828

Tzini

Στον κόσμο της Αφρικής! (UPDATE)

Καλησπέρα σε όλους! Σήμερα έχουμε την τελευταία ημέρα για τη δεύτερη αγωνιστική του Κόπα Άφρικα κλείνοντας με τους ομίλους Ε και F. Στον όμιλο Ε ξεχώρισε η γκέλα της Αλγερίας την πρώτη αγωνιστική πράγμα που κάνει το σημερινό ματς απέναντι στην Ισημερινή Γουινέα must win ώστε να είναι στο χέρι της η συνέχεια στο τουρνουά την τελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Οι Αλγερινοί υποστηρίζουν ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες επηρέασαν την απόδοση τους στο πρώτο ματς και η αλήθεια είναι ότι ήταν κάτω του μετρίου για Αλγερία. Σήμερα θεωρώ ότι θα κερδίζει εύκολα δείχνοντας την πραγματική δυναμική της. Στο άλλο ματς του ομίλου το παρεάκι του Αλέ της Ακτής θα αντιμετωπίσει τη ψυχωμένη Σιέρρα Λεόνε η οποία απέσπασε το βαθμό απο την Αλγερία.

Αξιοσημείωτο γεγονός εδώ ότι ο 22χρονος τερματοφύλακάς της κατέβασε ρολά και αναδείχτηκε MVP της αναμέτρησης και η αλήθεια είναι ότι δυσκολεύτηκε λίγο να το διαχειριστεί (https://www.thesun.co.uk/sport/football/17297481/sierra-leone-mohamed-kamara-motm-afcon/). Οι Ιβοριανοί που ναι μεν δεν εντυπωσιασαν στην πρώτη αγωνιστική αλλά διαχειρίστηκαν πολύ κάλα το ματς και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα στην νίκη τους με 1-0.

Σίγουρα θα είναι ψιλιασμένοι κόντρα στην Σιέρρα όπου κρατάω το συνδιαστικό της νίκης τους με Αλε να σκοράρει και under 3.5 γκολ στον αγώνα στο 3,50.

Στον τελευταίο όμιλο είχαμε άλλη μια μαγική ποδοσφαιρική στιγμή όπου μόνο οι Αφρικανοί θα μπορούσαν να μας προσφέρουν. Όλοι θα είδατε τι έγινε με τον ρεφ στο ματς Τυνησία-Μάλι όπου το έληξε δύο φορές, μια στο 85 και μια οριστική στο 90 παρά κάτι.

Πριν από όλα αυτά είχε προλάβει να υποδείξει δύο πέναλτι αλλά και μια κόκκινη κάρτα όλα αμφισβητούμενα. Η δικαιολογία του ήταν ότι έπαθε ηλίαση και βιαζόταν να λήξει το παιχνίδι όμως δεν συγκίνησε κανέναν και με συνοπτικές διαδικασίες αποβλήθηκε από τους πίνακες της FIFA. Η Τυνησία μετά την ήττα αυτή βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο και αντιμετωπίζει τη Μαυριτανία η οποία βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με την Τυνησία μιας και ηττήθηκε από την Γκάμπια με 1-0.

Δεν θα είναι εύκολο το ματς για τους Τυνήσιους όμως είναι ανώτεροι και περιμένω να πάρουν τη νίκη οριακά. Το να κερδίσουν με ακριβώς ένα γκολ διαφορά στο 3,25 αποτελεί τη δεύτερη επιλογή για σήμερα.

Η τρίτη επιλογή έρχεται από το ματς Γκάμπια-Μάλι όπου βρίσκουμε τις δύο ομάδες να έχουν από τρεις βαθμούς και μια ισοπαλία δεν θα χαλάσει καμία ομάδα.

Η Γκάμπια με έναν βαθμό θα έχει σχεδόν εξασφαλίσει την πρόκριση, στην χειρότερη σαν μια από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες που θα προκριθούν, ακόμα και αν χάσει από την Τυνησία την επόμενη αγωνιστική. Το Μάλι λογικά θα αντιμετωπίζει την αποκλεισμένη Μαυριτανία και λογικά θα πάρει ότι χρειαστεί για να προκριθεί. Κρατάμε το Χ εδώ στο 3,25 και έτσι έχουμε ένα τιμιότατο τρίξι.

Νέα στήλη θα ακολουθήσει μετά το τέλος της τρίτης αγωνιστικής με αναφορά σε κάποια μακροχρόνια στοιχήματα ακόμα σχετικά με ζευγάρι τελικού και τετράδα ημιτελικών. Καλό υπόλοιπο Κυριακής και τα λέμε στο chat στις 15.00 για το ματς του Μάλι!

UPDATE

Καλημέρα σας! Ένα σημείο που ξεχωρίζει από σήμερα στον μαγικό κόσμο του Κόπα Άφρικα είναι ο άσος της Γουινέας Μπισσάου απέναντι στη Νιγηρία.

Μια Νιγηρία που έδειξε πολύ καλό πρόσωπο απέναντι στην Αίγυπτο και λίγο λιγότερο απέναντι στο Σουδάν και οι δύο αυτές νίκες την έφεραν στην πρώτη θέση του ομίλου αδιαφορώντας κιόλας για την τρίτη αγωνιστική. Θεωρώντας ότι η Αίγυπτος θα κερδίσει το Σουδάν άρα θα πάρει τη δεύτερη θέση του ομίλου, ενώ με νίκη με ένα γκολ διαφορά η Γουινέα Μπισσάου θα έχει και αυτή αρκετά καλές πιθανότητες πρόκρισης μέσω των καλύτερων τρίτων.

Σε περίπτωση νίκης με μεγαλύτερη διαφορά θα είναι σχεδόν σίγουρη η πρόκριση της. Καλύτερος αντίπαλος για να κάνει τα στραβά μάτια από την Νιγηρία δύσκολα να βρεθεί στην Αφρική καθώς είναι ουκ ολίγες οι φορές που οι Νιγηριανοί το χουν κάνει αυτό. Βέβαια σε αυτό το Κόπα Αφρικα δεν υπάρχει καμία λογική έως τώρα, είδαμε και στο ματς της Ακτής πως από το πουθενά ήρθαν τα πάνω κάτω σε αυτόν τον όμιλο.

Παλαιότερα άρθρα του Tzini