766

Κώστας Ζαφείρης

Στο “κλουβί” της Μπούντουτσνοστ (update στο πινακάκι – 19/3)

Γεια χαρά σε όλους.

Είναι λογικό όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στη σεζόν, οι ομάδες που έχουν ως στόχο να φτάσουν – τουλάχιστον – μέχρι τις τελευταίες… πίστες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, να αφήνουν στην άκρη την οποιαδήποτε υποψία χαλάρωσης, παίζοντας με απόλυτη σοβαρότητα και το βλέμμα στο πλεονέκτημα έδρας στα κρίσιμα που έρχονται.

Στο Γιούροκαπ των 2 ομίλων (από 10 ομάδες/οι 8 πρώτοι από το κάθε γκρουπ προκρίνονται στους «16»/οι 4 πρώτοι παίρνουν μαζί τους το πλεονέκτημα έδρας), σήμερα το πρόγραμμα έχει έξι ματς, τα δύο από αυτά μπήκαν στο παιχνίδι μου.

Στο Μαυροβούνιο, η Μπούντουτσνοστ (ρεκόρ 8-6, 3η στον 2ο όμιλο) υποδέχεται τον Προμηθέα (4-10, 10ος) και βλέπει αυτό το ματς ως ευκαιρία για… επιστροφή στον σωστό δρόμο.


Η ομάδα του Αλεξάνταρ Τζίκιτς προέρχεται από 4 ήττες στα 5 τελευταία στο Γιούροκαπ και δύο κολλητές ήττες στην Αδριατική Λίγκα, η τελευταία την περασμένη Κυριακή (εντός, 72-80) από την Παρτιζάν.
Καλή η προσπάθεια που κάνει ο Ηλίας Ζούρος (βρισκόταν στον πάγκο της Μπούντουτσνοστ τη σεζόν 2016-17) στον Προμηθέα και η αλήθεια είναι ότι οι Πατρινοί έχουν βελτιωθεί στα χέρια του 56χρονου Ελληνα τεχνικού, ωστόσο απόψε η αποστολή τους είναι ζόρικη.


Νομίζω ότι η Μπούντουτσνοστ θα μπει στο παρκέ με το μαχαίρι στα δόντια και με στόχο να φτάσει στο ροζ φύλλο χωρίς να το κάνει ντέρμπι. Στο «κλουβί» της έχει τον πρώτο λόγο για κάτι τέτοιο.

Το δεύτερο παιχνίδι είναι αυτό που θα γίνει στο Βελιγράδι, στο «Aleksandar Nikolic Hall» ανάμεσα στην Παρτιζάν και την Μπουλόν Λεβαλουά.
Με το ίδιο ρεκόρ στο 1ο γκρουπ Σέρβοι και Γάλλοι (9-5), στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και σταθερά από τις καλύτερες ομάδες της έως τώρα… διαδικασίας.


Η ομάδα του Ζ. Ομπράντοβιτς δέχθηκε γερό χαστούκι στη Λιθουανία την προηγούμενη εβδομάδα (ήττα με 93-78 από την Λιετκαμπέλις), από 5 κολλητές νίκες στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση το (πολύ) αξιόλογο σύνολο του εξαιρετικού κόουτς Βενσάν Κολέ.
Δεν θα είναι εύκολο για την Παρτιζάν κι αυτό γιατί οι Παριζιάνοι είναι μία πολύ καλά δουλεμένη ομάδα, όμως οι Σέρβοι μπροστά στο πιστό κοινό τους φέρνουν – σχεδόν πάντα – τα παιχνίδια τους στο σημείο που πρέπει.

Πόνταρα σ’ αυτό.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης