1521

Μάκης Μηνδρινός

Στη θεωρία Τσάμπιονς Λιγκ και Euroleague

Χαιρετώ! Σε δύο μας εστίασα την Παρασκευή, το ένα έφερε κέρδος, το άλλο δεν έγινε ποτέ. Αναμενόμενο ήταν, τα είπαμε και στο ραδιόφωνο, η κακοκαιρία θα έφερνε πολλές αναβολές στις μικρές κατηγορίες. Την πίστευα την Μπόστον, αλλά πραγματικά από το να γίνει το ματς σε βούρκο καλύτερα που αναβλήθηκε.

Οσο για την Μπέρνλι; Το πήγε το ματς ακριβώς όπως περίμενα.

Προφανώς όταν παίζεις Μπέρνλι ξέρεις ότι δεν θα δεις μπαλάρα. Περιμένεις μια ομάδα που θα παίζει κλειστά και θα επιχειρεί να σκοράρει με τις κλασικές (αλλά αποτελεσματικές) γιόμες της ή από κάποια στημένη φάση. Κάπως έτσι πήγε και το παιχνίδι στο Σαουθάμπτον. Από νωρίς μπροστά, το μοναδικό διάστημα που πιέστηκε ήταν περίπου ένα 10λεπτο πριν και μετά την ισοφάριση που δέχθηκε.

Είχε υπομονή και ήρθε και το δεύτερο γκολ στο β’. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος αποδείχθηκε ότι η απόδοση ήταν λάθος.

Το ίδιο ισχύει και για το Γουέστ Μπρομ – Νότιγχαμ που έληξε 2-2, με την Νότιγχαμ να ισοφαρίζει στο τέλος. Και 2-1 να έμενε το ίδιο θα έλεγα, δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας των ομάδων όσο έδειχναν οι αποδόσεις.

Το ίδιο έργο είδαμε και στο χθεσινοβραδινό Τσέλσι – Γιουνάιτεντ. Οι μπουκ έκαναν λάθος στο σετ, μαγκιά όποιων το εκμεταλλεύτηκαν.

Στα φρέσκα, προφανώς ξεχωρίζει η επανέναρξη του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ, με τις πρώτες νοκ άουτ αναμετρήσεις. Τέσσερα ματς στο Τσου Λου σήμερα και αύριο, τα άλλα τέσσερα την επόμενη εβδομάδα.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να πρωτοτυπήσεις, δεν μπορείς να βρεις κάτι που δεν ξέρουν οι μπουκ, όλοι τις γνωρίζουν καλά τις ομάδες που σημαίνει ότι τα περιθώρια για λάθος είναι πάρα πολύ μικρά. Και θα πω αυτό που λέω πάντα σε ανάλογες καταστάσεις, πως όταν υπάρχει ρεβάνς είναι ακόμα πιο δύσκολα τα προγνωστικά.

ΟΚ, κι εγώ πιστεύω ότι τόσο η Λίβερπουλ αλλά ακόμα περισσότερο η Παρί έχουν καλές πιθανότητες να κερδίσουν σήμερα Ατλέτικο και Ντόρτμουντ αντίστοιχα, εκτός έδρας.

Από την άλλη, όμως, θα τη χαλάσει τη Λίβερπουλ αν για παράδειγμα πάει με 1-1 στη ρεβάνς του «Ανφιλντ»; Ή θα τη χαλάσει την Παρί αν πάει με ένα 2-2 στη ρεβάνς του Παρισιού; Προφανώς όχι. Οντως, λοιπόν, Λίβερπουλ και Παρί είναι σε καλύτερη κατάσταση από τις αντιπάλους τους όμως παίζει πολύ το σενάριο και των ισοπαλιών με γκολ.

Στα αυριανά, η Βαλένθια έχει τα χάλια της για να ψάχναμε την έκπληξη στην έδρα της Αταλάντα.

Από την άλλη, άσος του 1,70 για μια ομάδα πρωτάρα στη διοργάνωση, όχι, δεν θα έπαιζα με τίποτα. Το Τότεναμ – Λειψία είναι πολύ ανοιχτό σε αποτέλεσμα και συμφωνώ με τους μπουκ που το έχουν μοιράσει. Δεν περιμένω γκολ και θέαμα, συμφωνώ με τον Βασίλη ότι πιθανότατα θα δούμε κλειστό παιχνίδι.

Στα του Γιουρόπα Λιγκ, δεν πρόκειται να… κρυφτώ, πολύ λίγες ομάδες από αυτές που συνεχίζουν τις έχω δει παραπάνω από μία φορά να αγωνίζονται.

Προφανώς όσες είναι από τα μεγάλα πρωταθλήματα τις ξέρω καλύτερα, όμως ως εκεί. Ένα ερωτηματικό είναι πως θα εμφανιστεί η Γιουνάιτεντ στο Μπριζ, σε δεύτερο σερί εκτός έδρας ματς  μέσα σε τέσσερις ημέρες, στο Ολυμπιακός – Αρσεναλ δύσκολα κάποια από τις δύο θα μείνει στο μηδέν, ενώ προφανώς η Γουλβς είναι το μεγάλο φαβορί απέναντι στην Εσπανιόλ.

Όμως η απόδοση του άσου είναι μικρή.

Αγγλία

Εχει και κάποια σκόρπια εγγλέζικα το μενού, όμως στοιχηματικά τίποτα που να κεντρίζει. Μάντσεστερ Σίτι – Γουέστ Χαμ σε εξ αναβολής της Πρέμιερ Λιγκ, δεν μπορούμε να πούμε απολύτως τίποτα στοιχηματικά. Οξφορντ – Γουίμπλεντον και Σάουθεντ – Τζίλιγχαμ στη Λιγκ 1.

Οσο και να ψάχνεται η Οξφορντ, ειλικρινά δεν μπορώ να την εμπιστευθώ εκτός έδρας τη Γουίμπλεντον κι ας έρχεται από σπουδαίο βαθμό στην έδρα της Ρόδεραμ. Το σκέφτηκα λίγο πιο σοβαρά από τα υπόλοιπα, όμως έμεινα μόνο με τις σκέψεις.

Λογικό φαβορί η Πλίμουθ στο Μάκλσφιλντ στη Λιγκ 2, αλλά διπλό κάτω του 2,00 στις μικρές Αγγλίες προφανώς δεν αξίζει.

Στη Νάσιοναλ Λιγκ, έχει ένα Μπάροου – Ντόβερ και το θεωρώ ύπουλο. Μην ξεχνάμε πως η Ντόβερ την κέρδισε την πρωτοπόρο στις 4 Φεβρουαρίου, 2-1 εντός έδρας. Και η αλήθεια είναι πως η Μπάροου δεν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση (μία νίκη στα τέσσερα τελευταία), τη στιγμή που η Ντόβερ έχει μόλις μία ήττα στα 6 τελευταία και είναι οριακά εκτός ζώνης υποβιβασμού.

Τίποτα αξιοσημείωτο σε Βορρά και Νότο.

Ευρωλίγκα

Όπως γράφω και στη σημερινή Kingbet θεωρώ ότι η αγωνιστική που έχουμε μπροστά μας θα έχει πολλά διπλά. Δεν αποκλείω να είναι η αγωνιστική με τα περισσότερα διπλά φέτος. Και προφανώς πιστεύω θα έχει και εκπλήξεις. Δεν θα μου προκαλέσει δηλαδή μεγάλο σοκ αν δω την Αλμπα να κερδίζει στη Ζενίτ, τη Ρεάλ να επικρατεί της Φενέρ, τη Χίμκι της Αρμάνι, τη Ζαλγκίρις της Μπασκόνια ή τη Μπαρτσελόνα του Παναθηναϊκού.

Τα δύο διπλά που επέλεξα και ανέλυσα στην Kingbet είναι στα Μιλάνο – Χίμκι και Παναθηναϊκός – Μπαρτσελόνα. Και τα δύο σε αποδόσεις αουτσάιντερ. Στο ΟΑΚΑ, θεωρώ ότι κακώς είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός. Με την άμυνά του να βγάζει σταθερά προβλήματα και την Μπάρσα να είναι από τις πιο ποιοτικές επιθετικά ομάδες της διοργάνωσης, το σετ μάλλον έπρεπε να είναι ανάποδα.

Οσο για το Μιλάνο – Χίμκι, ΟΚ, παραδέχομαι ότι η Χίμκι εξαφανίζεται στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια της. Από την άλλη, όμως, μιλάμε για ένα Μιλάνο που στα 6 τελευταία νίκησε μόνο τη Μπάγερν κι αυτή στον πόντο (79-78) και που προέρχεται από ήττα και στην Ιταλία, 67-63 από τη Βενέτσια, μένοντας εκτός διεκδίκησης πλέι οφ. Να δούμε βέβαια τι γίνεται με τις απουσίες στη γραμμή ψηλών των Ρώσων.

Αυτά. Είπαμε αρκετά, όμως ουσιαστικά τίποτα το ουσιώδες. Δείτε τα κι εσείς και αποφασίστε αναλόγως. Προσωπικά μένω αμέτοχος, εκτός απροόπτου δεν παίζω τίποτα στο μεσοβδόμαδο. Αφήνω έναν αστερίσκο για το Γιουρόπα Λιγκ, το οποίο θα το ξαναδώ. Αν φυσικά παίξω θα γίνει update. Φρέσκια στήλη κανονικά, την Παρασκευή.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος