3667

Billaras

Στοίχημα γιά…τη χώνεψη!

Καλημέρα, Χριστός Ανέστη! Ξέρω, ξέρω, τώρα όλοι κάπου…φιδιάζετε, έχετε σκάσει από το φαί, το πιώμα, χαρά Θεού έξω, εγώ τουλάχιστον περιμένω πως και πως να τελειώσω το κείμενο και να πάω κάπου που να έχει τέσσερα βασικά δεδομένα: 1) Λιακάδα, να ρουφήξω ήλιο. 2) Καλό καφέ. 3) Βαθύ καναπέ να…βουλιάξω και να μην κουνιέμαι 4) Θάλασσα δίπλα μου, .

Καλή…χώνεψη λοιπόν από χθες, ελπίζω να είστε όλοι καλά, να περάσατε καλά, να απολαμβάνετε και την σημερινή αργία, γιατί από αύριο…τα κεφάλια μέσα. Στοιχηματικά, τι να πω, όλα κρίθηκαν (εν τέλει υπέρ μου) στα…χασομέρια. Χθες απόγευμα αν κάποιος πέρναγε από την περιοχή του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, κατά τις 7-9, θα έβλεπε δύο τρελλούς στην παραλία (ο άλλος ήταν ο γαμπρός μου) να πανηγυρίζουν με χάι-φαιβ, όχι γιατί έπιαναν το ένα ψάρι πίσω από το άλλο), αλλά γιατί τα στοιχήματα τους “έγραφαν” στα χασομέρια!Εκείνος είχε πάρει από τον Μάκη και το Χ της Λοριάν, είχε κολλήσει κι ένα δικό του (Εβερτον) είχε πάρει κι ένα δικό μου (Στουτγάρδη) και πήρε ένα trixie με την Λοριάν να είναι 1-4 στο 88' και να…έρχεται 4-4! Εγώ από την άλλη να έχω Μπαστιά (στο 90'), Σαραγόσα (στο 90'), μα…όλα στο “θάνατο” έγιναν! Βέβαια, επειδή η μπάλα αποφασίζει πάντα, μιά μέρα πριν τα χασομέρια με.

.έκοψαν στα δύο (Τορίνο, 3-3 στο 95') και δύο μέρες πριν (Σουίντον, 1-2 στο 93') με..είχαν ξαναπληρώσει! Φοβερό, κάθε μέρα εναλλάξ πήγαινε! Anyway, πήρα το μίνιμουμ που ήθελα, μιά δυάδα σε trixie και ένα παρολί, δεν έχασα το τριήμερο, βγήκα και λίγες μοναδούλες από πάνω, όλα καλά. Ενα ακόμα σημείο, απλά ένα, θα μου έκανε και καλή διαφορά, όποιο κι αν ήταν (Νοτς Κάουντι; Χιρόνα; Ρόμα over; Τορίνο;), αλλά παράπονο δεν έχω.

Κράτησα τα κέρδη μου και ο χρόνος τελειώνει (γιά τον μπουκ, όχι έμενα). Πάμε στα φρέσκα… Δεν σκοπεύω να ασχοληθώ με τίποτα άλλο, πλην νησιού. Θα αναφέρω όπως κάνω πάντα, ότι κράτησα αρχικά: Λιντς, Γουότφορντ, Γουίγκαν, Μίντλεσμπρο, Μπέρμιγχαμ Χ, Μπόλτον Χ, από την Championship, Καρλάιλ, Νοτς Κάουντι, Μπρίστολ Σίτι και Λέιτον over από 1η, Γιορκ Χ, Μπρίστολ Ρόβερς, λίιιιγο Πόρτσμουθ, από 2η και….

λίιιγο Τσέστερ και Σάουθπορτ Χ από Κόνφερενς. Αυτά μπήκαν στο “μικροσκόπιό” μου. Η Λιντς στο 2.75 μου αρέσει γιατί φανερά απαλλάχθηκε από το άγχος και δίνει και “εξετάσεις” ο ΜακΝτέρμοντ στον Τσελίνο, η Γουίγκαν είναι…τραίνο και θυμίζω ότι η Μπέρνλι πάει στο όριο και με δύο απανωτές ήττες εντός, στο άλλοτε απόρθητο κάστρο της, η Μίντλεσμπρο αύριο αλλά…μου κάνει πολύ, όλο το άγχος, τις απουσίες και το εμφανές ντεφορμάρισμα το έχει η Ρέντινγκ (η δήλωση Καράνκα με τσίγκλισε “όποτε μιλάγαμε γιά πλέι οφ γκελάραμε, τώρα δεν έχουμε τέτοιο άγχος”), ενώ το Μπόλτον-Λέστερ είναι…καρφωτό Χ, πρωταθλητρία η (φορμαρισμένη) ομάδα μου στις ισοπαλίες, άνετη η πρώτη Λέστερ απλά διεκπεραιώνει στη σαιζόν, 4 Χ στα τελευταία 6 έχει).

Στην 1η, θεωρώ ότι η Στιβενέιτζ είπε “τετέλεσται” και δεν ξέρω γιατί είναι φαβορί με ανώτερη ομάδα που κερδίζει ακόμα κι αν δεν παίζει καλά (η Νοτς Κάουντι άξιζε μίνιμουμ το Χ προχθές), το over είναι προφανές με άνετες ομάδες, η Καρλάιλ καίγεται και η Πιτέρμπορο είναι προφανώς αφερρέγγυα (και άνετη), ενώ η Νοτς Κάουντι μπορεί να επιστρέψει στις νίκες, καλή ήταν και προχθές, αλλά με χαλάει η απόδοση (η Κρόουλι αδιάφορη μεν, αλλά και σε φόρμα είναι και χατήρι δεν θα κάνει).

Στην 2η, το Χ της Γιόρκ μάλλον βολεύει (και καθαρά αγωνιστικά κάθεται μιά χαρά), η Μπρίστολ Ρόβερς μπορεί να εκμεταλλευτεί την προφανή κοιλιά της Ροτσντέιλ (τέσσερα ματς χωρίς γκολ, δύο απανωτές ήττες με 3-0), η Γουίμπλεντον απλώς παίζει με εντελώς ντεφορμέ και απογοητευμένη αντίπαλο. Τέλος, η Κέμπριτζ σαν να…τα φόρτωσε στον κόκκορα και να περιμένει τα πλέι οφ (και η Τσέστερ καίγεται), ενώ το Σάουθπορτ-Χάλιφαξ, μπορεί να αποδειχθεί…μπετό, με έναν πόντο- υπό προυποθέσεις- κάνουν και οι δύο την δουλειά τους! Θυμίζω, στην Κόνφερενς θέλει 2 αγωνιστικές, σήμερα και ακόμα μία.

Στις άλλες κατηγορίες, θέλει 3 (σήμερα και ακόμα δύο). Τώρα μένει το ξεδιάλεγμα…. Λέω να παίξω (με ..παίρνει να το κάνω, έχω και ρέντα τελευταία με αυτά), ένα trixie χαλαρό με χινάρια (Μπόλτον, Σάουθπορτ, Γιόρκ). Ακολούθως, στο…σοβαρό παιχνίδι της ημέρας, από όλα τα ασόδια (πλην Νοτς Κάουντι που είναι φαβορί), λέω να ξεδιαλέξω: Γουότφορντ- Λιντς-Γουίγκαν-Μίντλεσμπρο-Μπρίστολ Σίτι-Καρλάιλ- Μπρίστολ Ροβερς-Γουίμπλεντον-Τσέστερ έχω.

Είναι εννιά. Σβήνω Γουότφορντ, Τσέστερ, Γουίμπλεντον, Καρλάιλ, μένουν πέντε…. Πως να τα παίξω; Ενα ακόμα να σβήσω, να πάω σε ένα yankee. Θέλει έμπνευση εδώ. Θα αφήσω την Γουίγκαν. Σεβόμενος την Μπέρνλι που όλη τη χρονιά έδειξε χαρακτήρα. Και θα πάω με ένα yankee, με τις δύο του Μπρίστολ, την Λιντς και την Μίνλεσμπρο. Αυριανό αυτό. Και γιά να κλείσουμε, κάνω…στεγνά τα στραβά μάτια, παίζω και την δυάδα Νοτς-Κάουντι 1-Λέιτον over.

Τα στραβά μάτια στον άσο φυσικά. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 10.000 μονάδες. Κέρδη από 18-19-20/4: 1099 μονάδες. Νέο υπόλοιπο:13.799 μονάδες. Ποντάρισμα 21/4: Δυάδα: Νοτς Κάουντι 1-Λέιτον over (4.19) με 109 μονάδες. Trixie ισοπαλιών: Μπόλτον Χ (3.50)-Γιόρκ Χ (3.25)-Σαουθπορτ Χ (3.60) με 40 μονάδες κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα, όλο μαζί 140 μονάδες. Yankee: Λιντς 1 (2.80)-Μπρίστολ Ρόβερς 1 (3.10)-Μπρίστολ Σίτι 2 (3.

00)-Μίνλεσμπρο 2 (4.00) με 40 μονάδες κάθε δυάδα, 20 κάθε τριάδα και 10 στην τετράδα, όλο μαζί 330 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 579 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 13.220 μονάδες. Τι θέλω σήμερα; Οπως πάντα, αρχικά να μην χάσω. Βασικά, ας περάσει ένα Χ ή έστω ένα από το yankee, γιά να έχω να…περιμένω αύριο. Και να χάσω (κάποτε θα χάσω, δεν είναι υπερφίαλο αυτό, έχω να γνωρίσω “καθαρή” ήττα πάρα πολύ καιρό και σύντομα θα έρθει), δεν τρέχει κάστανο.

Ενα τετραήμερο το έχω “συμπτίξει” σε μιά αγωνιστική, μιά χαρούλα. Πάω να…λιαστώ, καλό βόλι και τα λέμε πάλι αύριο (απόγευμα πλέον, μετά τις 5-6 η στήλη, αλλά σαφώς πιό χαλαρή, ειδικά αν περιμένω ματς από σήμερα γιά καλό κέρδος).

Παλαιότερα άρθρα του Billaras