2554

Μάκης Μηνδρινός

Στη σκιά του σκανδάλου

Φωτιά στις τελευταίες αγωνιστικές έβαλε η αποκάλυψη των αρχών περί οικονομικών ατασθαλιών στη Νιουκάστλ, η οποία κινδυνεύει ακόμα και με αφαίρεση βαθμών (βάσει παλαιότερων υποθέσεων). Να κάνει ακόμα μια έκπληξη θα επιδιώξει η αήττητη εντός από τον Φλεβάρη Κάρντιφ. ΚΑΡΝΤΙΦ – ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ (21:45) Κωδ. ΟΠΑΠ: 1453 Γήπεδο: ΚΑΡΝΤΙΦ ΣΙΤΙ (26.

828), ΟΥΑΛΙΑ Απόσταση (χλμ): 507 Στο πρωτάθλημα φέτος: Νιουκάστλ – Κάρντιφ 2-1 Σετ αποδόσεων: 3.40 – 3.50 – 2.15 * 0-0-2 η πρόσφατη παράδοση με γηπεδούχο τη Νιουκάστλ. * Οι πέντε από τις έξι πιο πρόσφατες συγκρούσεις τους έληξαν over (ανεξαρτήτως έδρας). * Υπάρχει κόντρα μεταξύ Γουόρνοκ και Μπενίτεθ, που κρατάει από τη σεζόν 2006-07. Ο πρώτος θεωρεί αποκλειστικό υπεύθυνο τον Ισπανό για τον υποβιβασμό της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, καθώς παρέταξε τη Λίβερπουλ με τα… δεύτερα προτελευταία αγωνιστική κόντρα στη Φούλαμ και ουσιαστικά έριξε τις «λεπίδες».

* Τηλεοπτικό. ΚΑΡΝΤΙΦ Ρεπορτάζ: Ο Γουόρνοκ ζει και αναπνέει γι' αυτά τα παιχνίδια, όποτε μην περιμένετε χαλαρότητα. Ούτε στη Γουίγκαν χαρίστηκε (0-0), οδηγώντας την στον γκρεμό. Καμία εκ των δύο δεν έδειξε διάθεση να ρισκάρει, μόλις μια τελική βρήκε εστία -αθροιστικά- με τη μοιρασιά να κρίνεται δίκαιη. Γενικότερα, το τελευταίο διάστημα συντηρείται σε ικανοποιητικό επίπεδο παρότι είναι αδιάφορη (3-4-2).

«Ποτέ δεν θα ξεχάσω όσα έγιναν τότε, ακόμα και αν περάσουν 100 χρόνια. Η Φούλαμ είχε τη χειρότερη ομάδα της κατηγορίας και έμεινε χάρη σε αυτό το αποτέλεσμα που της έδωσε ο Μπενίτεθ. Αγωνιστικά, μπορώ να πω ότι διατηρούμαστε σε καλό επίπεδο παρότι εδώ και καιρό δεν έχουμε στόχο. Βέβαια, θέλουμε να κλείσουμε με νίκη τις εντός έδρας υποχρεώσεις μας και προφανώς είναι ζήτημα περηφάνιας να κερδίσεις τη Νιουκάστλ», η τοποθέτηση του Γουόρνοκ.

Ο δρόμος προς το φινάλε: Νιουκάστλ (Μ), Χάντερσφιλντ (Ε) Bet Info: Παραπάνω από τα μισά φετινά τέρματά της προήλθαν από στημένες φάσεις (30/59). Ο Γουόρνοκ ως προπονητής έχει μία από τις χειρότερες επιδόσεις του με αντίπαλο τη Νιουκάστλ (1-2-6). Αγωνιστικά νέα: Ελειψε λόγω ενοχλήσεων στο τελευταίο ο ΜακΓκρέγκορ (γκολκίπερ, 18/0) και θα τσεκαριστεί.

Προστατεύτηκε την περασμένη εβδομάδα ο τοπ σκόρερ Ζοχόρε (φορ, 27/11), ωστόσο μπήκε κανονικά στην αποστολή για το αποψινό. Σταθερά στο ιατρικό δελτίο Μπαμπά (στόπερ, 26/2) και Χίλι (φορ, 7/1). ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ Ρεπορτάζ: Η εξαιρετική εμφάνιση επί της Πρέστον (4-1) και η μαθηματική κατάκτηση της επιστροφής στην Πρέμιερ Λιγκ επισκιάστηκαν από το οικονομικό σκάνδαλο που ξέσπασε μέσα στην εβδομάδα.

Μάλιστα, οι ειδικοί έκαναν λόγο ακόμα και για αφαίρεση βαθμών (βάσει παλαιότερων υποθέσεων), δημιουργώντας κλίμα αβεβαιότητας εντός και εκτός αποδυτηρίων. Σύμφωνα με τους κρατικούς φορείς υπάρχουν οφειλές σε φόρους, παρατυπίες σε μεταγραφές και όχι μόνο (παλαιότερων ετών). Μάλιστα, την Τετάρτη συνελήφθη ο τεχνικός διευθυντής Λι Τσάρνλι, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος μετά από λίγες ώρες δίχως να υπάρξει επίσημη κατηγορία εις βάρος του.

Πάντως, οι έρευνες συνεχίζονται. Ψύχραιμος ο Μπενίτεθ προσπάθησε να κρατήσει μακριά την ομάδα όλο αυτό: «Σοκαριστήκαμε όταν είδαμε τόσους ανθρώπους να τριγυρίζουν στο προπονητικό κέντρο και να ψάχνουν. Από την πλευρά μας προσπαθούμε να επικεντρωθούμε αποκλειστικά στο ποδοσφαιρικό κομμάτι. Εχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στην Ουαλία, ωστόσο θα πάμε να κάνουμε τη δουλειά μας όπως πάντα».

Ο δρόμος προς το φινάλε: Κάρντιφ (Ε), Μπάρνσλεϊ (Μ) Bet Info: Διαθέτει τη δεύτερη παραγωγικότερη επίθεση στην Τσάμπιονσιπ (80 γκολ) και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα (40), ενώ είναι εκείνη με τους περισσότερους σκόρερ στην κατηγορία (15). Πρόκειται για την αποδοτικότερη εκτός έδρας ομάδα της κατηγορίας (13-4-5, 34-17 γκολ). Αγωνιστικά νέα: Τιμωρήθηκε με δύο αγωνιστικές ο παικταράς Ρίτσι (εξτρέμ, 42/12), για απρεπή συμπεριφορά σε διαιτητή.

Δύσκολο του τοπ σκόρερ Γκέιλ (φορ, 31/22). Κουβαλάνε τραυματισμούς και ο Μπενίτεθ δήλωσε ότι θα ξεκουραστούν απόψε οι Λέισκελς (στόπερ-αρχηγός, 43/3), Χάνλι (στόπερ, 10/1), Ανιτά (χαφ/εξτρέμ, 27/0) και Γκάμεθ (μπακ, 5/0). πηγή: kingbet.net 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος