3224

Billaras

Στο γήπεδο της….Βουλής!

Και τελικά, αντί να καθόμαστε κατακαλόκαιρο να βλέπουμε μπαλίτσα από το… γήπεδο της Βουλής, βλέπουμε Βουλή, Ευρωβουλή, πάνελ πολιτικών, ενημερωτικές εκπομπές κι όλα αυτά τα γνωστά… Αισθάνομαι πολύ περίεργα. Σε στοιχηματικό site είμαστε, τέλη Ιουνίου είναι και γράφω γιά πολιτική. Μπορεί να γίνει διαφορετικά όμως; Ολοι οι έλληνες έχουμε τις ίδιες έγνοιες, τους ίδιους προβληματισμούς, έρχεται δημοψήφισμα (;), υπάρχει αγωνία, άγχος γιά το τι θα μας ξημερώσει… Δεν θα θελα να εμπλακώ παραπάνω.

Θα μπορούσα να γράψω κέιμενο γιά όσα μας συμβαίνουν. Προφανώς και έχω άποψη και θέση. Αλλά το Betsellers είναι στοιχηματικό-αθλητικό site. Οπότε…ας μείνουμε “όσο γίνεται” στα δικά μας. Ας…κάνω πρόβλεψη, πολύ παρακινδυνευμένη: Δεν θα φτάσουμε σε δημοψήφισμα. 'Η κι αν φτάσουμε, θα'ναι άλλο το ερώτημα. “Κάτι” θα γίνει τα επόμενα 24ωρα.

Δεν ξέρω τι ακριβώς, αλλά “κάτι”. Μάλλον θα'χει να κάνει με το χρέος. Γιατί -κακά τα ψέματα- η ταμπακιέρα δεν είναι στα (νέα) μέτρα. Πέντε πάνω-πέντε κάτω. Η ταμπακιέρα είναι σε ένα (πιθανό) κούρεμα χρέους…. Οπως και να΄χει, ας είμαστε όλοι ψύχραιμοι. Εγώ ας πούμε γιά να αποφορτιστώ, την Τρίτη που ίσως να'ναι μιά πολύ κρίσιμη μέρα, επέλεξα να κανονίσω ψάρεμα.

Η θάλασσα εκεί θα είναι, τα ψάρια εκεί θα είναι, θα αδειάσω το μυαλό μου. Επιβάλλεται τέτοιες ώρες. Απαγορεύεται ο πανικός, ο διχασμός, ο τσακωμός, οι ακραίες θέσεις και αντιδράσεις. Χθες βράδυ λοιπόν, αντί να βλέπω Βραζιλία-Παραγουάη, έβλεπα Βουλή. Ε, το πήγα λίγο παρακάτω! Αντί να σερφάρω να δω αποδόσεις κλπ κλπ γιά το Κόπα Αμέρικα, ψάχτηκα γιά….

αποδόσεις πολιτικές! Ναι, κυκλοφορούν κι από αυτές! Οχι ότι θα παίζα ποτέ τίποτα τέτοιο (προς Θεού), αλλά να δω τι λένε οι μπουκ. Πχ, υπάρχει (σε πάνω από έναν ευρωπαίο μπουκ), απόδοση γιά το “αν θα βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη μέσα στο 2015”! Το “ναι” δίνει 2.10, το “οχι” δίνει 1.65! Φαβορί δηλαδή το….να ΜΗΝ βγούμε. Είδα αποδόσεις και γιά τον Βαρουφάκη (έλεος).

“Θα είναι υπουργός οικονομικών ως τις 31/12/2015;”. Ιδιες αποδόσεις. Στο 1.83 το “ναι”, στο 1.83 το “όχι”. Εκεί φτάσαμε εν ολίγοις. Να παιζόμαστε στα στοιχήματα… Ας πάμε και στα ποδοσφαρικά. Στα τρία από τα τέσσερα ματς των προημιτελικών, συνέβη το αναμενόμενο. Κλειστά ματς, πολύ ξύλο, λίγα γκολ, άγριο θέαμα. Δύο ισοπαλίες (και πέναλτι), τρία under.

Ηταν όντως στο όριο… Και τώρα έχουμε ημιτελικούς. Χωρίς Βραζιλία. Το ζευγάρι τελικού Χιλή-Αργεντινή δυνάμωσε κι άλλο. Δύσκολο να σπάσει. Οι αποδόσεις γιά Χιλή και Αργεντινή αύριο και μεθαύριο είναι χαρακτηριστικές. Στο 1.50 η καθεμιά. Δυνατά φαβορί απέναντι σε Περού και Παραγουάη. Δεν έχει αξία να παίξετε κάτι εδώ. Ούτε στα under, ψίχουλα δίνουν κι αυτά.

Ψάχτηκα που μπορεί να υπάρχει κάποια αξία. Με λίγο ρίσκο, καλή απόδοση έχουν (και στα δύο ματς) τα g/g. Να σκοράρουν και οι δύο. Αν θεωρήσουμε ότι τα φαβορί Χιλή και Αργεντινή έχουν το γκολ, το ερώτημα είναι Περού και Παραγουάη. Μπορούν να βάλουν ένα γκολ; Νομίζω, όπως τις είδα, ότι μπορούν. Οι άμυνες τους δεν λένε πολλά, αλλά οι επιθέσεις τους μόνο κακές δεν είναι.

Πιζάρο-Φαρφάν-Γκερέρο το Περού, Γκονζάλες-Σάντα Κρουζ-Βαλντέζ η Παραγουάη. Και οι δύο έπαιξαν επιθετικά αυτές τις μέρες και τους βγήκε. Το g/g δεν αναιρεί το πιθανό under, αξίζει στην απόδοση του 2.50 που υπάρχει στο κάθε ένα αυριανό και μεθαυριανό ματς. Αυτό λοιπόν εκτιμώ ότι μπορεί να παιχθεί. Στο 2.50, το g/g του κάθε ημιτελικού. Στο..χαλαρό.

Εγώ δεν παίζω, απλά ιδέες δίνω. Εγώ…είπαμε τι θα κάνω. Και θα τα ξαναπούμε και τον Ιούλιο, την Τετάρτη συγκεκριμένα. Να “μιλήσουμε” και γιά τους δύο ημιτελικούς που θα'χουν γίνει και γιά…πολιτική (μοιραία) και …αν έχω διάθεση, ίσως κάνουμε και μαθήματα γεωγραφίας, αφού την άλλη Πέμπτη έχει Europa League, με όλες τις…απίθανες μαζεμένες.

Τα λέμε την Τετάρτη λοιπόν, ελπίζω σε καλύτερο κλίμα και με μιά νότα αισιοδοξίας….

Παλαιότερα άρθρα του Billaras