1895

Μάκης Μηνδρινός

Στο Κύπελλο και στα (πολύ) χαμηλά (Update)

Χαιρετώ! Τα 4 ματς του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν 0-0 στο ημίχρονο και τα τρία από αυτά έληξαν over. Και το τέταρτο, το Γιουνάιτεντ – Παρί 0-2, θα μπορούσε επίσης να είναι over. Στο Γιουρόπα Λιγκ, ένα αξιοσημείωτο είναι ότι κέρδισαν μόνο τέσσερις γηπεδούχοι. Λογικό εν μέρει, καθώς οι «ισχυροί» (που ήρθαν από Τσάμπιονς Λιγκ και τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλό τους στο Γιουρόπα) έχουν το «πλεονέκτημα» να δίνουν το πρώτο ματς εκτός και τη ρεβάνς στο γήπεδό τους.

Αν μου έκανε κάτι εντύπωση; Δεν θα το έλεγα. Η Ρεάλ κέρδισε μεν, δύσκολα δε (ο Αγιαξ ήταν καλός), η Τότεναμ νίκησε πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το αποτέλεσμα αλλά αποδεικνύει πως αυτή η ομάδα έχει χτίσει χαρακτήρα (έργο φυσικά Ποκετίνο), η Γιουνάιτεντ στο πρώτο πραγματικά δύσκολο ματς έδειξε ανήμπορη, ενώ το 2-1 μάλλον αδικεί τη Ρόμα.

Στα εγγλέζικα επειδή έχω εικόνα σχεδόν απ’ όλα τα ματς, να αναφέρω ότι ήταν πολύ καλές Πρέστον, Μπρέντφορντ, Μπρίστολ Σίτι και έκαναν πολύ καλή προσπάθεια και ίσως θα μπορούσαν να πάρουν κάτι παραπάνω οι Μπέρμιγχαμ, Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Νότιγχαμ και Ιπσουιτς.

Πάμε στα φρέσκα. Κύπελλο μπροστά μας, η φάση των «16». Με την ιδιαιτερότητα ότι δεν υπάρχουν επαναληπτικοί.

Σε περίπτωση ισοπαλίας έχουμε παράταση και αμέσως μετά πέναλτι. Που σημαίνει ένα ματς λιγότερο στο καλεντάρι. Γενικά εδώ που φτάσαμε δεν νομίζω ότι υπάρχει ομάδα που θα παίξει με φουλ ροτέισον. Λόγω Κυπέλλου δεν έχουμε Πρέμιερ Λιγκ, ενώ και στις μικρότερες κατηγορίες θα δείτε ότι έχουμε λιγότερα παιχνίδια. Και γενικά μετριότατο πρόγραμμα…

Κύπελλο Αγγλίας

Μπρίστολ Σίτι – Γουλβς: Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω αν θέλω να κοντράρω τη Γουλβς.

Από την άποψη ότι είναι καλά αγωνιστικά, είναι άνετη στο πρωτάθλημα, δεν περιμένω να κάνει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα της. Από την άλλη, ζυγίζω και τα υπόλοιπα δεδομένα. Ότι δηλαδή τα ίδια λέγαμε και παραμονές του προηγούμενου αγώνα της στο Κύπελλο κόντρα στη Σριούσμπερι, όπου χρειάστηκε ανατροπή για να την κερδίσει (3-2). Και η Μπρίστολ Σίτι δεν είναι Σριούσμπερι, είναι πολύ ανώτερη.

Και τώρα η Γουλβς δεν παίζει στο «Μόλινο» αλλά εκτός έδρας. Συν ότι η Μπρίστολ Σίτι είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ο άσος άνοιξε κάπου στο 5,00, χθες έπεσε στο 4,20, σήμερα είναι στο 4,75.

Ντόνκαστερ – Κρίσταλ Πάλας: Και σε αυτή την περίπτωση δεν περιμένω από την Κρίσταλ Πάλας να είναι «χαλαρή». Να κατέβει δηλαδή με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα ή να μη δώσει σημασία στο θεσμό.

Είπαμε, εδώ που φτάσαμε όλοι ενδιαφέρονται. Για κάθε ομάδα έχω στο μυαλό μου κάποια στοιχεία, τα οποία διαμορφώνονται με βάση τη γενικότερη εικόνα τους στη σεζόν και τον γενικότερο χαρακτήρα τους. Και αυτά μπαίνουν στην εξίσωση περισσότερο στα ματς Κυπέλλου, όπου η φόρμα δεν παίζει τόσο πολύ μεγάλο ρόλο όσο στο πρωτάθλημα. Για την Πάλας, λοιπόν, το βασικό στοιχείο που έχω σημειωμένο δίπλα της είναι πως όταν δίνεται «καυτό» φαβορί, ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αυτόματα μπαίνει στο… ραντάρ για κόντρα.

Και εδώ μάλλον υπάρχουν καλές προϋποθέσεις. Την Ντόνκαστερ οι περισσότεροι την έμαθαν για τα καλά το 2005, σε ένα ματς για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ, όταν κόντρα στην… Αρσεναλ έκανε επική προσπάθεια και ισοφαρίστηκε σε 2-2 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης από τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Τότε η Ντόνκαστερ είχε κάνει back2back ανόδους από την Κόνφερενς στη Λιγκ 1!

Είναι ομάδα που ασχολείται με Κύπελλα, είναι σε πολύ καλή κατάσταση, δεν έχει μεσοβδόμαδα κάποιο ματς να την απασχολεί, είναι και καλή η απόδοση (5,75), νομίζω «δένει».

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουν.: Για την Τσέλσι, έτσι τουλάχιστον όπως το βλέπω εγώ και όπως λέει η λογική, το Κύπελλο θα πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή στις πιο χαμηλές προτεραιότητες της. Και εξηγούμαι: Την Κυριακή έφαγε 6 από τη Μάντσεστερ Σίτι (6-0), την Πέμπτη ταξίδεψε στη Σουηδία για το πρώτο ματς με τη Μάλμε στο Γιουρόπα Λιγκ.

Τη Δευτέρα υποδέχεται τη Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο, την Πέμπτη έχει τη ρεβάνς με τη Μάλμε και την Κυριακή διεκδικεί τον πρώτο τίτλο της σεζόν κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Εχει, δηλαδή, μπροστά της έναν τελικό και μία πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Το οποίο αποτελεί προτεραιότητα μετά τα πρόσφατα αποτελέσματά της στην Πρέμιερ.

ΟΚ, μπορεί με το 2-1 στη Σουηδία να είναι με το ενάμιση πόδι στους «16», αλλά και πάλι, δεν νομίζω να δούμε καθολικό ροτέισον στη ρεβάνς. Γιουρόπα Λιγκ, 4άδα Πρέμιερ Λιγκ και τελικός Λιγκ Καπ θεωρώ ότι είναι πιο πάνω στις προτεραιότητες της Τσέλσι αυτή τη στιγμή, σε σχέση με το Κύπελλο.

Συν βέβαια ότι και αγωνιστικά οι «μπλε» δεν πετάνε… φωτιές.

Ούτε η Γιουνάιτεντ πετάει, για να είμαστε δίκαιοι. Όπως ήδη είπαμε στο πρώτο πραγματικά πολύ δύσκολο ματς με τον Σόλσκιερ στον πάγκο εμφανίστηκαν οι αδυναμίες που βλέπαμε και πριν από τον Νορβηγό. Και με την Τότεναμ στο πρωτάθλημα ήταν δύσκολο το ματς, αλλά εκεί την κράτησε ο Ντε Χέα. Η… διαφορά σε σχέση με την Τσέλσι είναι ότι η Γιουνάιτεντ είχε σχεδόν μια εβδομάδα να προετοιμαστεί για το παιχνίδι Κυπέλλου (καθώς με την Παρί έπαιξε εντός την Τρίτη, ενώ η Τσέλσι εκτός την Πέμπτη), αλλά και ότι το Κύπελλο είναι βασικός στόχος.

Δεν έχει Λιγκ Καπ, στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι μισο-αποκλεισμένη, η τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ μένει και το Κύπελλο. Και θεωρώ ότι θα το κυνηγήσει με περισσότερη ένταση. Στο 3,60 το διπλό.

Τσάμπιονσιπ

Από τα 7 ματς που διεξάγονται Σάββατο-Κυριακή, μόνο το Ιπσουιτς – Στόουκ με απασχόλησε λίγο παραπάνω. Ανέφερα ήδη ότι η Ιπσουιτς ήταν πολύ καλή μεσοβδόμαδα στο εντός έδρας 1-1 με την Ντέρμπι, σε ένα ματς μάλιστα που βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ με το που άρχισε (2’).

Την έχουμε ξανακάνει την κουβέντα: δεν ξέρω αν η Ιπσουιτς θα σωθεί (δύσκολο…), όμως η αγωνιστική της βελτίωση από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Λάμπερτ είναι δεδομένη. Απλά είναι τέτοια η ποιότητα που (δεν) έχει που πολλές φορές δεν αρκεί μια βελτίωση. Από την άλλη, η Στόουκ παρά το εξαιρετικό της ρόστερ παραμένει προβληματική. Εκτός έδρας έχει να κερδίσει από τις 27/10 και έκτοτε μετράει 6 ισοπαλίες και 3 ήττες σε 9 εξόδους.

Στο 4,20 ο άσος, μπήκε στην αρχική μου διαλογή.

Λιγκ 1

Αρχικά είχα σταμπαρισμένη την Μπλάκπουλ (στο 4,00) στην έδρα της Τσάρλτον. Είναι καλά αγωνιστικά και ψυχολογικά (πάντα σημαντικό αυτό όταν μιλάμε για Μπλάκπουλ), η Τσάρλτον σαν να κάνει «νερά» τελευταία. Από την άλλη, αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι εύκολο για την Μπλάκπουλ να δίνει δύο απαιτητικά εκτός έδρας ματς σε διάστημα 5 ημερών (την Τρίτη πήρε 1-1 στο Σάντερλαντ).

Ακόμα περισσότερο όταν η Τσάρλτον έρχεται από κενό μεσοβδόμαδο.

* Μια σκέψη και η Πίτερμπορο, στο 3,80 στην έδρα της Οξφορντ. Θεωρώ ότι τη γυροφέρνει την πρώτη του νίκη ο Φέργκιουσον, απλά δεν είμαι τόσο σίγουρος αν είναι το κατάλληλο timing για να κοντράρουμε την Οξφορντ. Δεν νομίζω ότι είναι…

Λιγκ 2

Η Νοτς Κάουντι κάτι δείχνει τελευταία, πήρε και πολύ μεγάλη νίκη στη Φόρεστ Γκριν, ζητούμενο πλέον είναι να βρει διάρκεια.

Το κακό γι’ αυτήν είναι ότι μετά τη Φόρεστ Γκριν παίζει με μία επίσης πολύ καλή ομάδα που διεκδικεί την άνοδο, την Μάνσφιλντ. Αυτή τη φορά εντός έδρας. Η αλήθεια είναι πως δεν έχει δείξει σημάδια η Νοτς Κάουντι ότι μπορεί να πετύχει σερί νίκες, ακόμα περισσότερο απέναντι σε μεγάλους αντιπάλους. Παρ’ όλα αυτά, επειδή ο άσος αγγίζει το 4,00 και η Μάνσφιλντ είναι έτσι κι έτσι τελευταία, μια σκέψη έγινε.

Νάσιοναλ Λιγκ

Μία ωραία είδηση είναι ότι ο Μπέκαμ θα δει για πρώτη φορά από κοντά τη Σάλφορντ, περίπου ένα μήνα μετά την αγορά του 10% των μετοχών της. Υπενθυμίζω ότι από 10% έχουν και οι Μπατ, Σκόουλς, Γκιγκς, Φιλ και Γκάρι Νέβιλ. Και το υπόλοιπο 40% το έχει ο Λιμ, ιδιοκτήτης της Βαλένθια. Ο Μπέκαμ, που ανέλαβε και ρόλο διευθυντή, θα είναι στην εξέδρα στο ματς με τη Ντόβερ αύριο το απόγευμα.

* Στα καθαρά στοιχηματικά, δεν παίζω κάτι στο Σόλιχαλ – Μπάρνετ, αλλά για όποιον σκέφτεται τον άσο του 1,85 της πρωτοπόρου, θα του έλεγα να μη μπλέξει. Το θεωρώ πολύ ύπουλο το συγκεκριμένο ματς… Όπως πολύ μεγάλη προσοχή χρειάζεται και το Φάιλντ – Τσέστερφιλντ. Δεν ψήνομαι να κοντράρω εντός έδρας τη Φάιλντ σ’ αυτή τη φάση, αλλά η Τσέστερφιλντ είναι αρκετά βελτιωμένη τελευταία και εκτός έδρας συνήθως σκληρό καρύδι (μόλις μία ήττα στα 9 τελευταία εκτός, αλλά και 7 ισοπαλίες!).

* Λίγο καλύτερη να ήταν όταν έπαιζε εκτός έδρας η Χάρτλπουλ, θα έπαιζα το 3,40 κόντρα στην Μπόρεχαμ που δεν είναι καλά. Ή, έστω, να ανέβαινε κι άλλο το διπλό…

Βορράς/Νότος

Θα καταντήσουμε γραφικοί με την Σλάου φέτος, αλλά δεν γίνεται, όσο μας… προκαλούν τόσο περισσότερο γραφικοί θα γινόμαστε! Αντε πάλι καθαρό φαβορί, στο 1,80, απέναντι στην Ντάρτφορντ.

Η Σλάου που στα 9 τελευταία κέρδισε μόνο το ένα κι αυτό με τα χίλια ζόρια (1-0 την Τσέλμσφορντ) και που έχει μόλις μία νίκη στα 5 πιο πρόσφατα εντός. Και που στο γήπεδό της έχει φέτος 6 νίκες όλες κι όλες σε 15 ματς. Και που στο τελευταίο της (την Τριτη) έχασε εντός από την Γκλόουτσεστερ που παλεύει για να σωθεί.

Η Ντάρτφορντ να δεχθώ ότι δεν είναι… υπόδειγμα αξιοπιστίας, ειδικά εκτός έδρας.

Από την άλλη, δεν παύει να είναι μια ομάδα που διεκδικεί πλέι οφ και που στα δύο τελευταία παιχνίδια της έριξε τρία γκολ στην Μπαθ (3-0), η οποία επίσης διεκδικεί άνοδο και επικράτησε εκτός έδρας 1-0 της δεύτερης Γουόκινγκ. Συν ότι δεν είχε υποχρεώσεις μεσοβδόμαδα, σε αντίθεση με την Σλάου. Στο 3,75 το διπλό, προφανώς μπορεί να γίνει σοβαρή κουβέντα.

Παραμένοντας στο Νότο, μπορούμε να σταθούμε και στο Χάμπτον – Γκλόουτσεστερ. Η Χάμπτον έμοιαζε άνετη, αλλά με μόλις μία νίκη στα 9 τελευταία έχει οπισθοχωρήσει αρκετά. Ακόμα δεν κινδυνεύει, αλλά είναι φανερό πως δεν είναι καλά. Στο γήπεδό της έχει τρεις ήττες στα πέντε τελευταία και στο πιο πρόσφατο ισοφάρισε στις καθυστερήσεις την Σλάου.

Η Γκλόουτσεστερ παλεύει να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού και τελευταία κάνει μια καλή προσπάθεια. Τέσσερα ματς αήττητη, στα 3/4 δεν δέχθηκε γκολ, ενώ έρχεται από δύο σερί διπλά, σε Οξφορντ και Σλάου (με ανατροπή). Στο 3,85 το διπλό.

Στο Βορρά, οι αποδόσεις αδικούν την Τέλφορντ στο εκτός έδρας με την Στόκπορτ (4,75), αλλά όντως αυτή τη στιγμή το μομέντουμ είναι με τη γηπεδούχο.

Στη σούμα. Από το Κύπελλο μιλήσαμε για Μπρίστολ Σίτι (4,75), για Ντόνκαστερ (5,75), για Γιουνάιτεντ (3,60). Από την Τσάμπιονσιπ είπαμε για Ιπσουιτς (4,20), από Λιγκ 1 και Λιγκ 2 ουσιαστικά τίποτα, το ίδιο ισχύει και για τη Νάσιοναλ Λιγκ. Στο Νότο αναφέραμε Ντάρτφορντ (3,75) και Γκλόουτσεστερ (3,85). Όπως βλέπετε είναι μετρημένα κουκιά! Σάββατο είναι μόνο τα δύο από το Νότο και η Ιπσουιτς.

Παίζω από σήμερα Ντάρτφορντ, Γκλόουτσεστερ και Ντόνκαστερ. Θα δω την Κυριακή ξανά την Μπρίστολ Σίτι και τη Δευτέρα τη Γιουνάιτεντ (εννοείται θα γίνουν update αν χρειαστεί). Μένω με τις τρεις αυτές και βλέπουμε.

 

UPDATE

Για το Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα είπαμε και την Παρασκευή. Τα νεότερα αναφέρουν ότι ο Σάρι θα κατέβει κανονικά με βασικούς σήμερα και ότι την Πέμπτη, στη ρεβάνς με τη Μάλμε, θα κάνει αλλαγές.

Ακόμα κι έτσι όμως, θεωρώ ότι η Τσέλσι έχει σοβαρά αγωνιστικά ζητήματα και ότι ένα αποκλεισμός από το Κύπελλο θα την «ενοχλήσει» λιγότερο από το να μείνει εκτός Γιουρόπα Λιγκ ή να χάσει το Λιγκ Καπ από τη Σίτι την Κυριακή. Οι όποιοι ενδοιασμοί για το αν θα παίξω ή όχι έφυγαν μόλις είδα ότι η απόδοση του διπλού έχει ανέβει στο 4,15. Αυτή την περίοδο δεν είναι τόσο μεγάλη η διαφορά των δύο ομάδων όσο δείχνουν αυτές οι αποδόσεις…

 

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος