1153

Κώστας Ζαφείρης

Στο χέρι της

Γεια χαρά σε όλους.

Εννιά και… σήμερα (δηλαδή το διήμερο Πέμπτη – Παρασκευή) έμειναν για να μπει τελεία στην κανονική περίοδο της Euroleague.

Η κατάσταση πλέον ζορίζει για όλους, καθώς σ’ αυτές τις τελευταίες στροφές θα παίξουν τους κόπους μιας – περίεργης – σεζόν που παλεύει να βάλει στο περιθώριο τον ιό και να ρίξει αυλαία, κανονικά αυτή τη φορά.

Το βράδυ της Παρασκευής, η Ζενίτ δοκιμάζεται στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα.

Μία Ζενίτ που είναι σταθερά καλά και ψηλά σε Ευρωλίγκα και VTB League.

Με ρεκόρ 13-9 οι Ρώσοι έχοντας και δύο ματς χρωστούμενα λόγω Covid – 19, αλλά και ερχόμενοι από τρεις κολλητές ήττες στην Ευρωλίγκα, στις έδρες των Μπαρτσελόνα, Μιλάνο και Φενέρμπαχτσε.

Τώρα αντιμετωπίζουν τον Αστέρα που εντός συνόρων καταφέρνει και βρίσκει την άκρη (με μισή ομάδα λόγω κορωνοϊού κατέκτησε το Κύπελλο Σερβίας στο Φάιναλ – 8 που έγινε στην Βοϊβοντίνα/νίκησε στον τελικό 73-60 τη Μέγκα).

Αγνωστο ποιοι από τους Γουόλντεν, Χολ, Κολόμ, Νόκο και Ριθ θα προλάβουν το ματς με τη Ζενίτ, ενώ ο βασικότατος ψηλός Ο’ Μπράιαντ έριξε βόμβα ζητώντας να αποχωρήσει από τους Σέρβους προκειμένου να συνεχίσει σε άλλο πρωτάθλημα την καριέρα του.

Νέος πονοκέφαλος δηλαδή για τον Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος έχει μείνει με τον αρχισκόρερ Τζόρνταν Λόιντ να προσπαθεί να τους νικήσει όλους σχεδόν μόνος του.

Από τα υπόλοιπα, δεν κρατάω τίποτα από τα ζευγάρια Μπαρτσελόνα – Ζαλγκίρις, Κίμκι – Μπασκόνια, Φενέρμπαχτσε – Αλμπα, Βαλένθια – Ρεάλ, Βιλερμπάν – Μπάγερν και Αρμάνι – Μακάμπι (τα δύο τελευταία προς under ως μία ιδέα), ενώ από την δύσκολη αποστολή του Ολυμπιακού (έξω οι Χάρισον, Παπανικολάου) στην Τουρκία με την Εφές (ερωτηματικό ο Πλάις) κρατάω σε πρώτη φάση το under 10,5 π.

του Βεζένκοφ: από τη μία ο Αταμάν είναι υποψιασμένος από την εξαιρετική σεζόν που κάνει ο παίκτης των ερυθρολεύκων και από την άλλη ο 25χρονος φόργουορντ επιστρέφει από τραυματισμό σε σκληρό ματς.

Επίσης, ανέβασα το line των συνολικών πόντων και κύκλωσα το under 166,5 κι αυτό διότι είναι ξεκάθαρο το τελευταίο διάστημα που το πράγμα έχει ζορίσει πως ο Αταμάν και η Εφές ασχολούνται πολύ με την άμυνα.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης