287

Skotostrious

Συνεχίζοντας το καλό σερί…UPDATE !!!

Καλησπέρα σε όλες και όλους ! Δεύτερη μέρα του July Festival στο Newmarket σήμερα σε μια αγωνιστική ημερίδα που αναμένεται να επηρεαστεί άμεσα από την προσδοκώμενη βροχή. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 7 κούρσες με 2 από αυτές να είναι επιπέδου Group. Ας δούμε λοιπόν σιγά σιγά τις σημερινές μας επιλογές.

Ξεκινάμε με την εναρκτήρια κούρσα της κάρτας, ένα ιστορικό (Heritage) handicap για τριετείς στην απόσταση του 1 mile 2 furlongs (2,000 μέτρα περίπου) και ανάμεσα στις πολύ δυνατές συμμετοχές λαμβάνοντας υπ’όψιν και τις αποδόσεις το μεγαλύτερο στοιχηματικό ενδιαφέρον το έχει ο MIGHTY RIVER.

Ξεκίνησε την καμπάνια του ως τριετής στο συνθετικό έδαφος με μια νίκη στο Lingfhield στις αρχες του χρόνου και συνέχισε με προοδευτικά αυξανόμενη δυσκολία στις κούρσες του για να φτάσει στην πρώτη φετινή του νίκη στο γρασίδι στο ίδιο με σήμερα ιπποδρόμιο και απόσταση πριν 20 μέρες. Θα φέρει μια μικρή ποινή 4 lbs για τις πολύ καλές του εμφανίσεις φέτος (2 νίκες 3 πλασαρίσματα σε 6 κούρσες) σε μια κούρσα με μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας από όλες τις προηγούμενες άλλα έχοντας μεγάλη αξιοπιστία στο τρέξιμο του και δείχνοντας ένα διαρκώς προοδευτικό προφίλ αναμένεται να είναι και σήμερα στους πρωταγωνιστές.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα από την τρίτη κούρσα και έτερο ιστορικό handicap της ημερίδας για άλογα 4 ετών και άνω που θα διανύσουν την απόσταση του 1 mile 6 furlongs (2,800 μέτρα περίπου) και θα στηρίξουμε τον KIHAVAH στην προσπάθεια του να πετύχει το καρέ νικών στη φετινή του σεζόν. Ενα από τα πιο αξιόπιστα άλογα που αγωνίζονται και στον επίπεδο στίβο και στα εμπόδια έχει ένα αξιοσημείωτο σερί από τις 17 Μαϊου και μετά με πολύ καλές εμφανίσεις και έρχεται σήμερα στην κορύφωση της φόρμας του μετά την εξαιρετική του απόδοση στην τελευταία του έξοδο πριν 20 μέρες σε ανταγωνιστικό handicap στο Ayr χωρίς κάποια επιβάρυνση στο handicap και αν συνεχίσει να προοδεύει από κούρσα σε κούρσα θα έχει σίγουρα πρωταγωνιστικό ρόλο στην σημερινό αγώνα.

UPDATE : Λόγω μιας έκτακτης υποχρέωσης δεν ήταν εφικτό να ανέβει νέα στήλη οπότε πάμε εν συντομία να δούμε τις σημερινές επιλογές ξεκινώντας από την πέμπτη κούρσα στην τρίτη και τελευταία ημερίδα του July Festival στο Newmarket και θα στηρίξουμε τον SPANGLED MAC (each-way) στην προσπάθεια του να εδραιωθεί στην κατηγορία του μιλίου σε αυτά τα ιστορικά handicap, καθώς έρχεται από εξαιρετικές προσπάθειες στο Royal Ascot όταν σε 48 ώρες αγωνίστηκε σε 2 κούρσες με πολύ καλή εμφάνιση.

Δείχνει ότι πλησιάζει στο στόχο που έχει τεθεί για να σκοράρει στο επίπεδο αυτό και στον κυκλικό στίβο του Newmarket αναμένεται να έχει πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα από τη σπουδαιότερη κούρσα του φεστιβάλ και μια από τις σπουδαιότερες της σεζόν στα σπριντ, το July Cup, μια ιπποδρομία στα 5 furlongs (1,000 μέτρα) και ανάμεσα στις ομολογουμένως εξαιρετικές συμμετοχές αυτή που ξεχωρίζει ειδικά τώρα ως αουτσάιντερ είναι η φοράδα AZURE BLUE.

Από το καλό στο καλύτερο στην καριέρα της σκαρφάλωσε σε μικρό χρονικό διάστημα από κούρσες handicap σε εξαιρετικές εμφανίσεις σε Group ιπποδρομίες. Εχει πολύ καλή φόρμα στον σημερινό στίβο και έχοντας αγωνιστεί τελευταία φορά πριν 2 μήνες ακριβώς δείχνει πως η συγκεκριμένη κούρσα είναι ο μεγάλος φετινός της στόχος. Στους προηγούμενους αγώνες της έχει αφήσει πίσω κάποιους από τους σημερινούς αντιπάλους όπως και άλογα με επιβεβαιωμένη φόρμα σε Group 1 κούρσες οπότε αναμένουμε σήμερα να είναι άμεσος διεκδικητής της πρώτης θέσης.

Συνοπτικά :

Σάββατο 15/07 18:00 Newmarket bet365 Bunbury Cup : SPANGLED MAC (15,00 each-way).

Σάββατο 15/07 18:35 Newmarket Pertemps Network July Cup Stakes : AZURE BLUE (5,00).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 027, αρ : 15 // κωδ : 029, αρ : 6)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious