1033

Skotostrious

Στη σκιά του ιρλανδέζικου ντέρμπι…

Καλημέρα σε όλες και όλους ! Πλούσιο το πρόγραμμα στις ιπποδρομίες στο νησί με το ιρλανδέζικο ντέρμπι, μια ιστορική κούρσα η οποία ξεκίνησε να διεξάγεται στην σημερινή της μορφή το 1866, να κυριαρχεί στο καλεντάρι. Χωρίς περαιτέρω χρονοτριβή λοιπόν ας δούμε τι επιλογές έχουμε για σήμερα.

Ξεκινάμε από το ιπποδρόμιο του Chester όπου και έχουμε ένα αρκετά δυνατό χάντικαπ για τριετείς στο οποίο ανάμεσα στις αρκετές ενδιαφέρουσες συμμετοχές ο SIBAAQ δείχνει να ξεχωρίζει.

Αρκετά συνεπής στις κούρσες του έχει να επιδείξει 2 νίκες και 4 πλασαρίσματα σε 8 ιπποδρομίες μέχρι τώρα στην καριέρα του. Εχει πολύ ευνοϊκή θέση εκκίνησης σήμερα (βατήρας νο 2) και καθώς εκπροσωπεί κορυφαίο εκπαιδευτή σε πολύ καλή φόρμα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει για ακόμα μια φορά αγωνιζόμενος και στα χαμηλά βάρη της σημερινής κούρσας.

Λίγο αργότερα στο ιπποδρόμιο του Newcastle διεξάγεται ένα από τα ιστορικά χάντικαπ της σεζόν , το Northumberland Plate, μια κούρσα που η πρώτη της εκκίνηση δόθηκε το 1833 και περιελαμβανόταν σε μια ημερίδα που ήταν αφιερωμένη στους εργάτες των τοπικών ορυχείων απ’όπου είχε πάρει και το πρώτο της όνομα “Pitmen”s Derby”. Στη σημερινή της έκδοση αξίζει να στηρίξουμε τη φοράδα με το εντυπωσιακό γενεαλογικό δέντρο DUBIOUS AFFAIR.

Aπόλαυσε μια εξαιρετική αγωνιστική σεζόν το 2020 με 3 νίκες σε πολύ ανταγωνιστικά χάντικαπ πριν περάσει σε Group κούρσες όπου και πάλι αγωνίστηκε αξιοπρεπέστατα και στην φετινή της πρεμιέρα έδειξε σε πολύ καλή κατάσταση παρά τη σχεδόν 7μηνη απουσία από τους στίβους τερματίζοντας δεύτερη σε αντίστοιχης δυναμικής ιπποδρομία στο Royal Ascot.

Στην επιστροφή της σήμερα στον συνθετικό τάπητα θα τρέξει χωρίς κάποια ποινή στα βάρη λόγω της προηγούμενης επιτυχίας του και με τον σπεσιαλίστα σε αυτού του είδους ιπποδρομιών Jamie Spencer στη σέλα της δείχνει ικανή να πετύχει την μεγαλύτερη νίκη της μέχρι τώρα καριέρας της.

Κλείνουμε τις σημερινές μας προτάσεις με μια επιλογή από ένα πολύ ενδιαφέρον χαντικαπ σπριντ για τριετή άλογα το οποίο διεξάγεται αργά το απόγευμα στο ιπποδρόμιο του Doncaster.

Πρόκειται για τη φοράδα SIGNORA PRINCESS η οποία δείχνει να ξεχωρίζει ανάμεσα στις πάρα πολύ καλές συμμετοχές της σημερινής κούρσας. Ξεκίνησε δυνατά τη σεζόν σκοράροντας με άνεση σε χάντικαπ για άλογα χωρίς νίκη στην καριέρα τους και ακολούθησε μια πολύ καλή τρίτη θέση στην οποία έδειξε άκρως ανταγωνιστική μέχρι λίγο πριν το τέλος όταν και φάνηκε να κουράζεται από την έξτρα απόσταση που αγωνίστηκε σε σχέση με την “καλή” της απόσταση.

Επιστρέφει σήμερα στην απόσταση των 5 furlong 143 yards (1,130 μέτρα) η οποία δείχνει να είναι η ιδανική για αυτήν και με εφόδιο τις δύο πολύ καλές της επιδόσεις και το ότι θα αγωνιστεί στα χαμηλά βάρη λόγω φύλου έχει την προτίμηση μας.

Για το ιρλανδέζικο ντέρμπι που διεξάγεται στο ιπποδρόμιο του Curragh στις 17:45 όλα δείχνουν να εξαρτώνται από την κατάσταση που θα βρίσκεται ο κορυφαίος εκπρόσωπος από τις 5 συμμετοχές του Aidan O’Brien High Definition.

Εχασε τις δύο σημαντικές κούρσες των προηγούμενων μηνών 2000 Guineas και Epsom Derby λόγω ενός τραυματισμού που αποκόμισε στην προετοιμασία του και οποιαδήποτε πρόβλεψη αποτελεί ρίσκο με δεδομένη και την “πετσοκομμένη” απόδοση του. Από κει και πέρα συμμετοχές με ενδιαφέρον είναι ο νικητής των ιρλανδικών Guineas Mac Swiney ο οποίος όμως έδειξε να ζορίζεται στην απόσταση του ντέρμπυ, ο τρίτος του αγγλικού ντέρμπι Hurrican Lane και ο Van Gogh από τις άλλες συμμετοχές του O Brien.

Παρόλα αυτά επιλογή είναι να μην ασχοληθούμε στοιχηματικά και απλά να απολαύσουμε την σπουδαία αυτή κούρσα.

Συνοπτικά

Σάββατο 26/06 17:20 Chester nationalracehorseweek.uk Handicap : SIBAAQ (5,50)

Σάββατο 26/06 17:30 Newcastle Northumberland Plate Handicap : DUBIOUS AFFAIR (6,50)

Σάββατο 26/06 20:45 Doncaster Sky Sports Racing Sky 415 Handicap : SIGNORA PRINCESS (4,33)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

H κούρσα στο Doncaster βρίσκεται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 036 , αρ : 5).

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious