483

Κώστας Ζαφείρης

Συνήθως την πληρώνει ο επόμενος

Γεια χαρά σε όλους.

Φτάσαμε αισίως στην 15η στροφή της κανονικής περιόδου στην Ευρωλίγκα και σιγά σιγά το πράγμα αρχίζει και «χοντραίνει».
Ο Ολυμπιακός με 9-5 και έχοντας για… παρέα Ρεάλ/Μπασκόνια βρίσκεται εντός πρώτης τετράδας και μία νίκη μακριά από το γκρουπ των (τριών) πρωτοπόρων, όμως η αλήθεια είναι ότι ίσως αυτό το ρεκόρ αδικεί κάπως τους Πειραιώτες.


Μόνο το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας στο «Αστρομπάλ» να βάλουμε στην παραπάνω εξίσωση, δικαιολογείται με τη μία ο ισχυρισμός περί «αδικίας».
Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ολοκληρωτικό μπάσκετ στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν κάποια στιγμή με 21 πόντους διαφορά και στη συνέχεια πήγαν για… ύπνο, με αποτέλεσμα να χάσουν 77-75 από το τρίποντο του Νουά στο μηδέν.


Προφανώς η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν «μάτωσε» βαθμολογικά, όμως πειράχτηκε ο εγωισμός της και συνήθως σ’ αυτές τις περιπτώσεις την πληρώνει ο επόμενος.
Στην προκειμένη περίπτωση (ο επόμενος αντίπαλος) είναι ο Ερυθρός Αστέρας, με τους Σέρβους χωρίς υπερβολή να ζουν όνειρο: με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχουν ρεκόρ 11-1 σε Ευρωλίγκα και Αδριατική, γνωρίζοντας την πρώτη τους ήττα με τον Μαυροβούνιο τεχνικό στον πάγκο, την προηγούμενη εβδομάδα από το Μιλάνο στο Βελιγράδι.


Αξίζει να αναφερθεί σ’ αυτό το σημείο, ότι με τη λήξη του αγώνα όλο το γήπεδο – απολύτως δικαιολογημένα – χειροκρότησε τον Ιβάνοβιτς και τους παίκτες του αναγνωρίζοντας την τρομερή προσπάθεια που κάνουν εδώ και περίπου 2 μήνες (εκτός όλων των άλλων έριξαν δύο «χαστούκια» στην Παρτιζάν σε Ευρωλίγκα και Αδριατική).
Ταυτόχρονα, «έσκασε» και η συμφωνία με τον Αργεντινό πλέι μέικερ Φακούντο Καμπάτσο (υπέγραψε για 1.

8 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τη λήξη της φετινής περιόδου/2.5 εκ. τη νέα σεζόν), ο οποίος δημιουργεί μία φονική τριπλέτα στην περιφέρεια μαζί με τους Βιλντόσα και Νέντοβιτς.
Πάντως, σερβικά μέσα ενημέρωσης έγραψαν πριν λίγη ώρα ότι ο Καμπάτσο δεν θα κάνει το ντεμπούτο του απόψε στο ΣΕΦ.
Καταλήγοντας, παίξει δεν παίξει ο Καμπάτσο και παρότι ο Ερυθρός Αστέρας ζει… μέρες δόξας, πιστεύω ότι οι Πειραιώτες θα βγάλουν αντίδραση γιατί από τη μία θέλουν να αφήσουν πίσω τους την κακή ήττα στο «Αστρομπάλ» και ταυτόχρονα επιθυμούν να πάνε ήρεμοι στο clasico της 30ής Δεκεμβρίου για την Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.


Δίπλα στον Ολυμπιακό έβαλα την Αλμπα.
Οι Βερολινέζοι ξεκίνησαν με 3-0 και έκτοτε (από τις 19/10 συγκεκριμένα και την επικράτησή τους επί του Παναθηναϊκού) μετρούν 11 κολλητές ήττες. Οι (τουλάχιστον) 6 εξ αυτών κρίθηκαν στις λεπτομέρειες που όλες τις φορές γύρισαν την πλάτη στην ομάδα του κόουτς Γκονζάλεθ.
Σε καμία περίπτωση η Αλμπα δεν είναι κακή ομάδα και σίγουρα δεν είναι η χειρότερη από τις 18 που συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση.


Την ίδια ώρα, η Μακάμπι μπροστά στο κοινό της μεταμορφώνεται και έχει ρεκόρ 6-1, μακριά από το Τελ Αβίβ όμως η εικόνα της είναι τελείως διαφορετική.
Η «ομάδα του λαού» έσπασε το ρόδι εκτός έδρας μόλις την προηγούμενη εβδομάδα στο Μιλάνο, ωστόσο σε μεγάλο βαθμό βρήκε και τα ‘κανε, αφού η Αρμάνι «λιποθύμησε» στο δεύτερο ημίχρονο.

Γενικώς μέχρι τώρα η Μακάμπι είναι μετριότατη.
Εν κατακλείδι, νομίζω πως το παιχνίδι θα είναι κλειστό και ότι οι Βερολινέζοι θα καταφέρουν να υπερασπιστούν το μαξιλαράκι των 7,5 πόντων που έβαλα για… συντροφιά.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης