1762

Μάκης Μηνδρινός

Στις μικρές κατηγορίες

Χαιρετώ! Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στον τελικό του Euro U21, αλλά Ισπανία και Γερμανία στα περισσότερα παιχνίδια τους ήταν απολαυστικές. Επαιξαν μπαλάρα, έδειξαν να είναι ένα επίπεδο παραπάνω από τις υπόλοιπες ομάδες. Με τεσσάρα η Γερμανία στον τελικό (4-2 τη Ρουμανία), με τεσσάρα και η Ισπανία στον τελικό (4-1 τη Γαλλία). Αμφότερες με ανατροπή.

Οι Γερμανοί δυσκολεύτηκαν αρκετά, το καθάρισαν στο τέλος.

Στον τελικό της Κυριακής η Ισπανία είναι φαβορί (κάπου στο 2,00), το over επίσης είναι φαβορί (1,75), αναμενόμενα και τα δύο. Το περίμενα, πάντως, λίγο πιο ισορροπημένο το σετ. Στο Κόπα Αμέρικα, οι Βραζιλιάνοι τα είδαν όλα για να αποκλείσουν την Παραγουάη (στα πέναλτι), είμαι περίεργος να δω τι θα γίνει σήμερα με τους Αργεντινούς.

Πως θα παίξουν, αν θα είναι βελτιωμένοι, κ.λπ. Προφανώς θέλω ένα Βραζιλία – Αργεντινή στα ημιτελικά και το ακόμα πιο ιντριγκαδόρικο είναι ότι το ματς θα γίνει στο Μπέλο Οριζόντε, στο γήπεδο που οι Βραζιλιάνοι υπέστησαν την πιο ντροπιαστική ήττα της ιστορίας τους στο Μουντιάλ του 2014, από την Γερμανία (1-7).

Αυτά με τα αγωνιστικά.

Κόπα Αφρικα έχω δει λίγα πράγματα. Και έψαξα λίγο παραπάνω το σημερινό Μαρόκο – Ακτή Ελεφαντοστού. Στην εφημερίδα, χθες που έγραψα τη στήλη, έλεγα πως το σετ θα έπρεπε να είναι ισορροπημένο και ότι κακώς το Μαρόκο ήταν στο 3.30 και η Ακτή στο 2.45. Δεν ξέρω τι έγινε, αλλά τώρα το σετ είναι ακριβώς ανάποδα: 3.30 η Ακτή και 2.45 το Μαρόκο!

Αγγλία
Την Τρίτη είδαμε τι γίνεται με τους προπονητές σε Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ.

Ποιοι έφυγαν, ποιοι ήρθαν, ποιες ομάδες ψάχνονται. Σήμερα θα ρίξουμε μια ματιά στις μικρότερες κατηγορίες, κυρίως σε Λιγκ 1 και Λιγκ 2, να έχουμε και εκεί μια εικόνα του τι γίνεται στους πάγκους.

Στη Λιγκ 1, o Μαρκ Πάτερσον ολοκλήρωσε τη σεζόν ως υπηρεσιακός στη Τζίλιγχαμ, η οποία του χρόνου θα έχει στον πάγκο της τον έμπειρο και ιδιόρρυθμο Στιβ Εβανς.

Σε αναζήτηση προπονητών είναι δύο ομάδες: η Μπέρι (ο Λόου πήγε στην Πλίμουθ), η οποία παρεμπιπτόντως έχει σοβαρά προβλήματα και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει με αφαίρεση βαθμών το πρωτάθλημα, και η Ντόνκαστερ (ο ΜακΚαν αποχώρησε για τη Χαλ). Και ο Κέβιν Μποντ της Σάουθεντ σαν καινούριος θα είναι, καθώς ανέλαβε λίγο πριν από το τέλος της περσινής σεζόν.

Στη Λιγκ 2, ο Ντέρεν Κλαρκ είναι ο νέος προπονητής της Γουόλσολ αντί του Μάρτιν Ο’ Κόνορ. Στη Σκάνθορπ ανέλαβε ο Πολ Χαρστ αντί του Αντι Ντόουσον, ενώ ο Ράιαν Λόου πήγε στην Πλίμουθ από την Μπέρι, όπως είπαμε και προηγουμένως. Η Ολνταμ προχώρησε σε μια περίεργη κίνηση, έφερε τον 51χρονο Γάλλο Λοράν Μπαντίντ, ο οποίος δεν έχει δουλέψει ποτέ ξανά στην Αγγλία.

Παρελθόν από τη Μάνσφιλντ ο Ντέιβιντ Φλίτκροφτ, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Σκωτσέζο Τζον Ντέμπστερ, ο οποίος θα προπονήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του. Η Λέιτον Οριεντ είναι μια ξεχωριστή ιστορία, καθώς μετά το σοκ του ξαφνικού θανάτου του Τζάστιν Εντιμπουργκ, δεν έχει ανακοινωθεί ποιος θα είναι ο επόμενος προπονητής.

Στη Νάσιοναλ Λιγκ προς το παρόν ησυχία.

Η Γέοβιλ θα είναι σίγουρα με νέο μάνατζερ, καθώς ανέλαβε ο Ντάρεν Σαρλ, πρώην της Στίβενεϊτζ. Σε Βορρά και Νότο δεν έχει νόημα να πούμε το παραμικρό, καθώς οι περισσότεροι είναι άγνωστοι. Αφήστε που προς το παρόν δεν έχει και πάρα πολλές αλλαγές.

Όπως βλέπετε πηγαίνουμε σε χαλαρούς ρυθμούς, όπως πηγαίνουν και οι ομάδες.

Διακοπές κάνουν οι περισσότερες, οι πιο πολλές δεν έχουν κάνει καν ξεκινήσει τις μεταγραφές τους. Την επόμενη εβδομάδα θα ανέβει η τελευταία στήλη της σεζόν και μετά θα τα ξαναπούμε στο τέλος Ιουλίου όταν με το καλό επιστρέψουμε. Θα μπούμε σε διαδικασία αναλύσεων, λίγο πριν από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος