1905

Κώστας Ζαφείρης

Στόχος της το ρετιρέ

Γεια χαρά… Σε κάτι λιγότερο από τρεις ώρες θα γίνει το τζάμπολ στον ρωσικό «εμφύλιο» Ζενίτ – Ούνικς Καζάν για την 5η – και προτελευταία – αγωνιστική του TOP–16 του Γιούροκαπ. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 3η θέση του 8ου ομίλου με ρεκόρ 1-3 και σήμερα παίζουν τα ρέστα τους. Η ομάδα του Χουάν Πλάθα χρειάζεται νίκη με δύο πόντους διαφορά κόντρα στην Ούνικς και το ροζ φύλλο στο Ζάγκρεμπ – την τελευταία αγωνιστική – στο παιχνίδι της με την αδιάφορη Τσεντεβίτα (έχει αποκλειστεί).

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη (2η στο γκρουπ με ρεκόρ 3-1) και να χάσει σήμερα με νίκη στο φινάλε στο «σπίτι» της επί της Ανδόρρας θα φτάσει στην πρόκριση, όμως δεν είναι μόνο αυτό που «ψάχνουν» ο Πρίφτης και οι παίκτες του. Στόχος της Ούνικς είναι το ρετιρέ του 8ου γκρουπ προκειμένου να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά.

Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τώρα η ομάδα από το Καζάν δεν παίζει τρομερό μπάσκετ και σίγουρα οι δυνατότητες του ρόστερ της (Ερικ ΜακΚόλουμ, Χένρι, Λόκετ, Μόργκαν, Σμιθ) είναι για να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής. Στην αντίπερα όχθη, η Ζενίτ (επίσης διαθέτει ακριβό ρόστερ) έχει βελτιωθεί σε έναν βαθμό μετά την άφιξη του Πλάθα (ανέλαβε στις 22 Δεκεμβρίου, αντικατέστησε τον Βασίλι Καράσεφ), όμως η εικόνα της είναι χειρότερη από το αναμενόμενο, το μπάσκετ που παίζει είναι περισσότερο… αλάνας, ενώ και η έδρα της δεν είναι κάποιο απόρθητο κάστρο.

Θα ποντάρω υπέρ της καλύτερης ομάδας κι αυτή στα μάτια μου είναι η  Ούνικς.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης