4331

Billaras

Στου δρόμου τα μισά…

Καλημέρες! Εδώ είμαστε, με το EURO να βρίσκεται λίγο πριν τη μέση του και τον αγώνα να συνεχίζεται. Η φράση αυτή που μόλις έγραψα, είναι η απαραίτητη εισαγωγή. Εισαγωγή γιά να μπούνε πράγματα στη θέση τους! Και ξεκινάμε… “Το EURO βρίσκεται λίγο πριν τη μέση του”. Δηλαδή…ούτε καν στα μισά. Απόψε θα φτάσουμε στα μισά. Εχουνε παίξει μιά εβδομάδα μπάλα.

Εχουνε παίξει τα 14 από τα 31 παιχνίδια. Κι όμως… Κι όμως, πολλοί (οι περισσότεροι) ήδη θεωρούν ότι έχουν χάσει τη μπάλα και τα λεφτά τους. Σε ΜΙΑ εβδομάδα!!! Πως γίνεται αυτό, δεν ξέρω. Χρόνια, όχι τώρα, γράφω μιά κουβέντα: Μιά θα κερδίζουμε, τρεις ή τέσσερις θα χάνουμε, αρκεί η μιά να έχει τέτοιο πρόσημο που να σε βγάζει πάνω από τις ήττες.

Αυτό δεν ίσχυει μόνο γιά το EURO, ισχυεί γιά…πάντα. Κοιτάω λοιπόν την εβδόμαδα που πέρασε. Δυό καλές νίκες (μιά στην πρεμιέρα και μιά με τα g/g σε Γαλλία και Ουκρανία και το 6.6 του over στο Ουκρανία-Σουηδία στο live). Αν κάποιος δεν είναι στο chat, δεν ευθύνομαι εγώ. Παιχνίδι είναι το live και μάλιστα έχω αναφέρει πολλές φορές πρόσφατα ότι το live θα…ανάψει στο EURO, θα κρίνει πολλά, δεν είναι συνθήκες χειμώνα, εδώ βλέπουμε τα πάντα ζωντανά.

Εχω λοιπόν δυό καλές νίκες. Εχω δύο μέρες αδιάφορες. Που είτε δεν πόνταρα, είτε πόνταρα γιά να περάσει η ώρα πίνοντας μπύρα, είτε δεν έγραψα καν στήλη. Και έχω και τρεις ήττες. Κάτι σαν 2-2-3 στις επτά μέρες. Ως ψυχρά νούμερα, δεν βλέπω κάτι κακό. Το λογικό και αναμενόμενο βλέπω. Αν κάποιος νομίζει ότι είναι …ευκολάκι, επειδή βλέπει τα ματς, επειδή ξέρει τις ομάδες (χα!), είναι όχι απλά γελασμένος, αλλά άσχετος.

Τρανό παράδειγμα; Οτι γίνεται κάθε χρόνο στο Champions League… Οι τρεις ήττες; Η δυάδα Ολλανδία over- Ουκρανία over. Παιγμένη πριν καν ξεκινήσουν οι αγώνες. Η δεύτερη: Η δυάδα Γαλλία 1-Ουκρανία over. Και η τρίτη χθες. Με τη δυάδα Πορτογαλία 2-Ιταλία 1. Αυτά ήταν. Κάτι πονταρίσματα σε μονά τύπου Ελλάδας με Τσεχία ή Ολλανδίας με Γερμανία δεν τα μετράω καν.

Λίγα έπαιξα, σε αουτσάιντερ άνω του 3.00, αυτά δεν κάνουν την διαφορά όταν παίζεις …γιά να παίξεις. Ως ήττες μετράω τα τρία παραπάνω. Καλά μπετ που δεν βρήκαν στόχο. Δεν θα κάτσω να πω αν ήμουν άτυχος, ή τυχερός, ή λάθος ή δεν ξέρω τι άλλο. Τα ματς τα είδατε όλοι (έχω βέβαια μιά απορία, πόσοι τα…καταλαβαίνουν, πόσοι καταλαβαίνουν τι βλέπουν).

Θα πω απλά ότι ναι, έχασα αυτά τα τρία καλά μπετ, αλλά…. η απάντηση έχει δωθεί στην αρχή. Τι εννοώ; Προσπαθώ να “σταυρώσω” το καλό over της Ουκρανίας δύο φορές. Μου σπάει το άλλο σημείο. Ναι, αλλά στο live αυτού του ματς, τα…παίρνω όλα πίσω και με το παραπάνω! Η απώλεια μου είναι ουσιαστικά μόνο η χθεσινή. Αυτή με έχει στο μείον.

Ενα δελτίο. Μιά δυάδα!! Και ακόμα δεν είμαστε στα μισά… Αυτό είναι το παιχνίδι μου. Αν κάποιος παίζει κάθε μέρα 3-4 σκορ, παίζει ημ/τελ, παίζει σκόρερς, παίζει τα πάντα, δεν το ξέρω και δεν με νοιάζει. Κακό του κεφαλιού του. Γιά μένα, που είμαι σαφώς σε φάση ήττας, είναι όλα απόλυτα ελεγχόμενα και ο χρόνος είναι ακόμα πολύς. Αρα, προς τι η μουρμούρα; Η απαισιοδοξία; Η γκρίνια; Είναι λογικό παίζοντας κάθε μέρα να είναι ζόρικο, αλλά από την άλλη, έχοντας χρόνο και απόλυτα ελεγχόμενη χασούρα, είναι σαν να χάνεις στο ημίχρονο 1-0.

Κάπως έτσι. Ολα μπορούν να ανατραπούν. Η μουρμούρα και η γκρίνια έχει να κάνει με τα άντε ποστ. Τα μακροχρόνια. Ομως, η ίδια η λέξη, τα λέει όλα! Μακροχρόνια!! Δεν ξέρω γιατί κάποιοι τα “λογίζουν” ως καθημερινά ή ως…χαμένα μπετ! Δεν βγαίνουν δηλαδή κέρδη από το καθημερινό και αυτό που βαραίνει την κάθε τσέπη, είναι τα μακροχρόνια που έχουν παιχθεί και τα λεφτά που ήδη έχουν βγει γιά να παιχθούν.

Λεφτά όμως που προσμετρόνται στο + ή στο -, στο…τέλος. Οχι τώρα. Εδώ είναι η δική μου ένσταση! Γκρινιάζουν πολλοί γιά την Ολλανδία. Θα γράψω γι αυτήν. Αλλά ΟΧΙ τώρα. Η ομάδα παίζει κι ακόμα ελπίζει. Και μαζί της ελπίζω κι εγώ. Κακή, στραβή, κουτσή; Ναι, αλλά παίζει! Και δεν είναι νοκ άουτ! Και ήδη απαντώντας σε έναν φίλο χθες στα σχόλια, κάτι του είπα.

Οτι το ποδόσφαιρο είναι “άτιμο” άθλημα. Μπορεί άξαφνα να ανατραπούν όλα. Το έχει δείξει η ιστορία, δεν το λέω εγώ. Ας πάμε όμως στο κακό σενάριο. Οτι η Ολλανδία μένει έξω, ο Φαν Πέρσι πάει σπίτι του την Κυριακή. Την Κυριακή όμως, ο μήνας θα έχει 17/6. Οχι 1/7. Αυτό που ανέφερα παραπάνω, θα ισχύει. Οτι έχουμε ακόμα διοργάνωση, έχουμε ακόμα πολλά ματς.

Μιά δυάδα με σκορ να έρθει, παίρνεις 60 φορές τα λεφτά σου και τα…ξεχνάς όλα! Και γιά να γυρίσω στα μακροχρόνια: Δεν ξέρω τι έπαιξε ο καθένας. Ξέρω τι έπαιξα εγώ. Και ξέρω ότι υπάρχει μπετ κάλυψης γιά τελικό Ισπανία-Γερμανία. Ξέρω ότι υπάρχουν μπετ γιά 3ο όμιλο Ισπανία-Ιταλία και γιά 4ο όμιλο Γαλλία-Αγγλία. Ξέρω ότι υπάρχει μπετ-σύστημα με πρώτους σκόρερ στις ομάδες τους.

Και ο Φαν Πέρσι είναι ο…μοναδικός της Ολλανδίας που χει σκοράρει, ο Ιμπραίμοβιτς ο μοναδικός της Σουηδίας, ο Μπενζεμά έχει πολλά ματς μπροστά του. Ας χαθεί ο Γέλαβιτς. Τρεις στους τέσσερις είναι χοντρά στο παιχνίδι. Γιά να καταλήξω: Το άθλημα θέλει άντερο και υπομονή. Αν αυτό το έγραψα 100 φορές μέσα σε οκτώ μήνες, το ξαναγράφω γιατί τώρα οι οκτώ μήνες έχουν…συμπικνωθεί σε έναν.

Και το καθημερινό “πιέζει” τον παίκτη. Ομως το στοίχημα δεν άλλάζει. Οπως όλη τη σαιζόν υπήρχαν “πάνω και κάτω”, υπάρχουν και στο EURO. Και όπως ολη η σαιζόν (που θυμίζω, έληξε πριν ένα μήνα, φρέσκια είναι ακόμα και ήταν….μιά χαρούλα) είχε καλές και κακές στιγμές αλλά το αποτέλεσμα το ξέρετε, έτσι είναι και μιά διοργάνωση.

Αν στο τέλος δεν πάνε καλά και χάσουμε, θα το αποδεχθώ, θα έχω δώσει πίσω ΚΕΡΔΗ. Από την ίδια τσέπη μπαίνουν και βγαίνουν όλα. Ενα EURO ή ένα Μουντιάλ δεν μπορεί ούτε να “σώσει” μιά σαιζόν αν αυτή ήταν κακή γιά κάποιον, ούτε να την “διαλύσει” αν ήταν -όπως εδώ- πολύ καλή. Είναι η ίδια σαιζόν, 2011-2012. Ενιαία εικόνα. Α, και κάτι ακόμα! Διαβάζετε καλά τις…μικρές λέξεις.

Οχι τις προτάσεις. Χιλιογραμμένο κι αυτό. Οταν έγραψα “δεν έχει έρθει ακόμα το 2-1 που είναι το πλέον δημοφιλές σκορ”, ήρθαν…τρία μαζεμένα στα επόμενα πέντε ματς. Οταν προχθές έγραψα “ακόμα δεν έχει μπει γκολ από στημένο-φάουλ ή πέναλτι” ήρθε το γκολ του Πίρλο χθες. Κάποιοι που διαβάζουν, παίζουν. Και πληρώνονται. Αυτά ήθελα να γράψω, πριν καν του…δρόμου τα μισά.

Οχι ως απολογία (προς Θεού), αλλά γιά να καταλάβουν όλοι ποιά είναι η φιλοσοφία, η προσέγγιση και πως στο καλό παίζετε αυτό το παιχνιδάκι, σε όλες του τις μορφές…. Πάμε στα φρέσκα… Ουκρανία-Γαλλία και Σουηδία-Αγγλία. Οπως τις είδα από μιά φορά, η Ουκρανία πάσχει αμυντικά (όπως έδειχνε και στα φιλικά της), αλλά επιθετικά είναι καλά, καλύτερα από το αναμενόμενο.

Ομολογώ ότι οι…γεροντάρες με εξέπληξαν. Σήμερα, έχοντας 3 βαθμούς, δεν θα είναι τόσο..χύμα, αλλά δεν ξέρω αν μέσα σε λίγα 24ωρα οι γεροντάρες αντέξουν πάλι τόσο. Και μάλιστα πιό πολύ, γιατί η Γαλλία θα τους πιέσει παραπάνω από την Σουηδία. Η Γαλλία έπεσε σε…οχυρώματα με την Αγγλία, ήταν καλύτερη, αλλά δεν πήρε και ρίσκα. Τώρα είναι υποχρεωμένη να τα πάρει.

Θέλει νίκη. Ισως δούμε κι άλλον επιθετικό δίπλα στον Μπενζεμά κατά την διάρκεια του ματς, δεν ξέρω τι θα κάνει συνολικά ο Μπλαν, ξέρω ότι το ματς είναι νωρίς και η Γαλλία δεν μπορεί να ποντάρει στο ότι πιθανώς να βρει αποκλεισμένη Σουηδία στο φινάλε των ομίλων και θα περάσει έτσι. Θα ψάξει νίκη. Θα πάω με το διπλό, αλλά όχι σε δυνατό μπετ.

Σε δυνατό μπετ θα μπει το…over. Ξανά οι μπουκ έχουν πολύ ψηλά το over. Στο 2.30!! Κι όμως, η Ουκρανία δεν είναι Αγγλία να παίξει διπλή ζώνη άμυνας. Θα το ρισκάρω. Μεγάλη η απόδοση και αυτή τα κρίνει όλα (που πολλοί το έχουν ξεχάσει). Στο άλλο ματς; Η Σουηδία πιάστηκε…αφελής. Αν η Αγγλία μας κούφανε με τη διπλή ζώνη άμυνας στο πρώτο της ματς, η Ελλάδα μας κούφανε με το…4-2-4, η Ισπανία στην πρεμιέρα μας κούφανε με το 4-6-0 (που χθες διορθώθηκε και είδατε τι έγινε), η Σουηδία μας κούφανε γιατί δεν έχω δει άλλη ομάδα να παίζει χωρίς καθαρό κόφτη!! Ελμ και Κάλστρομ μόνο κόφτες δεν είναι.

Και απ'όσο διαβάζω, το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο. Δύο στρατόπεδα, οι “Ιμπραϊμοβιτσικοί” και οι “άλλοι”. Η Αγγλία ναι μεν ήταν αποκρουστική, αλλά την δουλειά της την έκανε. Και είναι ομάδα. Γιά να παίξεις πειθαρχημένα έστω και το ταμπούρι, είσαι ομάδα. Σήμερα δεν μπορεί να παίξει ταμπούρι, θέλει νίκη γιατί αλλιώς θα πάει σε φινάλε-κόλασης με την Ουκρανία.

Θα παίξω το διπλό χαλαρά, σε δυάδα με το διπλό των Γάλλων. Χαλαρά όμως. Και το over 2,5 στο Γαλλία-Ουκρανία με τι να το συνδυάσω; Η απάντηση είναι εδώ: Με την Πολωνία. Στο 2.20 με τους τσέχους μου κάνει. Γιά μένα, τα είδατε όλοι, οι τσέχοι είναι “κάτι σαν ομάδα”. Καμιά σχέση με τους πολωνούς που με την Ρωσία ήταν πολύ βελτιωμένοι. Αυτή θα είναι η δεύτερη δυάδα, με καλύτερο πονταρισμα.

Over Ουκρανία-Πολωνία 2. Γιά ειδικά στοιχήματα; Το 2-0 (ή 0-2) ακόμα να έρθει. Δεν αποκλείω να έρθει στο Τσεχία-Πολωνία. Αλλά αυτό θα το ξαναδούμε αύριο. Θα υπάρχει νέα στήλη, ότι κι αν γίνει σήμερα!! Οπότε, μόνο γιά τα σημερινά, τον Μπενζεμά δεν τον ξαναποντάρω γιατί τον θέλω…έτσι κι αλλιώς, κοιτάω κάποιον…κουφό σκόρερ και καταλήγω Ριμπερί any time στο 4.

00 και Καμπάιγ any time στο 9.6. Απειλούν και οι δύο, ο δεύτερος και εκτός περιοχής (απ' όπου περιμένω πολλά σουτ). Στο άλλο ματς, τον Ιμπρα τον θέλω…έτσι κι αλλιώς. Θα πάω με any time Τζέραρντ (5.00). Οι Ριμπερί και Τζέραρντ εκτελούν και στημένα. Σκοράκια γιά σήμερα δεν παίζω… Προτάσεις 15/6: Δυάδα: Γαλλία 2-Αγγλία 2 (4.2) Δυάδα: Ουκρανία over- Πολωνία 2 (5.

06). Any time σκορερς στο Ουκρανία-Γαλλία: Ριμπερί (4.00) και Καμπάιγ (9.6). Any time σκόρερ στο Σουηδία-Αγγλία: Τζέραρντ (5.00). Αυτά ήταν. Ραντεβού σε μιά ώρα στο www.betradio.com, 3-4 όπως πάντα. Και αύριο με νέα στήλη. Και στο chat! Και…απολαύστε λίγη μπαλίτσα, δεν είναι όλα στοίχημα!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras