2150

Billaras

“Στροφή” την Παρασκευή!

Πάλι καλά που ήρθε η Δευτέρα και κάπως το “μάζεψαν” το πράγμα οι παίκτες, είτε με τις νίκες Αγγλίας, Βελγίου, Σουηδίας, είτε με τα δύο βραδυνά over, είτε με τους Λουκάκου-Κέιν, τα προβλέψιμα δηλαδή. Πάλι καλά, γιατί θα είχαμε το φαινόμενο μετά από μόλις πέντε μέρες Μουντιάλ να μην πόνταραν οι πολλοί γιατί…θα είχανε μείνει ρέστοι! Γελάτε; Νομίζετε δεν είναι έτσι; Εχετε ιδέα τι τζίρος έγινε το ΣΚ με Γερμανο-Αργεντινο-Βραζιλίες; Να σας πω εγώ, που μπορώ να μαθαίνω έστω του ανταλλακτηρίου, ας μην είναι πιά στην Ελλάδα.

Περίπου 100 μύρια ευρώ σε καθένα από αυτά τα τρια ματς. Πολλαπλασιάστε τώρα αυτό το νούμερο επί 4, γιατί το ανταλλακτήριο είναι δείγμα, έχουμε εκατοντάδες μπουκ ανά τον πλανήτη. Αρα, κάπου 400 μύρια ανα ματς, άρα 1,2 δις παγκοσμίως (χοντρικά πάντα), χωρίς να….μετράω το live παιχνίδι που κι εκεί χάθηκαν τρελλά λεφτά! Μιλάω μόνο γιά pre game! Είπατε κάτι; Οταν έβαζα τίτλο “μέχρι να τις δούμε όλες” και έγραφα “Υπομονή.

Θα μαλλιάσει η γλώσσα μου. Μπορεί κάποιος να πει “καλά, ο Billaras κάνει χαβαλέ”. Οχι. Το αντίθετο κάνω. Χαβαλέ κάνουν όσοι χωρίς να έχουν δει τις ομάδες, πάνε και ορμάνε. Εκεινοι δεν σέβονται είτε τα λεφτά τους είτε τους αναγνώστες τους. Εγω απλά προσέχω. Περιμένω. Τροχειοδεικτικά ρίχνω, σκανάρω, αν κάτσει και κανένα μπετ “περίεργο”, καλώς”, ήμουνα χαζός; Αν τα έγραφα αυτά μετά τα αποτελέσματα, θα ήμουν ξυπνητζής.

Αλλά τα έγραψα (και όχι μιά φορά) πριν! Κι όσοι σώθηκαν, σώθηκαν… Εγω χάνω τις….τίμιες 76 μοναδούλες μου ως τώρα. Οι 61 pre game και οι 15 στο live (είπα θα προσθέτω η θα αφαιρώ και ότι ποντάρω live στο chat, εχασα 11 μονάδες ακόμα στο τριήμερο, με τρία μπετ των 3-5-3 μονάδων αντίστοιχα). Οι 76 στις 890 αρχικές (δεν μετραω τα μακροχρόνια, αυτά παίζουνε και θα παίζουνε), είναι…ψιχουλάκια.

Πασατέμπος. Ούτε καν με ένοιαξαν. Και λίγο ήθελα να πληρωθώ κιόλας, πόσο κοντά ήταν το “να σκοράρει με πέναλτι η Αργεντινή” (ήμαρτον ρε Μέσι), το “any time Ερικσέν” (τετ α τετ στο τέλος), το “4-0 Βέλγιο”, ακόμα και νωρίτερα ο Καβάνι με το 2-0! Δεν ήρθαν; Με γειά τους και χαρά τους. Σιγά μην κάτσω να σκάσω. Προφανώς και ΔΕΝ είμαι Πυθία.

Προφανώς και μπορεί στο τέλος να χάσω. Αλλά Δ-Ε-Ν θα τα χάσω κοροιδίστικα. Δεν θα χώσω πακέτα σε ΒΛΑΚΕΙΕΣ και…άχαστα. Δεν θα ψάχνω δανεικά. Θα παίξω σωστά και με τους όρους μου. Αυτά με το στοιχηματικό κομμάτι όσων έγιναν. Το αγωνιστικό το…είδατε. Ακόμα κι όσες κέρδισαν, με το σκατό στην κάλτσα κέρδισαν (στο τέλος Γαλλία-Ουρουγουαη-Αγγλία, ισχνες νίκες Πολωνια, Σερβία), μόνο το Βέλγιο και η Ρωσία πήραν άνετες νίκες.

Και μιλάμε για 14 ματς εκ των οποίων στα 9 είχαμε φαβόρες από 1.55 και κάτω, ως 1.15! Αν μπορώ να “κατηγοριοποιήσω” τις ομάδες; Είχαμε (στα μάτια μου τουλάχιστον), τρία ψοφίμια που τα…περιμέναμε ψοφίμια. Σ.Αραβία (η χειρότερη όλων)-Ιράν (κι ας κέρδισε), Παναμάς (άπειρος και ακίνδυνος). Είχαμε άλλες ήταν περίπου όπως τις περιμέναμε.

Δηλαδή Ρωσία-Σερβία-Κροατία-Ουρουγουάη-Αίγυπτος-Περού-Δανία-Ελβετία-Κόστα Ρίκα-Αγγλία-Βέλγιο-Σουηδία. Μιά ντουζίνα περίπου. Με τα σύν και τα πλήν τους. Οι δύο από αυτές τις 12, Περού και Κόστα Ρίκα πάνε στην κατηγορία..χασογκολούδες (γέλια). Κακές δεν είναι, απλα θέλουν χαρτόσημο και άιτηση. Η Αίγυπτος ανεμένόμενα σφιχτή (Κούπερ είσαι), η Αγγλία ανανεωμένη και διψασμένη αλλά πάντα αφερέγγυα (με πολλά νέα θετικά στοιχεία πάντως), το Βέλγιο με άφθονες λύσεις, η Σουηδία μέτρια, η Ελβετία μέτρια, με πολύ ταλέντο η Σερβία.

Κάπως έτσι. Οι δύο ευχάριστες εκπλήξεις (όχι τόοοοσο μεγάλες πάντως), ήταν προφανώς Μεξικό και Ισλανδία. Εξαιρετικές. Σφιχτές, με transition εκπληκτικό, απειλούσαν συχνά με κόντρες δολοφονικές. Και από τις “μικρές”, χειρότερη όλων ως αρνητική έκπληξη, η Νιγηρία. Γελάγαν και οι πέτρες ειδικά με τον προπονητή της. Μιά σελίδα εύκολα έγραφα με τις γκάφες του.

Και πάμε στις “μεγάλες”. Στα μάτια μου, άλλη κατηγορία είναι Γαλλία και Βραζιλία. Ναι, δεν ικανοποίησαν, η μιά δεν κέρδισε, αλλά ΔΕΝ έχουν “θέματα”. Με λίγα πράγματα ισιώνουν. Αν πχ ο Ντεσάν αποφασίσει να βάλει και Ζιρού διπλα στον Γκριεζμάν, όπως έκανε ο Σιμεόνε από Γενάρη στην Ατλέτικο. Αν η Βραζιλία αποφασίσει να σκοτώσει πιό γρήγορα την αντίπαλό της.

Οπως και να έχει, δεν είδα σοβαρά αγωνιστικά ζητήματα. Στην Πορτογαλία (επίσης αναμενόμενα) έχουν θέμα με τα αργά και γερασμένα σέντερ μπακ), την Ισπανία θέλω να την ξαναδώ, έμεινε το…πακετάκι. Οι χειρότερες των “μεγάλων”. Η Γερμανία; Δεν τα λέω εγώ, ο Χούμελς τα είπε! “Γιατί παίζουμε έτσι;”. Χωρίς φορ περιοχής, με 10 περιφερειακούς , με…φουλ της σέντρας, με κόφτες που δεν προωθουν το ματς, με ακραίους άτολμους, με παίκτες-κλειδιά εντελώς ντεφορμέ (επίσης γραμμένα αυτά για Οζίλ και Μίλερ).

Η Αργεντινή; Με εναν μπακ…κίνδυνο-θάνατο (Ρόχο), με ακραίους που δεν πέρναγαν τη σέντρα, με κόφτες που επίσης δεν πρωωθούσαν το παιχνίδι και φυσικά με την εμμονή τους “δώστε τη μπάλα στο Μέσι να τα κάνει όλα”. Ούτε αυτά τα λέω εγώ, ο…Μαραντόνα τα είπε! Λεβ και Σαμπάολι ροχάλιζαν. Ειδικά ο Λεβ. Του'χε αφήσει ο μεξικάνος τριπλέτα μπροστά σταθερή στο κέντρο όταν οι γερμανοί έκαναν επίθεση.

Και ο Λεβ…χαμπάρι δεν πήρε! Εδιωχναν οι μεξικάνοι και μετά…πιάστε τους. Μιά-δυο-τρεις, στην τέταρτη μπήκε το παστέλι. Δεν ξέρω πόσα μπορούν να αλλάξουν, η ιστορία των Μουντιάλ διδασκει ότι σαφώς άξαφνα μπορεί να δούμε άλλες ομάδες. Αν και γιά τη Γερμανία επιφυλλάσομαι. Η Αργεντινή οκ, με τον Μπανέγα καλά (πιο δημιουργικός) και 11αδατο και τον Φάτσιο πίσω αντί Ρόχο, μπορεί να μας δείξει κάμποσα.

Η Γερμανία όμως, ποιόν κόφτη να βάλει και ποιόν φορ; Και πως να…συνέλθουν απότομα Οζιλ και Μίλερ; Anyway… Τα είδαμε περίπου όλα, πάμε πλέον στα φρέσκα. Τα είδα από εδώ, απο εκεί, κατ' αρχήν ακόμα μένει να δούμε τέσσερις ομάδες. Σήμερα, σε λίγο. Μετά θα έχουμε πρώτη άποψη από όλες. Ας κοπιάρω ότι έβαλα στην Kingbet: “Κολομβία-Ιαπωνία; Μάλλον κλειστό.

Οι ιάπωνες μόνο αυτό έχουν. Τρέξιμο. Οσο αντέξουν. Πιστεύω θα αντέξουν ένα ημίχρονο, πάω με το Χ ημ/1 τελικό, κοντά στο 4.00. Πολωνία-Σενεγάλη; Εδώ θα διαφωνήσω αρκετά με τους μπουκ, οι οποίοι μας το δίνουν “κλειστό ματς” με φαβορί μεγάλο το under. Εχω ενστάσεις. Αφρικανική ομάδα με άμυνα-μπετό σπάνια βρίσκεις. Γιά μένα, ξεκινάει από το g/g (στο 2.

10), πάει στο over (στο ψηλό 2.50) και καταλήγει στο…σκοράκι 2-2 που ως χθες ήταν άφαντο (21.00). Θυμίζω, η Πολωνία έχει τον 1ο σκόρερ των προκριματικών αλλά παράλληλα ήταν η πρωτοπόρος με τη χειρότερη άμυνα απ όλους τους ομίλους! Πλέον, 2η αγωνιστική, Ρωσία-Αιγυπτος. Μέγα το ερώτημα αν θα παίξει ο Σαλάχ (θα περάσει τεστ λένε). Νομίζω θα παίξει το ρόλο του…Ελ Σιντ.

Είναι εκεί απλά γιά να τον βλέπουνε. Δεν είναι έτοιμος, δεν θα ρισκαριστεί. Στο Μουντιάλ πρώτο κριτήριο είναι η διαφορά τερμάτων. Αρα η Ρωσία, και με ισοπαλία, έχει τύχες άριστες γιά 2η, ακόμα κι αν χάσει από την Ουυρουγουάη (με Χ πέρασε και σίγουρα). Γιατί θα πρέπει οι αιγύπτιοι να βάλουν 5 στους σαουδάραβες. Χλωμό. Θα προσέξουν οι ρώσοι που δεν είναι τίποτα άμαν-αμάν, δεν ξεγελιέμαι.

Πολύ κλειστό ματς. Ρισκάρω στο 0-0, το οποίο δεν ήρθε ούτε χθες. Αύριο, Πορτογαλία-Μαρόκο. Με τα βαριά μπακ της Πορτογαλίας, δίνω τύχη να βάλει ένα το Μαρόκο. Ο άσος μικρός, προτιμώ το g/g στο 2.10. Ουρουγουάη-Πορτογαλία: Βάλτε να πάνε. Θα κυνηγήσει και γκολ η ομάδα του Ταμπάρες. Ψάξτε 4-0 (9.00) ή 5-0 (17.00). Κάπου εκεί, κόντρα στο…ψοφίμι. Το 4-0 δεν έχει ερθει ακόμα.

Ιράν-Ισπανία: Εδώ ψάξτε ενα ακόμα σκορ δυσεύρετο, αλλα που ήρθε χθες 1η φορα. Το 0-3 (6.50). Τίποτα άλλο δεν αξίζει. Και την Πέμπτη; Δανία-Αυστραλία, μέτριες ομάδες, το 1-1 θα “ψηφίσω”, αλλιως το no bet. Γαλλία-Περού; Καθαρό no bet. Σβήσιμο. Τίποτα δεν αξίζει, ας βάλει τουλάχιστον γκολ ο Γκριεζμάν. Και τέλος, Αργεντινή-Κροατία… Ματς πολύ κομβικό.

Πάρα πολύ για τα σταυρώματα. Γιατί έτσι όπως είναι οι βαθμολογίες, εδώ η πρωτιά μετράει τρομακτικά. Ομάδα που μου έβγαλε τόσα προβλήματα, δεν την ποντάρω. Να πάω στο διπλό; Το σκέφτηκα αλλά προσπέρασα. Πάω στο ταπεινό g/g κι εδώ, που καλοπληρώνει στο 1.95…” Και…αφού όπως βλεπετε ως ΚΑΙ την Πεμπτη δεν αλλάζω τακτική, ας είναι ακόμα Τρίτη, λέω να αλλάξω τακτική την Παρασκευή! Δεν αγγίζω τη Βραζιλία, θα κερδίσει αλλα…ψιχουλα ολα.

Θα αγγίξω τα άλλα δυο. Νιγηρία-Ισλανδια και Σερβία-Ελβετία. Και θα κάνω το πρώτο σοβαρό μπετ στη δυάδα Ισλανδίας (2.70)-Σερβίας (3.10). Δίνει 8,37. Μου κάνει. Είναι καλύτερες ομάδες, δεν μου αρέσαν οι αντίπαλές τους, δεν χρειάζεται παραπάνω ανάλυση, όλοι τις είδατε. Εδώ θα ποντάρω σοβαρά. Από τα υπόλοιπα; Ιδια τακτική. Από τα εννιά ματς δεν αγγίζω ένα, στα δύο δίνω g/g (Αργεντινή και Πορτογαλία, αν θέλετε τρίτο πάμε στο Πολωνία-Σενεγάλη) και μετά έχω εξι ειδικά (σκορ και ημ/τελ).

Ποιά παίζω; Το Χ/1 τώρα νωρίς στην Κολομβία (4.00). Το 2-2 της Πολωνίας (21.00). Το 0-0 στη Ρωσία (7.00). Το 4-0 της Ουρουγουάης (9.00) και δυάδες απο τα τέσσερα (τα τρία σημερινά), συν ένα μονό στο 2-2 σκο της Πολωνίας. Είναι έξι στήλες οι δυάδες και μιά ακόμα το μονό. Μαζί με την δυάδα την “καλή” της Παρασκευής, έκλεισα. Αν θέλετε, αξιοποιήστε και τα g/g.

ΚΑΒΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ: 1300 ΜΟΝΆΔΕΣ. Προηγούμενο υπόλοιπο: 814 μονάδες (αφαιρέθηκαν 11 από το live παιχνίδι). Ποντάρισμα 19-20-21-22/6: Ζητούμενα δυάδες (έξι στήλες): ΚΟΛΟΜΒΙΑ – ΙΑΠΩΝΙΑ Χημ./1 τελ. (4.00). ΠΟΛΩΝΙΑ – ΣΕΝΕΓΑΛΗ 2-2 ΣΚΟΡ (21.00). ΡΩΣΙΑ – ΑΙΓΥΠΤΟΣ 0-0 ΣΚΟΡ (7.00). ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ – Σ.ΑΡΑΒΙΑ 4-0 ΣΚΟΡ (9.00). Από 5 μονάδες σε κάθε δυάδα, σύνολο 30 μονάδες. Μονό αποδεκτό: ΠΟΛΩΝΙΑ-ΣΕΝΕΓΑΛΗ 2-2 ΣΚΟΡ (21.

000) με 4 μονάδες. Δυάδα: Ισλανδία 2-Σερβία 1 (8.37) με 60 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 94 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 720 μονάδες. ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ: ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ: ΒΡΑΖΙΛΙΑ (5.00), 110 μονάδες. ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΕΛΙΚΟΥ: ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (23.00), 25 μονάδες. ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΕΛΙΚΟΥ: ΓΑΛΛΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (21.00), 20 μονάδες. 1ος ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: ΓΚΡΙΕΖΜΑΝ (13.00), 40 μονάδες. 1ος ΣΚΟΡΕΡ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΧΕΣΟΥΣ (17.

00), 35 μονάδες. 1ος ΣΚΟΡΕΡ+ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ: ΓΚΡΙΕΖΜΑΝ+ΒΡΑΖΙΛΙΑ (81.00), 5 μονάδες. 1oς ΣΚΟΡΕΡ+ΚΑΤΑΚΤΉΣΗ: ΧΕΣΟΥΣ+ΒΡΑΖΙΛΊΑ (51.00), 5 μονάδες. 1ος ΣΚΟΡΕΡ ΤΥΝΗΣΙΑΣ: ΜΠΑΝΤΡΙ (9.00), 30 μονάδες. 1ος ΣΚΟΡΕΡ ΣΕΝΕΓΑΛΗΣ: ΜΟΥΣΑ ΣΟ (10.00), 20 μονάδες. 1ος ΣΚΟΡΕΡ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ: ΜΟΟΥΙ (15.00), 20 μονάδες. TRIXIE ΦΟΡΚΑΣΤ ΟΜΙΛΩΝ: Ουρουγουάη 1η/Ρωσία 2η (3.00)-Αργεντινή 1η/Κροατία 2η (2.75)-Κολομβια 1η /Πολωνία 2η (4.

50). Στις δυάδες από 30 μονάδες (σύνολο 90), στην τριάδα 10 μονάδες. Συνολο 100 μονάδες. Ανοιχτά μπετ σε μακροχρόνια: 410 μονάδες. Είναι….εξωφθαλμο ότι ως την Παρασκευή, παίζω… σβηστός. Εκεί σοβαρεύομαι. Θα έχει δηλαδή περάσει μια εβδομάδα Μουντιάλ, τόσα ματς, και προ Παρασκευής θα έχω παίξει 110 μονάδες! Πασατέμπος που έλεγα. Και την Παρασκευή βάζω 60 μόνο σε μιά δυάδα! Η διαφορά είναι χαώδης.

Το νοήμα το πιάσατε πλέον. Νέα στήλη Σαββατο πρωί, το νωρίτερο δυνατό. Τα λέμε φυσικά στο chat ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ (απολογούμαι για μερικά προβληματα χθες, ελπίζω να λύθηκαν). Και το νου σας, καθημερινά έχουμε και…αλογάκια στο Blog of the week!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras