178

Billaras

Στοχευμένα απ΄το Νησί!

Οπως είπα και χθες στο Betsellers Radio (τι ωραία που τα “λέμε” κάθε Παρασκευή), μιά Κοπεγχάγη μου αρκούσε μεσοβδόμαδα. Τα combos άκλαφτα, αλλά η Γιουνάιτεντ…σταθερή αξία, να μας πληρώνει με τις κόντρες της. Εφτασε τα 30 γκολ παθητικό σε 17 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις (9 ήττες), καλά το πάει εκεί ο Τεν Χααγκ, να του ευχηθούμε και…εις ανώτερα! Το μόνο που μένει είναι να βρούμε πότε θα φέρει και το πρώτο χινάρι, αυτό αγνοείται απο πέρυσι 27 Απρίλη (2-2 με Τότεναμ, άρα είναι ακόμα οκτώ ματς περσινά -επτά πρωτάθλημα κι ένα FA CUP- και πάμε στα 25 επίσημα μαζί με τα φετινά).

Ολο στο 90φεύγα κάτι θα γίνει και Χ δεν έχει φέρει ακόμα.

Τίποτα άλλο για τα μεσοβδόμαδα, χθες κέρδισε και η Σλασκ στην Πολωνία που αναφέρθηκε ως μοναδική χθεσινή επιλογή (κάθε εβδομάδα μας την κάνουν δώρο οι μπουκ, χθες έμεινε και με εννιά παίκτες αλλά άντεξε), οπότε πάμε στα φρέσκα, ελπίζοντας ότι ολοι θα έχετε ακούσει την εκπομπή.

Είναι βασικό γιατί ήδη ξέρετε που θα κινηθούμε χοντρικά.

Πριν μια εβδομάδα λοιπόν, αν θυμάστε, συνέβη το…κουφό. Δεν έπαιξα κανένα εγγλέζικο σημείο! Αφου δεν μου άρεσαν, με το ζόρι παντρειά δεν γίνεται. Ενα μου άρεσε παραπάνω, την Κυριακή, η Μπλάκμπερν που τελικά είχα αφήσει κι εκείνη στην άκρη. Και είχε κερδίσει.

Τώρα, αυτό το Σάββατο, πάμε…ανάποδα.

Μετά απο σκέψη, δεν παίζω τίποτα ΜΗ εγγλέζικο!

Εσβησα εύκολα Χετάφε-Ρεμς-Λας Πάλμας. Και ζορίστηκα λίγο παραπάνω στις γερμανίδες Ντόρτμουντ και Χοφενχάιμ, γιατί στο 2,70 έκαστη με…προκάλεσαν λίγο. Τελικά έκανα πίσω. Η μεν Στουτγάρδη θα έχει -έστω πάγκο- πίσω τον Γκιρασί, η δε Αουγκσμπουργκ είναι στα μέλια με τον νέο προπονητή.

Οπότε δεν τις κοντράρω οριακά (θα έπρεπε να είναι ένα 0,20 πιο κάτω και οι δύο φιλοξενούμενες, να είναι δηλαδή οριακά φαβορί του 2,45-2,50). Κάμποσα μεγάλα και μη εγγλέζικα σημεία θα με απασχολήσουν αύριο.

Σήμερα λοιπόν μόνο με Αγγλία…

Θα την αναλύσω λίγο διαφορετικά. Οχι ανά κατηγορία. Θα χωρίσω τα σημεία σε μικρά και μεγάλα.

Μικρά…τρόπος του λέγειν. Τα μικρά είναι τα 3+ και τα μεγάλα ειναι τα 4+. Αυτά έχουμε στο Betsellers (γέλια). Αρχικά, έχω και δύο ειδικά, δύο fun bet. ΔΕΝ θα τα ποντάρω αλλά τα αναφέρω, τώρα νωρίς στο Γουλβς-Τότεναμ. Εχω μερικά δεδομένα: Η Τότεναμ δεν έχει κερδίσει ακόμα πέναλτι. Ανάποδα, την Γουλβς την έχει…πάει εμπλοκή η διαιτησία, τα πέναλτι πέφτουν βροχή.

Επίσης όλοι ξέρετε τις πάμπολες απουσίες στην άμυνα κυρίως της Τότεναμ μετά από όσα έγιναν με την Τσέλσι. Και τέλος, αν δεν το έχετε δει, ο Χουάνγκ της Γουλβς κάνει επική σαιζόν με 6 γκολ ήδη στο σακούλι. Δεν πάω σε σημείο (αν επαιζε ο Νέτο και αν είχε μισή μονάδα και βάλε επάνω ο άσος, θα το σκεφτόμουν), αλλά το “any time Χουανγκ” στο 4,00 και το “πέναλτι στο ματς” στο 3,50 είνα πιθανά.

Αυτά και τίποτα άλλο απο την Premier (πιθανό το under στην Αρσεναλ, αν κάποιος θέλει combo με άσο ας το σκεφτεί), εγώ θα πάω στις τρεις μικρές κατηγορίες (η Νάσιοναλ δεν έχει τίποτα).

Τα χωρίζω λοιπόν: Απο τη μιά πάντα οι Στόουκ (3,10), η Λέιτον (2,87), η Μπέρτον (3,20) και η Μόρκαμ (3,10). Αυτή η “κοντή” τετράδα. Και απο την άλλη οι Μπέρμιγχαμ (4,75), Μπάρνσλεϊ (4,33) και Ντονκάστερ (4,20).

Αυτά είναι.

Αμεσα λέω ότι οποιος θέλει κάνει ότι χημεία θέλει. Ολα έχουν πρώιμη. Φυσικά τα επτά είναι πολλά. Θα τα ζυγίσω. Τα δύο που αφήνω είναι Λέιτον και Μπάρνσλεϊ. Η μεν πρώτη γιατί είναι περισσότερο κόντρα Οξφορντ. Εχασε τον καπετάνιο της, τον Μάνινγκ (που πήγε Μπριστολ Σίτι) και αυτό δεν είναι λίγο. Ομως, στο 2,87 να κοντράρω μιά πραγματικά καλή ομάδα (που μπορεί να βγάλει και συσπείρωση;).

Ομοίως, η Μπάρνσλεϊ είναι σούπερ εκτός, σερί νικών, αλλά και η Ντέρμπι…είναι Ντέρμπι. Και είναι καλά κι αυτή και καλή εντός. Εχει λαθάκι η απόδοση, κάπου στο 3,50 έπρεπε να την βρίσκουμε την Μπάρνσλει, αλλά κι εδώ δεν μπορώ να κοντράρω εξίσου καλή ομάδα.

Αρχίζει και σχηματίζεται το παιχνίδι. Τα “κοντά” μαζί σε trixie. Ολα είναι σημεία φόρμας.

Κόβεντρι, Νορθάμπτον, Γκρίσμπι, είναι χάλια (η Γκρίσμπι και χωρίς κανονικό προπονητή). Απλά δεν θέλω να γίνει ότι έγινε 24/10 που ορθώς επαιξα κοντρα Νορθάμπτον (με Λέιτον) και διπλό Μπέρτον (με Καρλάιλ) και…στράβωσαν μόνο σε αυτά τα ματς (2-2 η Νορθάμπτον και 2-1 η Καρλάιλ με ανατροπή)! Πριν και μετά απο τις 24/10 και η Μπέρτον δεν είχε/εχει ήττα και η Νορθάμπτον δεν είχε/εχει βαθμο!

Και έχω και τα δύο μεγάλα.

Η Μπέρμιγχαμ δεν προκύπτει “φανερά”, αλλά είναι λίγο σαν εκείνο το διπλό της Τσέλτεναμ. Το βλέπω να έρχεται. Ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν έχει ακόμα νίκη στον πάγκο της, οριακά την έχασε 2-2 με την βαρβάτη Ιπσουϊτς (απο 2-0, 2-2 με γκολ 79′ και 89′), το γυροφέρνει. Και η Σάντερλαντ είναι στην αλεγκρία της, λίγο αφελής και με μιά νίκη στα τελευταία πέντε.

Στο δε άλλο, όσο καλή είναι η Γουίμπλεντον εκτός, τόσο…κακή ειναι εντός! Και η Ντόνκαστερ έχει χτυπήσει φόρμα, έχει “στρίψει” που λέμε. Τι αποδόσεις θα έδινα εγώ; Στο 4,00 την Μπέρμιγχαμ και στο 3,50 την Ντονκαστερ. Αουτσάιντερ δηλαδή αλλά μισή μονάδα και βάλε πιό κάτω.

Καθαρό, προφανές παιχνίδι. Trixie τα κοντά, μονά-δυάδα τα μεγάλα.

Ο καθένας ας κάνει τη δική του χημεία. Όλα έχουν πρώιμη. Αύριο ίδια ώρα νέα στήλη, τα λέμε φυσικά σήμερα στο chat κατά τις 5.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras