3882

Billaras

Στο ίδιο χαλαρό τέμπο…

Δύο πράγματα με σιχτίρισαν χθες. Και πολύ μάλιστα. Το ένα ήταν…η Μπράγκα! Ναι, ενα ματς που δεν έπαιξα. Γενικα χθες τσαντίστηκα με ματς που δεν έπαιξα. Πχ, όπως είχα αναφέρει τα κόλλητα 0-0 και 0-1 της Κιέβο μόνο και μόνο γιά να σπαστώ, είδατε χθες τι έκανε η Γιούβε; Ισοπαλία. Χθες, εντός. Οχι την Τετάρτη… Η Μπράγκα λοιπόν μου (μας;) στέρησε ταμείο.

Οχι η Πάσος. Το ματς δεν έφευγε από το διπλό ΠΟΤΕ αν η Μπράγκα κέρδιζε. Περιμέναν, ακούσαν, έμαθαν το..θεικό 1-0 στο 70' και…1-3 στο 80' (η Μπάρτσα ήταν η άλλη;) και το Χ μετά δεν κουνιόταν…Δύο κυνηγούσαν την Εστορίλ, μιά την Πάσος, όλα πήγαιναν βάση υπολογισμών, αλλά μου την έφεραν. Δεν είδα φάσεις, αλλά ξέρω τι λέω. Μου την έφεραν.

Ετσι είναι τέτοια εποχή. Η μάζα δεν το πιάνει. Αλλά στην ουσία είναι μιά “μάχη”. Που θα σε βρώ, που θα με βρεις. Ούτε ο άσος χάλαγε την Κιέβο πριν μιά εβδομάδα, ούτε το διπλό την Πάσος πριν 10 μέρες, ούτε το Χ την Ακαδέμικα, ούτε το Χ την Γιούβε μεσοβδόμαδα. Δείτε αμέσως μετά τι έκαναν…. Αναφέρομαι σε αυτά που μου την έφεραν. Αυτά που τους την έφερα εγώ, τα βλέπει ο καθένας.

Δεν είναι λίγα, το αντίθετο. Αλλά αυτά σε…άλλα σαιτ, πανηγυρτζίδικα. Οχι εδώ. Το άλλο που με τσάντισε, είναι -τι άλλο;- το…αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ομως, εδώ ανοίγω παρένθεση: Μέσα από τα αίσχη, βγαίνει κάτι καλό. Οπως κάπου διάβασα, “ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ είναι, οχι ΤΥΦΛΟΙ οι άνθρωποι”! Και χάρηκα πάρα πολύ με την αντίδραση τους.

Επιτέλους. Αυτό που ξεκίνησε καιρό πριν (αποδοκιμασίες στο Καραϊσκάκη παρά τον τίτλο), τώρα γιγαντώθηκε. Εφευγαν από την απονομή (όπως έφευγαν αηδιασμένοι οι ΑΕΚτζήδες τότε με τον Ατρόμητο). Πλημμύρισαν τα φόρουμ. Επιτέλους! Δεν είμαι Ολυμπιακός. Αλλά, το έγραψε και ο Μάκης που είναι, ο κόσμος ΞΥΠΝΗΣΕ!! Δεν τρώει κουτόχορτο. Ειδικά οι Ολυμπιακοί, που -έτσι πιστεύω- είναι καρυδάτοι, όπως είναι και οι ΠΑΟΚτσήδες.

Είναι “άλλη ράτσα” από το dna τους. Και το γράφει αυτό ένας ΑΕΚτζής. Αυτό ναί, το χάρηκα. Πρώτα συχτίρησα, μετά χάρηκα. Ο κόσμος πήρε θέση. Δεν θέλει τέτοια τρόπαια. Τι να τα κάνει; Να τα χαίρονται οι διοικήσεις, να τα χαίρονται οι μισθοφόροι, να τα χαίρονται οι διαιτητές (ουστ ρε), οι φυλλάδες και οι κονδυλοφόροι του συναφιού μου (εμετός…).

ΟΧΙ ο αγνός κόσμος. Ο αγνός κόσμος (όλων των ομάδων) απόψε θα χαρεί με τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ. Το πιστεύω. Μπάσκετ τοπ επιπέδου, πανάξια νίκη, τελικός, θα είμαι φανατικά μαζί τους απόψε. Και αυτό είναι και σε αντιδιαστολή με το άλλο το σίχαμα. Το κοντράστ είναι τεράστιο… Που θα πάει, κάποτε θα το χωνέψουν ότι στην Ελλάδα εδώ και μερικά χρόνια μέσα σε μύρια κακά προέκυψε και ένα καλό.

Ταρακουνήθηκαν, ξύπνησαν γενικά, τα μυαλά όλων. ΚΑΙ των φιλάθλων… Πάμε στα φρέσκα. Ηδη εχω καθυστερήσει, οπότε θα είμαι λιτός. Είχα σημείωσει Βαλένθια, πάει αυτή. Τι έχει από εδώ και κάτω; Λέστερ, Χέρτα, Νόισταντ (“κλεμμένο” αυτό, με κάλυψε ο Μάκης που έγραψε όσα είχα γράψει, ΑΥΤΗ πρέπει να είναι η δύναμη αυτού του site) από μεγάλα.

Και Σ.Πάουλι, Τότεναμ, Νιουκάστλ, Σαντάτερ, Φενέρμπαχτσε, Παρί από μεσαία. Κλείσαμε. Λέστερ και Χέρτα ξεκινάνε σε λίγα λεπτά, τα αφήνω κι αυτά. Το ότι δεν μπαίνουν στην κάβα, δεν λέει τίποτα. Είπαμε, εδώ δεν κάνουμε διαγωνισμό. Και ο Μάκης και εγώ, γράψαμε από χθες “Βαλένθια”. Εχει σημασία που δεν μπήκε σε μπετ; Γιά μένα καμία. Μου αρκεί αν το έπαιξαν κάποιοι… Στις 2.

30 είναι και η Σαν Πάουλι, σβήσιμο κι αυτή. Οπότε, ελάχιστες επιλογές. Ενα μονό αποδεκτό η Νόισταντ στο 7.00. Ξερός άσος. Και μετά, δύο δυάδες. Τότεναμ και Νιουκάστλ η μιά (4.48) και Φενέρ-Παρί η άλλη (5.94). Στη δεύτερη, πήγα στα ντέρμπι. Αλλά πιστεύω ότι η Φενέρ έχει καλό κίνητρο (μετά την νίκη της Μπεσίκτας χθες) και η Παρί είναι πολύ καλύτερη της Λυών και θα το καθαρίσει απόψε το πρωτάθλημα.

Δεν παίζω την Σαντατέρ, παίρνω "άσχημα μηνύματα" απο εκεί… Θα τα κάνω και όλο μαζί ένα 3 στα 4. Μπάς και περάσουν όλα. “Αντέχουν” οι αποδόσεις των τριών από τα τέσσερα (2.20 η Παρί, 2.70 η Φενέρ, 2.45 η Νιουκάστλ, 1.83 η Τότεναμ). Και κλείσαμε. Αν θέλετε, αλλάξτε τη χημεία. Θα παίξω χαλαρά, όπως και χθες. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 11/5: 371 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 18.691 μονάδες. Ποντάρισμα 12/5: Μονό αποδεκτό: Νόισταντ 1 (7.00), με 50 μονάδες. Δυάδα: Παρί 2-Φενέρ 1 (5.94) με 120 μονάδες. Δυάδα: Νιουκάστλ 2-Τότεναμ 2 (4.48) με 140 μονάδες. Σύστημα 3-4: Παρί (2.20)-Φενέρ (2.70)-Τότεναμ (1.83)-Νιουκάστλ (2.45), με 55 μονάδες σε κάθε τριάδα και 16 στην τετράδα (όλο μαζί 236 μονάδες). Ανοιχτά μπετ: 546 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 18.

145 μονάδες. Τα ξαναλέμε την Τρίτη, καλή επιτυχία το βράδυ στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Το παιχνίδι, το βλέπετε, παραμένει χαλαρό. Μιά δυάδα με “ισιώνει” και με το παραπάνω. Οτι άλλο, ευπρόσδεκτο. Αλλά γενικά δεν έχω καμιά..πρεμούρα.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras