2664

Billaras

Στο ίδιο «τέμπο»

Καλησπέρα. Όσοι δεν έχετε παρακολουθήσει ακόμα τί διαδραματίζεται στα γήπεδα της Αυστραλίας, απλά… σπεύσατε! Δεν χρειάζεται να πω πολλά. Αγωνία, θέαμα, συγκίνηση…στο κόκκινο! Και είμαστε μόλις στον 3ο γύρο του Τουρνουά. Πολλή ποιότητα. Ξεχειλίζει κυριολεκτικά…Δεν έχουμε παρακολουθήσει μέχρι στιγμής «σούπα» ματς.

Και ανατροπές; Ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει ο κόσμος του τένις από τον αποκλεισμό του Τζόκοβιτς. Δεν ήταν και λίγο, δεν γίνεται κάθε μέρα τέτοιος «σεισμός»…Αλλά είπαμε, αυτό είναι που αξίζει και σε κάνει να ανυπομονείς για το τί θα συμβεί. Να ψάχνεις το «γλυκό μέσα στο βάζο»… Δεν θυμάμαι άλλη χρονιά, να υπάρχει τόσο θέαμα τόσο σύντομα και σε όλες σχεδόν τις αναμετρήσεις.

Συνηθίζαμε να βλέπουμε καλά ματς αλλά κυρίως περιμέναμε την φάση των «8», τα ημιτελικά ή τους τελικούς. Φέτος, σε κάθε γύρο γίνονται ασύλληπτα πράγματα. Πριν από λίγη ώρα, ολοκληρώθηκε μια μεγάλη αναμέτρηση, ανάμεσα στον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ και τον Τσέχο Τόμας Μπέρντιχ, ντέρμπι στα χαρτιά και στις…αποδόσεις. Τελικά, μονόλογος! Ένας Φέντερερ από τα παλιά, με συνοπτικές διαδικασίες 3-0 σετ κατατρόπωσε τον Τσέχο.

Σήμερα ήταν μαγικός, αδιανόητος…Αυτά που έβγαλε σήμερα στο γήπεδο ήταν εκτός λογικής, ειδικά για τόσο καιρό απουσίας του. Μακράν, ο πιο εντυπωσιακός εδώ και αρκετό διάστημα. Και απέναντι του δεν είχε κάποιον τυχαίο, δεν χρειάζονται διαπιστευτήρια για τον Τσέχο…Στοιχηματικά πάντως η απόδοση είχε ήδη μαζευτεί πολύ από νωρίς, δεν άξιζε κάτι… Στα άλλα κρατώ σαν σχετική έκπληξη τον αποκλεισμό της Ελίνα Σβιτολίνα από την Ρωσίδα Παβλυντσέκοβα.

Περίμενα από την Ουκρανή να κάνει το βήμα παραπάνω, να βρεθεί τουλάχιστον στην επόμενη φάση. Είναι μεγάλο ταλέντο αλλά πρέπει να δουλέψει πολύ, να σταθεροποιηθεί σε στάνταρ απόδοση. Για τώρα, μας χαιρέτησε και αυτή… Πηγαίνοντας στο στοίχημα, η μέρα ήταν ικανοποιητική. Το φαινόμενο «Έβανς» με δικαίωσε, έκανε μια χαρά την δουλειά του απέναντι στον Αυστραλό Τόμιτς και μάλιστα χωρίς να χάσει σετ.

Δυστυχώς οι μπουκ ήταν υποψιασμένοι και δεν είχαμε μεγάλη τιμή, απλώς fair… Ο Βρετανός έδειξε ξεχωριστές και σπάνιες αρετές στο παιχνίδι του και σε κάποια σημεία το τένις που έπαιζε ήταν απλά…υπερφυσικό. Θα μπορούσε και αυτό να ήταν άνετα ένας ημιτελικός ή τελικός. Τόσο σπουδαίο ήταν το θέαμα…Ήδη στο μικροσκόπιο η απόδοση του κόντρα στον Γάλλο Τσόνγκα, την Κυριακή.

Πολύ μεγάλο το 4,50, εδώ θα το δούμε. Στις γυναίκες, η Ρουμάνα Κιρστέα το «καθάρισε» με την Ρίσκε. Ειδικά αυτό, έφτανε να μας βγάλει στον «αφρό»… Όσον αφορά την Πλίσκοβα κόντρα στην Κέρμπερ, είχε πάλι πρόβλημα κατάστασης και δεν ήταν σε θέση να προβάλλει σοβαρή αντίσταση, ειδικά στο πρώτο σετ. Δεν είχα απαιτήσεις, ξέρω τί… κυνηγούσα.

Γι αυτό και ήταν μικρή σκέψη και fun bet… Πριν πάω στα σημερινά ματς, θέλω να αναφερθώ στα μακροχρόνια (για μια εβδομάδα ακόμα που ολοκληρώνεται το τουρνουά). Για την Κόντα, θα πώ αύριο, ήδη με έχει δικαιώσει και συνεχίζει. Θα είναι ο επόμενος «σεισμός» στην χώρα των καγκουρό; Μένει να το δούμε, ήδη έχει κατακόρυφη πτώση, το αρχικό 101,00 για την κατάκτηση, απλά δεν υπήρχε… Αλλά και το 3,75 να φτάσει απλά στους «8».

Όσο για τον «Ράφα» εξακολουθώ να θεωρώ «μέλι» την απόδοση 12,00, σε τέτοια φάση. Είναι καλά και ο Ναδάλ και ο Φέντερερ. Θα ιδρώσουν πολύ Μάρεϊ, Βαβρίνκα και Ράονιτς όταν κληθούν να τους αντιμετωπίσουν…Ακόμη οι αποδόσεις σε αυτά, αξίζουν και τώρα… Για σήμερα, (από ξημερώματα μέχρι μεσημέρι Σαββάτου) καταρχάς να ευχηθούμε τα καλύτερα για την Μαρία Σάκκαρη.

Απέναντι της δεν έχει κάτι απροσπέλαστο… Δεν αποτελεί «τοίχο» η Μπαρόνι από την Κροατία, η Μαρία θα έχει τις στιγμές της…Αρκεί να περιορίσει τα λάθη και να δείξει σταθερότητα. Δεν είναι εύκολο πάντως…Πάντως, ανεξάρτητα του τί θα γίνει (γύρω στις 03:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος), το μέλλον της ανήκει. Στοιχηματικά το ήθελα πιο ψηλά.

Κάνοντας σπουδαία έκπληξη (στα χαρτιά τουλάχιστον, είπα χθες γιατί) με την Ραντβάνσκα αλλά και γιατί η ελληνίδα ήρθε στο κυρίως ταμπλό από τα προκριματικά. Την υπολογίζουν πάντως οι μπουκ, είναι ψυλλιασμένοι… Καλό αυτό. Στοιχηματικά όμως, περίμενα πολύ πιο μεγάλη απόδοση εδώ, άρα τα 2,50 -2,60 δεν μου λένε κάτι να το αποφασίσω. Αντιθέτως, θα πάω ευχαρίστως σε δύο.

Στο ματς του Κροάτη Ίβο Κάρλοβιτς απέναντι στον Βέλγο Νταβίντ Γκοφέν. Τρέφω μεγάλη εκτίμηση και για τους δύο. Για τον πρώτο τα έχω ήδη πει, φαινόμενο σε τέτοια ηλικία, για όποιoν τον αντιμετωπίζει. Δεν ξεχνάμε τι έγινε πριν λίγες μέρες…Ματς διαφήμιση στο άθλημα. Ο κύριος λόγος; To «δολοφονικό» του σερβίς, ένα σημαντικό όπλο για την «φαρέτρα» του.

Λίγοι μπορούν να τον κοιτάξουν στα μάτια σε αυτόν τον τομέα. Και ο Γκοφέν, εάν εξαιρέσω το ματς με τον Στέπανεκ, μου μοιάζει λίγο πεσμένος. Δεν έχει την περσινή φρεσκάδα του. Εκεί που μαζί με τον Ντομινίκ Τιέμ γινόταν λόγος για τις δύο μεγάλες εκπλήξεις και αποκαλύψεις του τένις. Και όχι άδικα… Όμως εδώ δεν είναι τόσο καλά. Το 3,80 είναι τεράστιο σε αυτή την φάση και επίσης τίμιο το χάντικαπ +6,5 games.

Πόσες φορές θα σπάσει το σερβίς του Κροάτη; Το δεύτερο ματς είναι ο Πάμπλο Καρένιο Μπούστα απέναντι στον άνθρωπο που έκανε την μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών στο άθλημα. Τον Ουζμπέκο Ντένις Ιστόμιν. Όχι, δεν το προτείνω επειδή απέκλεισε τον «Νόλε», δεν σκέφτομαι έτσι. Επίσης, υπολογίζω την κούραση και το ερώτημα του πώς θα εμφανιστεί.

Έχει αδειάσει, έπαιξε το ματς της ζωής του απέναντι στον Τζόκοβιτς. Αυτό του αρκεί και με το παραπάνω…Έχει «σταθμεύσει» εκεί ίσως. Λογικότατο…Όμως έχει και μεγάλη ψυχολογία, πετάει…Τί άλλο πρέπει δηλαδή να κάνει για να πείσει ότι είναι παρών; Κι έρχονται οι αποδόσεις του 3,20 και αναρωτιέμαι τί βλέπω στραβά… Τόσο καλύτερος είναι δηλαδή ο Μπούστα από τον Τζόκοβιτς να πληρώνει τόσο χαμηλά; Κι εδώ λοιπόν λάθος, το κρατάμε… * ΑΝΟΙΚΤΑ ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ (Μακροχρόνια, μέχρι τις 27.

01.17): Τζοάνα Κόντα: Νικήτρια Τουρνουά (23,00) Τζοάνα Κόντα: Να φτάσει στα προημιτελικά (3,75) Ράφαελ Ναδάλ: Νικητής Τουρνουά (12,00) *(Τα αναφέρω ξανά, γιατί συνεχίζουν. Πλέον προσφέρονται σε μικρότερες αποδόσεις) ΜΟΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΑ (Ξημερώματα έως Σάββατο μεσημέρι 21.01.17): Κάρλοβιτς – Γκοφέν: 1 (3,80) Κάρλοβιτς – Γκοφέν: 1 με χάντικαπ +4,5 γκέιμ (2,10) Πάμπλο Κ.

Μπούστα – Ιστόμιν: 2 (3,20) Καλό απόγευμα, τα λέμε αύριο!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras