2142

Μάκης Μηνδρινός

Στο δια ταύτα…

Χαιρετώ! Δύο ημέρες για την έναρξη του Μουντιάλ, σιγά σιγά περνάμε από τη θεωρία στην πράξη. Διαβάσαμε, ξαναδιαβάσαμε, κουβεντιάσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, είδαμε κάποια φιλικά, αναλύσαμε ομάδες και στοιχήματα, ήρθε η ώρα να τα δούμε και στην πράξη. Ελπίζω δηλαδή να τα δούμε και στην πράξη, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που άλλα περιμένεις και άλλα παρουσιάζονται στο χορτάρι.

Σε προηγούμενες στήλες αναλύσαμε αρχικά τους τέσσερις πρώτους ομίλους, στη συνέχεια τους τέσσερις επόμενους, ενώ την Παρασκευή κάναμε κουβέντα για τα νοκ άουτ, τα σταυρώματα και τον πρώτο σκόρερ. Σήμερα θα κάνουμε ένα briefing των όσων ειπώθηκαν και θα φτάσουμε στο δια ταύτα, στο τι παίζουμε δηλαδή. Πριν περάσω στο παρασύνθημα υπενθυμίζω κάτι πολύ σημαντικό: «Μην περιμένετε να σπαταλήσω ένα τσουβάλι λεφτά σε μακροχρόνια στοιχήματα.

Μπορεί ο ενθουσιασμός να είναι μεγάλος, μπορεί μετά από τόσες αναλύσεις και τόσο διάβασμα να νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα, όμως όλα αυτά που αναλύουμε στο χαρτί αυτό το διάστημα μπορούν να πάνε περίπατο στο χόρτο, όταν ξεκινήσουν τα ματς!». Ετσι έκλεισα τη στήλη της Παρασκευής. Επιλέξτε αυτά που σας αρέσουν περισσότερα και μη πέσετε με τα μούτρα στα άπειρα ειδικά στοιχήματα που προσφέρονται από τις εταιρίες.

Οι επιλογές είναι πολλές, διαλέξτε μόνο αυτές που σας αρέσουν περισσότερο. Ομιλοι Την Ουρουγουάη τη βλέπω πρώτη από τον 1ο όμιλο, αλλά το 1.70 δεν με καλύπτει. Θα παίξω μόνο ένα funbet, Ουρουγουάη – Αίγυπτος forecast, σε απόδοση 8.00. Επιστρέφω στην πρώτη στήλη για τους ομίλους, όπου είχα γράψει: «Το εύλογο ερώτημα προφανώς είναι ‘θα μείνει εκτός από τη φάση των ομίλων η διοργανώτρια; Και μάλιστα όταν αυτή η διοργανώτρια είναι η Ρωσία;’.

Τα «πρέπει» δεν μπορώ να τα γνωρίζω. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε εδώ είναι να αναλύσουμε τα αγωνιστικά δεδομένα. Τα υπόλοιπα δεν τα ξέρουμε, δυστυχώς». Όπως και να έχει, στη 2η αγωνιστική, στο Ρωσία – Αίγυπτος είναι πολύ πιθανό να κριθεί η πρόκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες. Επειδή, καθαρά αγωνιστικά, η Ρωσία δεν με ψήνει, θα ρίξω ένα funbet όχι στο «πρόκριση Αίγυπτος» που είναι στο 2.

50, αλλά στο Ουρουγουάη-Αίγυπτος forecast που είναι πολύ ψηλότερα (8.00). Στον 2ο όμιλο, το forecast Ισπανία-Πορτογαλία είναι στο 2.20, μοιάζει πιθανό. Μαρόκο και Ιράν ίσως είναι ανταγωνιστικά, δύσκολα όμως θα κάνουν την υπέρβαση και θα χωθούν ανάμεσα στα δύο μεγάλα ονόματα του γκρουπ. Εστω κι αν, επαναλαμβάνω την άποψή μου, θεωρώ ότι η Πορτογαλία δεν θα είναι καλή στο τουρνουά.

Στην πρεμιέρα, Ισπανία – Πορτογαλία. Θεωρώ τους Ισπανούς πολύ ανώτερους, αλλά η αλήθεια είναι ότι θα έπαιζα πιο εύκολα πρωτιά Ισπανίας αν το ματς με τους Πορτογάλους ΔΕΝ ήταν στην πρεμιέρα… Η Γαλλία είναι το μεγάλο φαβορί για πρωτιά του τρίτου ομίλου, Δανία και Περού θα παλέψουν για να την ακολουθήσουν. Την Αυστραλία δεν την έχω για πρόκριση.

Η Δανία μ’ αρέσει γενικότερα, αλλά με Γκερέρο το Περού το θεωρώ επικίνδυνο. Τα στοιχήματα που μου αρέσουν περισσότερο από ‘δω είναι για σκόρερ: «πρώτος σκόρερ Περού ο Γκερέρο», στο 3.50 και «πρώτος σκόρερ Γαλλίας ο Γκριζμάν», στο 2.50. Πρώτος σκόρερ στα τελευταία Κόπα Αμέρικα ο Γκερέρο, άνθρωπος-είδωλο για τη χώρα, ακόμα περισσότερο διψασμένος μετά την ιστορία με το ντόπινγκ.

Για τον Γκριζμάν, περιμένω ότι θα έχει δίπλα του τον Ζιρού. Αν όχι, ίσως αντιμετωπίσει προβλήματα. Δείτε πόσο διαφορετικός (προς το καλύτερο) ήταν ο Γκριζμάν φέτος από τον Γενάρη και μετά που είχε δίπλα του τον Ντιέγκο Κόστα. Στον 4ο όμιλο, όπως έχω ήδη αναφέρει σε προηγούμενη στήλη, Αργεντινή και Κροατία δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα πρόκρισης, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν η Αργεντινή θα είναι πρώτη.

Την Κροατία τη θεωρώ ως μία από τις πιθανές εκπλήξεις του τουρνουά (για να φτάσει ως τα προημιτελικά). Η Βραζιλία πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να μη βγει πρώτη στον 5ο όμιλο. Από ‘κει και πέρα, Σέρβοι και Ελβετοί θα παλέψουν για την δεύτερη θέση. Τους Κοσταρικανούς δεν τους έχω για κάτι καλό, θεωρώ ότι ταβάνι τους είναι ο ένας πόντος.

Το 2.10 στο under 1,5 βαθμούς Κόστα Ρίκα, νομίζω ότι μπορεί να παιχτεί. Από ‘κει και πέρα δίνω προβάδισμα στους Σέρβους έναντι των Ελβετών για πρόκριση (Βραζιλία-Σερβία forecast είναι στο 3.25). Παρόμοια φάση με τους Βραζιλιάνους είναι και οι Γερμανοί, στον 6ο όμιλο. Απόλυτο φαβορί για πρωτιά, με Μεξικό, Σουηδία και Ν. Κορέα να παλεύουν για τη 2η θέση.

Οι μπουκ βλέπουν τελευταία τη Ν. Κορέα, εμένα μου έχει καρφωθεί ότι οι Σουηδοί θα είναι η απογοήτευση του ομίλου. Το να τερματίσουν τελευταίοι δίνει 3.60. Και το Γερμανία-Μεξικό forecast δίνει 2.87. Επίσης, θεωρώ πολύ πιθανό πρώτος σκόρερ της Γερμανίας να είναι ο Μίλερ, που δίνεται στο 4.50. Στον 7ο όμιλο, Βέλγιο και Αγγλία αναμένεται να περάσουν, Τυνησία και Παναμάς θα επιχειρήσουν να αποφύγουν την τελευταία θέση.

Δεν μπλέκω με πρωτιά ομίλου, όμως το να πάρει ο Παναμάς μάξιμουμ έναν πόντο (under 1,5) δίνει 1.70 και νομίζω έχει τόσες πιθανότητες όσες φαίνεται από την απόδοση. Ο αντι-εμπορικός 8ος όμιλος είναι ίσως ο πιο ανοιχτός απ’ όλους. Βγάζω έξω την Ιαπωνία, που πιστεύω πως θα τερματίσει τελευταία (2.50 δίνει). Σε Πολωνία, Σενεγάλη και Κολομβία δίνω σχεδόν ίσες πιθανότητες πρόκρισης.

Από αυτή την άποψη, μου κάνει το 2.25 της πρόκρισης της Σενεγάλης και αν κάποιος έχει βάλει στη λίστα του fun bets, ας τσεκάρει το 15άρι Σενεγάλη-Πολωνία forecast. Νοκ άουτ Αν η Κροατία τερματίσει πρώτη στον όμιλό της, έχει νόημα το 5.50 να αποκλειστεί στους «8». Αν, όμως, τερματίσει δεύτερη, θα πέσει πάνω στους Γάλλους στους «16», με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το Μεξικό στα 6 (!!!) προηγούμενα Μουντιάλ αποκλείστηκε στους «16». Αν το Μεξικό περάσει ως δεύτερο πίσω από τη Γερμανία, στους «16» πέφτει πάνω στους Βραζιλιάνους. Οπότε είναι πιθανό η παράδοση να συνεχιστεί. Στο 2.87 να αποκλειστεί το Μεξικό στους «16». Στο 2.10 να φτάσει η Βραζιλία στον ημιτελικό, στο 2.37 να φτάσει η Ισπανία στον ημιτελικό.

Το Βραζιλία – Ισπανία τελικός, είναι στο 19.00. Για πρώτο σκόρερ διοργάνωσης είπα και την Παρασκευή την άποψή μου για τον Ζεσούς και τον Νεϊμάρ, όμως δεν μπορώ να γνωρίζω ακόμα αν ο Ζεσούς θα ξεκινάει βασικός. Και, κυρίως, δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα παίζει «βρέξει-χιονίσει», από τη στιγμή που ο Φιρμίνο έκανε καλή σεζόν. Αν, για παράδειγμα, στην πρεμιέρα ο Ζεσούς δεν κάνει καλό ματς, αντικατασταθεί από τον Φιρμίνο και αυτός είναι καλός, είναι πολύ πιθανό στη 2η αγωνιστική να δούμε Φιρμίνο βασικό.

Πάμε να καταλήξουμε. Καταρχάς ένα fun bet, Ουρουγουάη-Αίγυπτος στο 8.00, forecast. Ηθελα τρίξι από τους ομίλους: Ιαπωνία τελευταία (2.50), Σουηδία τελευταία (3.60), Σενεγάλη πρόκριση (2.25), αλλά δεν το αποδέχονται οι εταιρίες. Οπότε δυάδα Ιαπωνία-Σουηδία και μόνη της η Σενεγάλη. Μονά αποδεκτά με σκόρερ: πρώτος του Περού ο Γκερέρο στο 3.50, πρώτος της Γερμανίας ο  Μίλερ στο 4.

50. Μια δυάδα με Κόστα Ρίκα under 1,5 βαθμούς (2.10), Παναμάς επίσης under 1,5 (1.70). Και κάτι λίγα στον τελικό Βραζιλία – Ισπανία, στο 19.00. Είδατε ότι άφησα αρκετά έξω. Είπαμε δεν γίνεται να παιχτούν όλα, πρέπει να διαλέξουμε. Για όλα αυτά τα στοιχήματα που ανέφερα παραπάνω θα ξοδέψω συνολικά κάπου 150 μονάδες. Αυτές θα διαθέσω για μακροχρόνια στοιχήματα, δεν θα παίξω τίποτα άλλο σε μακροχρόνια.

Εκτός αν χρειαστεί να γίνει κάποια κάλυψη στην πορεία. Κάβα δεν θα ανοίξω, όπως δεν το έκανα ούτε στις προηγούμενες μεγάλες διοργανώσεις. Το έχουμε πει πολλές φορές ότι η κάβα υπάρχει κυρίως για τη διαχείριση σε βάθος χρόνου. Το προσωπικό μου παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση σε βαρύτητα σε σχέση με αυτό που γίνεται επί 8-9 μήνες κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Το Μουντιάλ είναι κάτι σαν μπόνους στη στοιχηματική περίοδο που ολοκληρώθηκε. Σε μια διοργάνωση ενός μήνα, η διαχείριση δεν μπορεί να φανεί, το live (που είναι πολύ συχνό σε τέτοιου είδους διοργανώσεις) επίσης δεν μπορεί να φανεί, οπότε δεν νομίζω ότι θα εξυπηρετήσει κάτι να ανοίξω κάβα. Εξάλλου σε κάθε στήλη θα αναφέρω το πώς παίζω και στο περίπου τι παίζω.

Νέα στήλη την Παρασκευή το πρωί, με κείμενο πλέον καθαρά αγωνιστικό και με προτάσεις για την 1η αγωνιστική, η οποία ολοκληρώνεται την Τρίτη. ΥΓ. Τα λέμε και στο twitter (@makismindrinos). Ειδικά κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ θα έχει πολύ twiiter. ΤΓ2. Η KingBet κυκλοφορεί εκτάκτως την Πέμπτη, ημέρα έναρξης του Παγκόσμιο Κύπελλο, μαζί με ένα 96σελιδο περιοδικό, γεμάτο Μουντιάλ και στοίχημα.

ΥΓ3. Οπως βλέπετε και στην κεντρική φωτό, οι παμπ στην Αγγλία είναι έτοιμες…   Μακροχρόνια στοιχήματα Δυάδα Κόστα Ρίκα under 1,5 βαθμός στον 5ο όμιλο (2.10) Παναμάς under 1,5 βαθμός στον 7ο όμιλο (1.70) Μονά αποδεκτά Πρώτος σκόρερ Περού, Πάολο Γκερέρο (3.50) Πρώτος σκόρερ Γερμανίας, Τόμας Μίλερ (4.50) Πρόκριση Σενεγάλη από τον 8ο όμιλο: 2.25 Βραζιλία – Ισπανία – ζευγάρι τελικού (19.

00) Δυάδα Σουηδία τελευταία 6ου ομίλου: 3.60 Ιαπωνία τελευταία 8ου ομίλου: 2.50 FunBet Ουρουγουάη – Αίγυπτος forecast (8.00)

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος