayr Silver Cup Handicap : APLOMB (11,00).

Σάββατο 23/09 17:35 Ayr Virgin Bet Ayr Gold Cup Handicap : SUMMERGHAND (12,00).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Η κούρσα στο Newbury βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 024, αρ : 1)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious